Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Необходимата информация за Европейския съюз

 • 267 673
 • 324
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 3 241
Е големи претенции.  Crossing Arms

Нали ви е ясно, че темите по държави не са бюро справки?

Тази евентуално е.

# 286
 • Мнения: 6 274
Baby , мерси за отговора. И да-наистина нападат сериозно ,като че ли съм тръгнала да източвам държавния фонд  #2gunfire
Всеки нормален човек би се светнал, че при положение че тук в БЪГ-ария (!!!) над 90% от населението живее "на прага на бедността" (демек като кучета),значи нещо в нашата система не е наред.Логично е да искаш да се изнесеш,особено в случай,че чакаш дете.Аз не съм тръгнала да искам помощи,да чакам да ми дават памперси без пари и всякакви подобни,аз искам нормални условия на живот.И да , простете ми ако това означава нормални доходи по време на майчинство.Не смятам с тях да си построя вила на 3 етажа.Ясно ми е,че народа е изнервен,но просташки изцепки от типа на "търси лесното", "чака наготово" , "иска да ходи по червения килим" и т.н. са доста грозни,показват ниска търпимост,породена от денонощно киснене из форума.Мили дами,ако не спяхте тук с години,едва ли щяхте да сте наясно с темите,както и с топ 100 най-често задавани въпроси във всяка от тях.Особено задоволителна информация има в немската тема на страница 1 - само хора,които са се разписали че са видяли темата  Laughing , следват цели страници в обяснения за кърлежи,препарати из тревата,колко била лепкава,кой къде си извежда децата и какво обичат да ядат.Извинявам се,че не проявих търпение да изчета всичките страници.
Още веднъж искам да благодаря на тези,които отделиха време и наистина човешки ми отговориха.
На останалите - приберете факлите,и ние сме хора.
Лека нощ!  Wink

Ахааа, ти искаш!

Извинявай, защото може и да е от денонощното киснене във Форума или от спането тук, но аз все пак си задавам един въпрос, а именно: на базата на какво ти искаш???
На базата на това, че не си работила там?!
На базата на това, че ще те водят фиктивно на работа?!
На базата на това, че въпросната държава ти е длъжна с нещо?!
Ние може и да не сме толкова светнати като тебе, колко е зле в България, но сме светнати, че за да получиш нещо, първо трябва да дадеш!
А в конкретния случай, ти само искаш!
И не знам какво си и какво не си тръгнала да източваш, но не смяташ ли, че нищо не ти се полага, ако нищо не си дала за този "по- добър живот"?!

П.С. И за пореден път се убеждавам - няма ненаказано добро!  Tired
Отговориш като човек, заровиш се в тема, която лицето Хикс го мързи да я чете, дадеш му сдъвкани и изплюти отговори, а то накрая вземе, че те оплюе, че и се цупи!  Crossing Arms

# 287
 • Мнения: 2 658
dizzzy, никога не бях поглеждала в тази тема и не бях видяла въпроса ти тук. Но съм отговорила нещо в другата. И да, ИМА някои неща, на които би имала право, ако успеете да заминете преди да родиш, нищо че не си живяла в ДЕ години преди това. Ако желаеш, прочети пак там (ако изобщо поглеждаш отново тук, де..). Успех, ако наистина сериозно сте решили и обмислили действията си. Да, трудно е, но не е невъзможно!
И.. ако желаеш - питай, каквото те интересува!! Аз лично не смятам, че някой е длъжен да научи форума наизуст преди да попита нещо. Ако ще да е питано! Каквото ще да е. И където ще да е.. то иначе тука не можело, там не можело.. айде бе?!
А и преди съм си мислила, супер лесно ми се вижда и щадящо и за отговарящия, и за питалия - който тоооолкова се дразни, просто не отговаря.

Ноо.. българите сме доста нервен народ  Wink

# 288
 • Мнения: 5 447
А и преди съм си мислила, супер лесно ми се вижда и щадящо и за отговарящия, и за питалия - който тоооолкова се дразни, просто не отговаря.

Ноо.. българите сме доста нервен народ  Wink

Да подкрепя и още единственния народ който като отиде в чужбината , веднага забравя че е българин /самосъзнание/ и никога не иска , а и не поддържа връзка с другите българи. Хеле пък помощ да окаже не финансова , а с акъл-опит, да спести на сънародника си време и нерви за нещо което вече той самия е препатил/минал по този път.
От личен сблъсък го казвам.

# 289
 • Мнения: 3 675
pinko, има нещо вярно в думите ти, но човек не може да обобщава така - има всякакви българи - едни са забравили, че са българи и не желаят да общуват с други българи. Други пък освен с българи с други не общуват  Laughing
На мен лично има българи, които са ми помагали и такива, които са имали възможност, но не са желаели (не им се сърдя - не са длъжни).
Ако един човек ми е симпатичен и компанията му ми е приятна, бих общувала с него, но не само защото е българин или пък защото не е българин  Laughing

# 290
 • Мнения: X
...
 единственния народ който като отиде в чужбината , веднага забравя че е българин /самосъзнание/ и никога не иска , а и не поддържа връзка с другите българи. Хеле пък помощ да окаже не финансова , а с акъл-опит, да спести на сънародника си време и нерви за нещо което вече той самия е препатил/минал по този път.
От личен сблъсък го казвам.

не те ли е срам да го казваш именно в тази тема, където хората са инвестирали лично време именно за да помогнат с информация

# 291
 • на острова на мечтите
 • Мнения: 4 551
Имам проблеми административни с иатлиянски администартивни служители! Опитах се да консултирам италиянският материал отначало, но намирам само инфо за полети, актуално новини, но аз искам да задам конкретни въпроси. Май не им е  етук мястото, за да не занимавам всички. Пак ще ровя, но ако можете да ми дадете малко насоки, някой адвокат за международни права. в посолството са доста грубички. Та ако мога да си ги спестя, с удоволствие го правя.
благодаря

# 292
 • Мнения: 3 241
Има италиАнска тема, в "по държави".

# 293
 • на острова на мечтите
 • Мнения: 4 551
Да, мила Иве! Видях я! разгледах я, но не намерих отговор на проблема. Май ще направя добре да кажа за какво иде реч. работя като учител тук. Като такава съм работила и в България. След големи перипетии доказах правата си и ме назначиха. Тук бюрокрацията е голяма. И е много трудно да се преодолее. Изчетох куп информация, но не намирам някой, който да е компетентен както в областта на образованието, така и  в областта на правата ни в чужбина. С посолството не съм се чула още. Но какот рекох, ако мога да не ги питам, ще запазя много от нервните си клетки Sunglasses Обиколих повече истанции тук. Говорих и със синдикатите. Милсех да мина без адвокат и затова се ровя тук. Преди четири години се уредиха моите несгоди едва, когато, за голяма изненада на тукашната просвета, датата в съда не се отложи, та с малко изнудване, да не искам парично обезщетение ми разрешиха проблемът за нула време. Сега пак ходене по мъките. Искам да ми приравнят поне част от трудовият стаж. Имам право. Проблемът е, че шефката на администрацията не знае какво да прави и ми иска от "пиле мляко", в смисъл документи, които нашите служители не издават по принцип. Искам да открия разни международни спогодби между старните членки на евросъюзът, за да се обоснова. Уф!
Всъщност имам издаден декрет за признаване на част от годините, но въпросната секретарка иска да ми признае само две години, вместо 18. Crossing Arms
Пак ще търся! Но благодаря за всяка възможна насока Hug

# 294
 • Мнения: 3 241
Аз имах предвид да попиташ там, може някой да има подобни проблеми и да е намерил решение.
 Peace

# 295
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 116
Виж тук:  http://europa.eu/index_en.htm Имаше един уеб сайт където се предлагаха адвокатски услуги, и адвокатите ако не се лъжа работеха за ЕС, услугите безплатни. Ако го намеря пак ще го постна тук. Имаше примери с хора на които квалификациите не им се признават от една в др. държава и спечелени дела, сещам се за един поляк даже в тези примери. Но не се сещам името на уеб сайта и не съм го букнала...

