Дискова херния - 23

• 37 657
  • 749
  •   2
Отговори
# 570
  • София

Тогава в повечето случаи има позиции, които облекчават състоянието или дори едно движение, което подобрява нещата. Разбира се важна роля могат да окажат и болкоуспокояващите в острия период, ако нищо не помага.

То като те боли, логично да пиеш хапче. И глава да те боли ще пиеш. Въпроса е защо те боли главата.
Примерно един пушач. Пуши като комин, редовно с главоболие, пие хапче. Проблема си седи.
Тоест няма решение на проблема, има замазване с хапче.
Човек трябва да се научи да слуша тялото си. И да коригира. Ако може и ако иска. Второто е много важно. Ако иска и ще може.
Дори и под бюрото правя упражнение. Изглежда елементарно, ама действа невероятно.
https://search-2.blogspot.com/2022/12/narichat-go-nevidimo-upraz … ne.html#gsc.tab=0

Визирам 1 и 2. Докато работя го правя. Не непрекъснато.
Винаги съм със студени крака /особено зимата/, редовно се крампират, поне преди.
Но това ми действа много добре.

Баш над теб е писал.
А и сега и го цитирам Stuck Out Tongue Winking Eye
За хапчето по-скоро бих казал, че, намалявайки дори временно болката, дава възможност за малко повече движение и натоварване (визирам в острия период). Не при проблем от една година...

# 571
  • София
За МЦ Вертебра на Сан Стефано има ли някой личен опит да иска да сподели?
Много ми е удобно като локация, но едно споделяне не намерих за тях. Благодаря!

# 572
Здравейте! Преди около три седмици на скенер ми откриха дискова херния на шийни прешлени ниво C4-C5 и свиване на гръбначно- мозъчния канал до 11 мм. Много съм стресирана. Днес чакам резултати от ЯМР. Може ли някой с подобен на моя случай да сподели опит? Благодаря!

# 573
Здравейте! Преди около три седмици на скенер ми откриха дискова херния на шийни прешлени ниво C4-C5 и свиване на гръбначно- мозъчния канал до 11 мм. Много съм стресирана. Днес чакам резултати от ЯМР. Може ли някой с подобен на моя случай да сподели опит? Благодаря!
аз бях така, но на С6-С7, оперираха ме по спешност, защото беше притиснато нервно коренче и изпитвах ужасно болки в дясната ръка. Освен болката, ръката ми трепереше и не можех да пиша дори, изтървах всичко, което хванех и ми изтръпна ръката. Операцията ми беше преди няма 20 дни в болница Иван Рилски в София, където ми поставиха кейдж и гел. Ако нещо конкретно ви интересува, питсйте

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 11:56 от Seven seas

# 574
  • София
Някой дали е ходил при д-р Силвия Паскалева - физиотерапевт, диетолог (Евровота, или център Китов)?

# 575
аз бях така, но на С6-С7, оперираха ме по спешност, защото беше притиснато нервно коренче и изпитвах ужасно болки в дясната ръка. Освен болката, ръката ми трепереше и не можех да пиша дори, изтървах всичко, което хванех и ми изтръпна ръката. Операцията ми беше преди няма 20 дни в болница Иван Рилски в София, където ми поставиха кейдж и гел. Ако нещо конкретно ви интересува, питсйте
Би ли споделила повече какво означава това кейдж и гел?
Как се чустваш след операцията, дълго ли е възстановяването и какви са прогнозите след това - откъм мобилност на прешлените, завръщане към нормален живот?
Наплашиха ме, че все още в Бг се практикувало захващането на прешлените с метална пластина (след което ставаш като робот във врата - няма адекватно движение), което ми се струва варварско на фона на всички нови технологии, които вече има …

# 576
Би ли споделила повече какво означава това кейдж и гел?
Как се чустваш след операцията, дълго ли е възстановяването и какви са прогнозите след това - откъм мобилност на прешлените, завръщане към нормален живот?
Наплашиха ме, че все още в Бг се практикувало захващането на прешлените с метална пластина (след което ставаш като робот във врата - няма адекватно движение), което ми се струва варварско на фона на всички нови технологии, които вече има …
вече мога да движа врата си настрани. Кейдж е това като предната част се захваща за двата прешлена. Гела се поставя между прешлените като костен заместител. Обясниха ми, че е направен от полимер, не е метален. Все още имам придърпвания и болки във врата, двете плешки и ръцете. Пия някакво болкоуспокояващо и ми минава. Имам познати, които са оперирани и те ми казаха, че след време ще си водя същия начин на живот, като преди операцията, т.е. ще мога да движа врата си. Зависи все пак кой диск е сменян, поне аз така си мисля.

# 577
Точно това ми изглежда много страшно и като да ти ограничава движението за в бъдеще. Ще можеш ли да имаш всякакви нормални движения на врата, ротации, ще можеш ли да тичаш, да тренираш?
Казаха ли нещо докторите за бъдещи ограничения?

# 578
Точно това ми изглежда много страшно и като да ти ограничава движението за в бъдеще. Ще можеш ли да имаш всякакви нормални движения на врата, ротации, ще можеш ли да тичаш, да тренираш?
Казаха ли нещо докторите за бъдещи ограничения?
Не, не са ми казали дали ще ми ограничава движенията, но диска, който ми сменяха не е високо на врата, така че там нямам такива движения. Сменян ми е между 6-ти и 7-ми прешлен. Снимката, която съм качила е подобна, не е точно моя

# 579
Как сте, момичета?
За съжаление при мен хернията прогресира и се наложи операция. Десният крак започна да изтръпва много, загубих чувствителност в част от стъпалото и не можеше да носи тежестта на тялото.

Ако имате подобни симптоми от дълго време не отлагайте консултация с неврохирург.

Кракът е доста добре сега. Вчера беше операцията.
Дадоха ми да видя отстраненото, защото беше с впечатляваща големина 😬

# 580
Бързо възстановяване, Night!

# 581
Благодаря! Нямам търпение да се прибера вкъщи вече..

# 582
Стиснати палци и кураж за бързо възстановяване и от мен.

# 583
Здравейте,пиша тук защото тръгнахме от дискова херния,а се оказа спортна херния т.е ингвинална херния при съпруга ми. Най-вероятно ще се наложи операция.Много се притеснявам,защото му предлагат като по добър вариянт за сега лапароскопска операция,защото преди 6 месеца му махнаха единия тестис и трябва да се пази другия. Имате ли мнения за този тип операция и как е след нея. Интересуваме всичко. Благодаря

# 584
Имам 2 такива операции - лека е, особено лапароскопската, първите 2 дни са болезнени с трудно движение, но след това възстановяването е много бързо.
Слага се платно на мястото и няма да има повече проблеми.
Около месец въздържание от спорт, после живота се връща към нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт