Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 415
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 1 050
Дари, тези резултати (макар и само на гладно, но като се има предвид и завишеното тегло) показват ИР, да. Макар че за истинска диагноза се прави ОГТТ с трикратно изследване на инсулин и глюкоза, но тук се вижда и на гладно...Трябва да взимаш мерки.
Елора, те и двете ги препоръчват.😅 Стевията най-вече- имала много ползи за здравето, за паметта или концентрацията казваха, че май помагала...😄
Нели, аз почнах по схема- първо с една опаковка от 500 мг Глюкофаж XR, първа седмица по едно хапче, втора седмица- по две, трета седмица- вече по 3 от 500 мг. След това продължих по схемата. На мен ми бяха изписани 1500 или 2000 мг обаче. Ти си можела да започнеш с 500 мг отначало...

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 12:52 от dolce miele

# 1 051
Долче, има гурута, това им е работата и вадят пари от изготвяне на режими.
Ерменкова е такъв тип.
Препоръчва консумация на еритритол ежедневно. Наркомана трябва да се контролира, не лекува.
Позната ми го каза, фен и е , режим си купи, не че го спазва.
Имала и салата от зеленчуци и там еритритол слагала.
Идеята и е да ядат хората сладичко. С това ги привлича.
Ако им кажеш, сладко не може вече и те бягат повечето.

# 1 052
Явно си е до човек. Аз и преди да мина на режима знаех, че повечето диети не включват ядене на сладко всеки ден и даже го ограничават /макар и повечето да не го чак изключват напълно/...
За еритритола не съм съгласна с изказването във видеото, че е "стевия в химичен вариант", понеже той не вдига нито КЗ, нито инсулина. Те и за стевия на листа не говореха- наясно сме, че масово използваната стевия е под формата на течност, прах, таблетки, на кристали като захарта (вкл. има и разни пълнители в състава). Не съм съгласна и с ежедневното използване на подсладител- независимо дали стевия, еритритол или друго подобно. Използвам доста рядко еритритол- когато не мога да подсладя с шоколад или горски плодове примерно- но и през ума не ми минава да го използвам всеки ден. Но в това видео как не споменаха нещо подобно.😅

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 12:35 от dolce miele

# 1 053
Като казахте ягоди, купих си половин кило. Може би са малко множко, ама ще ги изям чисти - без сметани, скирове, аспартами и т.н.

Еритритол имам един пакет, но от два месеца съм използвал я има, я няма две чаени лъжици. Първата я бухнах в чаша чай, че да го пробвам, а с втората  опитах как седи на замразени плодове със сметана.

Понеже често цитирате Невена, а и тя се включи с насоки в началото на режима ми, любопитно ми е  има ли медицинска квалификация? Нещата от колекцията на Тайс са много детайлно аргументирани със съответната терминология.

# 1 054
Доколкото знам, Невена няма медицинска квалификация. Имала е ИР.

# 1 055
Невена никога не е отговаряла на този въпрос.

Вие ще ме ядосате сега с тези своеволия. Какви ягоди, аааааа. Аз си знам, че не толерирам, то при всеки е различно. На мен дори от замразени плодове със заквасена сметана кз ми скача нависоко и нашироко, че и надълго. Всеки да си проверява как му влияят тези ягоди с уреди! Ще ви подкарвам по домова книга, ей. Точно в началото и аз се лигавех на Невена не може ли малко тиква. Тя отсече- НЕ. Тогава за 5 месеца режим докарах гликирания от 5,7 на 5,2, ама нямаше малко, па повече. Които са от години на режим, както и да е. Без свински дни не става. Ама за новите ... Мерете кз след такива глезотии, възпалението трябва да се овладее на пост и молитва ☝️☝️☝️
Скрит текст:
  това нали не е следен пръст, а показалец, че ми бляска слънцето 🤣.
А и така съм ошашавена, че с цялата си тържественост честитих рд на племенницата, а той е утре. От сутринта съм един ден напред, така си подписах и призовките 🤣

# 1 056
Тайс, показалец е!🤣😂🤣🤗 На мен са ми честитили рд с един месец по-рано, та има и по-напредничави хора, да знаеш!😝
Аз лично се старая да не прекалявам нито с ягодите, нито с горските плодове. Нито със замразените вишни. Е, има случаи, когато съм хапвала по повече, но гледам да е много рядко.
Тайс, съчувствам ти за ягодите...🤗 Да, хубаво е да се проверява и с глюкомера как ни се отразява дадена храна.

