Бижута и бижутерски къщи – 2

• 49 332
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не знам, от изкуствените, не седеф, който обаче щеше да се овъгли. Не съм се и надявала да издържи.
Обечките са кръгче на винт и по средата- бяло

# 571
Здравейте,

Бихте ли ми помогнали с намиране на по-дълги синджири (разглеждам бяло злато и сребро). Повечето са с дължина между 40 и 50 см, но аз бих искал 55, 60 или евентуално по-дълго, но почти никъде не намирам. Дали някой е търсил подобни размери?

# 572
Здравейте,

Бихте ли ми помогнали с намиране на по-дълги синджири (разглеждам бяло злато и сребро). Повечето са с дължина между 40 и 50 см, но аз бих искал 55, 60 или евентуално по-дълго, но почти никъде не намирам. Дали някой е търсил подобни размери?
По поръчка в АстоГолд Пловдив https://astogold.bg/bg/
Или при някой приятел с бижутериен магазин/ателие да достави по поръчка от Турция.
Не мисля, че по-големите вериги биха се за хванали с подобен ангажимент.

# 573
  • Melmak
В Бирсе по поръчка може.

Аз, да ви кажа, се отказах от синджира от розово злато. В крайна сметка се поднових с това

# 574
Бях гледала в сайта на Selina сребърни синджири с такава дължина (55 см, 60 см и повече)

# 575
  • София
Честити, това фасетирани топченца ли са?
Обеци и висулка?

# 576
  • Melmak
Благодаря, Кеч!
Нямам представа дали са фасетирани, извинявам се, ама не разбирам.
Висулка и обеци са. Казаха ми от магазина, че с лазер се прави такова, каквото е (не знам дали е фасетиране ☺)

# 577
  • София
Дам, лазерно рязани, просто не виждах добре снимката от таблета.
Сега в последните 2-3 години са много модерни. Наскоро видях един синджир, в който ми останаха очите. През 3-4 см имаше подобно топченце и самата нишка беше тип огледална. Като го вземеш в ръце, като жив.
Имам такъв сребърен и дори той блести много красиво заради фасетките, но в злато е УАУ.
Представих си го така в няколко пласта, тези не са рязани.

Сори за лирическото отклонение, със здраве да си ги носиш. Защо се отказа от розовото, интересно ми стана?

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 02:46 от The Catcher in the Rye

# 578
Честито, обиците са много сладки. На мен на халката на висулката не ми харесва горната част, която е гладка.

# 579
  • Melmak
Благодаря ви!

Отказах се, защото няма много къде да избера на живо. Не ми се пазарува онлайн, дори да знам, че мога да го върна. Исках да вляза някъде и да си избера. Също така не ми се даваха 600 лв за хубаво синджирче, защото осъзнах, че тези от 1-2 грама са много тънки. Мисля да взема някакво розово от сребро или неблагороден метал малко да го понося и да видя ще ми мине ли.

# 580
  • София
Да, това е идея. В Бирсе синджирчетата са хубави. Имам едно на 3 години, не съм го носила постоянно, а и аз не си мокря бижутата освен златото, но още си е розовко. Фабричното покритие е с повече микрони. Доволна съм.

# 581
  • Melmak
И аз не ги мокря, само халката не жаля, не я свалям. Останалите бижута ги слагам сутрин ако излизам и вечер като се прибера ги свалям.

Бях в Бирсе оня ден, една жена преди мен купи едно много красиво синджирче. Жълто злато беше, не знам каква плетка е, но беше като живо, едно блестящо такова.
Аз имам проблем с камъните, не мога да нося. Харесвам ги на други хора, оценявам красиви бижута с камъни. Ама сложа ли на себе си - друг човек виждам в огледалото. И до някъде за това ми хареса новата ми покупка, блести без да е камък.

В крайна сметка харесах едни много обикновени обечки в елит прешъс, видях ги на сайта, но ще ходя във физическия да ги видя на живо. Да видим дали ще ми допадне минималистичен диамант.
https://www.eliteprecious.com/product/20607/obetsi-ot-14k-zhalto … anti-0-15-ct.html

# 582
И аз много пазя бижутата си. Някои са доста скъпи. Не ги мокря и пазя от парфюм. Само халката и годежния пръстен не жаля но редовно ги давам за почистване и родиране.

# 583
  • Melmak
Халките ни са гладки и много се надраскаха. Но няма как иначе, такъв е живота, да кажем, че драскотините с годините повече ще стават. 😁

# 584
Халките ни са гладки и много се надраскаха. Но няма как иначе, такъв е живота, да кажем, че драскотините с годините повече ще стават. 😁
Могат да с дадат за полиране и пак ще са като нови.
По-жалко е когато са матови или диамантирани (с някаква шарка, както топченцата по-горе, за които писахте "фасетирани") Тогава надрасканото или изтритото не се поправят.

Скрит текст:
Правилния термин за златните топчета е "диамантирани"

докато "фасетирани" се отнася за такъв вид обработка:

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 12:22 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт