“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 123
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
И аз залагам , че следващата жертва ще бъде Смилев. Жалко , защото Константин Трендафилов ми е един от любимите бг озвучители , заедно с Любомир Младенов, Васил Бинев и Здрава Каменова.
За самия персонаж на Смилев мисля, че са черпили идея от Марковски. Стойката му и начинът, по който гледаше, супер много ми напомни за него. Не знам дали е просто съвпадение или наистина са се възползвали от многото интервюта с Марковски, за да изградят този образ.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 19:41 от BaDBluEeYeS

# 76
Старши комисар Тороманов-Куката засега е извън подозрение. Изненада се, когато откри коя е жертвата. Сви юмруците, нареди убиецът директно да се гърми. Може би ще е последната набелязана жертва, както беше бащата на Филип. Но аз засега го изключвам от заподозрените.
Неговият колега Грудов - той би могъл да бъде. И доста други.
Следващата жертва - банално би било да е Адвоката. Дано да ни изненадат.

# 77
В следващия епизод и аз мисля, че ще убият адвоката. Съпругът на съдийката е най-вероятно само зашеметен.

# 78
  • España
Да се запиша в новата тема .
Значиии…толкова дълго го чакам този втори сезон , че няма какво да ме спре да го изгледам до края ! Без да изпадам в телешки възторг , защото има неща , които не са ми по вкуса  , а и все пак е още доста рано да се правят предположения ( поне още една жертва да се завърти , за да излязат още щрихи към психологическия портрет на убиеца) . На този ранен етап за мен поне е ясно , че организаторът ( не мисля , че е физическият извършител ) е изключително умен ,начетен ,хладнокръвен и манипулативен.  Човек на средна възраст ( “Есента на демона” ) , дълго чакал и обмислял момента , в който да пусне в действие пъкления си план . Човек претърпял разтърсваща несправедливост, който няма да спре докато не накаже “лошите” , според собствените си критерии.
Искрено се надявам този , на пръв поглед, миш-маш от окултика ; християнски символизъм и исторически препратки да намери обяснение в предстоящите епизоди!
Освен основната линия (убийствата) винаги има и няколко второстепенни сюжета , които хем да объркат , хем да допълнят образите на действащите лица. Може героят на Мариян Вълев и връзката му с жертвата да не е пряко свързан с мисията на “Демона” …..примерно….
Тази история е започнала във Велико Търново и там трябва да завърши , как е свързана с Мия предстои тепърва да гадаем , освен , че е търновска снаха ( надявам се мъжът и да не го възкресят , много банално за жанра ) ! Убиецът не я мрази , дори напротив ….по-скоро я предизвиква да разгърне потенциала си .
Някак нелепо ми изглежда до тук  “ Супер-Мия” обаче….! Изобщо Т.Духовникова е от този тип актриси ( сещам се за Ваня Цветкова преди нея ) , от чиято игра струи някаква специфична дръзновена истеричност , която бележи всичките им артистични превъплъщения ….
Впечатляващи са  и фамилиите на героите коя от коя по- “интересни”  : Елдъров/а; Тороманов; Харитонов; Десподов; Грудов; Заимова;Солаков ….с Язова и Чанов свикнах вече някак , къде останаха “добрите стари” Петров; Георгиева….Илиев….😉?! А за жертвата , че се казва Румяна ще си замълча ….
Скрит текст:
чувствам се лично засегната …
Не искам да сравнявам предния и този сезон ! Магията на Родопите е незаменима, обаче на мен Търново ми е на сърцето ….толкова познати места ….там са минали едни от най-хубавите години от живота ми ! А последният път , когато посетих града се настаних в същия  хотел , в който са Мия и Филип ( същата гледка от балкона….същите дивани…)
Различни са и двата полицейски екипа ….смолянският е ясен , но около търновския тепърва ще се вихрят нещата , за сега имаме един властен началник със съмнителни връзки ; един женомразец (Димо) ; един странен Грудов с кожени обувки цвят бордо ; Заимова , на която все и се спи , а Илчев ми изглежда като дегизиран ,сякаш всеки момент ще захвърли перуката , очилата и мустака и отдолу ще се покаже друг човек …

Иначе нямам проблем със звука ( гледам в нета ) . А Мариян Вълев е …Куката минал на държавна служба .

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 20:58 от Воден пъпеш

# 79
  • София
Грудов не е много интелигентен, държанието му, пък и визитката му не предполагат, но…. 1 на ум 😉

# 80
Вчера следобед се разхождам по улица Гурко в Търново. Студено, вали, леко мъгливо, абе гадно и само аз по улицата. Ходя и си мисля за филма. Изведнъж срещу мен се задава мърляв циг*нин с резачка за дърва. И докато се приближавам към него, от прозореца на една от къщите чувам гласът на Т. Духовникова, която насипва във филма нещо от сорта "Трябва да търсим в библията, защо точно жена...". За момент сърцето ми спря. И после си казах :"Абе, жена, за стотици пъти си се разхождала по тая улица, в центъра на града си по сред бял ден и не си във филма". Луда работа.

