Лазерна епилация и електроепилация – 11

• 29 565
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Всеки лазер има различен протокол и щом от салона ни запознават с него, трябва да го спазваме, ако искаме резултати. Защото, когато си правим своеволия, тип "Бях на три процедури, нямам косми, ще отида пак, ако пораснат", после пък пишем мнения, че лазерната епилация не работи. В такъв случай, тези мнения не са релевантни и не дават правилната информация за хората, които правят проучване.

Всеки уред, преди са бъде пуснат на пазара, преминава през дългогодишни тестове и т.н., които струват милиони долари. Докато накрая не се изготвят финалните протоколи и уредът бъде пуснат на пазара. Затова - спазвайте си протоколите, момичета Simple Smile

# 571
... после пък пишем мнения, че лазерната епилация не работи.

Тя наистина не дава задоволителни резултати при всеки. Абсолютен факт. Затова се води "permanent hair reduction", а не "permanent hair removal" метод.

# 572
Няма на тая планета лазерна епилация, която да те отърве от абсолютно всички косми и завинаги. Няма такава Grinning

Всякакви коментари има.
Чела съм из нета мнение как една твърди, че лазерната не помагала, но се оказва в други коментари, че направила само две, изчезнали за 3 месеца, после и поникнали. И написала, че е измама и при нея не действало уж. А тя реално не е спазвала поне малко изискванията. И парите за двете процедури са пари на вятъра. Единственото което е постигнала е лека редукция. То за две колко да постигнеш. Просто станали по-тънки.

Ами аз на два месеца горе долу си ходя, значи си спазвам нещата.

При мен истинския резултат ще го пиша другата година. Остават ми още 2-3 процедури и на интим и на крака. Записвам си ги аз тия неща.
И вече когато спра за месеци, ще дам отчет как са нещата. Защото сега уж съм доволна, но нека ги оставя 3-4 месеца и да видим истината.

# 573
Те не съм убедена и че "стават" по-тънки или по-светли косъмчетата от третиране със светлина, както на повечето хора им изглежда. Просто първо падат в жертва по-дебелите и тъмни, а остават по-тънките и по-светлите които преди не са се виждали толкова. Или бели, ако има такива, че това всички ни застига в някакъв момент.

# 574
  • Sunshine state
Natka, точно така е - останаха само русите косми. Просто преди не съм знаела, че ги имам. Така ми го обясни и сестрата.

# 575
  • Тра-ла-ла
Те девойките в салоните са чели всички научни изследвания и последващи протоколи 😁

Аз за момента съм със смесени чувства към лазерната епилация.
1. Интим ми е след 3та процедура като само външни бикини се повлияха от 1вия път, с изключение на 1 участък. Космите на пубиса също окапаха от 1вия път, но после поникнаха и не паднаха от следващите 2 процедури. "Вътре' всичко си стои 😬
2. Цели крака са на 2 процедури. След 1вата колената и надолу всичко опада яко. После частично поникнаха. Бедрата - нищо. След 2рата процедура в друго студио колената са с косми и по дължината на костта под колената имам неокапали ивици. Явно космите там са се наговорили да са в една фаза 😆 (ако слушаме лаладжийските твърдения). Бедрата - нищо.
3. Кръст и седалище - 1 процедура и нищо не окапа.
4. Подмишници - 2 процедури и се повлияват добре

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 15:25 от Джулая

# 576
  • София
Всичко е до индивидуална кожа/ косми,колкото и да ви се иска да е виновен протокол/ оператор. И преди съм казвала, за интим имам над 12-13 процедури,накрая се отказах се заради болката. Ми имам си там,но вече си ходя на кола. Най-интересното е,че от началото лява половина се повлия повече,дясна по-малко и сега особено на устните ,разликата е видима,от едната страна почти никой от другата страна на 70% Satisfied.
Мишници имах точно 4, на петата не усещах нищо, ни на едната, ни на другата страна и операторката каза,че спираме. Две години след това имах някакви самотници тук-таме,отидох ей така на една процедура,редуцираха се и те. Сега видимо виждам два на едната,на другата нищо.  По протокол май е веднъж годишно след първите пъти. Не виждам смисъл да ходя по протоколи. Минаха 6г от протокола на подмишница,нови няма,само непредалите се стари. За интим,като измислят безболезна процедура,ще отида,до тогава предпочитам кола,чак такава мазохистка не мога да бъда.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 20:37 от trikitil

