“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 748
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Чудя се каква ли е ролята на олигофрена от съседната къща? Малко странно беше това с детската песничка и отворената уста?

# 106
Част от моите предположения - Куката (още не мога да им запомня иманета на всички) е любовник на първата жертва. Според мен са се видяли в нощта, когато е убита и са правили секс. Д-р Язова, каза, че не се е съпротивлявала. Били са на романтична вечеря първо (шампанското и сьомга май беше). Логично детето да е негово. Неслучайно наблягаха на неговото изражение. Предполагам, че двамата са въртели и някакви големи схеми. Предполагам, че това и ще е основата за убийствата. Някаква голяма корупционна схема и там ще почнат да капят хората от някои потърпевш. Дори съм почти сигурна, че и Куката ще падне жертва. Първо, разбира се, ще е основния заподозрян, докато не го убият и него.
Двамата полицаи, които бяха взели резултатите от пробите са видели, че спермата е на Куката и са започнали паралелно разследване. Нали казаха на полицая с очилата (почти никое име не помня...) да си трае за документа, който е успял за сглоби.
Не разбирам защо всички се държат толкова зле с мъжа на жертвата. Всеки негов разпит е повече от нелеп. Миа защо му се разкрещя така - въпрос след въпрос без да чака отговор и то по средата на привидно цивилизован разговор. Човекът се опитва да съдейства. И след малко продължават да си приказват все едно нищо...
Патоанатомката според мен има нещо предвид за срещата с Филип. Не мисля, че иска просто да вечерят.
И последно - следващата жертва ще е някой, който не сме виждали. А мъжа на първата жертва просто е на неподходящото място в неподходящото време - според мен нападателя ще търси нещо на първата жерта. И не мисля, че нападателя ще има общо с убиеца. По-скоро някой свързан с корупционните схеми - взима доказателства, документи, които им трябват, замаскира следи... нещо в този дух, но ще го прикрият с нападение и евентуално обир.

# 107
Няма да преповтарям критиките към епизода, достатъчно изчерпателни са Grinning
Имам хрумване свързано с котешката линия. В първи епизод много се наблегна на присъствието на животните като цяло, а във втори на една конкретна - тази в библиотеката. Именно там имаше загатване за присъствие на убиеца (от първи епизод). Само там е налична и информацията, свързана със символиката в убийствата, т.е. убиецът трябва да е посещавал мястото.
Мисля, че в хода на разследването ще открият котешки косми, които ще се окажат  точно от котката в библиотеката, а по записите от дневните карти ще разкрият самоличността му (директорът е много стриктен по темата - всеки задължително се записва). Не виждам друг смисъл нито от котките, нито от това натъртване за дневната карта.

# 108
  • España
И аз се опитвам да се сетя как се казваше,но не успявам 🤔
Ирина-Теодора се казва дъщерята , на две известни търновски царици 😉.

Мисля , че корупционната схема е паралелен сюжет . Убиецът е по морално-езотерично-библейските мотиви сякаш .
Между другото , май майката на Филип не умря в края на първия сезон , помня , че заедно с Мия и сина си гледаха горящата къща ….някой сеща ли се ?

Amm , интересни разсъждения за котките !

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 19:01 от Воден пъпеш

# 109
  • Бургас
Благодаря за името на щерката.

Да,майката на Филип остана жива.

# 110
Преди години една разследваща полицайка ми каза, че най-големите престъпления се извършват по 2 причини - от любов и за пари.

# 111
  • España
beba2 , съгласна съм , ако се отнася за единични престъпления . Когато , обаче , говорим за серийни убийци , то водещият мотив е : отмъщение , заради нещо , преобърнало живота на извършителя някога или сега .

# 112
Преди години една разследваща полицайка ми каза, че най-големите престъпления се извършват по 2 причини - от любов и за пари.

От ревност и за пари.

