Дискова херния - 23

• 37 691
  • 749
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте,
доста четох из темите, но не успях да открия това, което ме интересува, затова реших да попитам директно…

Заради силна болка с левия крак ми предписаха Неуронтин, докато мина на ямр.
Имах глупостта обаче да го спра изведнъж, без постепенно намаляване на дозата…
Изобщо не бях разбрала, че трябва да се спре постепенно, както се и започва приема му.

Та съм с главоболие и световъртеж от седмица.
Лекарят ми предлага пак да ги започна - постепенно с увеличаване на дозата и после спирането пак да е постепенно.

Друг лекар ми предлага да пия само по едно вечер и да започнем с физиотерапия.

Та… случайно някой да е минал през същото?
има ли начин да не ги пия изобщо, да си потърпя болката и да мине този дискомфорт, понеже вече става изключително неприятно и просто ми пречи страшно много в ежедневието.

П.с. Диагнозата, до колкото запомних, е коренчево увреждане и във врата, и в кръста.

# 526
  • На планетата земя
Аз го пих един месец този неуронтин, болеше ме през цялото време главата докато го пиех. После го спрях изведнъж по съвет на неврохирург, не било за мен, веднага спря да ме боли главата.

# 527
Аз съм пила Габа неврал, което е със същата активна съставка. Но ми го изписаха за парещите болки, чак след като няколко месеца пих различни Нспв-та.
При мен нямаше някакви кой знае какви странични ефекти, но наистина се спираше с намаляване на дозата.
Според моят опит, не би трябвало веднага да те хвърлят на това лекарство, без да пробват първо с Нспв, но все пак не съм специалист.

# 528
На мен в отделението ми изписаха Габагамма, паралелно с нспв и други неща. Не съм го спирала постепенно и нямам спомен да съм имала проблеми. Не ми и помогнаха всичките тези лекарства.

# 529
Беше ми изписан след месеци пиене на нспс, не беше първото дадено лекарство заради болката в крака.
В интерес на истината само то ми помогна.
Според лекаря главоболието може да се дължи и на увреждането във врата, понеже като легна всичко минава.
Смятам да започна процедурите, предлагат ми също и йога, но за момента не искам да пия други лекарства. Поне за сега болката в крака е търпима и е най-вече при ходене.

# 530
  • София
Може да е полезно и за наште болежки https://www.facebook.com/groups/1126721230825968/permalink/27181 … F17MoqaSJ1q7KZfhX

# 531
  • София
Привет!

Идвам с питане, не можах да намеря в първия пост подобни линкове.

Искам да си купя колан за дискова херния. Някой, ако е ползвал такъв колан, може ли да препоръча?

Идеалния вариант е да има магазин в София, който да посетя още днес, че целия уикенд ще се наложи да седя на стол, понеже съм на едно обучение.

# 532
Привет!

Искам да си купя колан за дискова херния. Някой, ако е ползвал такъв колан, може ли да препоръча?

Идеалния вариант е да има магазин в София, който да посетя още днес, че целия уикенд ще се наложи да седя на стол, понеже съм на едно обучение.
Във всеки  ортопедичен магазин, вероятно има такива колани. Най-добре вижте в аптеките около Пирогов.

# 533
Привет!

моя неврохирург ме изпрати тук, но за яка за врат

# 534
Аз пих Бриека. Ужасно се чувствах. Като малоумна. Не ми помогна, разбира се. Повлия ми на краткосрочната памет.
По повод коланите - и аз ползвах. Даже беше някакъв със железа. Да, докато го носех, горе-долу ок, но после...
Оказа се, че мускулите на торса се отпускат и това влошава положението. При мен гимнастиката и ежегодният престой в санаториум оказват много добър поддържащ ефект.

# 535
Същото е и с яката за врата. Да, отпуска мускулите, но това е нож с две остриета.
Мен ме накара неврохирурга да я нося цял месец, да я свалям само като ям, ако не мога иначе и като си лягам.
Издържах три седмици. Не се оправих, даже имах влошаване. Бая време ми трябваше за да се оправя.
После максимално гледах да разредя яката. Сега съм стигнала да я нося що годе за 30 минути веднъж в седмицата на работа.
Правя си упражненията за врата и те страшно ми помагат. Направо са лековити.
Същата работа и с кръста.
Имах някакви колани едно време. Те са като някаква смотана патерица.

# 536
Някой от вас ползвал ли е легалното масло от коноп като противовъзпалително и облекчаващо средство? Какви са отзивите?

# 537
Аз си купих раница с твърд гръб и я нося понякога. Докато я нося ми е по-леко. Мислите ли, че тя също отпуска мускулите на гърба?

# 538
Някой от вас ползвал ли е легалното масло от коноп като противовъзпалително и облекчаващо средство? Какви са отзивите?
Ползвам понякога Уримил гел с канабидиол, но не за кръста. Добър е за стрелкаща, точкова болка (имам засегнат нерв на друго, по-повърхностно място) - успокоява я.

# 539
  • София
Аз пих Бриека. Ужасно се чувствах. Като малоумна. Не ми помогна, разбира се. Повлия ми на краткосрочната памет.
По повод коланите - и аз ползвах. Даже беше някакъв със железа. Да, докато го носех, горе-долу ок, но после...
Оказа се, че мускулите на торса се отпускат и това влошава положението. При мен гимнастиката и ежегодният престой в санаториум оказват много добър поддържащ ефект.

И аз в крайна сметка такъв взех, с няколко алуминиеви и пластмасови пръти вътре. Доста облекчи ситуацията и уикенда премина без допълнителни инциденти.

По принцип не бих ползвала, камо ли дългосрочно. Работата ми позволява да съм от вкъщи и меня позите - легнала, седнала, права. Но точно сега имах обостряне, а се налагаше 2 дни да съм седнала плътно от 10 до 18. И после допълнително лашкане в транспорта до вкъщи - за там особено колана спаси много добре положението!

Общи условия

Активация на акаунт