Отговори
# 495
Dimana-nova1 Давам ти!
Кой доведе ненормалните Ихсанлъ?
Вярно е , че Суна искаше богат мъж, но е и ненормален, нали?!

# 496
Така е, Ифакат пак правеше някакви сметки дали скришно или не пак под някакъв начин да си отмъсти на Халис (за отнетите права над ялъто и хората там) и вероятно на Кязъм (знаем го какъв е, няма нужда от обяснение).
Ифакат също беше тази, която изкива Зеррин, в последствие и Нюкет (тоест, май Ифакат свърза Зеррин и  Нюкет в Лондон)... 🫢

# 497
Dimana-nova1 Давам ти!

Бел, разбрах кое имаш предвид. Hands Plus1Да, така е в общият план, моето мнение беше от конкретиката.
А също така Фуат тръгна и след горещите молби на майка си да спаси брат си.

# 498
Dimana-nova1 Давам ти!

Бел, разбрах кое имаш предвид. Hands Plus1Да, така е в общият план, моето мнение беше от конкретиката.

👍Точно така, след молбите на майка си , дори и да докаже на дядо си, че може да е полезен, че не е страхливец! Но виновна за мен е Ифакат, всичко останало е резултат от нейните мръсни планове и интриги!

# 499
Dimana-nova1,писала съм,че Сейран няма вина
Просто в очите на Асуман всичко това се случи заради напускането на дома от Сейран,дом,в който тя отново се върна

# 500
Dimana-nova1 Давам ти!

👍Точно така, след молбите на майка си , дори и да докаже на дядо си, че може да е полезен, че не е страхливец! Но виновна за мен е Ифакат, всичко останало е резултат от нейните мръсни планове и интриги!

Всичките бели в именито ги докарва именно Ифакат с болезненото  си и яростно желание да властва и да бъде на нейното, всявайки интриги  в семейството. Истински дявол. И го раздава "Сив кардинал". Дано си намери
майстора. Чакам с нетърпение и искам да я натирят от имението. Няма безгрешни хора, все ще направи някоя грешка. Всъщност Сейран й даде ясно да разбере, че ще й се противопоставя.

# 501
  • София
Основната вина е на Халис / Ферит 🤔
1.Ферит отправи молба към своята майка да се свърже с майката на Пелин, а последиците от това действие са добре известни на всички.

2.Ферит действа необмислено, като подкрепи / по-точно даде своето одобрение за Saffet - заради своето предположение, че в противен случай брат му Фуат би изоставил Асуман, за да създаде семейство със Суна… Отново това беше неправилно и дори много грешно решение, което доведе до съответните последствия.

# 502
Фуат умря в трагичен инцидент на пътя, който може да се случи на всеки. Преките виновни за това са само двамата зад воланите. Но, трагедията беше в следствие на поредица от събития, в основата на които бяха бурните взаимоотношения СейФер. В този ред на мисли "нахалната"репликата на Асуман, която беше в отговор на "нахалната" реплика на Сейран, която пък от своя страна отговаряше на нахалната Ифакат, си беше истина- фактологично издържана Grinning
Фуат, предприе това пътуване, за да помогне на брат си, който спасяваше сестрите Шанлъ.
Истината понякога има много лица, зависи от гледната точка и емоционалното състояние на този, който я изрича.
Асуман беше враждебна, както и Сейран всъщност. Момичето, което ги орезили пред целия свят отново се завърна, и отново спасителна акция- предполагам, че това вижда Асуман. Тя е Корхан, все пак.
Сигурна съм, че ще се извини за думите си, освен ако Гюнгер не смята да промени образа й.

# 503
Juliya*,освено това,което си изброила,Асуман не знае както ние знаем за задкулисните игри на Ифакат,на Зерин,на Пелин.
Затова за нея основната причина за смъртта на съпруга и е Сейран