# 113
  • Melmak
Интересни неща пишете. И на мен ми се струва, че е манджа с грозде от символики. Признавам, че първия сезон ми харесваше повече.
Харесва ми, че са избрали Търново, много красиво място, пълно с история и добре подбрано.

От там нататък, смесица от Бастет, черни котки, разпятия и демони.

Не сме видели още всички герои. Сигурна съм, че ще има ново убийство в следващия епизод.

Като цяло малко да пресолили манджата с Мия, която разследва убийство по токчета, тичаща в гората.

Някои образи са малко за заблуда. Не знам още кои, но примерно чудака с отворената уста и цигарата, Илчев.

Адвокатът изигра добра роля, хареса ми. Не познавам актьорс, но беше автентичен.

Мисля, че убитата е бременна от Куката и той си има дълбока история с нея. Може и още от преди години и наистина да я е обичал.

Интересно беше това с картата в библиотеката. Сто процента убиеца има и той карта.

Не успях да разбера ролята на котките. По време на разпита на съпруга на убитата, той каза, че откакто жена му я няма к котката е избягала. Когато го цапардосаха, котката се върна.

# 114
Всъщност големите престъпления се извършват и заради крайни парафилии.

# 115
Няма да преповтарям критиките към епизода, достатъчно изчерпателни са Grinning
Имам хрумване свързано с котешката линия. В първи епизод много се наблегна на присъствието на животните като цяло, а във втори на една конкретна - тази в библиотеката. Именно там имаше загатване за присъствие на убиеца (от първи епизод). Само там е налична и информацията, свързана със символиката в убийствата, т.е. убиецът трябва да е посещавал мястото.
Мисля, че в хода на разследването ще открият котешки косми, които ще се окажат  точно от котката в библиотеката, а по записите от дневните карти ще разкрият самоличността му (директорът е много стриктен по темата - всеки задължително се записва). Не виждам друг смисъл нито от котките, нито от това натъртване за дневната карта.

Това с котките е наистина доста интересно разсъждение. Определено ще имат някаква връзка със събитията, защото доста наблягат на тях. Съдийската ги обожава, шефа Тороманов ги ненавижда (което ме подсеща, че изказването му за котките беше изключително грозно), библиотекаря и всички други сцени с котки.

# 116
Чудя се каква ли е ролята на олигофрена от съседната къща? Малко странно беше това с детската песничка и отворената уста?
Да е дете на някой? На съдийката? Изоставен още като бебе 🤔

Добра вечер! Позволете да се присламча в дискусията.
Започнах да следя темата още преди началото на сезона. Първи сезон ми е адски любим! Чувствата ми за втори за сега са объркани. Чаках го с огромно нетърпение от години! А сега едно нещо като нищо 🤣 Всичко сте изписал, няма да се повтарям. Ще гледам до края със сигурност и се надявам нещата да се подредят.
Не видях някой да е направил паралел между професора в инвалиден стол заедно с неговия помощник и аналогичните образи в "Шифърът на Леонардо". Съответно още от първия миг ме гложди усещането, че там ще е скрит ключа от палатката. И ако наистина се окаже така накрая, ще е адски разочароващо. Да преписва всеки може. Липсва ми усещането от сезон 1 - различен и интригуващ.

# 117
Да е дете на някой? На съдийката? Изоставен още като бебе 🤔

Е, това вече би било прекалено, ако го направят - изоставеното дете да живее в къщата срещу майка си 😁

# 118
Според мен ролята на съседа ще се изчерпа с откраднатите гащи на съдийката. Разбир се и той ще мине по реда на заподозрените, ама е прекалено очевидно да е той. А може да се сложен там и само за заблуда, така като има откачалки, що да няма още един хаха

# 119
Съседът според мен ще е очевидец, но няма да е надежден източник. Очаквам и той да падне като жертва, но по-скоро, защото е видял нещо, което не трябва. Нали все наблюдава.

Общи условия

Активация на акаунт