Бижута и бижутерски къщи – 2

• 47 915
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Как 260? Не е е ли 200лв/грама?

# 601
За нещо, което наистина е...различно, качествено и неоткриваемо бих платила за "бижу". За турските отливки - не.

# 602
  • София
Розите съм ги виждала и в други магазини, там където беше Алтънбаш преди в мол София и наскоро в мол Сердика на първия етаж гледах също. В Elite precious също има такива, но по-евтино не е.

# 603
  • Melmak
Не е фиксирано. Тези, италианските, които описва регалия са майка си и баща си като цена.

Дори за другите бижута не е фиксирано. Ценовата политика на Бирсе е тъмна Индия. Преди ми бяха калкулирали една цена висулка - под 2,5 грама и синджир с 10 лв по-евтино от висулката за грам.

В петък като ходих до магазина на Славейков имаше бележка, на която пишеше примерно синджири еди си колко за грам, висулки със зодии еди си колко и така.

Edit: пример с тази висулка, излиза около 220 лв за грам https://www.birse.bg/zlatna-visulka-v227.html
Пример за италианско, излиза 260 за грам
https://www.birse.bg/zlatni-obeci-italy-style-o372.html

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 20:06 от hechicera_

# 604
  • София
Хм, интересни неща пишете. Имам едни обеци от въпросния магазин, на които пише Italy, но са от Турция. Магазините много обичат да говоря за италианско злато, но доста от продуктите не съм могла да ги намеря в италиански сайтове.
Ако някой може вкратце да вербализира и конкретизира качеството, ще е супер. По възможност не "не купувам 9К злато".

Впрочем:

# 605
  • BG-DE
Не знам дали и сега е така но преди години имах познат златар, който всичко внасяше от Турция но някои неща продаваше като "италианско злато" 🙂 На въпроса ми какво му е италианското ми каза, че има предвид, че моделът бил италиански 😂 Същото нещо ми бяха отговорили и в Турция 🙂

# 606
  • Melmak
О, да, аз не твърдя, че това е италианско, а за такова го продават. Просто исках да отбележа, че някои модели са си по 260 лв/грам наистина.

# 607
  • София
Разбрах те, Хечи.
Визирам настроенията в темата за "турските боклуци" и "феноменалното италианско злато". Започва да мяза на една друга тема. Ама спирам до тук.

Менерва, точно това визирам. Според мен българският пазар е залят от турско злато, но блажени са вярващите. Simple Smile

# 608
Мен честно казано не ме вълнува какво е златото, вълнува ме до толкова, че 260 лв за грам ми е скъпо. Но искам да го намеря по-евтино Grinning и то най-вече, защото не се спирам като купя 1 нещо, а искам много неща. The Catcher in the Rye няма нужда да спираш, даже много полезна информация даваш, тези висулки, не ги намерих никъде другаде, а ти ги закова от раз. Сега пък ако си намерим турски сайтове с доставка до БГ, ще е чудесно. Grinning

# 609
  • София
Regalia, просто се разваля тонът, става спор, затова отдалече намеквам. Но аз съм от тия хора, на които много трудно можеш да им "продадеш" нещо, което е кошмар на сейлс хората. То и аз съм била в сейлс, макар и недиректен, знам мурафетите. 

Аз търся нещо точно по турските сайтове, защото знам, че от там ги носят, та понаучих няколко думички. Ще постна, ако намеря доставка. Ако стигна до там. Joy

# 610
В Одрин златото ми беше прекалено жълто, не знам какъв вид е, но на мен ми заприлича като златарските цигании на пазара край Колхозния във Варна. Не бих купила такова.
Интересно откъде зареждат Асос, мисля, че и те от Турция, но златото е много хубаво.
Това, което купих последно в Добрич бе италианско. Имах една гривна 18к от Турция подарък, за съжаление бе прекалено меко златото и се огъна на места (гривната бе твърда като ринг). И от тогава избягвам да купувам злато различно от 14к.
Може би в Истанбул има по-големи известни ателиета, но не знам как вървят като цени спрямо тук. Ще ми е интересно, ако има закупили от там да споделят и заслужава ли си човек да бие път. Напоследък цените там са все нагоре и вече почти няма разлика с тези в България (поне за хранителни продукти).

# 611
  • София
Правят обливка от 18К на 14-те. Така знам аз. Или си е 18К това, което си гледала.
Аз също не харесвам жълтенината на 18-те карата, на 22 пък съвсем. 14К си е благородно жълто.

# 612
  • Melmak
И на мен 18к ми е твърде жълто.

В последно време изрових сайтовете от първа страница, гледах, сравнявах. Едно и също.. с малки разлики. Явно от едно и също място зареждат. Сякаш е по-лесно да внесат нещо, не и да се произведе и няма много златари, които да правят свои си модели.

Гледах и бургаския Голдън Молдън, чак в бургаската тема писах да питам дали е читаво ателието. Бургазлийки провериха. Не знам от къде е златото и не съм ходила лично, имаше хубави неща на сайта.

# 613
Мои приятели турци ми казаха, че и там било скъпо златото вече, ама те не са фенове и не обикалят златните магазини, каквото и да ги питам, все ми казват и там вече всичко е скъпо. Но ако има интересни модели, ще си струва. Така, че на мен и да ми се бие път, като не знам места където да гледам и да търся няма смисъл, затова се ослушвам. Иначе тук продавачите щом имат полза да го внасят и продават, значи го намират от някъде евтино, мисля, че минимум 100 -200% имат надценка, как в противен случай ще плащат тези големи наеми. Аз много искам да си намеря и освен друго изгодни топчета да си правя гривни на конец, че много не ми харесват моделите, които продават, все едни и същи елементарни. А имам таргет да имам много бройки, много ми харесват как стоят на черни спортни дрехи или с черно кожено яке. И да ви попитам къде съхранявате бижутата? Чудя се на изкуствена шия/ ръка, кутия или май ми се иска в плоска кутия с дунапрен като плосък куфар и като си я отворя да е като витрина. За сега всичко е в малките чантички и кутийки от магазините и това ме напряга.

# 614
  • Sofia
Моите са си в кутиите от магазините. Светещите много ме радват.
Дамата от Бирсе ми е казвала, че внасят среброто от Китай,  камъни от Тайланд,  злато от Турция и Италия, някои неща се произвеждат в България.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 07:25 от Karen

Общи условия

Активация на акаунт