# 504
Val ,моето мнение е друго 😉
Ферит ,който заряза жена си ,без яке и телефон в планината ,е същият Ферит ,който заплю жена си .
Наистина ли има жени ,които искрено ще застанат на страната на мъж след такива действия и ще му ръкопляскат и оправдават ?Аз ,като жена  ,не мога да го разбера и приема такъв вид мисли .Освен ,ако не защитаваш Ферит ,защото Мерт го играе .Така бих те разбрала ,въпреки че пак няма да съм съгласна .Никоя жена ,по никакъв повод не заслужава да бъде заплюта и подложена на по-горе опеменатите неща от мен + лъжите  ,заради любовницата .Много ми е интересно ,ако Сейран беше постъпила така с Ферит ,както той постъпи с нея ,какви коментари щяха да се леят….Това че е мъж ,не значи че е Богопомазан или има право да бъде оправдан по -лесно .Но е факт ,че така става .Мъжа се оправдава ,а жената се заклеймява като К… ,което е много грешно ,везната е една и пола тука няма значение .
И дори Ферит да е искал ,да се отдалечи от нея. ,защо тръгна да й отмъщава?
Доколкото помня ,Сейран го напусна заради лъжите му с Пелин ,а на него егото му се засегна ,че жена му го остави ,и след интервюто превъртя играта по възможно най -лошият начин.За какво е бил обиден Ферит на Сейран ?Единственият обиден в тази ситуация трябва да е Сейран . Защо Сейран предизвика събития с тръгването си от имението ?Нали не е защото ,ей така и е скимнало ?Сейран си тръгна ,защото разбра по ужасен начин  ,че е излъгана ,от човека на който се довери и отдаде  ,а той доведе бременната си любовница скришом в къщата където живеят ,без нейното знание,за да не омъжат Пелин и се би за нея .Даже нервна криза имаше пред Сейран в стаята им ,а тя го утешаваше .Сейран е предадена от човека ,който преди 25 епизода каза ,че е готов да поеме още куршуми ,после се извъртя и взе да и отмъщава за нещо ,за което Сейран му се извини .
Не мога да оправдая още Ферит ,за нито едно действие от 42-58 .Всяка серия Ферит претърпяваше мозъчна операция ,един ден е с акъл ,после без ,всички знаем ,че човек или има акъл или няма ,това не е нещо ,което може да си купиш от магазина или да ти го налеят с фуния.Последните 3 епизода Ферит е с акъла си и много добре познава жена си по очите ,а в 43 акъла му къде беше ?Как не разбра ,че жена му е бита системно от баща си ,как не разбра ,кой стой зад снимките с целувката в бара ,заради сълзите които проля Сейран и като видя в очите й колко много страда тя .Как не реагира по никакъв начин ,за хапчета които й бяха давани (няма значение дали е искала дете тогава или не)как не видя болката в очите й тогава,а остави в сама и отиде да диша.
Колко епизода гледаме Ферит и Невра ,кога Ферит имаше носталгия или угризения относно да кажем уж играта ,която играеше заради “биснеса “,нямаше такива моменти .Единствено ,когато онази го награби първият път си спомни ,за Сейран ,после имаше два епизода с амнезия ,даже се изказа ,като жертва пред нея в колата .Да го “съжалиш” милият ,е получи целувки там,за тези си реплики.
Сейран ,не се върна в имението при Ферит ,това видях и чух аз снощи ,така се стекоха събитията и тя реши ,че ще остане накрая  в епизода .
На всички ,за всичко все Сейран им е виновна ,като боксова круша е,всеки е “блъска “от всички страни .Но тя е единственият зравомислещ и добър човек в сериала ,за нейните 19-20 години преминала през толкова болезнени моменти физически и психически ,но останала чиста ,добра ,нито е завистлива,нито злобна и отмъстителна .Сейран е класи над Ферит .
Поне за сега ,защото утре може всичко да се промени.

# 505
  • Ямбол
Хей момичета 🤗 Епизода си беше страхотен според мен.Имаше си от всичко.Като се започне от Орхан, който излезе от затвора един различен човек,по-осъзнат и според мен по-оценящ живота и семейството си.Човек,който е разбрал грешката си и си е платил за това.Една съпруга,която не остава съпруга си в труден момент и му подава отново своята ръка.Стига този път наистина да оцени това.Една Ифа,която вече не е желана от Орхан по-никакъв начин и заради това търси внимание при друг - чичо Шехи,който има голямо сърце, в което ще има място за всички жени.Образът и е напълно излишен вече, както този на Асуман и Пелин няма смисъл да продължават да ги държат за пълнеж.И без това имат по 2 изречения в епизод. Зерин и тя хукнала немила - недрага помощ да търси от Кязъм.Но нали той и има мерак ще и помогне как ще откаже горкия.Все пак той се е променил вече е добър човек както се вижда.Стига да поставяше децата си на първо място и нещата,който са преживели от взетите негови решения.Но тук важи "Вълкът козината си мени,но нрава не" .Жалко,наистина жалко добре,че Суна и Ферит видяха,че промяна няма просто методите са различни.Хареса ми тази естествена игра на Ферит как се заиграва като взе леля Хатууч на рамо беше много смешно 😂🤭 "Било ми писано да открадна момиче за дядо " 😂 .Страхотно се получи.....От там на Халис му дойде на акъла да даде пръстен на жената,която го е чакала 40 години на прозореца.Ами баш си е време нека хората да си изживеят любовта и старините заедно пък колко още живот им остава я.Нека аз се радвам за тях.Щом се обичат да се вземат,че поне мирясат.Суна пък и тя хукнала тон да държи на сестра си,че заради нея била лъгала Ферит, еми то хубаво,ама тя на драго сърце прие.Нали ще е близо до зет си,ще му бъде опора в трудните моменти.Гадина такава.Съмнявам се,че Кая наистина щеше да я удари въпреки неговата избохливост.Паралела тук си беше точно на място впрочем 👏.Суна иска Кая да не говори за нея грозни неща пък нейните мисли и цели са си баш грозни,подли,отвратителни.Срам за нея.Чудно ми е дали в сърцето и останала ознази обич,която изпитваше към Аби 🤔 .Дано да му развият неговата история,че ми е любопитно.Хареса ми как Орхан и Гюл се извиниха на Сейро и я прегърнаха и отново паралела си беше на мястото."Прости ми,че преживя всичко на което те подложих. 👏 Теб и семейството ти.Съжалявам,че не бях способен да подкрепя теб и Ферит.Съжалявам,че не застанах зад вас.Не спирай да обичаш Ферит.Не спирайте да се обичате.Не се отказвайте от любовта си." 👏👏👏 .И може би от думите " не допускай грешки ,който не можеш да поправиш по-късно" някак си Сейро се замисли и заради това си преглътна егото,когато говореше с Феро въпреки,че тя ще прави каквото си иска и има пълното разрешение също така да го измъчва 🤔🤭.Милия той.Ето,че разковничето в отношенията им е в искрените разговори,тези които се водят на тих тон с проява на разбиране.Толкова трудно ли беше да го осъзнаят.И най- накрая имаме Сейфер чокшекюр.🧿❤️🥰 Всички си знаехме,че Феро не беше изневерил на Сейро така,че тук няма изненада.Таа много милно ми стана на душичката като каза"Хади бе антеп фастъ,Хади бе Каръм" Вай бе голям сладур честно,то такава харизма.И нашето нежно момиче как му хвана ръката.И някакси пространството около тях се изпълни с любов и щастие.Щом са ръка за ръка,заедно и се гледат с очи пълни с любов ще разрешат всички проблеми,които ги очакват.Хайде дано ни очакват хубави епизоди като този.
❤️🧿Сейфер🧿❤️

