Лазерна епилация и електроепилация – 11

• 29 530
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Кетч, за скубане и епилация няма значение ,важното е да са минали определени дни за да се направи лазерна.
Имам врастнали на интими и още седят. Те са напрекъснато там, лазерната не ги повлия.
Трябва на някакъв специалист да отида да видим не може ли нещо да се направи.

И мен ме яд, че по-рано не почнах.
Ама пък помня, че разглеждах цени и се отчаях и затворих сайтовете.
Joy

# 541
Елора, много странно за врастналите, аз имах брутални, винаги съм била така там, а кола маската ги беше направила още по-зле, но с лазера успях да изчистя и най-гадните. Може би 5-6 процедури с диоден ми трябваха.

# 542
Не става и това е.
Просто си седят.
Там се е случвало на интима и от това врастване пъпки да има. Стискала съм яко.
Но не съм епилирала никога интим, не съм садо мазо Joy
Нито кола маска, само бръснач е минавал.
Понякога съм успявала да ги измъкна, стискам и хващам с пинсета, но пак си растат така.

# 543
  • София
Елорка, за крака - да. Но дори когато след втора процедура подмишниците вече не ми бяха тежест, защото знаете как растат и на колко време им трябва 2 минавания за 30 секунди под душа, се чувствах мноого по- леко и добре. А подмишници едно време, че и сега бяха 40-50 лв на 3 месеца.
Но минало, заминало, по- добре късно, отколкото никога Blush

# 544
  • Mediterraneo
Цял живот скубя косми с епилатор, а се повлияха чудесно от лазера. Няма връзка.
На ръце имам само 2 сесии май, останаха рехави и прозрачни косми, не ми пречат и няма да вкарвам повече пари там.

# 545
  • София
Има. Това, че някой се е повлиял добре, не значи, че скубането не променя структурата на корена и в двете посоки - според зависи.

# 546
Доколкото знам като има обикновена епилация се чака над месец за да поникнат най-много косми.
И при мен на краката е играл епилатора години, ама краката се повлияха чудесно.
Не знам как на интим и мишници с епилатор сте работили. Направо като си го представям и ми става лошо.

Кетч, тези зони за които има различен резултат как си ги третирала през годините?
С обикновена епилация или бръснач.Май си епилирала и скубала.
Но ето, просто всяка зона реагира различно.
А мишниците още ли имаш? Аз там вече имам 5 косъма на кръст, а и да има не се виждат.

# 547
Съмнявам се да е от епилатора, просто различните зони може и да не се повлияват еднакво... Аз съм с фотоепилатор, не с лазер, но в случая не е това важното. Краката имам периоди и със скубане през годините, подмишници и интим само съм бръснала. Краката ми оплешивяха дори с по-малко процедури от препоръчаните. Другите споменати зони само бръснати и с къде по-дебели косми никога не се изчистиха а само намаляват и то ако не спирам процедурите. Хем под мишниците са и най-тъмните косми от всички зони. Не мога и да виня някого в салон че ме е претупал, все пак аз си святкам... Такъв ми бил късметът явно, никой никакви гаранции не ми е давал.

# 548
  • София
Не, на краката винаги съм редувала епилатор и бръснене, за да мога да ги захвана добре и да не стават толкова враснали. На подмишници имам мъх вече, но не ме устройва и продължавам да ходя. Не са 5 косъма обаче, може би по 30-40 тънки и безцветни почти.
Трябваше да снимам и да си ги преброя. (В началото го правех, водех си дневник Joy)

На интим не съм правила лазерна, продължавам си с кола маска, никога не съм бръснала.

# 549
Мисълта ми беше че едва ли е от това къде само си бръснала и къде си скубала, просто не са еднакви и не ги мори еднакво, поне не при всеки.

# 550
Като бях млада и почнах да оправям краката, редувах и епилатор и бръснач.
И от двете имах врастнали косми, че и се възпаляваха и ставаха на гнойни пъпки.
После това отмина.

В момента аз си правя процедурите. И има ефект, обаче истината ще лъсне като поприключа.
Тоест като минат едно 3 месеца и тогава ще се разбере истинския резултат на зоните.

# 551
  • София
Аз правих крака началото на месеца. От октомври не бях ходила и беше добре положението. Минавала съм ги на 2-3 седмици с бръснач и това е. Това ми беше 6- та процедура. В Лазер Център, защото във Версус пак нямаше места.

# 552
  • София
Привет на всички! 😊
Чета ви от известно време, тъй като смятам в обозримо бъдеще да направя сефтето.

Имам обаче по-специфичен въпрос:
На теория препоръчват кърмачки да не се подлагат на лазерна епилация- заради хормоните. Дотук добре. Скоро обаче ми попадна клипче (май на Ася Демирева), в което казват, че няма проблем.
Веднага се ентусиазирах и реших да потърся инфо в чужди източници. Масово попаднах на препоръката пък човек да не ходи около 6мес след раждането (аз родих преди 2мес)- предполагам отново заради хормоните.

Та, някой има ли опит в този контекст- скоро след раждане, кърмеща дама?

Ако единственият риск е да няма топ ефект- може би бих го поела с една процедура сега да избутам морето след месец (мишници+интим), пък наесен ще му мисля пак.

Отдавна се точа за лазерна епилация, но от 5 години съм във въртележката на 3 бременности през 2 години, кърмене до късно.. и вече нямам търпение. 😃

Вторият ми въпрос е- навсякъде четох, че не щракат върху татуировки. Защо? Какво може/ще се случи?
*имам супер стара и грозна малка татуировка от едната страна на бикини линията. Не е драма да се заобиколи, на малка площ е, просто ми е любопитно

# 553
  • Mediterraneo
Не правят върху татуировки. Заради пигментацията и химикалите в боите. За това съжалявам единствено, че не съм мислила с главата си- имам голяма татуировка на половината прасец, направена години преди лазера. Всеки път я очертаваха с бял молив, после я покриваха с хартия и лепенки, за да не се закача зоната.
Толкова си чакала, изчакай, докато свършиш да кърмиш и тоя път. Не е гаранция, че ще "успееш да изкараш морето" след една процедура.

# 554
  • София
Благодаря, Тарталета!

А за чакането- не ми се чака още 2 години.. 😒
Даже каките се отбиваха при настъпване на следващата бременност на около 2год, а предвид че сега не планирам повече- един Бог знае колко ще суче малчо. 😃

Общи условия

Активация на акаунт