Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 38 371
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета. Първо да пожелая на Sunshine късмет със следващите пункции и да стигнете до много хубави ембриончета, които да си станат пухкави бебета. Heart Вярвам че 2 като за начало е добра бройка, а след следващите стимулаци съм сигурна, че ще съберете още повече. ВиРи на теб също пожелавам ембриончетата да се развият до хубави бластоцистчета и после до здрави бебета. Heart Darling нека скоро да видиш двете чертички и да повлечеш крак. Heart

Аз започвам третата си стимулация (надявам се 3 да ни е на късмет) и този път ми се струва, че започваме с тежката артилерия. От 2-ри ден от МЦ съм на мериоферт 300 за 4 дни. Исках да попитам има ли запознати дали това е силна стимулация и какво мога да очаквам като странични ефекти, ако има минали по този протокол? Леко се притеснявам да не стане някой фал и да не се скапе качеството на яйцеклетките, защото знам, че силната стимулация може да ги прецака, а досега сякаш бях с леки и средно силни. За статистиката:
1-ва стимулация - 7 я. - 1 емрбион започнах с гонал 150 ако не се лъжа и почти докрая бях на него само 1 ден имах мериоферт
2-ра стимулация - 10 я. - 1 ембрион отново с гонал и малко след това мериоферт
3-та стимулация - започваме директно с мериоферт 300, не знам какво да очаквам, доктора каза че се надява да извадим 14 яйцеклетки и ще иска този път повече да ме стимулира, но силно се надявам да не прецака качеството за сметка на количеството.

Благодаря, мила, пожелавам тази да е последната стимулация и да завърши с успех!!!

Иначе за стимулацията, и аз смятам, че моята беше по-тежка. Започнах с гонал 200 + фемара за 5 дена. След това 4 дена мериоферт 200/225 + цетротид и тригър шот овитрел на  11тия ден. Нямах никакви странични ефекти от мериоферт и гонал, единствено цетротид ми подуваше и зачервяваше около мястото на инжекцията, едната вечер даже посиня... Но това е много обичайна реакция.

# 601
S.G.C. 😍❤️🥰🙏 Да бъде! Нека на всяка една се сбъдне тази пухкава мечта! ☀️🍀❤️

# 602
Да , да , толкова са добре , че от форума разбрах , че и ПИД не може да им се направи 😆 Пълен майтап 🤪
Може ли инфо защо не може да им се направи Пид?

# 603
Ами защото са нисък  грейд и няма достатъчно клетки - 2BC и 3BC . Говоря за ПИД в България , в Турция не знам как стоят нещата . Обаче е факт , че когато ми се обадиха на трети ден , че всичките се делят перфектно , ме питаха за ПИД . Аз казах , че не съм го обсъдила с доктора и ембриоложката ми каза - добре , нека да видим как се развиват до пети ден и пак ще го коментираме . Обадиха ми се на 5-ти ден , че едното е отпаднало , а другите две забавят развитие и ще ги чакаме до 6-ти ден . Сутринта (ден 6)  ми казаха , че все пак са станали бластоциди и ги замразяват . Въобще не обелиха дума за ПИД .
Не ме разбирайте погрешно , аз се радвам , че имаме и тези ембриони , защото имаше вариант да сме с 0 . Просто ембриоложката , с която  говорих последно по телефона , през цялото време ми мънкаше  и аз останах с усещането , че нещо не е наред и ги замразяват  просто ей така , да имам нещо .

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 22:52 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 604
И аз не им знам как преценят, много е субективно явно. Защото аз като четох, че след пункция остават живи средно 50% до 5тия ден оплодени, пък при мен остана 100%.
След това още една нервна криза като видях, че 2ББ е всъщност към зле. Лекарят и ембрионоложката казаха, че е добре ембриона и се развива, макар и по-бавно. Така че и аз не знам на какво да вярвам вече...остава само надеждата, здравословно хранене и чакане и това е.

# 605
Момичета напомням да не забравяте, че след размразяване грейда много често скача.
Аз съм имала замразени грейд 2, които на трансфер са станали вече 3. (За няколко часа).  Nature Sunny

# 606
Аз също знам, че след замразяване и размразяване ембрионите могат да се самокоригират и грейда може да се покачи.

Освен това, разликата в шанса за имплантация между "fair quality" и "poor quality" ембриони не е драматично голяма. Според този източник, говорим за 39% срещу 34% - https://www.remembryo.com/embryo-grading/#Embryo_Quality

За мен това беше най-изчерпателния и разбираем източник на инфомация, който намерих, и ми беше доста полезно да го изчета  докато култивираха нашите ембриони (имаме два с грейд 3BB).

# 607
Аз изпратих последните ми 2 ембриона за ПИД в Турция. Дали може да даде фалшив резултат? Да са взели болна клетка, която може са се самокоригира после?

# 608
Аз изпратих последните ми 2 ембриона за ПИД в Турция. Дали може да даде фалшив резултат? Да са взели болна клетка, която може са се самокоригира после?

Винаги има вероятност за фалшиво положителен както и фалшиво отрицателен резултат но шансът това да се случи е много малък. Има тема за ПИДа специално в която се разисква и това https://www.bg-mamma.com/?topic=1508184.330
Аз съм в Мемориал и там ми казаха, че нямат случаи на живородено бебе от анеуплоиден ембрион, т.е. в тяхната практика шансът за фалшиво положителен тест за анеуплоидност клони към нула.

Интересно коя лаборатория в Турция приема Е от България за ПИД? В Мемориал категорично отказват, заради лошото ниво на ембриологията в България. Масово им показваме Е които уж са някакво качество пък те се оказват съвсем друго или като цяло почти невиални. Аз и още доста жени сме такива примери.

# 609
Sahara , от коя БГ клиника са били вашите ембриони ?  Може ли малко повече подробности да ми дадете , може и на лично . Благодаря 🌺

# 610
Благодаря ви, момичета за подкрепата Yellow Heart
S.G.C. успех и дано тази стимулация е най-успешна и да направите много и хубави ембриони People Baby
Днес на деня на детето получих страхотни новини, 3те ембриончета изглеждат много добре на 3ти ден. Продължавам да се моля, със затаен дъх, да успеят до 5-ти и да направим трансфер в понеделник Hands Pray

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 09:55 от ВиРи

# 611
ВиРи,   силно стискам палци 🤞🤞🤞 Пожелавам ти три бластоцидчета и успешен трансфер 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Дай Боже , ти и Darling да имате положителен резултат и да орисате тази тема ❤

# 612
Sunshine, много благодаря, дай Боже да се случи на всички нас Yellow HeartYellow HeartYellow Heart

# 613
Момичета здравейте. От инжекциите ми става супер синьо, май даже нацелих кръвоносен съд преди няколко дни, но е много синьо и се притеснявам да не е опасно

# 614
Аз при последния си трансфер доста зор видях с боденето. Пукнах кръвоносен съд единия път, един месец ми седя синината и смени всички възможни цветове. Това беше ден-два след появата ѝ и пак не си личи колко тъмна беше:
Скрит текст:

Болезнено е, но не е опасно. Проблем е само ако като вкараш играта се появи кръв в спринцовката. Това означава, че е момента е забита в кръвоносен съд и трябва да смениш мястото преди да инжектираш разтвора (и това ми се случи даже повече от веднъж). Даже според инструкциите в интернет в такъв случай трябва да се изхвърли замърсения с кръв разтвор, но е ясно, че при нас всичко е на бройка и няма как.

Общи условия

Активация на акаунт