Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 38 328
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за бързия отговор Аничка!

Просто останах изненадана, че не ми дадоха заместител, а ме пращат сега на кардиолог и спряха хапчето.

С естрофем е т.нар. контролиран цикъл. Има жени, които правят ЗЕТ и без него. Изчакайте прегледа и се постарайте да останете спокойна. Стресът повишава TSH, кортизола...

# 91
Това е информация, която намирам:
1. Когато ЗЕТ е на естествен цикъл се следи овулацията, пускат се хормони и според ову-та се определя датата на трансфера.
2.При контролиран ЗЕТ се назначава от 2-ри/3-ти ден естрадиол /овулация няма/, който се взема за 2-2,5 седмици, прибавя се възраста на ембриона/3 дни, 5 дни примерно/ и така се определя денят на трансфера.

# 92
Благодаря, че питаш, Вели. Катастрофално мина. Шестнадесет пунктирани фоликула и само в 4 имаше яйцеклетки. От тях само две са били годни, съответно само една е оплодена. Утре ще ми звъннат, за да кажат дали продължава да се развива. Не съм обнадеждена. Докторката каза, че в такива случаи препоръчват трансфер, аз категорично отказах, тъй като имам две бременности с тризомии и единствената причина да пристъпим към инвитро беше възможността за ПИД. Другата седмица ще ходя, за да обсъдим кога пак можем и е добре да стартираме нова стимулация.

Къде са тези некадърници, в коя клиника?
Сменяйте ги веднага, толкова фоликули и толкова малко яйцеклетки е грешка в стимулацията, изобщо не си губете повече времето с този лекар!

# 93
Здравейте и от мен. Миналия месец на ЕЦ при пункция и двата фоликула бяха празни, никой не ми обясни нищо. Първото ми детенце преди 5години беше точно на ЕЦ с една единствена яйцеклетка от първия опит. Вторник започнахме стимулация, но кръвните не бяха готови когато дойде моя ред за прегледа. Доктора каза, че ще си ги види по-късно. Аз си ги проверих и LH е 12, а FSH 10. На 29 години съм, имам 4 лапаро. и AMX излезе 0.905. Д-ра каза, че е невъзможно предвид състоянието на яйчниците ми, но аз смятам, че си е точно толкова. Мисля че резултата на LH и FSH е доооста зле, но никой повече не ми се обади дали да приемам нещо допълнително или не. Утре ми е следващия преглед, но много се отчаях. Моля някой по-запознат да ми каже с такива стойности има ли някаква надежда. Благодаря Ви предварително.

# 94
Скрит текст:
Благодаря, че питаш, Вели. Катастрофално мина. Шестнадесет пунктирани фоликула и само в 4 имаше яйцеклетки. От тях само две са били годни, съответно само една е оплодена. Утре ще ми звъннат, за да кажат дали продължава да се развива. Не съм обнадеждена. Докторката каза, че в такива случаи препоръчват трансфер, аз категорично отказах, тъй като имам две бременности с тризомии и единствената причина да пристъпим към инвитро беше възможността за ПИД. Другата седмица ще ходя, за да обсъдим кога пак можем и е добре да стартираме нова стимулация.

Къде са тези некадърници, в коя клиника?
Сменяйте ги веднага, толкова фоликули и толкова малко яйцеклетки е грешка в стимулацията, изобщо не си губете повече времето с този лекар!
Може ли по полека с епитетите? Защо според теб са некадърници? Хвърляш боНбата с обвинения, а не казваш защо мислиш така.

# 95
  • Пловдив
Как ви се струват? Днес ми е 4ти ден от стимулацията, взеха ми кръв непосредствено след като ми поставиха инжекциите.

# 96

Здравейте какво мислите за тези изследвания ? До колкото знам витамин Б12 трябва да е в горна граница преди забременявяне?

# 97
Мече, аз не мога да дам мнение за изследванията. Сигурна съм, че има други дами, които са запознати и ще пишат.

Калинка, и аз така го знам за Б12, че е добре да е към горна граница. Според мен и фолата може да се вдигне малко. Витамин Д също може да се вдигне.

# 98

Здравейте какво мислите за тези изследвания ? До колкото знам витамин Б12 трябва да е в горна граница преди забременявяне?
В12 е добре, но Д е много нисък...Препоръпвам спрейчето на Бетър Ю, което е вит. Д+К. Вземете си и метилирана фолиева киселина. Иначе може и метилиран В12 на Натурал Фактор от 1000, но през ден. Успех!

# 99
Калинка, моят следящ лекар при б12 от 500+ ми каза, че е нисък и, че трябва за към горната референтна стойност. Както и вит Д.

# 100
Благодаря ви момичета , поръчах си много хубав вит.Д от турция и днес го започвам , относно вит б12 пия ето тези добавки но не знам дали е достатъчно количеството което приемам от тях.

# 101
Тук В12 е в нищожно количество. Вземи си от 1000 единици и взимай по 1тб. през ден. Не е задължително В12 да е на горна граница. Между 300 и 400 са оптималните нива. Много трябва да се внимава В12 да не е над горна граница, както и всички отанали витамини от групата В, защото имат отношение към онкологичните заболявания. На онко болните е забранен приемът на каквито и да е витамини от групата В.

# 102
Предполагам това е количеството за 6 капсули. Ти по 6 ли приемаш? Фолата ми се струва твърде много, Б12 пък ми се струва малко.
Не съм почитател аз на комбинираните добавки. Да, по-лесно е да изпиеш едно хапче, отколкото 20, но някои елементи си пречат едни други на усвояването, някои се пият на гладно, други след хранене. Витамин А, ако не се лъжа, се пиеше до овулация. За приема има значение и формата.

# 103
Кактус, от къде имаш тази информация?
Моя витамин Б12 е над горна граница и 2ма д-ри нищо не казаха по този въпрос. В интернет също нищо не намерих.
Това ми бяха резултатите:
06.23г - 815 при реф стойности 197- 771
12.23г- 874 при същите стойности

# 104
Предполагам това е количеството за 6 капсули. Ти по 6 ли приемаш? Фолата ми се струва твърде много, Б12 пък ми се струва малко.
Не съм почитател аз на комбинираните добавки. Да, по-лесно е да изпиеш едно хапче, отколкото 20, но някои елементи си пречат едни други на усвояването, някои се пият на гладно, други след хранене. Витамин А, ако не се лъжа, се пиеше до овулация. За приема има значение и формата.

Аз приемам по 2 капсули , защото 6 са прекалено много . Питала съм двама доктори за тях и казват че са хубави . Те по принцип са ми от една позната която в Турция се лекува и там са и ги изписали ксто едни от най добрите.

Общи условия

Активация на акаунт