# 1 057
Тайс, още не е минал месец, но имаш ли наличности от глюкомери?
Ягодите са единствените плодове, на който не мога да устоя. Като дойде сезонът си купувам от Женския пазар касетка + 1 кг. Килограмът го разпределям на поданиците, а касетката си я изяждам сам Simple Smile. Сигурно няма да е зле да премеря какво става след половин - едно кило. Да направя едно обременяване с ягоди в полза на науката!

# 1 058
Таис, имам спомен, че Невена е коментирала консумация на плодове с млечни. Затова го писах.
Не точно ягоди.
Може и да я  питаме писала ли е,  коментирала ли е, може да бъркам и ника.

Таис, верно ли не толерираш ягоди. Те не са с висок ГИ.

Гущер, лекари имат медицинско образование, но това не им попречи да ме пренебрегват и да ми вредят.
Така че не гледам дипломи. А какво може и какво знае някой.
Затова и аз съм почнала да чета.

# 1 059
Елора Втори Номер 🤣.
И тя така се проверяваше.
Имам, разбира се.
Пиши на лични, ще ти го пратя както искаш.
Черпя за РД на племенницата 😀

Елорка, не толерирам, нали в замразените пакети от Лидъл с горски плодове има и ягоди.
Но аз имам едно предимство, че не съм била много много по плодовете и преди.

# 1 060
Използва много специфична терминология, затова се чудех дали не е лекар.

# 1 061
Невена винаги е подготвена и с линкове към проучвания. Много ценна беше в темата.❤
Аз не мисля, че "натоварване" с ягоди ще е като "натоварване" с царевица, ориз или много сладки плодове...Но 1 кг си е доста количество за изяждане наведнъж.

# 1 062
Мога и повече Simple Smile. Предишните години съм имал дни, в които само това ям. Много ги обичам. Не е зле да видя до колко мога да понеса. Моите хора и с кило не се оправят заедно. Не им били сладки и, прости им, Господи, ръсят ги със захар!

# 1 063
Здравейте, моля за коментар на изследванията. Преди 10 месеца родих и това са изследванията ми от днес. Глюкозата ми се струва висока, както и инсулинът. Храня се здравословно, нямам наднормено тегло и не знам от къде е този холестерол, макар че извън граница е т.н. добър холестерол. Според вас възможно ли е да развивам ИР? Нямам оплаквания или някакви специфични симтоми. Освен това преди 8 месеца anti TPO беше два пъти над референтните, сега той е ок, но Anti TG e 5 пъти над референтната, което за мен е тотален шок. Ще се консултирам с ендокринолог, но ще се радвам да чуя и вашите мнения. Благодаря предварително на всички.

# 1 064
Е то и аз мога да седна и да изпия 5 бири че много обичам Grinning И повече ще мога, ама да не се оливаме все пак  Joy Това не значи че ще го направя, ей тъй да ми е сладко нали...
Няма лошо ягодите, ама не е ли по-добре да си ги ядеш в по-малки количества?

Невена май не е споменавала с какво се занимава, но пък винаги източниците които посочваше са били сериозни, а не някакви научнопопулярни или ЕЖК, освен че тя живее в друга държава и за някои неща и нормите там не са същите каквито са си тук от сума години. Освен и от нейния собствен опит и изследвания, това ясно, всички сме така.
Много малко от пишещите тук се занимават с медицина или нещо свързано, но на всички общото ни е че във времето сме ровили и чели много, тя така и е събрана всичката информация в първия пост - ровим, търсим, четем, обсъждаме тук, после отначало Grinning Искаш или не - научаваш и термините, и още много неща.Това ако ти се занимава и ти е интересно, разбира се.

Здравейте, как ви се струват тези резултати? Висока съм 170см, 98 кг, на 26 години.

Глюкоза серумна: 5.96 mmol/L  (2.78 - 6.11)
Инсулин серумен: 17.90 µU/ml (2.60 - 24.90)
HOMA IR - 4,7

Изследванията са правени сутрин на гладно след 8 часа без храна. Според вас имам ли ИР? Благодаря предварително!
Не са хубави тия числа, ако искаш кажи малко повече за себе си, по какъв повод изобщо са правени тези изследвания - само заради теглото или имаш и други оплаквания. Също как се храниш, дали си била скоро на някаква терапия дето може да повлияе и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт