“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 197
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Епизодът ми хареса, най-добрият досега.

Все повече си мисля, че убиецът не е нито библиотекарят, нито помощникът му. Дори и да са замесени, едва ли ще са само те. Прекалено очевидно ще е да са те за подобен тип сериал.

Имаше един кадър този епизод, където всички гости са излезли и библиотекарят първо поглежда надясно към помощника си, а след това наляво и се усмихва на някого. Както имаше някой, чиито очи проблясваха в библиотеката, докато помощникът показваше книгата на Филип.
И на мен ми направи  впечатление този кадър.
Но пък съм на противоположното мнение, все още си мисля, че библиотекарите са (хайде, физическите убийци, може би не) поръчителите на убийството.

# 271
Харитонов откъде познава мъжа на Мия?

Защото е бил полицай и брат на Дора Язова. Каза, че едно време са кандидатствали заедно за някаква позиция в полицията.

Харитонов е брат на сестрата на мъжа на Мия????

# 272
Е, съвсем ги объркахте. 😃
Мъжът на Мия е брат на Дора (патоанатомката).
Мъжът на Мия и Харитонов са кандидатствали преди време за една и съща позиция в полицията и оттам се познават (нещо такова обясни той на Мия).

# 273
Харитонов откъде познава мъжа на Мия?

Защото е бил полицай и брат на Дора Язова. Каза, че едно време са кандидатствали заедно за някаква позиция в полицията.

Харитонов е брат на сестрата на мъжа на Мия????

Не, мъжа на Мия също е бил полицай и е брат на Дора Язова. Съответно те са запознати с това как е умрял и покрай Дора са познавали и него. А и самия Харитонов каза, че навремето заедно с мъжа ѝ са кандидатствали за полицията.

# 274
Поредният епизод, който едва издържах, страшна скука и банални сцени - Рая Пеева я таковаха буквално, онзи от Сървайвър го таковаха преносно - даже не я направиха добре сцената с давенето...

Иначе продължавам да смятам, че убиецът е Грудов (това с да се напикае от шубе е за отвличане на вниманието) или евентуално героя на Димо Алексиев.
Останалите като Блатечки, адвоката, Куката - полицай, съпругът, съседът - са просто другите "дълбоко скрити тайни" и драми, които излизат наяве, паралелно с основната история.

Ще платя на този, който направи така, че Куката да спре да се снима във филми и сериали! То рецитиране, то фасони, ужас е!

# 275
Поредният епизод, който едва издържах, страшна скука и банални сцени - Рая Пеева я таковаха буквално, онзи от Сървайвър го таковаха преносно - даже не я направиха добре сцената с давенето...

Иначе продължавам да смятам, че убиецът е Грудов (това с да се напикае от шубе е за отвличане на вниманието) или евентуално героя на Димо Алексиев.
Останалите като Блатечки, адвоката, Куката - полицай, съпругът, съседът - са просто останалите "дълбоко скрити тайни" и драми, които излизат наяве, паралелно с основната история.

Ще платя на този, който направи така, че Куката да спре да се снима във филми и сериали! То рецитиране, то фасони, ужас е!

Още в първия епизод Грудов каза на Мия и Чамов, че "знае за резила им преди години в Родопите" .Не му е чиста работата със сигурност.

# 276
Ако е Грудов, ще е малко повторение със сезон 1. Там героят на Христо Петков още от началото ни беше представен като полицай със садистични наклонности.

Харитонов също е вариант, но това, че има син, не ми се връзва много. Не че няма серийни убийци със семейства с деца.

# 277
Адвокатът беше ясен, да се готви прокурорът. Сега ми е по-интересно кой демон ще лъсне на олтара? На алчността? Струва ми се, че при всяко убийство ще има определен демон.

# 278
Категорично след този епизод подозирам героят на Димо и е много вероятно да е той. Първо защото никой не го подозира и второ защото единствено той мяза на убиеца по сила и структура на тялото. Инвалида в библиотеката според мен никакъв шанс, първо защото е много подизрително а не вярвам да направят грешката от сезон 1, в който още в първи епизод имаше подозения към Асен....и второ защото този си е на възраст и дори да не е инвалид не мога да си представя да тича и да бяга така както извършителя. За мен към монента има 2 варианта или е Димо или убиецът още не ни е показан. Останалите съм ги отписал, но да видим Grinning Също така докато даваха сцената на Карамазов и Язова с душ гела в същото време преплитаха сцени с Димо и Мия как и говореше някакви странни неща Grinning малко като за съспенс беше

# 279
  • София
Грудов е пълен ненормалник. Има ли всъщност един нормален в търновската полиция?
Мия не го издаде задето се напика от страх, а колегите му го видяха на камерите. То и едни колеги... Отврат са всичките. Илчев също вече не ми е симпатичен след онанирането с непълнолетната щерка на местния биг бос.

Познах, че ще има ново убийство, но него по-скоро ще го видим в пълния му блясък в епизод 4.
Значи сега наред е адвоката. Със сигурност това са хора грешници и заради тях някой си е изпатил без вина. Или нещо такова. Ако се намери връзката с тези местна вендета, но и с миналото на Азова ще разберем и кой е убиецът...
Според мен адвоката говори по телефона с героя на Блатечки. Пред Куката няма да е толкова раболепен...

Аз не намирам нито един убедителен кандидат засега за ролята на убиец. За всеки може да се каже по нещо.
Професорът стои най-убедително, но е инвалид. Освен ако не е... Но засега знаем че е. А и явно се знае в Търново, че си е такъв. Ще е малко тъпо ако убиецът действа в тандем, т.е. да си има помощник. Обикновено са вълци единаци. Не че няма изключения. Има разбира се.

Димо убиец? Абсурд... Няма толкова капацитет според мен от това, което сме видили дотук от него.
Грудов? По може, ама не знам, смешен ми е. Какъв убиец е това? И не, не се преструва според мен. Просто лошо написан герой. Като останалите полицаи. Явно са толкова зле и нереално написани героите им, за да изъпкнат още повече нашите хора. Ама не се прави така...
А сцената как мъчат Митко рибешката глава беше абсурдна и толкова нереалистична. Със сигурност момчето не е убиецът според мен. Абсурд.
Убиецът не е и съседа. Той е воайор. Даже по-скоро може да им помогне с някоя важна улика.

Рая Пеева ми е противна. Нищо лично спрямо самата актриса. Просто все играе такива роли на ''кучки'' Сори, ама...

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 05:05 от Diavolo

# 280
  • USA
Аз съм хвърлила око на съпруга.
Не казвам,че е убиеца,но въобще няма да се изненадам ако е той и се крие в ролята на мухльото,който не знае,че жена му има афери,е бременна,искала е развод и да напуска работа.
Това са все важни събития в живота на един човек,струва ми се нереално най-близкият,с който всяка вечер делите легло,да не усети нищо.
И прави едни такива физиономии като е сам,физиономии на лош човек,психопат.

Библиотекаря и помощника автоматични ги изключвам.Струва ми се много прозрачно като идея.
И Блатечки не е. Евентуално да е бил любовник по някое време,но без нищо сериозно.Той си има други момичета за тази работа.
Тороманов ще е любовника и баща на бебето.
Kомшията е воайор и евентуално ако намерят нещо на камерата,но до там.
Грудов с напикаването и на мен ми мина идеята за постановка за пред Мия,но пък е толкова избухлив и нервен.
Серийният убиец e балансиран, спокоен, контролира всичко, има дълбоки познания по история и религия.Грудов ми изглежда тъп като галош, знае само да се репчи.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 06:01 от Adoralova

# 281
Грудов е пълен ненормалник. Има ли всъщност един нормален в търновската полиция?
Мия не го издаде задето се напика от страх, а колегите му го видяха на камерите. То и едни колеги... Отврат са всичките. Илчев също вече не ми е симпатичен след онанирането с непълнолетната щерка на местния биг бос.

Познах, че ще има ново убийство, но него по-скоро ще го видим в пълния му блясък в епизод 4.
Значи сега наред е адвоката. Със сигурност това са хора грешници и заради тях някой си е изпатил без вина. Или нещо такова. Ако се намери връзката с тези местна вендета, но и с миналото на Азова ще разберем и кой е убиецът...
Според мен адвоката говори по телефона с героя на Блатечки. Пред Куката няма да е толкова раболепен...

Аз не намирам нито един убедителен кандидат засега за ролята на убиец. За всеки може да се каже по нещо.
Професорът стои най-убедително, но е инвалид. Освен ако не е... Но засега знаем че е. А и явно се знае в Търново, че си е такъв. Ще е малко тъпо ако убиецът действа в тандем, т.е. да си има помощник. Обикновено са вълци единаци. Не че няма изключения. Има разбира се.

Димо убиец? Абсурд... Няма толкова капацитет според мен от това, което сме видили дотук от него.
Грудов? По може, ама не знам, смешен ми е. Какъв убиец е това? И не, не се преструва според мен. Просто лошо написан герой. Като останалите полицаи. Явно са толкова зле и нереално написани героите им, за да изъпкнат още повече нашите хора. Ама не се прави така...
А сцената как мъчат Митко рибешката глава беше абсурдна и толкова нереалистична. Със сигурност момчето не е убиецът според мен. Абсурд.
Убиецът не е и съседа. Той е воайор. Даже по-скоро може да им помогне с някоя важна улика.

Рая Пеева ми е противна. Нищо лично спрямо самата актриса. Просто все играе такива роли на ''кучки'' Сори, ама...

Е колко капацитет да покажат на този етап.....според мен ще гледат да е някой неочакван, защото в първи сезон всички заподозряха Асен от рано и ще разочароващо пак да е някой набелязан в първите епизоди Grinning  другият вариант е още да не сме видели убиеца, което е доста вероятно също

# 282
Не разбрах къщата, в която влязоха Мия и Илчев на кого е?

На адвоката, един от многото му имоти. Засекли са, че телефонът й е бил там във вечерта на убийството, съответно и тя е била там.

Според мен е била там с Куката, а адвокатът му е предоставил територията за вечерта Grinning другият вариант е да е била с Блатечки, но по-скоро той й е подарил бижуто от благодарност, че го предупреди за обиска и не са имали връзка. Но не е ясно май все още кое от двете.

# 283
  • София
Някой се чудеше защо било да излиза Филип с патоложката. Ами за да "засече" душгела, и така после да си потвърдят, че Елдърова е била в къщата на адвоката. (И шампанското, браво, досетлива Мия). Останах с впечатлението, че е била там с Блатечки, нали адвокатът е негов човек, пък и менюто уж пО така, не като за оня ръб Тороманов.

Съседът ще е източник на улики, с тая негова камера. (Макар че на вид са го докарали малко като онзи от Истински детектив).

Епизодът ми хареса, макар че нещата се развиха доста предсказуемо.
Между другото, героят на Димо взе да ми става съмнителен. Ни в клин, ни в ръкав спомена мъжа на Мия, освен това с разпита показа, че може да е жесток. А и физически напомня на убиеца...

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 07:12 от лято!

# 284
Аз също съм за героя на Димо. Има и нещо в причината да мрази жените. Личи си, че е много афектиран. Физически отговаря на описанието и определено не му пречи да изтезава хората. Трябва да прехвърля епизодите пак, за да видя отношението му към Миа и там очаквам да е по-мек.

Малко хаотично ми върви историята в момента. Нахвърлят някакви случки, престъпления и заплитат случая. Обаче елементарни неща увисват - резултатите от пробите. Направо съм в потрес как не са ги коментирали още. Та от там трябва да тръгнат. После, не се разбра психото какво е правел в дома на първата жертва. Липсва ли нещо? Само видяхме, че е разхвърляно... Колата на жертвата - какво има/няма в нея, някакви отпечатъци, въобще кой се занимава с нея? Те не стига, че ги изкарват всичките доста хахави, но и некадърни. Доста съм разочарована до момента от сериала.

П.П. Димо беше при колата на жертвата когато Миа стигна до там, нали? Не изключвам той да я е закарал там и да я е оставил. Беше малко странна ситуацията, но ми се губят детайлите...

Общи условия

Активация на акаунт