СофтУни Будител - мнения

• 2 591
  • 6
  •   1
Отговори
  • Sofiq
Започваме  тема за гимназия "СофтУни Будител" - за отзиви от настоящи родители.
Гимназията стартира с настоящото си име и нов екип през лятото на 2023 г.

Уточнявам, че групата не е за ЧПГДН "СофтУни Светлина", нито за академия "СофтУни". За горните две си има други групи и всички нерелевантни мнения ще бъдат премествани или изтривани.

Групата е за настоящи  родители с деца в гимназията, за да споделяме информация и да сме взаимно полезни. Добрият тон и уважението към чуждото мнение са задължителни.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 16:14 от bubanka

# 1
  • Sofiq
Минаха и изпитите от НВО в 10 клас. Аз лично съм изключително доволна от резултатите на сина ми, постигнати само и единствено с подготовката му в училище.
Даже и не разбрах какво са готвили тази година, не съм следила и се доверих изцяло на учителите.
Полина Ангелова - учител по БЕЛ и невероятен класен ръководител, още на първата родителска среща за годината, каза на родителите да й се доверят и да оставят само тя да се грижи за подготовката. Гарантира минимум петица за всеки ученик. Спази си обещанието и действително подготви перфектно класа.
Георги Германов и Лъчезар Марков  вдигнаха сериозно нивото по математика в училище и въпреки  минималния си хорариум от 3 уч.ч. седмично,  синът ми изкара НВО с максимален резултат.
На други деца, които са били с по-ниско ниво, също допринесоха да си вдигнат резултатите.
Прекрасни учители,  нямам какво друго да кажа за тях.

# 2
  • София
Здравейте, синът ми е 6. клас в момента и обмисляме СофУни Будител като вариант за гимназия.
Може ли да споделите актуални мнения за гимназията с новото ръководство? Четох, че при първите випуски е имало сътресения. Как са сега нещата - и с общообразователната подготовка, и с профилираните предмети? Как се чувстват децата ви?
Ако има родители на завършили деца, продължиха ли по специалността си и къде?
Благодаря предварително!

# 3
  • Sofiq
Ето тук една от сравнително новите майки в общността споделя мнение за избора на училището и впечатленията им в момента от гимназията, съвсем пресни.
https://youtu.be/vAQFYQ-DI8c?si=YX94atoBUwsfLOK0
За реализацията на учениците имаше статии, на прима Виста при търсене в Гугъл ми излизат следните статии със статистика
https://buditel.softuni.bg/koi-univesiteti-izbraha-nashite-purvi-zrelostnici/
И
https://buditel.softuni.bg/softuni-buditel-i-nbu-shte-si-partnirat/
и имат и още доста, може да прегледате бюлетина, блога  и новините на сайта им.
Моят син ще продължи след 12 клас във Факултета по математика и информатика на Софийски университет.
Някои негови съученици планират Технически университет, тъй като оценката от професионалния  ДЗИ в училище се признава за вход в ТУ, други обмислят УАСГ. Много се насочват към университети в Ирландия, САЩ, Холандия, Дания и мн.др.
Учениците от дизайна избират най-често паралелки по дизайн в България (СУ или НБУ с преференциите , които гимназията осигурява на учениците си) или  учат  в чужбина подобна насоченост.  
Предприемаческата паралелка се насочва основно към висше образование по бизнес, мениджмънт или икономика пак в България, или в чужбина.
Има  много, наистина организират много кариерни събития и ориентация в училището, много стажове, срещи с работодатели, учебни практики, обучения още от 9 клас, така че децата се ориентират и избират според вкуса си.
Има ученици, които карат по-лежерно, има и такива, които се борят за стипендии и се надпреварват да ходят на олимпиади по всякакви предмети, където се справят доста добре. Средата е пъстра и училищния живот е разнообразен.
Моят син не престава да ходи с желание и интерес. Постигна всичките си цели още в 11 клас и аз съм един изключително доволен и благодарен родител. При все, че избрах гимназията, без да знам почти нищо за нея. Както се казва, късмет:)

Желая успех с избора !

