За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 38 870
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Никога не съм затопляла млякото. Вадя от хладилника и слагам при яйцата. Те също са директно от хладилника. Нямам провал с крем карамел.

# 241
  • Sofia
Целта да се стопли млякото, е да се разтвори захарта... после бих охладила преди да добавя към яйцата.

# 242
Аз затоплям млякото, понякога е било и не просто топло, а към горещо, но не вряло. В такъв случай яйцата се темперират в началото бавно, млякото се налива на тънка струя. 

# 243
  • Русе
Скрит текст:
И аз ще правя крем карамел след малко.
Трябва ли да загрявам млякото преди да го сложа при разбитите със захар яйца? Намирам различни рецепти и се чудя как да го направя.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/8.html

# 244
  • София
Някой правил ли е крем-карамел на микровълнова? Чела съм такава идея, обаче ....пуснах на 100 вата и въпреки това успя да клокне на повърхността

# 245
  • София
Може би въпроса ми не е за тук ,но спада към готварството ......търся сокоизтисквачка,която да става за цвекло,ябълки и моркови ...... В какво трябва да гледам ,марка ,W или др.нещо ?
Ние имаме бавно оборотна на Sana.Сока повече прилича на нектар,от колкото на прозрачен сок.Дори тиква изтискваме с нея.Имат един недостатък и това е цената.

# 246
Някой правил ли е крем-карамел на микровълнова? Чела съм такава идея, обаче ....пуснах на 100 вата и въпреки това успя да клокне на повърхността
В микровълнова не, но в Instant Pot (не съм сигурна мултикукър ли се знае на бг). Нагласям на 7 мин на високо налягане и става супер крема. Е, строших една купа де, защото се оказа че не била огнеупорна. Но после си изнамерих подходящи съдове и съм много доволна. Ако имаш такова нещо, пробвай в него.

# 247
  • София
Нямам такова чудо. Иначе знам, че в МК става, и то за минути.

# 248
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Cuckoo, в малка иенска купа – сгорих захар 3 с.л. и оставих да изстине. В това време разбих 3 яйца и прибавих 400  мл. прясно мляко и 6 с.л. захар да се разтопи. После залях карамела и сложих да се пече на 630 вата  – 7 - 8 минути, а  след това  на грил 1000 вата за 5 мин. да се запече отгоре.

в МВ - вата

-
                  този е в мултикукъра

мои снимки на крем карамел във фраера нямам, развали ми се апаратчето

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 17:43 от tutulina

# 249
  • София
Cuckoo, в малка иенска купа – сгорих захар 3 с.л. и оставих да изстине. В това време разбих 3 яйца и прибавих 400  мл. прясно мляко и 6 с.л. захар да се разтопи. После залях карамела и сложих да се пече на 630 вата  – 7 - 8 минути, а  след това  на грил 1000 вата за 5 мин. да се запече отгоре.
Как я докара точно тази стойност - 630 W? Шегувам се, нали обикновено завършват на 50 - примерно при мен има 850, 600, 450, 180, 100. И как не стана на шупли? Благодаря за предложението, но фрайър също нямам, аз съм от динозаврите

# 250
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Скрит текст:
Как я докара точно тази стойност - 630 W? Шегувам се, нали обикновено завършват на 50 - примерно при мен има 850, 600, 450, 180, 100. И как не стана на шупли? Благодаря за предложението, но фрайър също нямам, аз съм от динозаврите
Cuckoo,   ами, 70% от мощност 900 вата - толкова идва, така пише в указанията за ползване

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 17:51 от tutulina

# 251
Няма ли да спукам стъклената тава, ако и изсипя карамела. А на водна баня ли печене като го правите в тава?

# 252
Няма ли да спукам стъклената тава, ако и изсипя карамела. А на водна баня ли печене като го правите в тава?
Аз на водна баня си го пека и в тавата. Всъщност от години не съм правила в купички. Хем е по-лесно с карамела в тавата, хем повече карамелен сос става така Simple Smile Ако е огнеупорна тавата, няма да се спука от карамела.

# 253
  • София
На моята МВ са само цитираните стойности, не мога да си направя ватовете както искам. Но както и да е, разбрахме се Flowers Hibiscus
Cuckoo,    ами, 70% от мощност 900 вата - толкова идва, така пише в указанията за ползване

# 254
  • In transit
Не. Досега не съм имала проблем с изливането на карамел в огнеопорна тава/форма. Да, на водна баня се пече.

Куку, гледах някакви клипчета снощи по твоя казус, печаха крем карамела на водна баня в МВ, на 700-850В за около 6-8 минути. Прилично изглеждаше...кекс съм пекла в МВ, в чашки и за 1.5-2 мин е готов на макс. мощност, ама карамел...той ще коагулира, реално това търсиш там, освен да ползваш и термометър. В средата трябва да е над 75С температурата, за да е готов крем карамела. Ако пробваш, сподели за резултата, че ми стана интересно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт