Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 38 360
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
В България се продават също много добри и качествени добавки. Аз моя б12 го поддържам с на natural factors, закупен от квартална аптека Simple Smile

# 106
Kaktus, това и за фолиевата киселина ли се отнася Open Mouth ??(знам, че и тя е Б-витамин, но се изненадах). Моята последно като я изследвах беше над горната граница, но докторът каза, че всички, които пият добавка ФК им е висока...
А информацията, която споделяш, е супер полезна, благодаря ти!

# 107
Канелка, не се притеснявай. Опасно е при хора с онкологични заболявания. При здрави хора е проблем, ако В12 е над горна граница дълго време, защото той по-бавно "се чисти" от организма, но и като цяло много високи дози от всички Б-витамини не е полезно. По време на бременност естествено има нужда от допълнителен прием на фолиева киселина и В12, но трябва да се следят нивата. Най-добре не повече 400mcg метилирана фолиева всеки ден(поне до 5ти месец), а В12 по 1000mcg през ден, ако има дефицит, всеки ден. ❤️
По принцип е нормално кръвните изследвания да показват по-високи стойности, защото не е правена пауза от 15 дни.

# 108
Аз съм на вит. Д на smart hit, но терапията ми е 10 капки. Под дозата, записана на опаковка (35 капки). И на неофолик мета за фолиевата киселина. Друго не вземам като добавки.

# 109
Скрит текст:
Благодаря, че питаш, Вели. Катастрофално мина. Шестнадесет пунктирани фоликула и само в 4 имаше яйцеклетки. От тях само две са били годни, съответно само една е оплодена. Утре ще ми звъннат, за да кажат дали продължава да се развива. Не съм обнадеждена. Докторката каза, че в такива случаи препоръчват трансфер, аз категорично отказах, тъй като имам две бременности с тризомии и единствената причина да пристъпим към инвитро беше възможността за ПИД. Другата седмица ще ходя, за да обсъдим кога пак можем и е добре да стартираме нова стимулация.

Къде са тези некадърници, в коя клиника?
Сменяйте ги веднага, толкова фоликули и толкова малко яйцеклетки е грешка в стимулацията, изобщо не си губете повече времето с този лекар!
Може ли по полека с епитетите? Защо според теб са некадърници? Хвърляш боНбата с обвинения, а не казваш защо мислиш така.
Без идея да обидя когото и да било, препоръчвам да прочете защо и кога лекарите казват че фоликулите са празни.
Има много информация, надявам се да ви е от полза и сама да си направите изводите.
Бързо и успешно преминаване през процедурите. 🍀

# 110
Според мен, когато се изказват някакви твърдения, е хубаво да каже защо се мисли така. Иначе си е просто едно провокативно изказване. Прочела съм информация и тя не ме наведе на мисълта, че е грешка в стимулацията, нито че трябва да сменя лекаря или клиниката.

# 111
Мини, точно неподходящ протокол е причината за толкова празни фоликули. Лекарят ще смени следващия път протокола.
Скрит текст:
Липса на яйцеклетки при пункцията основно се дължи на неточното таймиране, т.е. неправилно поставяне на HCG инжекцията от пациентката. Пункцията се извършва от 34 до 36 часа (може и до 40-48 час, при много проучвания ) след Хориомон, Овитрел, Декапептил. Често пациентите объркват датата и поставят на следващия ден....никога не се аспирират яйцеклетки. Причина може да бъде и разминаване на фоликулогенезата и овогенезата. Растежът на фоликулите не отговаря на съзряване на яйцеклетките. Съществува такова предразположение при отделни пациентки. Яйцеклетките са много незрели и не могат да се “отделят” във фоликулярната течност.

При стимулацията определена кохорта от фоликули нараства. Всяка стимулация дава различни резултати. Когато има повтаряемост на “лоши” резултати, не е добре.Търсят се други причини.

Природата е уникална. Понякога не можем да я контролираме напълно. Всеки опит от IVF дава информация какво трябва да се промени в стимулацията (медикамент, доза, продължителност) при следващ опит, което трябва да направи лекуващият лекар. Съжалявам, че твоят лекар не ти е дал отговор на въпросите и ако случайно реши да прави стимулация по същия протокол(което ме съмнява), настоявай за нов или смени лекаря. Успех!

# 112
Здравейте , какво пиете след пункцията , ацки болки имам а било нормално и нищо не ми дадоха .

# 113
  • Пловдив
Nia84, аз пих но шпа. До 3х2 може.
Как мина пункцията?

# 114
Ще пия благодаря , добре мина 15 извадени 12 са оплодили . Ще видим какво ще стане , но ще сме зет .

# 115
  • Пловдив
Чудесен резултат, браво! Аз само мога да си мечтая за подобен. Най-много 7 фоликула съм имала.

# 116
Ще видим как ще се развият нещата , благодаря !

# 117
Успех, момичета!

Flowers Hibiscus

# 118
Здравейте , днес още имам големи болки друго освен но шпа да пия след пункцията .

# 119
Здравейте , днес още имам големи болки друго освен но шпа да пия след пункцията .

На мен ми изписаха Parol в Истанбул но активната му съставка си е Парацетамол което не знам как е болкоуспокояващо. Понеже има вероятност от усложнения след пункция (усукване на яйчниците и т.н.) идете да ви прегледат ако много ви боли. Иначе аз вземам Аулин при по-силни болки от всякакъв сорт.

Общи условия

Активация на акаунт