С каква храна храните котката си? - Тема 5

• 31 971
  • 607
  •   1
Отговори
# 585
Да, но след онзи път когато им се бях ядосала и половината неща липсваха,  не съм имала повече проблеми. Ако храната не е налична не ми разрешава плащане с наложен и повече не съм получавала поръчки наполовина.

# 586
  • Sofia
Да, но аз този месец получих точно половината от поръчката заради наложения платеж. А ми позволи да си добавя всички продукти в количката и поръчката беше успешна именно с наложен платеж. Аз определено няма да ползвам повече този начин на плащане в Зооплюс.

Сега на 22-ри направих една поръчка от "Нечовешкия магазин". Ни вест ни кост!
Явно ще я чакам след 5-ти. Дано да нямам проблеми и с тях.

Някои има ли впечатления от сухата храна Ownat! Дали е ок?

# 587
  • София
Някои има ли впечатления от сухата храна Ownat! Дали е ок?
Два вида е. Едната е евтина и със зърно. Другата е без зърно и добра като състав. А даже инцидентно бях попаднала на някаква супер премиум на половин цена, но я няма в постоянния асортимент на Петмол.

# 588
  • Sofia
Да, за тази без зърно се интересувам.

# 589
  • Варна
аз от Петмол два пъти поръчвам Ownat и двата пъти удрям на камък - не става любима нито за домашните, нито за уличните.
Пробвала съм тези два варианта:
https://petmall.bg/product/ownat-author-fresh-oily-fish-poultry-cat-3-kg
https://petmall.bg/product/ownat-classic-sterilized-4

# 590
  • Sofia
От Petall сега им поръчах Carnilove. Предстои да видим дали ще се одобри.
Но загледах и ето тази евентуално за следваща поръчка  :

# 591
Моите не харесаха нито ownat, нито carnilove,  а накупих една камара видове. За момента все още предпочитам Зооплюс за храна, не винаги идва всичко поръчано, но ги предпочитам пред тукашните магазини.

# 592
  • София
Carnilove се харесва от моята, за другата нямам опит.

# 593
  • София
Карнилав не съм купувала отдавна, но май не я харесваха. И не знам дали бъркам, но май тази храна беше с много едри гранули.

Погледнах в поръчките. Последната храна Ownat, която съм купувала е тази - https://petmall.bg/product/ownat-author-fresh-oily-fish-poultry-cat-3-kg Хапнаха си я с кеф. Но моите основно са на консерви. Купичката с гранули е за дояждане. Нямам наблюдения дали всички са яли.

# 594
А не е ли проблем така да се сменя постоянно  сухата  храна? Аз на моите си позволявам  не повече от 2 вида да въртя за разнообразие  .

# 595
  • Sofia
Не ми е създавало проблеми. Преминаването става постепенно със смесване.

По едно време ги хранех само с Applaws, но като им видях % пепел и ми стана лошо. При дълъг прием ме беше страх да не им докарам здравословни проблеми (и тримата са кастрирани). После им поръчвах само Brit Care без зърно. Мъжкият беше постоянно продрискан от нея.
От известно време редувам Feringa, Purizon и Wild Freedom. Не е имало проблеми - акитата са им добре и храната се приема.
Иначе винаги им давам всеки ден и по около 100 гр от консервите, за да не са изцяло на суха храна. Даже на злоядата женска й давам по 200гр, защото не яде много суха храна като цяло.

Сега им поръчах Carnilove, но и двете женски й се мръщят. Гранулите са дребни, едва ли те са проблемът. Все още не знам дали ще поръчвам Ownat. Само си я запазих като вариант за котките, но поръчах на кучето от нея, за да сменя Royal Canin, и я яде с удоволствие. Мисля, че по-добре да поръчвам Ownat отколкото Royal Canin (бъкан е с царевица).

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 01:25 от Brin de muguet

# 596
И аз им въртя почти всеки месец храната. Плавно гледам да въвеждам новата, но понякога не се получава. Котаракът ми обаче май е с чувствителен стомах и не знам какви гранули да му взема. Почти винаги изпражненията му са меки или течни, дори и да яде една и съща храна няколко месеца.
Чудя се дали причината не е прехранване?

# 597
И аз им въртя почти всеки месец храната. Плавно гледам да въвеждам новата, но понякога не се получава. Котаракът ми обаче май е с чувствителен стомах и не знам какви гранули да му взема. Почти винаги изпражненията му са меки или течни, дори и да яде една и съща храна няколко месеца.
Чудя се дали причината не е прехранване?

Такъв проблем имах с кучето докато ядеше храна с пилешко. Смених на агнешко и се оправиха нещата.

# 598
Ми аз почти с агнешко им взимам, но последните пакети на Sanabelle,  мазнините са 22,5%, протеина 32.5%. Или яде много или мазнините в храната му идват повече или наистина е с чувствителен стомах.
Club 4 paws видях, че имат уж за  чувствително храносмилане, но тя пак е с пилешко месо и все е изчерпана в petmoll. Мислих да взимам за проба, но я няма от доста време.

# 599
А има ли храна, която намалява падането на косми, защото при нашия котарак сега след шестия месец определено си започна да пада и хвърчи по дрехите. Обирам с прахосмукачка, купих четка, ръкавици, но... Дадоха ми вчера в зоомагазина един пробиотик - 2 лв.  сашето. По едно на ден се дава за 10 дни. Ще видя дали ще подейства.
Вие давате ли нещо?

Общи условия

Активация на акаунт