“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 42 610
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Тези дрехи, с които са облечени имало ли е кадри с тях. Не помня честно казано

- това да не е кадър от финала, не съм сигурна дали не е и от епизода с дървото

# 571
Дяволо, много съм съгласна с цялото ти мнение.
Само не с това, че Филип не ставал за Елина. На нея й трябва подобен мъж, за да я омекотява. Ако е някой като нея, сигурно ще се избият Grinning нали знаем лафа за двата остри камъка.

Аз предпочитам Елина пред Марта, но не мога да отрека, че Марта ме докосна в доста моменти.
Като например този, в който най-искрено отиде да благодари на Елина, избра й хубаво вино, което знае, че ще бъде оценено... Въобще, мила ми стана тогава.

Аз смятам, че Филип и Марта към края на сезона ще останат заедно. Не виждам той да е узрял за по-категорично решение. А и няма да е достоверно. В реалния живот точно така става. Години лутане, колебание, иди ми-дойди ми... не стават от раз нещата, особено при мъжете. Те са по-нерешителни.
Така че тук не виждам нищо за критика откъм сценария.

# 572
Филип е до голяма степен в обувките на прадядо си. Марко избра дълга пред любовта и загина. Дали Филип ще избере същото?

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 09:54 от BettyBoop

# 573
Ето тази снимка търсех, възможно ли е да е финала

# 574

Това е финалната сцена за Филип. Мисля, че гледа гърба на Елина с която са си взели сбогом в предишната снимка.

# 575
  • Галифрей
Не знам защо се пишат такива неща в групата на фейса, но за съжа;ение май така свършвал епизод 12. Не знам откъде черпят такива идиотизми и имам надеждичка да е лъжа това нещо. Не искам като сериала Мен не ме мислете и тук да приключи същото

Никой не иска, в Мен не ме мислете решиха така да завърши, защото в оригинал те се женят и имат бебе и после главната героиня умира и остава три деца без майка. Не са искали да убиват Весела.
Според е пълна лъжа,защото няма как да са видели епизода преди излъчване.

Май като гледам ей това ще е финала.

# 576
Искам Марта да остави Филип, но повече виждам това да се случи в трети сезон, за да ни подържат малко повече в напрежение, а и да има време след раздялата им веднага да ни покажат развитието на връзката на Филип - Елина. Кметските избори също очаквам да останат за трети сезон.
Определено предпочитам финал на сезона с много въпроси и вратички за следващ сезон, отколкото всичко претупано и нереалистично завършено. Хубав е сериала, но не е толкова завладяващ, че да не мога да чакам до следващ сезон.

# 577
  • Галифрей
Почти всички искаме да бъде така но като гледам, ще си остане с Марта….🙄😒😔

# 578
  • Анкх-Морпорк
Мисля, че Марта ще се сърди на Филип, но той няма да смее да я остави заради бебето. Едно такова никакво положение, той си дава сметка, че иска да е с Елина, ама се чувства отговорен към детето си. Не знам как биха го избавили от това положение, Марта да роди черничко детенце? Или да да признае, че в Америка някой малко я е утешавал в една самотна тъмна нощ...
Елина ще направи поредно спасение на лозето, може и Наско да спаси нещо, че той хем е добряк, хем все се дъни с нещо, редно е накрая да се прояви и с някоя рицарска постъпка.
Дария ще разбере някак за Марко и Катина, и ще стане по-приятелски настроена към Филип.
С Бончев и Харизанов ще има яко драми, но ще спрат багерите.
Чудя се дали Бончев би изкупил дяловете на Марта от винарната, подарък за Елина?

А относно тия слухове, че дъшерята на Дария и синът на Пелагия са от Бончев - голям жребец го изкараха! Не ми се вярва.
Дано да не убиват никого, освен винарки и филоксери, а да оставят недоизяснено нещо. Така ще имат опция за още сезони, като получат финансиране. Все се надявам и реални винарски изби да им помагат за заснемането на филма. От тоя филм няма начин хората да не проверят какви мелнишки винца има в магазина.

# 579
Дяволо, много съм съгласна с цялото ти мнение.
Само не с това, че Филип не ставал за Елина. На нея й трябва подобен мъж, за да я омекотява. Ако е някой като нея, сигурно ще се избият Grinning нали знаем лафа за двата остри камъка.

Аз предпочитам Елина пред Марта, но не мога да отрека, че Марта ме докосна в доста моменти.
Като например този, в който най-искрено отиде да благодари на Елина, избра й хубаво вино, което знае, че ще бъде оценено... Въобще, мила ми стана тогава.

Аз смятам, че Филип и Марта към края на сезона ще останат заедно. Не виждам той да е узрял за по-категорично решение. А и няма да е достоверно. В реалния живот точно така става. Години лутане, колебание, иди ми-дойди ми... не стават от раз нещата, особено при мъжете. Те са по-нерешителни.
Така че тук не виждам нищо за критика откъм сценария.

Марта избра виното като тест и дразнение. Тя знаеше, че Филип е изпил една бутилка, докато я няма. Цялото поведение на Марта е лицемерно и със задни мисли. Подвежда с мило личице, ако това само ви е ок...

# 580
Не знам, на мен ми се стори искрена.
Въобще не съм го свързала, че заради изпитото вино с Елина го направи.
И според теб, ако е била лицемерна, с точно този жест какво е целяла? Да жегне Елина?
При условие, че вече мина сценка, в която Марта сподели доста интимни неща за нея и Филип, но Елина реагира равнодушно.

# 581
  • София
Абсурд детето да е от някой друг. Сценаристите са твърде класни за толкова евтино измъкване.
А Марта се държи както повечето жени биха се държали. Да опита да спаси брака си (доколкото може).

# 582
Не знам, на мен ми се стори искрена.
Въобще не съм го свързала, че заради изпитото вино с Елина го направи.
И според теб, ако е била лицемерна, с точно този жест какво е целяла? Да жегне Елина?
При условие, че вече мина сценка, в която Марта сподели доста интимни неща за нея и Филип, но Елина реагира равнодушно.

Марта направи нещо подобно и в началото с подаряване на парфюма. За мен образът е правдоподобен, виждала съм го в живота. Това че Елина се държи на положение, с нищо не успокоява тревогите на Марта. Колко хора и казаха, че между Елина и Филип няма нищо, но той е дистанциран и все е при Елина. Марта провокираше всячески, за да излезе нещо наяве. Понякога хората си търсят нужната близост и любов по този начин, едва ли не натрапено, изпросено и изнудено... Лутат се, защото не знаят как да реагират.

Между другото и в живота тези сценарии се случват на недотам зрелите хора - да са между две жени, мъже и т. н. Когато човек е наясно със себе си, няма колебания. Но не са много тези хора и затова сериалът има отклик в публиката. Много хора намират частичка от себе си в някой от героите...

# 583
  • София
Жените винаги усещаме когато има нещо, ако ще и да е само в главата на мъжа.

# 584
  • София
Филип е наясно със себе си, той решението го беше взел, бебето промени нещата. Трудно се взима решение като има нанесено и дете. Не мисля, че той е между две жени, по-скоро между детето и  Елина избира.

Общи условия

Активация на акаунт