ред: пример за пенсия: http://europa.eu/youreurope/citizens/work/retire/state-pension-c … tion/index_en.htm

# 296
 • Мнения: 5 475
Изчетох куп информация, но не намирам някой, който да е компетентен както в областта на образованието, така и  в областта на правата ни в чужбина.

С посолството не съм се чула още.

Искам да ми приравнят поне част от трудовият стаж. Имам право.
Всъщност имам издаден декрет за признаване на част от годините, но въпросната секретарка иска да ми признае само две години, вместо 18. Crossing Arms


Определено в италианската тема никой не е имал подобни проблеми.  Peace
Не разбирам, като имаш вече декрет за признаване на годините какво общо има посолството.  Rolling Eyes
Обърни се към институцията, която го е издала. Peace

В интерес на истината в сайта на INPS, в който вече се е влял и осигурителния институт на държавната администрация - INPDAP пише, че може да искаш признаване на трудов стаж от чужбина само когато се иска пенсия.
Не предварително.  Rolling Eyes

Погледни това-
http://www.inps.it/portale/default.aspx?sID=%3b0%3b6969%3b7092%3 … odo=7097&p4=2

Ако смяташ, че нещо не е наред, директно се обърни към началниците на въпросната секретарка, може би най-добрия вариант е да поискаш среща и да обясниш случая.  Peace
Предполагам знаеш как е тук, не всички служители са наясно.  Peace

Успех!  Hug

# 297
 • на острова на мечтите
 • Мнения: 4 551
Много ви балгодаря на всички, за вниманието и за отделеното време, да ми помогнете!
Лека полека започва да ми се изяснява ситуацията. Засега намерих един синдикалист, който внесе светлина в картината и така стана ясно, какво точно  се изсиква. Проблемът е във въпросната секретарка. Явно не иска да се заеме с подобен случай, има много неща, които не е правила никога.
Иначе, декретът е валиден. Аз, според него, не би трябвало да вадя повече документи, защото практиката вече е разглеждана, а и съм подала документ за прослужено време,в който посочвам всички данни и заявявам, че съм отговорна за вярността, така че... Да видим. Утре ще отида да видя, какво е направил. Въпросният синдикалист дава консултации само в сряда и ако не е отишъл на почивка, утре ще разбера какво се  е получило в карая на краищата.

# 298
 • Мнения: 1 193
дани Hugзащо си късаш нервите с това признаване за стаж Thinking
за пенсията ли?
нищо не правят,до като не поискаш да се пенсионираш,поне във Франция
виж някъде имаше линк за пенсията в ЕС как се пресмята
1. по отделно за двете държави
2. за държавата,в която искаш пенсия,като от другата държава пресмятат години и заплата за същата работа като в държавата,където искаш пенсия
ох ooooh!и аз как го обясних
и избират по-добрата пенсия за теб
е,за повече от 2 държави май направо те отрязват,било твърде сложно
тук,във ФР дават един разграфиран лист да пишеш кога и къде си работил и те щели да търсят каквото им трябва в съответната страна
аз се минах Embarassedправих образеца за пенсия в БГ та и платих за превод ooooh!
сега остава да доживея до пенсия

колкото за помагане на българи тук,аз съм от тези ,които ги избягват и не ме срам
толкова много изпатих и още си лижа раните
сега помагам на руснаци,молдавци и дори на румънци,за които имах не особено добро мнение

# 299
 • Мнения: 1
Българите с деца в Англия имат право на около 330 паунда помощи за детето всеки месец до навършване на 18 годишна възраст. Здравеопазването до 18 години също е напълно безплатно. Единственото условие е детето да живее в Англия и дохода да двамата родители заедно да не превишава 16 000 паунда годишно преди такси. Казвам го защото живея в Англия с детето си и съпругът си. Никой не ми е търсил документи за право на работа и т.н. За всякакви други помощи поне единият родител трябва да работи мимимум 16 часа на седмица ЗАКОННО, тоест да има право на работа. Пишете ако имате повече въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт