Дискова херния - 23

• 37 842
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Нещо май са променили сайта на Иван Рилски и сега нищо не мога да намеря.
Имаше по-рано нещо като график на лекарите (неврохирурзи), пишете в кой кабинет приемат и имаше срещу всяко име различен телефон (сигурно за запазване на часове). Някой вижда ли къде е тази информация сега на сайта? Не мога да открия.
Също така търся и телефон за записване час за ЯРМ. По-рано светеше централно горе на сайта, сега виждам само някакъв общ на самоото отделение, но на него за момента никой не вдига.

# 691
..::V.I.P::.., преди около1,5 г. записвах час за проф. Каракостов за сина ми на тел. на регистратурата мисля.
От регистратурата ни казаха пред кой кабинет да чакаме. В деня на прегледа на вратата имаше залепен лист със записаните за деня пациенти.
След консултацията докторът си написа становището и тел. за записване за прием, в случай на решение за оперативно лечение.

# 692
Здравейте!От невролог ида ,във връзка с протрузии и болезнен седалищен нерв
Да Ви попитам според Вас от кое от двете лекарства би могло да има силно гадене -Мидокалм или Етодин?След два дни прием се събудих със жестоко гадене ,оригване ,но не съм сигурна кое да спра?Някой с опит?

# 693
  • Варна - Черна гора
Да Ви попитам според Вас от кое от двете лекарства би могло да има силно гадене -Мидокалм или Етодин?След два дни прием се събудих със жестоко гадене ,оригване ,но не съм сигурна кое да спра?Някой с опит?
Питайте лекаря. Лично аз не съм пила нито едно от двете лекарства и не мога да споделя опит.

# 694
а не ви ли даде да пиете лекарство, за да нямате такива симптоми? На мен ми изписаха Нолплаза, сутрин на гладно по една таблетка. Все пак попитайте си лекаря, какво може да пиете.

# 695
Пила съм ги и двете, не ми се е случвало, но на мен винаги ми изписват и протектор за стомаха, като най често съм пила Нексиум, но последните пъти минах на Пробитор.
Все пак вижте и какво сте яли, да не е било нещо дразнещо.

# 696
Да,имам изписан и Пулсет -протектор за стомаха ,но аз ли нещо не правя правилно ,не знам та не че боли,просто се стяга и адски ми се гади ,питах го доктора ,каза да изключа едното ,за да разберем ,но аз не мога да се оправя от това гадене вече втори ден след като спрях всякакви хапчета ,още ми е гадно
Иначе да,вечерта преди да стане това ядох по-тежка вечеря ,но никога чак толкова зле не съм била,чак да сънувам ,че ми се гади и ставам и наистина ми се гади силно ,без повръщане засега !
Иначе едно от двете хапчета ,може би Етодина веднага спира болката,но за мен това пак е временно решение,и се чудя какво да правя !Имам протрузии и възпален седалищен нерв от лятото .Този ми е седмия доктор ,само ни прехвърлят от един на друг без решение. Ще търся помощ във физиотерапия и рехабилитация.

# 697
Е то един път като се раздразни стомаха, бавно минава. Отидете на гастро, ако продължава. Може да пробвате с билки, на мен например последно време много добре ми се отразява чай от горски слез или слез.
А иначе, вълшебно решение няма. Пътят е - лекарства, физиотерапия, масажи, балнеолечение и най-вече упражнения.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 13:26 от Lemy

# 698
Според мен, възможно е и от двете да е гаденето, но е възможно и от дисковата херния.

# 699
Да,ще премахна едното лекарство ,за да видя как ще е с другото,само гаденето да премине,друго не мога да измисля в момента.
Благодаря на всички за мненията !Ще пиша по-натам от кое е гаденето,ако установя.

# 700
Не спирай омепразола.

# 701
Е то един път като се раздразни стомаха, бавно минава. Отидете на гастро, ако продължава. Може да пробвате с билки, на мен например последно време много добре ми се отразява чай от горски слез или слез.
А иначе, вълшебно решение няма. Пътят е - лекарства, физиотерапия, масажи, балнеолечение и най-вече упражнения.
Имаме билкар наблизо ,днес ще ида за съвет при него .Отделно намалих възпалителните храни и яденето след 20ч го спрях за да нямам тежест при спане .Увеличавам плодовете вече и киселото мляко .Ще посетя кинезитерапевт.Преди да почна пак етодина ,ще опитам с прахчета нимезил -ще се консултирам с доктора .Един охлаждащ крем ми помага за облекчаване на болката от възпаления ишиас като размажа по болката в нерва ,но не ми действа когато мажа по болката в долната част на гърба/кръста -там никакво мазило не помага --л4 и л5 ме болят -там имам протрузиите.Там мина само с тази комбинация-етодин и мидокалм и то веднага,но получих гаденето и още ме е страх да повторя !Упражнения започнах ,трите на Шишонин и едни леки изписани ми от невролог,но май още повече ме заболя ,може би се правят ако ти е минала болката и възпалението изцяло и чак тогава ,още налучквам...Питах и за инжекция Дексофен ,но тя може би е за много силна болка,и според мен при нея също би трябвало да изписват протектор за стомаха -как мислите ?

# 702
И Нимезила дразни стомаха, суровите плодове също, за млякото не мога да кажа, в диетите при остър гастрит например, не се препоръчва. По добре сирене и извара.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 09:42 от Lemy

# 703
  • София
Здравейте!
Преди няколко дни писах за силни болки при възпален седалищен нерв. За съжаление нещата при мен не се развиха добре и се наложи операция по спешност. На 14 януари вечерта проф Минкин ме оперира. На сутринта на 15 ме раздвижиха  и си ходя и вече няма болки. В хода на операцията са установили някаква стара травма на същия прешлен, където е хернията и именно тая травма е довела до нечовешките болки и до никакво влияние от лечението с инжекции системи. Болките  последните дни бяха нечовешки наистина, за осем дни свалих десет кг, считайте за какво говоря. Тая стара травма за съжаление не се е видяла на ЯМР.
Сложиха ми гел.
Изписаха ме на третия ден след операцията с ясни насоки как да се пазя. Мога да се разхождам колкото искам, но никакво седене един месец, стандартните друго неша- да не се носи тежко, ставам и лягам по определен начин, без усуквания и т.н.
Ще съм благодарна за всякакви съвети за следоперативния  период, ако имате препоръка за добър физиотерапевт в Люлин също.

# 704
Валенцето, радвам се за чудесното развитие при теб. Все още повечето хора възприемат оперативното лечение като някаква супер крайна мярка и търпят непоносими болки с години (аз също бях от тези заблудените за съжаление).  Физиотерапията се започва около месец след операцията. Преди това само леки упражнения, ако са ти дали такива от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт