Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 259
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Може, но няма много да излиза от стаята. Мен като ме оперираха, всички бяхме с придружители, мъжете придружители излизаха само в часовете за свиждане, защото през останалото време се разхождахме по коридора с маркучите от катетри и дренажи за раздвижване. Питай предварително, може да трябва заявка, за да знаят как да настаняват.

# 526
Здравейте, момичета!
Минавам и аз да споделя с вас. Моята операция беше на 03.10. Лапароскопска хистеректомия със запазени яйчници.
Чувствам се добре. Но има дни в, които вечер ме наболява. Все още нося денем ежедневни превръзки защото има изтичане. При вас колко време продължи?
Операцията я правих в Плевен, "Сърце и мозък" при д-р Александър Любенов.

# 527
Dani, тотална лапароскопска хистеректомия - 2 месеца изтичане. Бързо въстановяване!

# 528
Dani, тотална лапароскопска хистеректомия - 2 месеца изтичане. Бързо въстановяване!
Благодаря ти!

# 529
40 дни имах леко кървене.

# 530
Аз близо два месеца съвсем оскъдно жълтеникаво, много рядко къвенисто.

# 531
Така както питах преди 3 дни за течението...то взе че спря. Т.е. на 40-я ден изчезна.

# 532
И аз 2 месеца бледо зацапване, розово, било нормално. При всеки е различно.

# 533
  • София/ Плевен
Здравейте, мацки! Минаха 3 месеца от моята операция- радикална хистеректомия с отстранени лимфните вериги. Още след операцията установих, че съм загубила чувствителност в предната част на бедрата. Постепенно се появи усещането за болка, но до там. Сега от време на време усещам пробождания по бедрата, при леко докосване изпитвам болка, но нямам нормална сетивност. Някоя от вас имала ки е подобен проблем и възстановихте ли се?

# 534
  • София
irka_s, аз съм така вече 9 месеца след операцията. Радикална  хистеректомия, с робот и отстранени 8 + 9 лимфни възли. На левия крак продължава да ми е изтръпнала кожата в горната част на бедрото.  В началото почти нямах усещане там, сега е по-добре, но не се е възстановило напълно. Вече се приимирих, че няма да е като преди и спрях да обръщам внимание.

# 535
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз съм така след махнато всичко + 23 л.в. След лъчето бонусът е и че съм подута там долу. Понякога усещането е като изгоряло от слънцето. Ходих и на съдов заради тежестта в краката, та обсъдихме и подуването - тъй ще е занапред, новото ми нормално. Изтръпналото на бедрата май поотомина.

# 536
Не е нормално, прочети за лимфедема и отивай да се лекуваш.

# 537
Добър ден!След пълна хистеректомия болеше ли ви дупето? Или от лежане , или нещо нруго стана не мога да стоя седнала.Отделно при преместване на ляв уретер кога почнахте сами да пишкате?Кога маханаха цистостомата?

# 538
Около 7-я ден след моята хистеректомия се появи изтръпване на бедрото на десния ми крак. И в същото време усещах болки на костите около влагалището...като натъртено. Доктора ми обясни, че това изтръпване е временно и ще отшуми. А болките като натъртено около влагалището бързо отшумяха. Обясних си ги, че са вероятно след ползване на инструментите с които са извадили уголемената матка заедно с 3 големи миоми.
Изтръпването на бедрото също отшумя.
А сега аз да ви попитам: какви упражнения са позволени? Не става въпрос за фитнес. А за някакви леки упражнения вкъщи. Нещо което да помогне за прибиране на корема, който все още си стои като на бременна в 4-ти месец...

# 539

А сега аз да ви попитам: какви упражнения са позволени? Не става въпрос за фитнес. А за някакви леки упражнения вкъщи. Нещо което да помогне за прибиране на корема, който все още си стои като на бременна в 4-ти месец...
Мале и моят е така, непрекъснато подут. Местният хирург каза, че ще отшуми до 6 м. - ужас

Общи условия

Активация на акаунт