“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 115
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Някой знае ли откъде се обличат актьорите? Много ми хареса блузата на Дария на събранието на винарите:

Ето линк с блузата: https://www.dika.bg/bg/products/79838/Bluza-ot-viskoza,-s-koprina.html

# 481
  • Варна
На мен много ми хареса роклята на Елина. Тъмно синьо, плисирано

# 482
Елина в тази серия бе супер. С тези черни очила и синята дрешка изглеждаше невероятно. Много далеч от образа на каубойка.

# 483
  • Пловдив
Марта тръгна нанякъде неглиже и без чанта дори. Отива някъде наблизо. При дядо Станко? Във винарната? Може тя да отключи Кецов и да оправят ферментацията......

# 484
  • Ню Йорк
Дядо Станко е дядо на Филип по бащина линия, няма общо с рода на Марко и Никола.
Дядо Станко не се казал че е видял убийството, труповете не са били открити, считало се е че са успели да избягат

За дядо Станко е ясно, че е баша на башата на Филип, както че Марко и Катина са баба и дядо на Зоя. Въпросът е: ако те са убити, кой е отгледал синът им? Виола ли? Евентуалния убиец Христо какъв се пада на Андрей? Дядо?

# 485
  • Пловдив
Т.е наследниците все още не знаят, че те са убити?
Не го споменават въобще.

# 486
  • София
Останките на Марко и Катина ги намериха при археологическите разкопки. И ДНК правиха. Съвпадна със Зоя. Филип реши да не казва на никого и да не рови в минали неща.
Дядо Станко е бил пряк очевидец, но и той нищо не е казвал никому. Споделил е на баща си навремето и той му е казал да мълчи. Питаше се на кой е син Станко. На помощника на Марко. Показваха един мъж в избата няколко пъти.
За Иван много пъти казаха,че е отгледан от Виола, дори и неговите деца,че и Филип я помнеше и разказваше на Марта за нея.
Христо е баща на Бончев. Разказваха в първи сезон. След 44 г е станал кмет, оженил се късно. Със Станко нямат голяма разлика - Станко е бил около 10-тина годишен (по мои спомени, но може и да е казал, че е 10 г по-малък от Христо и да е бил 7-8), а Христо 18 по време на бягството на Марко (за неговите години помня, че казаха 18-19). Единствено ми се бъркат сметките, че Станко излиза на 90 г., а каза, че е на 80+ в един момент. Не помня точно годината на бягството, но и 5-10 г несъответствие мога да преглътна.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 08:12 от Fever Ray

# 487
44 година е бягството и убийството на Марко и Катина.
Филип каза,че не иска да рови в миналото,затова и Елена не знае още че дядо и е бил убиец.Предполагам в някакъв момент ще се разбере.

# 488
И все пак започвам пак да си блъскам главата. Как така Филип толкова време е бил в неведение кой е баща му, кой е дядо му? Поне на снимка не ги ли е виждал толкова години, а уж израсъл като дете там. Този дядо къде е бил през това време? Майка му не му ли  беше разказвала или поне показвала баща му на снимка?

# 489
  • София
Мисифу, явно не си гледал/а първи сезон.
Филип си е ходил при семейството на майка си. При Виола, Иван, Тодор. Майка му не му е казвала истината, че Момчил му е баща. Каза го в последната серия на първи сезон. Преди това той е мислил, че е дете на г-н Янг. Зоя е заминала бременна в Америка и Филип е бил съвсем малък, когато се е омъжила и съпругът й го е осиновил. Затова и Станко не е знаел за него. Познавали са се, но не като дядо и внук. За Филип баща е бил г-н Янг до момемнта, когато Зоя реши да разкаже на него и на дядо му истината.

# 490
Зоя е била в осмия месец бременна от Момчил с Филип,когато се запознава с американеца Янг и се женят.
Първи сезон е разкошен,изгледайте го като имате време,заслужава си.

# 491
  • София
Аз помня, че е заминала и го е срещнала бременна, но не помня дали се е омъжила бременна или след раждането. Важното е, че той е бил за Филип негов баща.

# 492
Мисифу, явно не си гледал/а първи сезон.
Филип си е ходил при семейството на майка си. При Виола, Иван, Тодор. Майка му не му е казвала истината, че Момчил му е баща. Каза го в последната серия на първи сезон. Преди това той е мислил, че е дете на г-н Янг. Зоя е заминала бременна в Америка и Филип е бил съвсем малък, когато се е омъжила и съпругът й го е осиновил. Затова и Станко не е знаел за него. Познавали са се, но не като дядо и внук. За Филип баща е бил г-н Янг до момемнта, когато Зоя реши да разкаже на него и на дядо му истината.
Благодаря ти много Fever, гледах го, но напълно бях забравила този момент.

# 493
Хареса ми епизода, макар и доста по-слаб от предишните два. Или просто те вдигнаха много летвата.

Губи ми се къде беше скрито писмото на Марко до Емил, че досега Дария не го беше намерила и прочела. Губи ми се и какво е пишело в дневника, което да е причина за неприязънта на Дария към Марко. И този, който е пишел в дневника и той ли не е чел писмото? Но "като на кино" приемам каквото ни показаха.

И като стана въпрос кой облича героите, аз пък се интересувам от чантичката на Марта (още от началото на сезона), а от снощи - и от мелодията, с която звъни телефона на Наско, когато го търси Мая Бежанска.
Направи ми впечатление, че е сменен музикалния фон на епизода - продължават да ползват музиката, която беше към ретроспективните епизоди. Отчитам го като плюс, не харесвах предишната.

И пак - образът на дядо Станко е зле. Разбирам нуждата от героя, той е брънката с миналото, но е много нереалистично представен.
Пелагия пък влезе много "грубо" на събранието на винопроизводителите. Не трябва ли да са малко по-смирени монахините?

# 494
На мен дядо Станко ми е много автентичен като игра, но според мен диалектът не съответства на този регион в България и оттам вече малко фалшивее самият образ. Той говори повече на източен диалект, а би трябвало да е на западен.

Общи условия

Активация на акаунт