“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№2

• 43 309
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Галифрей
Виждаше се малко коса къса,  багри там както се нарича и леко отражение на стъклото, Може да е бил оператора

# 391
  • София
@Воден пъпеш. За масоните подхвърлих отдавна - като сложих и скрийншота с нивелира. Някои отвърна, че всички, които държим нивелири у дома ли трябва да сме масони. Затуй и не наблягам. Хубаво (по моему) тълкувате сцената.

# 392
  • Sofia
Не знам. Ще ме линчувате, ама все пак това ме гложди.

На мен сцената с Дора и Филип ми беше доста странна. Той като че ли се стресна, когато тя надуши прословутия душ-гел. А на нея вече ни е ясно, че в това отношение може да й се вярва (нали преди това неслучайно ни показаха, че е способна да надуши шампанско и сьомга в стомашно съдържимо).

А и сцената беше странно преплетена със сцената на Мия и Харитонов, които обсъждаха убиеца. Според Мия не се връзваше хахото да е оставил наяве всички директни улики и да не ги е изгорил (все едно някой го е натопил нарочно - подхвърляйки уликите на полицията на тепсия). А и хахото е всичко само не и хладнокръвен и методичен, какъвто е убиецът. А там, ако не забелязвате, всичките са някакви истерици (само наш Влади се държи спокойно и хладнокръвно).

Като се замисли човек - напуснал си е работата, станал е охрана, пропил се е - това всичко може да означава, че не е понесъл това, което му се е случило в първи сезон и може да е изкукуригал. Не за пръв път ченге откача и става някакъв   пресметлив и интелигентен  престъпник (като в Speed например), който да търси справедливост по негов си начин. А те ченгетата знаят как да заблуждават други ченгета.

Като цяло поведението му няма нищо общо с първи сезон : преди беше активен и напорист, сега е абсолютно вял, безличен и като кученце след Мия. Даже се опита на един два пъти да я отклони/откаже - например първия път с лудия воайор - на няколко пъти й каза, че са приключили там, за да не отиде при него. Имаше и подобна сцена и с библиотекаря, ако не се лъжа - че нямали време да го изслушат.

И след сцената с Дора, първото нещо, което направи, е да каже на Мия за душ-гела. Защото ако тази информация беше дошла от Дора, щеше всичко да е много по-различно - тогава щеше да се наблегне, че и той е със същия душ-гел.
Каза на Мия, че е бил с Дора заради подслушвателното устройство, ама ние не видяхме да го маха от телефона й... само той така твърди.

И защо е "ЕСЕНТА на демона"? Като го гледам как са го състарили си е баш в есента на живота. Можеше да си е само едно депресирано пианде, но те са държали да е състарен. Единият брат - дявол, другият - демон... Филип като бивше ченге и бивш любовник на Мия, не мисля, че би имал проблеми да й хакне пощата, за да си изпрати това съобщение. В началото на първи епизод той очакваше да се види с Мия, той знаеше, че тя ще дойде, но за зрителя това беше заради изпратения мейл от нейно име - но дали не си го е изпратил той самият? Откога е бил в града? Може убийството да го е таймирал - точно преди тя да дойде и после (уж пиян) й изпраща записа на убийството, уж има 20 минути да спаси жертвата.

Още мотивите ми убягват, но те ще се разбират с разкриването на случая.
Иначе онзи, който стреля по него, според мен е възможно да е хахото, който го арестуваха. Не знаем дали баш убиецът е стрелял по Филип, само се предполага заради гюдериите.

Но иначе, ако не е Филип, подозирам на първо място библиотекаря. Прекалено е наясно с всичко.Просто не е инвалид.

И ако Филип е убиецът - ето я връзката с първи сезон, ето я и връзката с Мия.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 00:29 от Brin de muguet

# 393
  • София
@Brin de muguet. Любопитна хипотеза и не е на голо поле - имате интересни доводи. Не бих я отхвърлил с махване на ръка. (В мишмаша, в който засега повече се чудим.) Може да не е прекия извършител.
Впрочем, естествено, че често самите ченгета се оказват злодеи - напр. в един от романите на Несбьо за Хари Хуле, където един от големите им преки шефове контрабандираше оръжие, уби колежка и накрая Хуле трудно се разправи с него в някакво мазе (помещението не го помня). Докато се стигне дотам - той беше главен разследващ шеф и раздаваше командите.

# 394
Не знам. Ще ме линчувате, ама все пак това ме гложди.

На мен сцената с Дора и Филип ми беше доста странна. Той като че ли се стресна, когато тя надуши прословутия душ-гел. А на нея вече ни е ясно, че в това отношение може да й се вярва (нали преди това неслучайно ни показаха, че е способна да надуши шампанско и сьомга в стомашно съдържимо).

А и сценара беше странно преплетена със сцената на Мия и Харитонов, които обсъждаха убиецът. Според Мия не се връзваше хахото да е оставил наяве всички директни улики и да не ги е изгорил (все едно някой го е натопил нарочно - подхвърляйки уликите на полицията на тепсия). А и хахото е всичко само не и хладнокръвен и методичен, какъвто е убиецът. А там, ако не забелязвате, всичките са някакви истерици (само наш Влади се държи спокойно и хладнокръвно).

Като се замисли човек - напуснал си е работата, станал е охрана, пропил се е - това всичко може да означава, че не е понесъл това, което му се е случило в първи сезон и може да е изкукуригал. Не за пръв път ченге откача и става някакъв   пресметлив и интелигентен  престъпник (като в Speed например), който да търси справедливост по негов си начин. А те ченгетата знаят как да заблуждават други ченгета.

Като цяло поведението му няма нищо общо с първи сезон : преди беше активен и напорист, сега е абсолютно вял, безличен и като кученце след Мия. Даже се опита на един два пъти да я отклони/откаже - например първия път с лудия воайор - на няколко пъти й каза, че са приключили там, за да не отиде при него. Имаше и подобна сцена и с библиотекаря, ако не се лъжа - че нямали време да го изслушат.

И след сцената с Дора, първото нещо, което направи, е да каже на Мия за душ-гела. Защото ако тази информация беше дошла от Дора, щеше всичко да е много по-различно - тогава щеше да се наблегне, че и той е със същия душ-гел.
Каза на Мия, че е бил с Дора заради подслушвателното устройство, ама ние не видяхме да го маха от телефона й... само той така твърди.

И защо е "ЕСЕНТА на демона"? Като го гледам как са го състарили си е баш в есента на живота. Можеше да си е само едно депресирано пианде, но те са държали да е състарен. Единият брат - дявол, другият - демон... Филип като бивше ченге и бивш любовник на Мия, не мисля, че би имал проблеми да й хакне пощата, за да си изпрати това съобщение. В началото на първи епизод той очакваше да се види с Мия, той знаеше, че тя ще дойде, но за зрителя това беше заради изпратения мейл от нейно име - но дали не си го е изпратил той самият? Откога е бил в града? Може убийството да го е таймирал - точно преди тя да дойде и после (уж пиян) й изпраща записа на убийството, уж има 20 минути да спаси жертвата.

Още мотивите ми убягват, но те ще се разбират с разкриването на случая.
Иначе онзи, който стреля по него, според мен е възможно да е хахото, който го арестуваха. Не знаем дали баш убиецът е стрелял по Филип, само се предполага заради гюдериите.

Но иначе, ако не е Филип, подозирам на първо място библиотекаря. Прекалено е наясно с всичко.Просто не е инвалид.

И ако Филип е убиецът - ето я връзката с първи сезон, ето я и връзката с Мия.

Само дето докато разпъваха жертвата Филип лежеше пиян до Мия в хотела. Преди това бяха заедно на вечеря.

# 395
Мен ме гложди как е представен животът на съдийката въобще. Първо какво прави с такъв мъж? Явно е целеви образ - по-ниско в социален статус, свит, бездетен, един такъв чехльо. Тя съдия и хубава. Не ги видяхме един до друг, но са ми неадекватна двойка. Или е някакъв брак по интереси, да прикриват нещо, може да излезе нещо оттам.

Второ - как съдия в областен град има такива съседи?! Къде живеят? Нормално да са в апартамент или къща, в града или покрайнини, но нормален квартал.  Сцените със съседите особено след днес са пълен антипод - навява на порутена бедна къща, крайна махала, с двама нерваци / психари / луди / идиоти.  При това вместо някой зид имат най-обикновена ограда,  през която я гледат и явно прескачат, за да й крадат гащите. Rolling Eyes Smiling Imp Само мен ли ми е нелепо и дразни всичко така представено?

П.П. Включиха още една мелодия от саундтрака на 1-ви сезон, около 39-40та минута когато Грудов беше сам пред огледалото. В сезон 1 мисля, че тази мелодия беше акцент в последните епизоди около развръзката. Интересно тук дали с цел набляга на неговия образ по някакъв начин.

# 396
  • Sofia
Откога е бил в града? Може убийството да го е таймирал - точно преди тя да дойде и после (уж пиян) й изпраща записа на убийството, уж има 20 минути да спаси жертвата.
Само дето докато разпъваха жертвата Филип лежеше пиян до Мия в хотела. Преди това бяха заедно на вечеря.
Защо мислиш, че тези две неща се случват едновременно? Както казах, убийството може да е станало малко преди да се срещнат с Мия. А после скришом да й изпрати съобщението с жертвата (както скришом изманипулира и телефона на Дора), представяйки записа като нещо, което се случва в момента.

И уж беше пиян като кирка. Ама колко да е пиян - убиецът им даде 20 минути, за да спасят жертвата. И за това време той успя да изтрезнее след малко плискане с вода, че и даже да е в състояние да шофира.
Поредната недомислица в сериала...

# 397
  • София
Ей, не влизайте в сценарий по-абсурден и нереалистичен. Филип е в Смолян - няма как да знае кой кой е в Търново. Няма как да е мозъкът. Нито имаше физическата възможност да е извършителят. Беше непрекъснато с Мия. Не може да го е извършил по-рано и записал, защото тя не е убита предния ден - на аутопсията щеше да се разбере. 😉 Единствените сигурни извън подозрение са Мия и Филип. Той се държи  така дистанцирано, защото е депресиран загубил е семейството си, смисъла на живота, себе си/и иска да предпази Мия от друга страна. За мен Филип е най-реалният образ до тук. Очаквам в скоро време да претърпи “катарзис” и да се вземе в ръце 😂.