# 81
Малко съм го поосветлил и добавил контраст. В дясно наистина прилича на парцален Пиеро, обаче онова подпряното накриво - има прозорче в средата на дължината си. И прилича повече на строителен нивелир. Което води към масонство. И виждам логика (хипотетично, но не съвсем) и в града на действието съдии, шеф-ченге, властен адвокат и местен мутробизнесмен да са масони.
В повече разсъждения (засега) няма да се впускам. Знаете, че освен тайни и ритуали, "те" са си една силна организация, в която издигат, но не прощават.
Понякога пурата си е само пура и нивелира само нивелир.Smirk
Мисля, че чак толкова не са го мислили сценаристите. Вкъщи има два нивелира, а нито един масон или майстор.

# 82
  • Бургас
Беба2,поста ти е за Мунската тема! 😉

Цял ден си мисля само за тези филми - този и Алфа. ☺️
Как искам да ги изгледам наведнъж!

# 83
Когато палеха цигарата на съседа, звучеше една детска песничка.
Тя има и двуяко значение. Може да е в смисъл господаря, жена му и детето(съседа), но може и да озн съвсем друго. Когато е създадена песничката първите два чувала са данък - един към краля(господаря) и втория към църквата.

# 84
  • София
Отново след поредни прочетени мнения тук.
Припомних си (за по-лесно) анотации и резюмета на по-майсторски канонични трилъри. И си припомних тенденцията (не безалтернативна, разбира се), че
- ритуалният с.убиец обичайно ползва повече с@ксуални мотиви, а жертвите му са или напълно случайни, или прилежно обосновани и подредени - той предизвиква разследващите и "разговаря" с тях;
- преследващият възмездие (може също да ползва ритуали и митични препратки) търси общественото огласяване на делата си, понеже мисли, че раздава спестено правосъдие. Той се изживява като социалния "Робин Худ" и трохите, които оставя, са по-лесни за обществено разбиране;
Заради горното - засега (но само от 2 епизода) фабулата ми е твърде омешана в отделни, ненавързани по-често, детайли, цитати и по-воалирани препратки; допълнително препускаща в накъсан ("грубо "рязан") монтаж и слаба (и пренавита) игра на актьорите.

По-важно към момента ми е не дали адвоката ще артиса в еп.3, а повече инфо за бизнесмена на Блатечки (който едва показаха). Доколкото "правоохранителните" органи са ни на показ (и будят смях, повече от логичните размисли) - индивиди, връзки, мотиви от "тъмната страна" на сюжета засега са бегли или само схематизирани.
Вметка:
Скрит текст:
За нивелира. Докато се обсъждаше куклата, просто споделих какво се вижда и какво би могло да означава в някаква метафора. По-вероятно е големите клечки в града да са и масони. Но ако всички, които имаме такива неща у дома - сме посветени зидари, вместо домашни майстори - в по-друга държава щяхме да живеем вероятно. (А и - при досега заявеното качество и похвати в продукцията - всеки детайл може да е както важен, така и безсмислен.)

# 85
Да, и аз писах, че ще ми е интересна интригата около Блатечки.

За адвоката не съм се замисляла дали ще бъде ликвидиран. Зависи от мотивите на убиеца, а те въобще не са ясни.

От полицаите не мисля, че някой е замесен в убийството. Дори и тази шушумига Илчев. Ясно е, че Тороманов е бил тясно свързан със съдийката, интимно и с далавери, но няма да има пръст в убийството й. Твърде достоверен беше шокът му като видя тялото на кръстта.

# 86
Когато дадоха кадър от вътре в къщата, в която уж нямало никой, очаквах някой да изскочи изневиделица или поне да се размърда там Grinning

Дотук нямам забележки към заснемането на сериала, между другото. Успява да се създаде съспенс, въпреки безумното действие понякога.

# 87
В анонса за Епизод 3 старши комисар Тороманов върти бесни сексове и с героинята на Рая Пеева в някаква кола.
Въобще - не е мъж за една жена той, този Жребец.

# 88
  • Sofia
Изобщо не очаквам да убият адвоката, а някакви по-значими и скандални фигури по веригата.
Гледам без никаква кошница и нямам очаквания, освен за средно (поне) качество. Загледах, защото завръзката в първия епизод ми се стори интересна и харесвам жанра, обаче втория изобщо не намирам за добре изработен.
Да кръстиш всичките си персонажи с по-необичайни имена/фамилии е лоша драматургична работа и творческо безсилие с оригиналност, където не е нужна.
Мазалякът е сериозен дотук.

# 89
В анонса за Епизод 3 старши комисар Тороманов върти бесни сексове и с героинята на Рая Пеева в някаква кола.
Въобще - не е мъж за една жена той, този Жребец.

Този с мацката в колата не е ли Блатечки?

Общи условия

Активация на акаунт