Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 393
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 1 110
Привет! При мен нещата вървят ОК, като изключим вчерашния ден, в който се чувствах ужасно - цял ден силно сърцебиене и главоболие. Четох, че това може да са симптоми на много ниска кръвна захар, та вечерта изядох една лъжица мед. Не знам дали това беше причината, но сега съм ОК. Иначе за  три седмици и половина режим съм -2.8кг. Коремът ми се струва, че не е мръднал - един такъв е опънат, като бременно коремче 🤔 За сметка на това виждам охлабване в бедрата и бюста. Трябва да си купя един шивашки метър, да меря обиколки, че моят безследно изчезна.
Откакто почнах режима, от време на време имам проблем с wc. Засега масажът помага, когато се наложи, но ми се иска да регулирам нещата - приемам съвети в тази посока.

Гледах интервюто за подсладителите. Като платено от производители/вносители на стевия ми звучеше. И двете дами в студиото ми седяха много изкуствено някак, също като подсладителите, които обсъждаха...

# 1 111
Добро утро.Рано ми вдигнаха кръвното.Оплаквам се,че вече ми е забранено да пия кафе с мед,съответно съм кисела и отпусната,а насреща: " има подсладители , които са доста сладки" , обяснявам , че подсладителите не вдигат кръвната захар,но вдигат инсулина. " Ами тогава със захар ! "
Щях да припадна.

Кой толкова те е ядосал. Колеги, роднини?
Просто не коментирай.
Решила си да пиеш чисто кафе, обяснения дължиш ли?

# 1 112
Роднина,която знае как си пия кафето от 15 години.

# 1 113
Тогава спри да се оплакваш.
Роднината ти явно не е наясно с проблема ти и не схваща проблема.
Просто не се обяснявай и не мрънкай и не се ядосвай за дреболии.
И никой не ти е забранил нищо.
Напълно свободна си да избереш как да се храниш.
Може да си слагаш мед и захар. Просто ще носиш отговорност за последствията.
Или пък си сменяш приоритетите и навиците.

Откъде купувате бадемово мляко?
Ама хубаво, без подсладители. И колко време след отваряне трае. Мисълта ми е за кафето.
Дали има малки разфасовки.

# 1 114
Мда, другия път като имаш такъв случай не се оплаквай пред твоите хора, а просто кажи че си решила вече да го пиеш еди как си. Не го казвам за да съм груба, но ти тепърва почваш и си нямаш идея още колко непоискани съвети ще получиш. Спести си негативните емоции, с най-добри намерения ти го казвам.
Като кажеш просто че си решила вече да е така, това е заявление, а не дискусия, а като се оплачеш обикновено това е начало на разговор по темата. То няма лошо, обаче както и ти пишеш че до скоро нищичко не си знаела за тези неща, така и доста от хората около теб и те не знаят. И с най-добри намерения и те, започват да ти дават акъли, ако и да са непоискани.

Моите близки и приятели са що-годе наясно как се храня, че при мен скоро стават 6 години. Въпреки това, нещата дето чувам от време на време...
То не беше че не бивало да ям повече от 2-3 яйца на седмица.
То не беше че да се яде захар е жизненоважно за мозъка ми.
То не беше в заведение да прибутат към мен туба гадна майонеза с думите че това било баш за мен, аз нали ям мазничко.
То не беше как трябва да се яде от всичко по малко, иначе ще си навредя.
А с това че не закусвам пък направо киселини им докарвам на някои...
Изобщо не искам да започвам пък при отказ да изям нещо и като почнат Еее, айде сега, какво ще ти стане?? Абе гледайте си работата... Обикновено го обръщам на смях и питам Е, какво пък ще ми стане ако не го изям това??

Ще се отнасят с теб както ги свикнеш. Но ако виждат че и ти не си убедена, ще им е много по-лесно да те убеждават теб в каквото те смятат за правилно. Или поне така ще им изглежда, съответно и ти ще се ядосваш.
Има някои хора са искрено загрижени за теб, но просто не са наясно какво правиш и защо го правиш. С някои от тях може да стане полезна дискусия, макар че ако не са ти баш близки рядко си заслужава. Други хора и аз не знам какво им става като видят някой че е започнал режим или спорт или от сорта. Голям зор да те накарат да кривнеш, не знам какво удовлетворение намират...
Ще срещнеш от всичко това и то по много, затова започнах със съвета да го избягваш когато можеш.

Ти ще видиш пък като свалиш тегло много видимо и почнат да те питат какво и как си правила, какви реакции ще получаваш като отговориш - ей това вече е из целия спектър от супер забавно до вбесяващо Joy

# 1 115
  • В центъра на моретата
Елора, бадемовото  мляко, което вземам е на Alpro, без захар и ниско ВХ https://lifestore.bg/napitka-badem-alpro-1000ml  Ама има няколко вида, трябва да се чете етикета - опаковката беше с оранжево.
Иначе, лесно е да се направи в домашни условия: накисваш бадеми във вода от вечерта.Сутринта се  изхвърля се водата, в която са се киснали слага се чиста вода, пасират се, прецеждат се. Самите бадеми след пасирането, които остават, могат да се ползват за нещо друго - печиво или подобно.

# 1 116
А след отваряне колко му е срока на годност?
Такава марка гледах в кварталния магазин, ами има захар.

Иначе нямам време да си правя мляко.
Май ще карам на прясно засега.
Нещо ме дразни чистото кафе.
Всъщност скоро не съм опитвала кокосово масло с кафе.
Да видя дали и това ще ме дразни.