Мен ме човърка едно червейче дали нинджата все пак не е жена 🤔. Фигурата е слаба, бърза - може да е полицайката. Има и физическа подготовка 🤔…

В анкетата отбелязах само, че убийците са повече от един. Като за единия съм почти 💯% сигурна, но за другия…😂

Колкото до нещастника, когото заловиха - той е откраднал колата, взел е някои неща от нея, включително и ключовете, и е влезнал в къщата на съдийката да я обере. Дали, обаче, не е видял нещо? Тубата с бензин?

# 398
Откога е бил в града? Може убийството да го е таймирал - точно преди тя да дойде и после (уж пиян) й изпраща записа на убийството, уж има 20 минути да спаси жертвата.
Защо мислиш, че тези две неща се случват едновременно? Както казах, убийството може да е станало малко преди да се срещнат с Мия. А после скришом да й изпрати съобщението с жертвата (както скришом изманипулира и телефона на Дора), представяйки записа като нещо, което се случва в момента.

И уж беше пиян като кирка. Ама колко да е пиян - убиецът им даде 20 минути, за да спасят жертвата. И за това време той успя да изтрезнее след малко плискане с вода, че и даже да е в състояние да шофира.

И ще си позволят да ни лишат от сезон 3?? Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Дали?

# 399
  • Sofia
То и сезон 2 беше под голям въпрос.
Първоначално казаха, че не са го мислили да има продължение.

# 400
  • София
Много интересно разсъждение за съседа 🤣. Такива хора има навсякъде. В провинцията, в хубавите квартали, хората си живеят от поколения. По рядко има затворени комплекси. А иначе, защо са се оженили, еми случва се. Ако са били много млади, не всички недостатъци се виждат. Може да са били студенти заедно, тя тогава не е имала кариера.
Филип не е замесен в убийствата, замесен е от убиеца, който явно държи да ги събере с Мия.

# 401
  • София

Откога е бил в града? Може убийството да го е таймирал - точно преди тя да дойде и после (уж пиян) й изпраща записа на убийството, уж има 20 минути да спаси жертвата

А след убийството съдийката прави кекс с комисаря в явочната квартира на адвоката 😂

# 402
То и сезон 2 беше под голям въпрос.
Първоначално казаха, че не са го мислили да има продължение.

ако теорията ти е вярна залагам тогава на сестрата на мъжа и Филип за убийци, а мотивът да е Мия. Но ми се струва прекалено в сферата на фантастиката.

# 403
  • España
Хубаво е да си разсъждаваме …. ✌🏻
Филип с Дора категорично не се държа подозрително , а по-скоро гузно ! Първо , че той всъщност е с благ характер и морал в известна степен и второ : той още обича Мия.
Освен това , може да е пиянде и портиер , но все пак е “зодия ченге” ! Това няма как да се промени , а гел душът си е улика ….
“Есента на Демона” ( освен ако действието не се развива по есенно време 🤪)  , според мен , май се повтарям , но е по-скоро свързана с реализирането на плана за отмъщение на демона , един вид е време за “събиране на реколтата” ….
Сега …Елдърови може и да изглеждат странна двойка , ама нали не си мислим , че човекът винаги е бил плешив и несмаслен някак … Той е точно от този тип хора : тихи ; кротки ; скромни , които предпочитат да останат в сянката  на по-силната натура във връзката . Явно съдийката това я е устройвало също ….Пък  за това , че им били съседи някакви луди…що да не е ….. не виждам нищо странно ….

# 404
Мен ме гложди как е представен животът на съдийката въобще. Първо какво прави с такъв мъж? Явно е целеви образ - по-ниско в социален статус, свит, бездетен, един такъв чехльо. Тя съдия и хубава. Не ги видяхме един до друг, но са ми неадекватна двойка. Или е някакъв брак по интереси, да прикриват нещо, може да излезе нещо оттам.

Второ - как съдия в областен град има такива съседи?! Къде живеят? Нормално да са в апартамент или къща, в града или покрайнини, но нормален квартал.  Сцените със съседите особено след днес са пълен антипод - навява на порутена бедна къща, крайна махала, с двама нерваци / психари / луди / идиоти.  При това вместо някой зид имат най-обикновена ограда,  през която я гледат и явно прескачат, за да й крадат гащите. Rolling Eyes Smiling Imp Само мен ли ми е нелепо и дразни всичко така представено?

За да не парадира, според мен. Ако е в хубав апартамент или вила по какъв начин ги е придобила, ако не от корупция. Едва ли от съдийска заплата...

П.П. Включиха още една мелодия от саундтрака на 1-ви сезон, около 39-40та минута когато Грудов беше сам пред огледалото. В сезон 1 мисля, че тази мелодия беше акцент в последните епизоди около развръзката. Интересно тук дали с цел набляга на неговия образ по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт