За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 300
  • 753
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 3 692
Аз си суша чесън на ситна решетка във фурната  - нарязвам го на тънки долу горе еднакви филийки (ужасно занимание!), оставям го след сушенето една нощ например на въздух и го прибирам в бурканче, трае много дълго и запазва аромата си.
Пресен държа в бурканче в хладилника няколко дни. Чеснова паста със зехтин - също в хладилника за толкова време.
Чела съм и аз за вероятността от ботулинов токсин в чесън с масло, но не знам в действителност има ли такъв регистриран случай или е изследвана принципната вероятност - тя не се изключва всъщност за никоя термично необработена или недостатъчно обработена заразена храна, която е добре затворена и без достъп на кислород.

# 751
  • Мнения: 7 332
Много благодаря на всички за съветите!

# 752
  • Мнения: 263
Трябва ми тесто за закуски (ако може да наподобява купешките закуски 🤔).

# 753
  • Мнения: 9 157
и аз не съм за паста с фурми. Те имат много голяма трайност.
нова тема, заповядайте https://www.bg-mamma.com/?topic=1658446
Имам нова тема

Общи условия

Активация на акаунт