# 1 117
Маслото в кафето го разбивай, независимо какъв вид - краве, кокосов, МСТ или там каквото си наумила. Не помня беше ли пробвала преди, но просто е отвратително ако само го сложиш и ти се оцъкли отгоре мазно в чашата, много ясно че ще те дразни.
Най-лесно става с тези малките дажаджи за фрапе, направо в чашата, щото се потрисам само при мисълта сутринта да мия и блендер Grinning

# 1 118
Гледах интервюто за подсладителите. Като платено от производители/вносители на стевия ми звучеше. И двете дами в студиото ми седяха много изкуствено някак, също като подсладителите, които обсъждаха...
И на мен точно така ми звучеше.☺️
Браво за свалените кг! Хубаво е да мериш обиколки, да. За запека различни неща действат при всеки- парче масло на гладно или блендирано с кафето, лъжица сусамов тахан, ленено семе или чия (смлени или цели), повече мазнини в храната и др.🙂
Елора, аз съм купувала понякога (когато са били намалени прилично) бадемово мляко от Лидъл и Кауфланд- на техни марки са си. Купувам вариантите без захар- в Кауфланд синята кутия е без захар, а розовата е със захар, в Лидъл не съм сигурна дали има и със захар, чета си етикетите. Имат много малко вгх- 0,5 до 1,5 гр макс. Но и с 2-3% бадеми в състава това не е изненадващо.😁 Около 3 лева струват.
За срока на годност- уж няколко дни, но доказано- поне в моя хладилник No frost- издържат по доста време и лидълското, и кауфландското бадемово мляко. Досега не ми се е разваляло, около 10-14 дни със сигурност ми е издържало без промяна във вкуса и мириса...😅
Заек, дала си линк към бадемовата напитка със захар /не знам дали точно тази купуваш/.
Тези от Лидъл и Кауфланд сякаш са с една идея по-изчистен състав от показаните. За вкуса не знам, може там да има разлика, освен в цените.
За кафето с мед, както и за всяка храна- аз също отдавна разбрах, че трябва да казвам как съм решила вече да ям/пия нещо по даден начин, защото така ми е вкусно. Не че нещо ми е забранено.🙂 Е, понякога при много силно "противодействие" казвам, че нещо не ми понася вече. Избягвам да се обяснявам много-много какво ям и защо. Особено на хора, които не са ми близки. На по-близките преценявам според ситуацията какво да казвам. Понякога просто не си струва човек да се хвърля в обяснения- повечето хора и да попитат, не са реално заинтересовани нещо да променят в храненето си, та си е само загуба на време. Даже по-скоро ще се опитат да променят храненето на този, който спазва режим. Желанието им за саботаж, когато знаят, че някой е на режим, е много по-често срещано, отколкото човек може да предположи...И желанието да се дават непоискани съвети също...

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 12:44 от dolce miele

# 1 119
  • В центъра на моретата
Държала съм го около 7-8 дни без да му стане нищо. Вероятно и повече. Не съм виждала малки разфасовки точно от това, което е без ВХ.

# 1 120
Аз имам една колежка, която откакто и казах, че не ям захар, всеки ден ме черпи с шоколад. Аз всеки път отказвам учтиво, а тя ми връща реплика "Ама ти още ли не ядеш захар!?" 😂

# 1 121
Аз отдавна се каня да пробвам "бронирано" кафе с яйце. Чудя се...с цяло яйце или само с жълтък се прави, някой пробвал ли го е така?😀 Това е един доста добър начин да се шашнат натрапчиво любопитните- че си пиеш кафето с масло и яйце, хахаах!🤣
Аз имам една колежка, която откакто и казах, че не ям захар, всеки ден ме черпи с шоколад. Аз всеки път отказвам учтиво, а тя ми връща реплика "Ама ти още ли не ядеш захар!?" 😂
Пример за "класически" саботаж.😉

# 1 122
Ами и аз сутринта казах кафето ми да е чисто,тя ми сложила мед вътре.Обясних,направих си аз ново кафе и пак имаше коментари.Обясних като човек , че докторката ми е забранила.Както и да е,все някой ще намери за какво да държи речи с назидателен тон.Дали в интернет или в реалния живот..

# 1 123
Нели, ето ти пример с диабетик тип 1. Казва, че иска кафето чисто и без захар /това в кафенета/. И...пак му го сервират я със захар, я с мляко/сметана...Понякога хората просто правят кафето механично така, както го пият повечето хора. Дразнещо е, когато се случва и от близки...

# 1 124
В заведение не ти слагат захарта и сметаната в чашата, а просто ти ги носят и тях защото така ги задължават. Ти може да кажеш на сервитьора че не искаш захар, но управителят може само да види отдалеч че не са ти го сервирали според както им е редът на въпросното място. Особено както и захарчета и прочие също са рекламни брандирани, те са длъжни да ти ги наврат в очите. Изобщо не е същото, просто си вършат работата.
Проблемът наистина е по-голям с роднини, колеги, приятели - с тях си говорите, имат мнение и си го изказват, за разлика от сервитьор или бариста дето просто ти дава опция да си сложиш, като на всички.
Виж ако някой ми даде кафе със захар в него, нямам никакви скрупули да му го върна, да го прави каквото ще.

Общи условия

Активация на акаунт