Отговори
# 1 185
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Това е, защото от продукцията са много широко скроени - канчета, преписване - нищо не е забранено - кой както може да заобикаля правилата.
Какъв е изводът - колкото си по-хитър и безочлив, толкова по-далеч можеш да стигнеш. Дали не е така и в живота?

Със сигурност проблема не е на Ивайло, но с канчето някакси играта се обезсмисля. Да бяха махнали огъня и играта да печели, този който пръв намери канчето Satisfied
Недомислица от продукцията тук, може дори да са пропуснали, че има канче там
Чудя се, защо Джулиана не си напълни маратонките, а само си мокри чорапа за да го изцежда.
принципно трябва малко акъл Smiley
иначе с 2 пълни маратонки , потник и гащи накиснати във водата ... щеше да препълни колбата.

# 1 186
Може би терена не е за вървене на босо или само по чорапи, особено пък в тъмното.

# 1 187
И моята теория е, че на Джулито не ѝ се играеше, не ѝ се оставаше. Личеше си по физиономията ѝ.
Може би затова не се и напъваше да си пълни бутилката.

# 1 188
  • София
Еее, изгледал. Simple Smile
Живот и здраве утре очаквайте и новата тема, страшно много работа ме чака... Ще има много инфо!
От коментарите ви реших да видя промото, защото по принцип на bTV не гледам промота, големи аматьори са и често издават (не че от НОВА са по-добри...), а точно за този формат абсолютно нищо не желая да разбирам. Ама нищичко.

Та за тези, които не са разбрали, тримата нови са:
Симеон Станкович от сезон 3 на Игри на волята
Мирослав Джоканов от сезон 2 на Сървайвър
Иван Йочколовски от сезон 4 на Сървайвър

И тримата са много добри, като Симеон все пак е абсолютен фаворит, а точно такова предаване би му паснало, да има оцеляване и пр. Чисто стратегически също не е чак толкова слаб колкото си мислите, защото натрупа опит в ИВ. А и борците изначално са много добри стратези с бърза мисъл на терен. Ако спечели битката ще е изключително опасен за всички и веднага се превръща в много реален претендент за финал. Но същото се отнася и за Миро и Иван. Миро си го спомням, много силен и адаптивен, но все пак много по-пресни са ми спомените от Симеон, който скоро гледах и в Максимал и там се представи отлично.
Според мен който спечели от тримата ще отиде в лагер 3. На 90% съм сигурен. Дори и да не иска, ей така ще му го подшушнат. Лагер 3 имат спешно нужда точно от мъж на място да ги стегне. Класика в Бг жанра дет се вика.

Сега за епизода.
Аз ще бъда сефте този сезон малко по-критичен, защото искам това предаване да успее и знам, че четат.
Много моля, колкото и да са свободни правилата го казвайте в началото, а не чак когато играч 'Х' намери канче... Специално за прословутото канче, това не би трябвало да се разрешава, защото:
1) Губи се интригата в играта
2) Не е честно
3) Ами да имаше три канчета тогава или да им бяхте казали и на тях и на нас преди да започне играта, че има някъде едно канче и който първи го намери негово си е.
и т.н.
Но според мен изобщо не бива да се позволява съд в който да наливат водата. За да видим как мозъка им мисли под стрес и в бързина или ако не могат да измислят нищо, да видим колко обиколки ще навъртят и колко силно желаят победата.
Ето един въпрос към участниците, защо по дяволите никой не се сети да си събуе маратонките и да налива вода в тях? Двете маратонки ще са достатъчни за 2 курса макс и готово. Нишо няма да им стане, бързо ще изсъхнат.

Другата ми критика. Какъв е този кибрит? Кой оцелява с кибрит? Това не е оцеляване, а внос от града в гората. Абе дайте им един кремък ала сървайвърски, така ще видим кой има умения и кой няма никакви такива за оцеляване. Таман и ще ги накарате да се научат и останалите.

И последната ми критика е и към продукцията и към някои от участниците, като Лора на първо място и цялата там онази групичка, която подмяташе Джулияна като някакъв герой. Какво геройство е това? Това е отказване от формата, защото не и изнасят условията. И хитрушата намери супер начин да излезе с 'дивиденти' А всъщност защо трябва да се поощрява отказването? Тази Джулияна е заела мястото на хора, които биха дали всичко да са там и да се борят със зъби и нокти. Лора искала дъщеря и да бъде като Джулияна? Т.е. да хвърля бялата кърпа пред първото по-сериозно затруднение в живота ли? Да е отказвач, така ли Лора?
Кирил тотално се срина! Отива и реве и се моли да остане, дори би предал лагера си, а после им вика, че ще реже глави. Неадекватни реакции на един изключително емоционално незрял и нестабилен човек. Не се учудвам, че е продал апартамента на баща си и е бил хазартно зависим.

Продукцията, защо позволявате такъв произвол с правилата? Ами то така всеки може да се отказва в името на някой удобен на вас участник например. Който потенциално ще генерира рейтинг. Ами тогава и златногривния олеква много. За какво се бъхтаха тогава? За да може едно момиче, което не знае къде се намира да си разиграва коня после. Ами като иска да се отказва, прав и път, ама да си даде гривната на някой друг. Таман ще вкарате двама сървайвъри във формата, а не да оставите някакъв вол без мозък в него.
И ние откъде да сме сигурни, че сте изцяло честни с нас? Нагледали сме се на бутафории и скандални случки в нашите родни риалити формати.
Идеята е да сте различни с нещо ново, а не старата песен на нов глас.
Ако продължите в същия дух много бързо можете да се дискредитирате. Така че горещо се надявам да не е така и повече подобни безумия да няма.

Така, свърших.

Извън всичко това искам да похваля Александър и Кънчо, че най-накрая предприеха нещо на своя глава. Проявиха находчивост и навлязоха в джунглата, а се разбра, че са първите, които са се осмелили. Разбира се явно е направено с разрешение и в допустима и разрешена зона. И все пак е нещо.

Относно играта за златната гривна. Много добро гребане на Георги, комично на Гогов и прилично на Бистра.
Моста бе къс и не ги затрудни, логично Гогов да е по-бавен там заради килограмите си. На пъзелите, ами слабички са и тримата, като единственото бързо решаване на пъзел бе от страна на Гогов с третия, математическия пъзел. Иначе преди това пак преписа на два пъти. Явно наистина има фотографска памет, хаха.
Стрелбата с лък не беше сложна, защото огнището беше близко. 3, макс 4 изстрела са достатъчни дори за начинаещи хора. Но се радвам, че има лък. Обожавам стрелбата с лък и с брадвички и ножове (да се забива в нещо).

# 1 189
По всичко личи, че продукцията е на принципа "Каквото не е изрично забранено, е позволено"
Аз не виждам проблем в изпозлването на канчето, едно от ценните качества, които трябва да притежават състезателите е да се възползват максимално от наличното в околната среда.
Останах с впечатление, че канчето не е било оставено от продукцията за играта, а е било на един от лагерите.

Джулияна се отказа, защото осъзна, че я оставят за пушечно месо и й докривя, още повече че не се представи добре в игрите. За мен решението й беше правилно и достойно.

Хубаво е че има тази опция за отказването в полза на друг. Не ми се вярва, че много ще се възползват от нея.

# 1 190
  • София
Най-накрая и аз да понаваксам със епизодите и тук.
След откровено слабия (по мое скромно мнение) старт, започнаха да вдигат темпото и да заприличват на истински формат. Дано да продължат във възходящата линия, и съм убеден че ще стават все по-интересни, особено когато играчите най-сетне разберат как да я играят тази игра (в момента все още не са).
Особено г-н ГогАв: този е някакъв голям капацитет Joy
"Трябва да махам силни играчи", но "Не искам слаби съюзници", да не говорим за най-голямата глупост: "Ако зависеше от мене", "Трябвало да се съобразявал с общото мнение", моля (!?!?), точно обратното, от теб си зависи, играта не е отборна, а пък точно слаби съюзници са ти нужни, защото силните после ще ти скъсат шушоните Joy
Дано се намери някой (за предпочитане жена) да го пребие на някоя битка и да му обере всичките гривни Joy
Също така, НИКОГА да не се издава кого ще избереш, казваш "Ами, ще си помисля, може да си ти, ама може и някой друг, още не съм сигурен, ще реша на момента и тем подобни". В конкретния случай от снощи е категорично ясно, че след като има казаха на тримата номинирани, те са се разбрали помежду си, каквото и да става, тази танцьорката да си ходи: тя никак ама никак не си даваше зор на битката за оцеляване и се ухили когато пита дали може да си даде гривната. Това договаряне, разбира се не е забранено, но от гледна точка на златогривния, цялата му стратегия отиде на кино, затова трябва да си запази изборът до последният момент, за да не могат съперниците да имат време да си изградят техния отговор.
И няколко допълнителни вметки:
- Нямат нужда от 3 часови епизоди, първите три бяха голяма мъка за гледане с много пълнеж, но четвъртият имаше идеалният баланс между игри, стратегии, социална игри и чудесни природни кадри, дано занапред да има по-малко дълги епизоди.
- Убедих се окончателно че женският каст е много слаб, аз половината даже не си спомням да съм ги виждал в кадър,  камо ли да свържа имената им със образи от екрана, просто засега са статисти, дори и тези които уж даваха заявка за нещо повече. Дано това скриване да е просто редакторски прийом и са решили да ни разкриват образите постепенно, но пък мъжете почти всички бяха показвани многократно и във всякакви ситуации, обаче 70% от жените засега са с "purple edit".
- Третият пъзел от играта за златна гривна е толкова лесен, буквално се решава за 30 сек (почваш от 9 да не е на диагонал, после 8 се слага противоположния ъгъл и т.н), тези не знам защо толкова време се мъчеха
- и накрая Бананите не са дървета, нещо което май играчите не знаят Joy

# 1 191
Е Дяволче, не си малко, а доста критичен.Blush
За мен постъпката на Джулиана може да се тълкува и различно - например направила си е равносметка, че само с една гривна и при липса например на по-близки приятелски контакти в лагера, шанса да оцелее до края не е много голям. Та защо да не събере позитиви и да даде шанс на някой с по-големи шансове.
Друг сценарий - възможно е психолозите умишлено да са търсили и хора, които лесно се предават пред трудностите или пък се поддават на моментните емоции. Може би не случайно питат всеки ден дали някой би искал доброволно да напусне. И така става още по-интересно, защото трябва да си променяш и адаптираш стратегията в движение. И не мисля, че това правило трябва да се калибрира, защото променя решението на златногривния - напротив, така играта става още по - интересна.
Във всеки случай, обаче не мисля, че е имало предварителна уговорка тя да се откаже. В противен случай Киро от Острова може направо да тръгне за Холивуд, толкова искрена беше реакцията му. Sunglasses

# 1 192
Ако приемем, че участниците се подбират така, че цялата група от 30 души да има профила на стадо животни, малко племе от хора или просто да е представителна извадка за хората в страната ни, нормално е да има и слаби, и силни. Нали е реалити, трябва да показва реалистична група от хора. Представяте ли си да отпадне първи някой мъжкар, или още по-страшно - алфа мъжкар? Wink Та, Dжулка някой я е избрал, защото е отговаряла на търсен профил. Разходи си д*то, даваха я по ТВ, участва в 3 игри, в които не блесна, но пък намери начин да напусне без да се изложи.

# 1 193
Diavolo съгласна съм с теб за Джулияна, но ме беше страх да си призная, защото нашето мнение очевидно е непопулярно 😅 Обикновено не ми пука за участници, отишли там за личностно развитие, а не за победа. Ако искаш да тестваш себе си, отивай на къмпинг в гората, запиши се на ашрам хаха, не взимай мястото на хора, които имат желание за победа. Според мен тя си мислеше, че ще стои малко повече време там скрита из между другите и когато се наложи да полага усилия, за да оцелее, сдаде багажа. Отново ще критикувам продукцията тук: Джеф Пробст (водещия на Сървайвър) казва, че отказали се играчи са доказателсто за грешките на кастинга. Тези хора изобщо не е трябвало да са допускани до играта.

# 1 194
Абсолютно съгласен съм с Diavolo и не мисля, че е твърде критичен. Това са градивни забележки, които и на мен ми направиха впечатление и могат да са супер полезни на екипа.
А решението на Джулиана откровено си ме ядоса (мисля, че си личи и във видеото ми) и напълно подкрепям, това което Джеф Пробст казва - аз познавам няколко човека, отрязани в кастинга и гарантирам, че биха се борили за тази гривна.
Знам че отказването е част от играта, но както и Titan каза малко се обезсмисля златната гривна и концепцията

# 1 195
  • София
Междувременно, т.нар. "официална фен груп" страница във ФБ вече е подпукала някои участници...
Скрит текст:
А клюкарска медия е нарекла отказването снощи: "епичен жест".
Самата Джулка пък рекла:

Гледам началото и на 2-я сезон на Бягството - предаването на "депутатите" от 7/8, но ще драсна впечатления там. Все пак, е веселба - както навсякъде, с някои участнички.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 21:23 от EmBrother

# 1 196
  • София
Отказването е в основата на формата, затова в чуждите издания започват 100 души и ако ще останеш без гривна, е част от правилата да ходиш дори да убеждаваш друг да се откаже, за да продължиш ти. При нас няма как да започнат 100, твърде много разходи са, а и не мисля, че би се приело добре.

Останалите трябва да го имат предвид, че ще има отказване, едва ли ще е само тя. Това още повече усложнява стратегическата игра.

# 1 197

Синхроните в сезона след отпадането на Джулияна, благодаря на Marinaa3, че ми направи таблица Green Heart

# 1 198
Гледам таблицата и за първи път разбирам, че имаме и Вера Trollface Joy

# 1 199
Цитат
Та за тези, които не са разбрали, тримата нови са:
Симеон Станкович от сезон 3 на Игри на волята
Мирослав Джоканов от сезон 2 на Сървайвър
Иван Йочколовски от сезон 4 на Сървайвър
О, Миро Джоканов го помня от Сървайвър! Той впоследствие стана по-известен с изработването на училищната платформа Школо /учениците и родителите на ученици знаят за какво говоря/. Ама сега като я продадоха, може би има повече свободно време да се върне към приключенията. Малко като образ от Сървайвър ми се слива с Туджаров - и двамата бяха много млади като участваха, интелигентни момчета, ама малко плахи.
Този Симеон не съм го гледала в Игрите, но го гледах веднъж в някой от подкастите и честно казано ме изплаши. Стори ми се жесток човек, много безмилостен.
Иван Йочколовски съвсем ми е изчезнал от паметта.

Общи условия

Активация на акаунт