Колоноскопия без упойка

• 17 213
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
здравейте, утре ме приемат за колоноскопия. Има ли някой правил в Еврохоспитал Пловдив на Коматевско шосе. Записа ме д-р Джурков, но не ме предупреди че него няма да го има и сега ми е супер притеснено при кого ще попадна и дали въобще да ходя или да търся друг лекар и болница. Лекува ме 1 седмица с Флажил 2 по 1  микробиологията на фецес беше чиста, след флажила излезе ешерихия коли патогенно и гъбичка глабрата. В ужас съм. Той нищо не каза, само да си влизам за колоноскопия. на 40 съм, от две години имам проблем с кашави и чести изхождания, понякога воднисти.

Здравейте! Бихте ли споделили как мина изследването Ви и с какви впечатления останахте, тъй като и аз имам записан час за преглед при д-р Джурков?

# 61
  • Бургас
Здравейте. Обмислям да си направя колоноскопия. Може ли някой да сподели с упойката която поставят интубират ли ви или не? Анестезиолога през цялото време ли е до вас?

# 62
  • София
Първият път правих само колоно и не са ме интубирали. Сложиха ми маска, от която трябваше да дишам дълбоко. Анестезиологът беше на мястото докато заспах (10 секунди след като ми поставиха упойката). После къде е бил - не знам. На финала той ме събуди - насилствено. А така хубаво си спях. Беше много неприятно това насилствено разбуждане.
Втория път правих едновременно колоно и гастроскопия. Пак ме приспаха с маска, но преди да я сложат ме накараха да захапя със зъби една тръба. Не мисля, че е интубация, а по-скоро за да вкарат ендоскопа за гастроскопията. Не съм сигурна кой ми постави маската (май беше някаква жена, а анестезиологът беше мъж) защото бяха зад гърба ми. Оставиха ме да си се събудя и доразбудя сама и беше много по-хубаво. Все едно си си поспал хубавичко. Когато се разбудих леко чух глас който каза: "Горгонзола, будна си нали?" Потвърдих, но отнема известно време да се освестиш, така че не знам чий беше гласа. Гастроентеролога мина и каза: "Ще ти обясня положението като се събудиш окончателно". После мина друга лекарка и ми каза някакви мили думи. Изобщо минаваха и ми казваха по две-три думи изискващи реакция, за да се уверят, че наистина се събуждам.

# 63
Няма интубация, упойката е все едно заспиваш.

# 64
Здравейте, може ли някой, който е правил колоноскопия в Турция да препоръча болница и лекар.

Благодаря ви!

# 65
  • София
Здравейте,
Миналата година ми правиха колоноскопия, като махнаха и  полипи.
След колко време е препоръчително да се направи нова, при изписването не ми казаха нищо?

# 66
  • Germany
Здравейте,
Миналата година ми правиха колоноскопия, като махнаха и  полипи.
След колко време е препоръчително да се направи нова, при изписването не ми казаха нищо?
На моя приятелка правиха колоноскопия и й махнаха полипи миналият месец и са й казали след 3 г пак.

# 67
  • София
Moni, благодаря за включването.
Все се притеснявам, че при положение, че вече е имало полипи ще се появят отново. А те в повечето случаи са безсимтомни.

# 68
  • Germany
Moni, благодаря за включването.
Все се притеснявам, че при положение, че вече е имало полипи ще се появят отново. А те в повечето случаи са безсимтомни.
Пожелавам следващия път да няма и да разредите колоноскопиите!

# 69
Здравейте, днес ми правиха колоноскопия без упойка. За пръв път ми е и не е кой знае колко страшно. Мъж на средна възраст съм и мога да кажа че търпя на болка. По време на процедурата обаче, докторът стигна до част от червото което според него е "силно спастично" или по просто казано стеснено от дразнител и възпалено. Няколко пъти опита да премине през участъка но болката беше ужасна. Не искам да плаша никого, но до сега не бях крещял от болка. Моят съвет е ако ви е за пръв път, искайте упойка - струва си всяка стотинка! Успех на всички които поемат по този път, желая ви чисти резултати и горе главата Wink

# 70
Здравейте, днес ми правиха колоноскопия без упойка. За пръв път ми е и не е кой знае колко страшно. Мъж на средна възраст съм и мога да кажа че търпя на болка. По време на процедурата обаче, докторът стигна до част от червото което според него е "силно спастично" или по просто казано стеснено от дразнител и възпалено. Няколко пъти опита да премине през участъка но болката беше ужасна. Не искам да плаша никого, но до сега не бях крещял от болка. Моят съвет е ако ви е за пръв път, искайте упойка - струва си всяка стотинка! Успех на всички които поемат по този път, желая ви чисти резултати и горе главата Wink
В крайна сметка какво се оказа? Полип?

# 71
  На първо четене според тях е малко по- тежък случай на " синдром на раздразненото дебело черво". Аз все още съм в болницата и се надявам утре да мога да говоря с докторите ( двама бяха на процедурата), защото имам доста въпроси. Ще пиша когато получа повече информация.

# 72
  На първо четене според тях е малко по- тежък случай на " синдром на раздразненото дебело черво". Аз все още съм в болницата и се надявам утре да мога да говоря с докторите ( двама бяха на процедурата), защото имам доста въпроси. Ще пиша когато получа повече информация.
Дано резултатите да са добри и да няма проблеми!

# 73
Дано резултатите да са добри и да няма проблеми!

Изписаха ме вчера, но ще получа епикриза чак селд седмица, защото се чака резултат от изследвнето на биопсията, която взимат по време на колоноскопията. Докторката каза че не очаква нищо обезпокоително и нейната диагноза е синдром на раздразнеото дебело черво. Изписа ми дуспаталин, иритаколин и пробиотик и препоръчва да мина на FODMAP диета.

# 74
  • Бургас
А може ли да споделите какви са ви симптомите и причините за да ви направят колоноскопия и да заключат, че е синдром на раздразненото черво.

Общи условия

Активация на акаунт