“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 244
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
katityy99, банкнотата беше тяхна - ползуват я за размер - снимаха рисунъка на грайферите 😉

# 436
Банкнотата от 20 лв не е никаква символика.
Когато Мия и Филип се върнаха да огледат местопрестъплението, Мия забеляза следи от гуми и поиска от Филип една банкнота да я сложи до следата и да я снима.

# 437
Похотта вече мина, защото вече  мина символиката на Асмодей. Чак до седем убийства едва ли ще стигнат.
Леко пресоляват манджата на моменти, ама все още е интересно. ,Мисля, че директорът на музея е също висок, ако инвалидната количка е прикритие.

# 438
  • Melmak
Гледах епизода снощи, нарочно не влизах в темата преди това. Сега ви изчетох.

Не са Мия и Филип, но моля ви кажете кой е тоя душ гел??? Палмолив ли е? Не се сещам за опаковката? Аз парфюми пръскам като луда, пък миришат по-малко от бг душ гела за 5 лв.

Сериозно, според мен убийците са повече от 1, макар да цъкнах без да искам друго в анкетата и сега ме е яд. Може да има мозък и ръчички. Въпросът е, че като са двама винаги може единият да издаде другият.

Според мен библиотекаря/шеф на музея знае много повече, отколкото предполагаме. Според мен може той да не участва пряко е убийствата, но е викнал Мия и Филип.

Полицията от Търново действа много зле, работят колкото ден да мине, друг да дойде. Героят на Димо е готов да обвини Солаков или който и да е там само и само да има някой обвинен и да спрат да се занимават. Не толкова, защото е убиец, а защото толкова му е акъла, тъпо ченге там да има някой виновен и да разкарат случая.

Схемите явно са големи, замесени са Елдърова, адвокатът, Десподов и са въртели пари, кой знае какво още. Десподов е местния дерибей, който опитва да чисти имидж като се прави на голям патриот. Пример: проекта за трапезица. Не знаем какво седи зад него, може да е нещо свързано със заменки на земи или друга схема за много пари, които се перат. Смилев и Елдърова са помагали, а Куката е наясно с врътките и схемите. Елдърова е харесвана жена, оженила се за смотльото, може да е заради някое любовно разочарование от преди това. Смотльото изглежда да не е толкова смотан, колкото си мислим. Наясно е, че жена му се е намесила в нечисти сделки ама си я е обичал и си трайка.

Мотивът за убийствата ще е разчистване на сметки и прочистване на земята от лошите. Съдийката има грхове, адвокатът също. Ще има и още убийства.

Шефът на музея знае много, хем за схемите, хем за символиката и е викнал Мия и Филип за да намерят истинския убиец, а не да хванат първия рецидивист и да му припишат още едно убийство.

# 439
  • Sofia
Шефът на музея знае много, хем за схемите, хем за символиката и е викнал Мия и Филип за да намерят истинския убиец, а не да хванат първия рецидивист и да му припишат още едно убийство.
Че знае, знае.
Ама как да ги викне да разкрият убийство, което още не е станало?
Значи или е знаел предварително, че ще убият някого (това не виждам как ще стане) или самият той е планирал убийството.

# 440
  • Melmak
Не изключвам и той да е мозъкът, обаче по-скоро мисля, че знае какво се случва. Той направо живее с библиотеката, вижда кой ходи какво чете. Нали има регистър и дори държеше Филип да си направи дневна карта за една книга.

# 441
А дали съдийката наистина е правила аборт или просто е родила преди години дете.Като нищо дъщерята на Десподов може да се окаже нейна.Затова и после се е хванала с мъж който не може да има деца.Прилича ми на жена кариеристка която не би допуснала едно дете да и пречи на кариерата.Но годините си минават и тя разбира че кариерата не е всичко.И за мен съпруга знае повече отколкото казва.Все пак Търново не е като София там всичко е навързано и малко или много си се знае

# 442
  • Melmak
Може да е била принудена да остави дъщеря си на баща й. Не вярвам така с лека ръка да я изостави.

# 443
Аз продължавам да съм фокусирана в “полицая под прикриете “. Като IT специалист няма да има проблем да влезе в пощата на Миа и да изпрати писмото до Филип, той “изтърва “ информацията за гюдериите пред Миа. Сцената със самозадоволяването , изглежда ненужна , но ни показва, че е незадоволен и вероятно с нездрави сексуални влечения. Отделно е странен и съмнителен.

# 444
Едвам Ви изчетох този път, но ми се оформиха някои неща. В първи сезон убиецът беше близък на Филип, но пък ги насочваше да разкрият как се е стигнало до това. Ако горе долу запазят тази линия, в този сезон най-близкият до Мия е Дора като сестра на мъжа ѝ. Не като убиец, а като връзка. Ами ако носът на патоанатома не е толкова феноменален, а тя знае какво е яла Румяна и с какво и с какъв душ гел се е къпала и умишлено насочва Филип? Също не мисля, че Харитонов, случайно спомена, че го познава и т. н. Гложди ме, че точно Язов е ключът.  Защо да не е група от хора обединени от нещастието си, причината за което да е едно и също събитие и да наказват хората, които са можели да го предотвратят, но заради собствените си машинации не са го направили.
Почти като в "Ориент експрес", както спомена някой по-напред. Но пък ме съмнява Милошев да е толкова добър.

# 445
  • София
Палмолив беше душгелът, съдейки по опаковката, да. Grinning

Че е Язов ключът, за мен е ясно, но кой е толкова засегнат от смъртта му, че да организира такъв план...  Още има да се разкрива.

# 446
  • Другата България
Това е и моето предположение от началото на епизод 1. Sunglasses
И не съм мръднала на нота от него.

# 447
А аз все още се чудя дали някой от войниците, които ни показаха в първия епизод, не е замесен.

# 448
Палмолив беше душгелът, съдейки по опаковката, да. Grinning

Че е Язов ключът, за мен е ясно, но кой е толкова засегнат от смъртта му, че да организира такъв план...  Още има да се разкрива.
Не е загинал само той, а целият му екип, заради информация, която Мия е получила от информатора си.

# 449
  • Другата България
Но само Язов е от Търново.......май.

Общи условия

Активация на акаунт