Необходимата информация за Европейския съюз

• 304 493
  • 327
  •   1
Отговори
# 210
B & С смятам, че човек ако иска има начин да си наеме жилище. Доходи могат да се докажат и от България, просто ще трябва да се превеждат документи. Самата връзка с агенциите за недвижими имоти също може да се направи от разстояние, евентуално ако собственика много държи да се запознае лично с наемателите ще се наложи да се отиде до там. Но не вярвам че съм единствената, която иска да си наеме жилище предварително от друга държава. Ако влезем някога в шенген и паднат забраните (въпреки че за българите едва ли ще паднат изцяло, сигурно ще ни ограничат с нещо), но все пак ако паднат и можем свободно да се местим и да работиме не е ли същото, тогава как ще доказваш доходи-пак от България. Оффф Знам че звуча малко наивно и съм сигурна че не е лесно, защото имам много приатели които се пробваха и се върнаха, но и тук не става за живеене.  Sad B & С ти в България ли си?

# 211
Аз съм в Австрия.
Не знам как е при другите, но при мен винаги са ми задавали въпроса какво работя. Предполагам, че тази практика е разпространена и в Германия и не е нещо необичайно.
Не твърдя, че е невъзможно да се наеме жилище, но трябва да се знае, че не е толкова лесно, а и жилищата не са никак евтини. В Интернет на снимките всичко изглежда красиво, но за да е евтино едно жилище то със сигурност е в някой гаден квартал, а ако случайно не е, то обикновено е вече заето.  Rolling Eyes
Трябва да се има предвид, че наемът не е единственият разход и човек трябва да е готов да посрещне и останалите разходи по жилището.
Жилище по Интернет се търси и намира трудно, човек трябва да отида на място и да търси, а докато търси трябва да живее някъде и това също струва пари.
Във Виена има и евтини жилище, но те са в такива квартали, че ако трябва да живея там, то по-добре да се върна в България

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 03:17 от B & C

# 212
Тук също не можеш току така да наемеш имот. Правят проверка на кредита, искат препоръка от настоящи хазяи, от работодател, питат те какво работиш и какви са ти доходите и т.н. Затова най-стандартната практика на новодошлите е да живеят като за начало в стая под наем с хазяи или в къща където живеят няколко души. В повечето случаи когато имигрира семейство единият от родителите идва първо, за да се установи и едва тогава идва другият с децата. Въпрос на сметка е кой от двамата има по-големи шансове за намиране на платежоспособна работа по-бързо.

Не се учудвам, че и в държави на Европейския съюз е същото.

# 213
Zdraveite!Nqkoi znae li kakvo e neobhodimo za podavane v buroto po truda vuv Finlandiq?Simple Smile

# 214
Zdraveite!Nqkoi znae li kakvo e neobhodimo za podavane v buroto po truda vuv Finlandiq?:)ako nqkoi znae molq vi da mi pishete-kakvi dokumenti sa neobhodimi?

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 23:16 от Дивиана

# 215
Zdraveite!Nqkoi znae li kakvo e neobhodimo za podavane v buroto po truda vuv Finlandiq?Simple Smile

Обясни по-подробно за какво става въпрос, от поста ти не се разбира нищо. Ако вече си била в бюрото по труда трябва да са ти обяснили какво трябва да представиш. Като цяло всеки случай е индивидуален и могат да поискат документи, каквито на други не са поискали, примерно.

# 216
Искам да запиша децата на ясла,но таткото е в Германия-гевербе какъв документ трябва да изкара,само копие от гевербето вършили работа ли или някакъв друг документ?

# 217
Искам да запиша децата на ясла,но таткото е в Германия-гевербе какъв документ трябва да изкара,само копие от гевербето вършили работа ли или някакъв друг документ?
Аз записването в ще ти трябват акт за раждане на детето и адресна регистрацияь за изчисляването на таксата ще ви трябват документи удостоверяващи доходите ви, но точно какви ще ви кажат от детската градина.

# 218
Здравейте, знаете ли адреса на ИКА в Атина, Гърция(обикновена поща, не e-mail)? Може ли да ми го кажете?  Благодаря!

# 219
Здравейте. Simple Smile
Момичета, информацията на първа страница за Ирландия е много стара и вече не е актуална.
Аз искам да питам нещо, свързано съа здравните осигуровки тук, защото никъде не намирам нужното ми инфо.
И така, тук си плащаш данъците и осигуровките до края на Октомври за предходната година, обаче...!!!
Какво става, ако се разболееш преди да си си платил осигуровките?!
Дефакто към въпросния момент ти си неосигурен, нали?
Ох, не знам дали сте ме разбрали, ама то и на мен ми е мъглива ситуацията.  Grinning

# 220
  • The QC to be!!!
Джуличка: Citizens of the EU are covered in Ireland through their European Health Insurance Card (EHIC). Health related costs in the country will be taken in charge in the same conditions as for Irish nationals. If you don't have an EHIC, visit your national health fund to get some information before leaving for Ireland.

http://www.ehic.ie/

# 221
Бейби, аз там ВЕЧЕ не се осигурявам, а тук ВСЕ ОЩЕ не се.
В коя графа попадам?
Ако утре ми се наложи да вляза в болница какво става тогава?

П.С. Благодаря ти за линка, но през телефона не ми се отваря, ще пробвам през Гугъл.

# 222
  • The QC to be!!!
А медикал карта имаш ли? Тя се издава на определени групи? Ако я имаш - нищо не плащаш за болничен престой ако те рифърва ГП. Ако не, и нямаш $, може и фри да ти е престоя. Разгледай линка който ти дадох.

# 223
Не, Бейби, нямам Медикал Кард.
А това за фрий престой ми звучи направо невероятно, чакай да се разровя пак из линка и може пак да те тормозя с въпроси. Wink

# 224
Ето тук може да се консултирате по някои въпроси, които касаят определени регламенти на територията на Европейския съюз: http://europa.eu/index_bg.htm

Общи условия

Активация на акаунт