Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 403
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 1 065
Здравейте, как ви се струват тези резултати? Висока съм 170см, 98 кг, на 26 години.

Глюкоза серумна: 5.96 mmol/L  (2.78 - 6.11)
Инсулин серумен: 17.90 µU/ml (2.60 - 24.90)
HOMA IR - 4,7

Изследванията са правени сутрин на гладно след 8 часа без храна. Според вас имам ли ИР? Благодаря предварително!
Диагноза не се наемам да поставям, но имаш проблем. И захарта е висока, и инсулинът е висок, и килограмите. също.
Здравейте, моля за коментар на изследванията. Преди 10 месеца родих и това са изследванията ми от днес. Глюкозата ми се струва висока, както и инсулинът. Храня се здравословно, нямам наднормено тегло и не знам от къде е този холестерол, макар че извън граница е т.н. добър холестерол. Според вас възможно ли е да развивам ИР? Нямам оплаквания или някакви специфични симтоми. Освен това преди 8 месеца anti TPO беше два пъти над референтните, сега той е ок, но Anti TG e 5 пъти над референтната, което за мен е тотален шок. Ще се консултирам с ендокринолог, но ще се радвам да чуя и вашите мнения. Благодаря предварително на всички.
Скрит текст:
На мен ми изглеждат добре тези резултати, но инсулина, ако беше моя, бих искала да е до 5. Глюкозата и гликирания са ОК, мисля, макар че захар на гладно бих предпочела също до 5, но може да е и инцидентна. Холестеролът бих го игнорирала, особено на фона на тези триглицериди.

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 13:35 от Nevermoresleep

# 1 066
Натка, права си, още повече, че в бирата въглехидратите са по-малко. Simple Smile  На кило ягоди се падат 2 кг. бира. Какво да се прави - диета е и ще се страда! Grinning

# 1 067
Е, тук никой не поставя диагноза все пак. За това са лекарите. Тук всеки посочва дали вижда проблем въз основа на личния си опит и прочетената информация по темата.🙂
PureRlower, да, не са оптимални глюкозата и инсулинът, особено глюкозата. По време на раждане има естествена ИР, някои жени "отключват" ИР след раждането. Имаш ли някакви симптоми? При тези стойности на гладно на инсулин и КЗ все пак не може да се каже нещо по-конкретно за ИР и да се гадае до каква степен е.
Гущер, че какво страдание е нашият режим?😝 Е, ако избереш да ти е страдание, както казва Натка, тогава е друго и ще си мъченик.😃

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 15:37 от dolce miele

# 1 068
Е, тук никой не поставя диагноза все пак. За това са лекарите. Тук всеки посочва дали вижда проблем въз основа на личния си опит и прочетената информация по темата.🙂
PureRlower, да, не са оптимално глюкозата и инсулинът, особено глюкозата. По време на раждане има естествена ИР, някои жени "отключват" ИР след раждането. Имаш ли някакви симптоми? При тези стойности на гладно на инсулин и КЗ все пак не може да се каже нещо по-конкретно за ИР и да се гадае до каква степен е.
Гущерите, че какво страдание е нашият режим?😝 Е, ако избереш да ти е страдание, както казва Натка, тогава е друго и ще си мъченик.😃
Нямам симптоми, но отидох малко или много притеснена в лабораторията, защото докато бях бременна в 8ми месец имах леко завишени нива на глюкоза. Преди половин година като изследвах кръвната захар беше 5. Не знам на какво се дължи това покачване, знам че добра кръвна захар е до 5.4-5.5

# 1 069
Така ми е предписала докторката и така го приемам това лекарство. Четох тук на първа страница да се приеме половината вечеря,да се изпие хапчето и след това останалото количество храна.Така и правя.

# 1 070
Нели, просто казвах, че е можело да се започне и с по-ниска доза, защото такава съществува. Иначе е ясно, че всеки си слуша лекаря.🙂 Моята ми препоръча да започна по схема с плавно увеличаване.

# 1 071
PureRlower, да, не са оптимално глюкозата и инсулинът, особено глюкозата. По време на раждане има естествена ИР, някои жени "отключват" ИР след раждането. Имаш ли някакви симптоми? При тези стойности на гладно на инсулин и КЗ все пак не може да се каже нещо по-конкретно за ИР и да се гадае до каква степен е.
Гущерите, че какво страдание е нашият режим?😝 Е, ако избереш да ти е страдание, както казва Натка, тогава е друго и ще си мъченик.😃
Нямам симптоми, но отидох малко или много притеснена в лабораторията, защото докато бях бременна в 8ми месец имах леко завишени нива на глюкоза. Преди половин година като изследвах кръвната захар беше 5. Не знам на какво се дължи това покачване, знам че добра кръвна захар е до 5.4-5.5
Може да се дължи на стрес и това да е моментна картинка. За теб по-важен е инсулинът в тези изследвания, не глюкозата. С глюкозата проблемите започват да се виждат на лабораторен тест на по-късен етап като наближи диабета. Тя е лесна, нея може да си я проверяваш с домашен глюкомер.
Аз съм на мнение, че за никого не е късно да започне да се храни с по-малко въглехидрати. Не да чака да отиде коня у реката.

# 1 072
Точно така.

# 1 073
Гущер, разсмя ме с това сравнение, признавам си че не се бях сещала такова извинение да си намеря за бирата че е с по-малко въглехидрат от нещо си Joy Де да беше толкова просто...

PureFlower, пишеш за раждане преди 10 месеца но не споменаваш кърмене имало ли е и дали и кога е приключено, вероятно и не се наспиваш баш добре с толкова малко бебе, как се храниш и разни такива.

# 1 074
Може да се дължи на стрес и това да е моментна картинка. За теб по-важен е инсулинът в тези изследвания, не глюкозата. С глюкозата проблемите започват да се виждат на лабораторен тест на по-късен етап като наближи диабета. Тя е лесна, нея може да си я проверяваш с домашен глюкомер.
Аз съм на мнение, че за никого не е късно да започне да се храни с по-малко въглехидрати. Не да чака да отиде коня у реката.
А според вас как е инсулинът, висок ли е? Лошото е, че аз се храня с малко въглехидрати, сладко почти не ям, картофи и ориз 1 път на два месеца, ако ям хляб е пълнозърнест с квас, най-често 1 филийка на ден. Плодове също не ям почти, ако не броим половин ябълка сутрин или някоя ягода...

# 1 075
Аз писах, ако беше мой, бих го искала до 5.

# 1 076
Е то и аз мога да седна и да изпия 5 бири че много обичам Grinning И повече ще мога, ама да не се оливаме все пак  Joy Това не значи че ще го направя, ей тъй да ми е сладко нали...
Няма лошо ягодите, ама не е ли по-добре да си ги ядеш в по-малки количества?

Невена май не е споменавала с какво се занимава, но пък винаги източниците които посочваше са били сериозни, а не някакви научнопопулярни или ЕЖК, освен че тя живее в друга държава и за някои неща и нормите там не са същите каквито са си тук от сума години. Освен и от нейния собствен опит и изследвания, това ясно, всички сме така.
Много малко от пишещите тук се занимават с медицина или нещо свързано, но на всички общото ни е че във времето сме ровили и чели много, тя така и е събрана всичката информация в първия пост - ровим, търсим, четем, обсъждаме тук, после отначало Grinning Искаш или не - научаваш и термините, и още много неща.Това ако ти се занимава и ти е интересно, разбира се.

Здравейте, как ви се струват тези резултати? Висока съм 170см, 98 кг, на 26 години.

Глюкоза серумна: 5.96 mmol/L  (2.78 - 6.11)
Инсулин серумен: 17.90 µU/ml (2.60 - 24.90)
HOMA IR - 4,7

Изследванията са правени сутрин на гладно след 8 часа без храна. Според вас имам ли ИР? Благодаря предварително!
Не са хубави тия числа, ако искаш кажи малко повече за себе си, по какъв повод изобщо са правени тези изследвания - само заради теглото или имаш и други оплаквания. Също как се храниш, дали си била скоро на някаква терапия дето може да повлияе и прочие.

Не съм пила никакви лекарства. Заради качените килограми февруари си направих профилактични изследвания. Установи се леко завишено ТСХ.
TSH : 4.60 µIU/ml (0.27 - 4.20)
Отидох на преглед при ендокринолог, направи ми ехография на щит. жлеза - не е увеличена. Тогава ми пусна да си изследвам инсулин и кръвна захар ,  също и Anti- TPO.
Anti - TPO   : 7.20 IU/mL (До 34.00)

# 1 077
  • София
Гущер, ти отгърмя десетина килца и смени картинката и ника. Simple Smile

# 1 078
Артемис, 20 кила, 20! Десет бяха още първите 2-3 седмици. Пък и тук всички ме наричат Гущер. Нека бъде волята на форума! Simple Smile

# 1 079
Браво!
Дано Йоан да чете.

Общи условия

Активация на акаунт