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 20:56 от roxy94

# 506
Maria_Marinova,уважавам твоето мнение
Преди известно време спрях да пиша,точно,защото ми омръзна от тези въпроси,които ти задаваш
Казах,че ще се върна,когато Сейферите се съберат,та затова съм тук
Не ми се обяснява колко многопластов образ направиха сценаристите от героя Ферит.Който иска си ги намира и ги сваля-пласт по пласт
Ще ти отговоря само,че тогава,когато човек намери любовта на живота си /подчертавам дебело намери,защото тя наистина трудно се намира/,трябва да го осъзнае,да го разбере и да я пози като зеницата на очите си
Всеки от нас има нелогични постъпки,всеки от нас наранява,или е наранявал хората,които най-много обича.
В случая Ферит-Сейран
Но,не напразно дадоха спомените на Сейран.С тяхна помощ тя разбра,че този човек през цялото време е търсел нея,искал само нея
И един постоянно задаван въпрос от мен?Искаме ли Сейфер,или искаме двама самостоятелни,независими,отдалечили се един от друг влюбени,които въпреки всичко,когато са далеч един от друг са нещастни още повече,отколкото,когато са заедно? /не са мои думити,цитирам Ферит/

# 507
Привет момичета снощи филма бе феноменален поне за мен уникален Мерт Рамазан Демир Афра красавица както винаги/DEFAKTO/.
Предполагам че деди и Ханидже ще се женят
А СЕЙФЕР-така желания наследник и айде в 3 сезон на есен. Влюбени СЕЙФЕР...
Наслада за феновете на филма!

# 508
Темата за вината е опасна,момичета.То е като да сочиш с пръст всеки друг,но не и себе си…въпрос на гледна точка.Винаги се Опитвам да търся вината в себе си и в късмета…Опитвам се да не обвинявам друго човешко същество за нищо,защото не е правилно.Всички правим избори и това е нещо,което правим всеки ден и всяка секунда и това зависи от нас и никой за нищо не ни е виновен.Всяко действие си има последствия.Какъв е смисъла да е виновна Пелин,да в виновен Халис,да е виновен Кязъм……Аз пък си спомням как Сейран ги сдобри,когато Фуат крещеше на дядо си,че ще се разведе с жената,която не може да му роди дете…..някой да обвинява ли Асуман,че не може да има деца…има и такива….Ами не е правилно!

# 509
Това е дизито на паралелите !
Би ми било интересно да направят паралел  Сейран - Ферит.
Сейран да е богата лигла , да си избере Ферит и да го запознае през първата брачна нощ с любовника си. После да води двойнствен живот , да търчи при любимия , да  го обгрижва , а  защо не и да забременее   и т.н. Да плаче  и изпада в нервни кризи , когато той се жени за друга.  Да подарява балони на трети лица. Да я целуват по баровете !
Накрая Феро да и прости за 5 мин всички унижения , обиди, лъжи.
Много ще ми е забавно да чета коментарите тогава.  Колко ли от пишещите тук , ще "разберат" Сейран и ще я оправдават. Ще я  хвалят ли за доброто `и сърце  и за инфантилните `и постъпки. Повярвайте ми , малко ще са !
Този свят е "мъжки" и сигурно още дълго ще бъде. Но най-жалкото е , че ние жените,  не само че не се подкрепяме , ами заради един чаровен мъж  направо се изяждаме една друга. Ние го правим да е "мъжки". Не визирам само дизито.
За мен образите на ГГ  са написани много , мноого зле !
Не искам трети сезон. По-добре да завършим втори сезон с рейт 3-4 , отколкото в трети да откараме 4-5 епизода и да приключим без време с рейт 2.

Общи условия

Активация на акаунт