# 4
БГ Мами, искам да споделя положителни впечатления от СофтУни Будител! Синът ми е в 9-ти клас и училището много му харесва . Обучението е практично – децата не просто наизустяват информация, а тя им се представя разбираемо и биха ползвали голяма част от материала в реалния живот. Учителите имат добро отношение, обръщат внимание на всяко дете, подкрепят ги и екипът ги мотивира.

Огромен плюс е, че има много извънкласни занимания – от проекти до интересни клубове, дебати, парламент. Синът ми ходи с голямо желание и мотивацията му се покачи. Смятам,че децата се чувстват подкрепени и учат полезни и практични неща. На разположение съм за повече информация. Успех в кандидатстването! Поздрави, Деница

# 5
  • София
Ето тук една от сравнително новите майки в общността споделя мнение за избора на училището и впечатленията им в момента от гимназията, съвсем пресни.
https://youtu.be/vAQFYQ-DI8c?si=YX94atoBUwsfLOK0
За реализацията на учениците имаше статии, на прима Виста при търсене в Гугъл ми излизат следните статии със статистика
https://buditel.softuni.bg/koi-univesiteti-izbraha-nashite-purvi-zrelostnici/
И
https://buditel.softuni.bg/softuni-buditel-i-nbu-shte-si-partnirat/
и имат и още доста, може да прегледате бюлетина, блога  и новините на сайта им.
Моят син ще продължи след 12 клас във Факултета по математика и информатика на Софийски университет.
Някои негови съученици планират Технически университет, тъй като оценката от професионалния  ДЗИ в училище се признава за вход в ТУ, други обмислят УАСГ. Много се насочват към университети в Ирландия, САЩ, Холандия, Дания и мн.др.
Учениците от дизайна избират най-често паралелки по дизайн в България (СУ или НБУ с преференциите , които гимназията осигурява на учениците си) или  учат  в чужбина подобна насоченост.  
Предприемаческата паралелка се насочва основно към висше образование по бизнес, мениджмънт или икономика пак в България, или в чужбина.
Има  много, наистина организират много кариерни събития и ориентация в училището, много стажове, срещи с работодатели, учебни практики, обучения още от 9 клас, така че децата се ориентират и избират според вкуса си.
Има ученици, които карат по-лежерно, има и такива, които се борят за стипендии и се надпреварват да ходят на олимпиади по всякакви предмети, където се справят доста добре. Средата е пъстра и училищния живот е разнообразен.
Моят син не престава да ходи с желание и интерес. Постигна всичките си цели още в 11 клас и аз съм един изключително доволен и благодарен родител. При все, че избрах гимназията, без да знам почти нищо за нея. Както се казва, късмет:)

Желая успех с избора !

Благодаря за споделените впечатления. Източници на самото училище не са ми толкова ценни. Търся малко по-независима информация.

# 6
  • Sofiq
Аз не работя в Будител, ако това визирате, може и да се провери, между другото.
Връзката ми с тях е дотолкова, доколкото синът ми е техен ученик и стипендиант и получава подкрепа за собственото си развитие. Симпатизирам им като иновативна гимназия, която се разви през времето.

Ако исках, щях да ви дам линк към  интервю на моя син,  но както виждате, съм посочила линкове с материали за други ученици от училището. Или и тях ще обявите за свързани с гимназията Simple Smile

Тук вече срещах подобни опити да ме "причислят" само, защото съм доволна и казвам добри неща за Будител. А аз симпатизирам и на други частни гимназии в София и Варна и мога да кажа добри неща и за тях. Даже ги препоръчвам на родители.

А понеже напоследък съм ориентирана към университети и се изказвам ласкаво за Софийски университет и един университет в чужбина, от който имат покана към моя ученик - ще помисли някой  сигурно, че съм свързана и с тези два университета по права и съребрена линия Simple Smileхаха

Допълнение : ако искате да се чуете с детето от видеото в горния линк лично -  мога да Ви свържа с него или негов родител. Мога да ви свържа и с недотам доволни родители -и да чуете и тяхната гледна точка. Тук в bgmamma вече почти никой не пише. Но пък  има група за частните училища във Фейсбук, където е една идея не толкова анонимно.

Приятен ден !

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 11:56 от elica1051

Общи условия

Активация на акаунт