🦊 ЧААТАЙ УЛУСОЙ 🦊 ТАЛАНТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ 🦊 ПРОЕКТИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ 🦊 ТЕМА 6

• 15 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Друго си е с превод
Сега гледам с автоматичния  превод. Умрях от смях с тоя Енвер като вика на баща си:
Въпреки, че сега можеше да ядеш семки със снаха си и сина си.
Седиш тук сам като бухал с тези духове.

# 511
Тази Солета, че Вълк се казва е ясно, ама сигурно е зодия Риби.

# 512
Благодаря за наздравиците!
Аз докато сте вдигали наздравиците се лигавех с едно малцово, че нали шивачът такова пиеше Wink
Благодаря Нези! само ме притеснява, че в този поглед освен страст имаше и известна доза горчивина. Но иначе нали ви казах, че е достатъчно само тя да почне да не обръща внимание на него и веднага ще я забележи. Само ухажор истински и трябва и веднага ще изперка Дахан

# 513
Добро утро! Coffee
И аз снощи гледах епизода с превод.
Единствено брътвежите на Месут са ми трудни за разбиране, но сега с превода много се забавлявах с него. Grinning
Докато пътуваха с Айдан в таксито беше уникален. Уж Лейля била красива, и косата и била красива, ама после обърна палачинката- не обичал такива стърчащи коси, обичал прави и гладки .Grinning
А Айдан я нарече къдрава зелка! Joy
Комисарят продължава да ме дразни!
Фатма анне, също! Отново се държа грубо с Айдан. Стояла в една стая с нея,само заради Ямур!
Джуниър каинчо и той е голям образ! Сигурна съм,че вече е фен на Енвер.
Така и не разбрахме нищо за дълга на Давут. Явно изоставиха тая линия и пратиха Енвер да оправи на бързо нещата.
Пробутаха старата любов с Фикрие.
Сцените с Чаатай са много приятни, защото той ги играе страхотно, но като цяло сценарият има нужда от преосмисляне.  Любовна история също е необходима на заден план, но само там, за да покаже чувствителната и романтична страна на Дахан, а не да превърне героя в смешен герой чрез тези сцени.  Те трябваше да укрепят личността на Дахан, а не да го поставят в неудобни ситуации.  Сценаристът още не знае какво иска.  Той имаше толкова много активи в ръцете си, които пропиля, например героите Мюдюр и Kурт, с които можеше да прави силни сцени.  Включително битката Енвер-Екбер, всичко е свързано с любовна история, когато фокусът трябваше да бъде върху борбата за надмощие между старото поколение мафиоти (Екбер) и новото поколение (Енвер).  Сценаристът се изплъзна от реалните проблеми в обществото, илюстрирани иначе много находчиво, към двойката и семейните проблеми, които трябваше да са на заден план, само за да подскажат контекста.  Не искам да кажа, че това е провален сериал, все още има шанс да се оправят нещата. Темата е много хубава или поне първоначално беше, когато Чаатай прие ролята. Неговата трансформация, вътрешната му борбата и като цяло борбата между доброто и злото.

Ще завърша с един коментар, който ми хареса!

„Бих искал новата задача, дадена от Müdür на Dağhan, да е да  елиминира сценариста на сериала.  Ще се спасим от голям проблем.”
Grinning

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 08:44 от NeZ_9

# 514
Добро утро! Coffee

Само слабите се стремят към порядък.
Силните владеят хаоса.

# 515
Здравейте!

Кажи "Коничуа"
Сега скъсай разписките и ги хвърли като конфети.

# 516
И още нещо се замислих.
Още в откъса ми направи впечатление, в сцената в дюнерджийницата, Айдан спомена, че от 10 години Дахан е лудо влюбен в нея.
Аз,така,като ги гледам нея я преценявам около 25 годишна,  Дахан 28-30.
Ами тя преди 10 години е била дете...
На вас на колко години ви изглеждат?

# 517
Добро утро!
Нези, на мен те ми изглеждат на 35 и на 25. Тя може и да е била дете, но те и сега се държат като деца.Той сигурно не е на 35 в сериала, просто си изглежда по-възрастен.
Аз на 25 вече от 2 години имах постоянна работа и дори се бях позабавила, но помагах на семейството си да се грижи за дядо ми, та ми е простено. А нашето Айдънче по цял ден се фръцка или или вкъщи или по улиците в преследване на Дахан. Шенгюл сигурно не е много по-голяма, ама работи като продавачка. Ямур и тя е работила като сервитьорка. Само на Айдън тези работи са ѝ под достойнството.
Дахан също не го виждам какво е работил освен наемен убиец.

# 518
Ето още едно мнение за сериала:
"Това е седмичен сериал със семейна драма на тема екшън. Това е покана да не го приемате прекалено на сериозно – това е нашият случайен герой Дахан, който непрекъснато е въвлечен в перфектната буря от обстоятелства, където инстинктите му на убиец трябва да процъфтяват. Пъстрият му екип от Müdür & Kurt са добронамерени бандити. Неговият страничен удар Месут е ветеран от войната с умствени проблеми. Неговото кукувиче семейство не може да спре да се кара, без видим срам да организира голяма сватба за бременната им дъщеря, омъжена за наследник на мафията, който е на път да убие Дахан, когато може. Това не е епична любовна история или пътешествие на герой. Това е почти сатира, която поддържа изметта, която съществува в обществото и как бдителността е единственият начин да се въздаде справедливост на потъпканите. Всеки, който търси последователна, многослойна последователна история, ще бъде разочарован. Всеки епизод е пълен със забавни скечове и все пак показва как фигурите на героите се раждат в западналите общества. Дахан не е съвършен, той се захранва само от добрите си намерения."

Гери, напълно основателни въпроси, които ще останат без отговор.Wink
Тук никой нищо не работи, освен Давут и Фикрие.
А, и Месут е таксиметров щофьор.Grinning

# 519
Нези, абсолютно съм съгласна, че най-слабото звено е сценариста. Вместо да оправи глупостите, които сътвори, той направи още по-големи. Вместо любовните отношения да са като фон, както казваш да видим и една друга страна на Дахан, той ги сложи на преден план в триъгълник, сега чакам и четириъгълник да стане, та бозата да е пълна. От екшън сериал го превърна в любовна драма с нотка на екшън....пълен провал.

Цвети, много се смях на "Коничуа"

# 520
Ето още едно мнение за сериала:
"Това е седмичен сериал със семейна драма на тема екшън. Това е покана да не го приемате прекалено на сериозно – това е нашият случайен герой Дахан, който непрекъснато е въвлечен в перфектната буря от обстоятелства, където инстинктите му на убиец трябва да процъфтяват. Пъстрият му екип от Müdür & Kurt са добронамерени бандити. Неговият страничен удар Месут е ветеран от войната с умствени проблеми. Неговото кукувиче семейство не може да спре да се кара, без видим срам да организира голяма сватба за бременната им дъщеря, омъжена за наследник на мафията, който е на път да убие Дахан, когато може. Това не е епична любовна история или пътешествие на герой. Това е почти сатира, която поддържа изметта, която съществува в обществото и как бдителността е единственият начин да се въздаде справедливост на потъпканите. Всеки, който търси последователна, многослойна последователна история, ще бъде разочарован. Всеки епизод е пълен със забавни скечове и все пак показва как фигурите на героите се раждат в западналите общества. Дахан не е съвършен, той се захранва само от добрите си намерения."

Гери, напълно основателни въпроси, които ще останат без отговор.Wink
Тук никой нищо не работи, освен Давут и Фикрие.
А, и Месут е таксиметров щофьор.Grinning
Аз ще трябва да се доверя на това мнение.
Разглезихме се от работата му по платформите, където изгражда образи и където всичко е добре премислено. Те ги сглобяват по една година и крайният резултат няма право да е лош.
Обаче аз гледах и Айле, където също имаше слаби моменти, но силните превъзхождаха и крайния резултат беше едно цяло.
Ами като ще е забавление без задълбочаване, айде да почнат да го събличат всяка серия та да има и око да изплакнем, а да не са само смешки.

# 521
Ами така, де! Поне това! Joy
Съгласна съм с теб. Разглезени сме.
За първи път Чаатай не подбра добре проекта си!
Да, в Aile имаше и слаби звена, но всички бяха обединени в една обща силна история.
Тук точно това липсва!
Ако ще е семейната, да е семейната- с повече ретроспекции и препратки към миналото ,за да се види промяната.
Ако ще е любовната, да е любовната, но без тези глупави детински сцени между тях. Това не са отношения между почти зрели хора с десет годишна връзка.
Ако ще е екшън да е екшън, мафия, връзки, борба за надмощие...
Абе, много са нещата.
Ех, ако някой от тях(от екипа) ни четеше, щеше да вземе много добри идеи от нас!
Kissing Heart

# 522
Според мен искаха да има от всичко, за да събере различен типаж зрители, но направиха манджа с грозде.
В началото нахвърляха въпроси, но нито един не получи отговор.
Всичко разпиляха в пространството, никаква последователност.
Редките сполучливи неща са хумора и Енвер.
Основният проблем е, че Чачо изглежда като гост-актьор в сериала.
Той уж е главният герой, но се движи напред-назад между две жени в безсмислени събития.
Другите герои имат по-солидни сцени.
За Айлето сме на едно мнение, но там си имаха Бономо...

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 10:42 от jackie.

# 523
Изгледах серията с превод и ми хареса. Ще я запомня като епизода с най-много лафове до сега, дори по време на погребението и малко след него имаше комични диалози, като думите на Дахан към Мениджъра - Малко да се усмихна и виж какво стана.
Диалога на Лейля и Дахан на връщане в колата:
- Ти не попита.
- Какво?
- От какво е умрял.
Обаче, Лейля малко или много се досеща, че нещо не е както трябва по отношение на баща й.
Тя сподели на Дахан, че убийството му прилича по-скоро на екзекуция.
Интересното е и това, че тя го смята за ландшафтен архитект, което е много далеч от професията лекар.

Сега да изкажа и малко предположение относно това голямо професионално разминаване.
Нищо чудно баща й да е учил наистина за лекар, но да е станало нещо, някакъв инцидент и да са му взели правата, а после се е преквалифицирал. Мафиотите обикновено търсят точно такива доктори. А и това с озеленяването може и да е само прикритие за пред обществото и дъщеря му. Интересно, до този момент не са споменали нищо за майката на Лейля. Не знам по каква причина, но ми се иска големия шеф да е жена. А ще бъде и още по... ако излезе, че Лейля не е това, което ни показват, в смисъл милото и беззащитно момиче, което остана само на света.

За сега толкова, после още.

# 524
О дааа, лафове да искаш в тази серия. Много се смях, когато Енвер отиде да оправя дълга на Давут

Понякога си слагам столче и с часове си говоря с тях

Общи условия

Активация на акаунт