# 577
Те девойките в салоните са чели всички научни изследвания и последващи протоколи 😁

Аз за момента съм със смесени чувства към лазерната епилация.
1. Интим ми е след 3та процедура като само външни бикини се повлияха от 1вия път, с изключение на 1 участък. Космите на пубиса също окапаха от 1вия път, но после поникнаха и не паднаха от следващите 2 процедури. "Вътре' всичко си стои 😬
2. Цели крака са на 2 процедури. След 1вата колената и надолу всичко опада яко. После частично поникнаха. Бедрата - нищо. След 2рата процедура в друго студио колената са с косми и по дължината на костта под колената имам неокапали ивици. Явно космите там са се наговорили да са в една фаза 😆 (ако слушаме лаладжийските твърдения). Бедрата - нищо.
3. Кръст и седалище - 1 процедура и нищо не окапа.
4. Подмишници - 2 процедури и се повлияват добре

Подмишници винаги се влияят добре, ако не  е някакво изключение.
На седалище имам две. Не мога да се извъртя, но ми казват, че са доста по-тънки и реално вече не се виждат.
Но ми бяха с александритния. Чудя се дали да не направя още две. Ама те бяха отдавна на седалището.
Под коленете и при мен е уау.
Бедрата бяха упорити много. Особено между бедрата, там ми бяха дълги, черни. Абе горилска история.
Сега вече е много по-добре. Не се вижда нищо, само като пипам нещо леко и нежно ми боде ръката.
Абе трябват си още при теб.

# 578
  • Mediterraneo
Аз останах изумена колко бързо ми се повлияха точно бедрата и зоната на бикините. Очаквах там да има доста спънки.Абе, мен ме пишете при изключенията- или съм попаднала на читав "протокол", или на хубав лазер, или на съвестна козметичка. Или просто кожата и космите ми позволиха да се случи това.

# 579
Според мен е комплексно от всичко изброено.

# 580
  • Mediterraneo
Точно, че всичко е комплексно, не е до протокола. Между другото, така и не видях нищо за 10-те фази на растеж на косъма.

# 581
  • Варна
Няма никакви 10 фази, разбира се. Всички знаем през коя фаза подлежат на третиране космите, като не всички се намират едновременно в нея и момента трябва да се нацели ориентировъчно. Оттам индивидуалност, сила на импулса, качество на апарата хормони. И затова и резултатите са много различни.

# 582
Ако въпросът е към мен за фазите - няма такова нещо, като 10 фази, нито аз съм твърдяла. По принцип, аз винаги когато правя каквато и да е процедура върху тялото си, преди това чета и то не форуми, ами научни изследвания. Та, съветът ми е - правете го и вие. Наистина ми е странно да правите нещо по тялото си, без и понятие да имате какво е Simple Smile
Аз проучвах около година преди това, събрах достатъчно информация, вкл.и кой лазер работи, какви са протоколите, има ли в момента тестове с други "версии" на този лазер, кога предстоят да излязат на пазара (ако има), какви са подобренията и заслужава ли си да ги макам или да действам с тази версия, в кои студия работят с този лазер, как се правят процедурите (за да наблюдавам дали козметиците спазват, каквото трябва, а не ме претупват). От там и резултатите при мен.
За протокола - преди години бях ходила на 3 процедури, ей така, без да проучвам нищо, както тук се прави - резултат почти 0. Така че - не е до организъм. Simple Smile

# 583
KPP, само ще кажа (съвсем добронамерено), че накъдето отиваш ти, много от участниците в темата се връщаме оттам. Simple Smile
Аз лично се образовам по темата, още отпреди лазерите масово да навлязат в България (тогава процедури се правеха в много малко на брой студиа), защото още от тийнейджърка имам проблеми с нежеланото окосмяване.

Между другото, малко си противоречиш, защото, когато те попитах с кой лазер работят в "G Point", ти ми отговори: "С еди кой си, мисля", т.е. не беше много сигурна. Simple Smile Та, не знам за какво четене и проучвания пишеш в настоящия си пост. Не звучи релевантно.

И ако, завършвайки цикъла от процедури, си от малкото дами, които могат да се похвалят със завиден резултат (пожелавам ти го), то повярвай ми, няма да е, заради никакви протоколи. Simple Smile

P.S.: Ако наистина в "G Point" работят с този лазер, само уточнявам, че не е добър. В миналия си пост не исках да го споменавам, за да не излезе, че апострофирам ненужно.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 20:18 от Гърне без похлупак

# 584
Здравейте. Има ли някой да е правил лазерна епилация с Primelase? Четох, че бил най - добрия диоден лазер в света, но търся мнения от личен опит.
Преди 4 г съм ходила в две студиа - бяха александритни лазерите, не бих казала, че има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт