Отговори
# 810
Дзами още в първия епизод ми стана неприятен, демонстрира един мачизъм. Сега, ясно че Яна не е "бяла", постъпката ѝ беше комерсиална и егоистична, но то всички бяха озверели за храната.
Не я оправдавам, но реално наистина ситуацията беше"кой превари, кой завари" нямаше "заплюване", нито имаше някакво поле в което като сложиш храната тя да става неприкосновена за твоя отбор.
Дзами не ѝ даде възможност въобще да се обяснява на съвета,просто си изплю неговата гледна точка и отсече че няма да я слуша. Не е мъжкарско това, него как го изслушахме?
Може да не е съгласен с нея, но защо не ѝ дава шанс да се защити?
Друг е въпрос, че Яна ми е антипатична, прекомерно голяма опортюнистка ми изглежда, но това не прави Дзами "бял".
Още  в първия епизод ме лъхна на патриархално мислене и склонност към мачизъм от него. Не съм гледал  първата половина от втория епизод, но ако е показал още от същото не съм изненадан.

# 811
  • Враца
Георги ми направи много добро впечатление с това, че не би искал да нарани нито животно, нито растение. Аз, се чувствам по същия начин.

# 812
  • София
И моето обобщение (не за епизода, а за формАта, след снощния епизод). Рано е, но и в някои мнения вече има такива (Сони, Лорда); основателни са, преобладават положителните (вярвам, не понеже сме в тази тема); а самото представяне на новото шоу дава хляб за размисли. Няма да цитирам, а и моите 2-3 групи "бележки" ще оставя в "скрити" пасажи, групирани. На когото не му се чете, да му е по-лесно.

Участниците.
Скрит текст:
Понеже тях гледаме (какви ще ги вършат), Гривните ме зарибиха с различния каст, сравнен (няма как, дават ги паралелно) с другото. Ако и тук бяха надошли близнаците и близначките на онези от последните 2 сезона, нямаше да му дам шанс. Не е до битки, или социалната игра. Всъщност, гледат ми се игри. Но до простия факт - че няма да гледам едни и същи "по-по-най" прочути или "незаслужено" неизвестни Херои на РБ, които не ме възбуждат като мъкнат/бутат, балансират/прескачат всякаква железария и дървения, самите те са гледали какво прави за/срещу собственото си шоу т.нар. продукция и... се редят на опашка по подготовка и кастове с патологичен (в моите очи) мерак да ги включат в нагласистиката за едни 100 бона (чисти 90, ако не знаете). Прочее, това ми е особено важно сега за зрителския ми кеф.
Да, има всякакви, ала мускули, плочки не преобладават. Приемам, че от инфлуенсъри вече няма отърване. Няма как да липсват съвсем двойници на спортистите от другия формат (или от някого, дето някои ще гледат в ББ тепърва) - това е обществото, такава е извадката.
Отбелязвам като немалък минус на продукцията, че имаше групичка, която се познава добре от вън. Тук обаче ролите на Димо/Ралица/непозволен телефон ги "дадоха" на самите участници, да се справят сами.

Индивидуално или в групите
Скрит текст:
Виждам като положителен замисъл, че има групи/общности, но гривните ги печелиш или губиш за себе си. Дали ще използваш положението в добронамерени интеракции с групата, или групата ще те отлъчи и подгони, хем е колективна възможност, хем лична отговорност (и качества). Дали е "като по" Сървайвър или не - мен ме грабва, че не е като в ИВ (които съм харесвал повече в началните сезони, преди всичко да стане безкрайно повторение, вкл. машинациите на продукцията). Разбира се, давам си сметка, че гледаме нещо за първи път, но пък важно е да ми харесва и да искам да го гледам. А и да ме забавлява, все пак.
Това че, тукашната продукция ги остави сами да се сдружават, че правилата са по-свободни, че (поне за сега) не се толерират участници и... още неща, които сте написали - е хубавото, но именно тъй обещава любопитни социални сблъсъци. Коалициите (тук) може и да не са "мръсни зАговори".

Образ извън рамките
(Гатьо и Мимо не са едно и също. И условията, в които са поставени - не са. И уменията им за справяне с условията - също (е, единият още не сме го видели в игри, но и не вярвам, че би се справил; дано ме опровергае - ще е още по-интересно.)
Скрит текст:
Първата част от коментара на Лорда (#799) за Мимо (цитиран и съвсем преди малко в мнение на Ддари) - приемам и аз. Навън се опитвай да правиш к'вото ти се ще, понеже искаш да се чувстваш "такъв". Тук в играта няма как да стане. Поради това - хем ще е интересно с неговата персона, хем си ме дразни яко още от първите му приказки и визитката. Правилно, анархизъм е, но не само. Егоцентризъм (т.е. повече от чист егоизъм), инфантилизъм (той не иска да знае, че извън него светът съществува не точно по неговите разбирания) и даже някакъв вид дебилизъм (не ми хрумва друго на прима виста) - защото "позициите" му съчетават личностен и социален инат. А всичко това е разрушително и за самия него, и за околните - но някак (сигурно и не без помощта на тези "околни", които са си викали - абе, я го оставете тоя) по-вероятно рядко (или никак) му се е налагало да влиза в сблъсък на анархиманията си с нормите на социума.
В този ред на мисли: продукцията го е вкарала удачно, понеже ще бъде интересно и непредвидимо с него; гимнастичките и/или още някой трябва да вземат в ръце жезъла и сопата, или да се махнат от там; групата му може да го изпържи сладко-сладко - ако не крие някакви особени умения за игрите.

Огледало в реалността
Скрит текст:
Някъде към средата на сезона (преди отпадащите да стават повече от оставащите) на острова ще съжителстват група богати и група парии. Вярно е и, че лесно можеш да "смениш" групите - дори отпаднал в 1-та игра, сетне победител в "плейаут"-а, два пъти подред, вече ще е сред паралиите.
Резултатите за всеки ще са комбинация от лични умения, колективен вот и микс от двете. Хайде, и малко късмет. Та ми е интересно какво ще гледам тогава. Хората там (даже "чужбинците") не са расли в саксия. Дали ще са малки примери за общото състояние (на общество, среда, условия, манталитет)? Какво ще ни покажат? Моралните победи не носят пари. А печалбите не винаги са честни. Това е само игра, дали?
Та така, до тук. Благодаря повторно на Дяволо за чудесната тема, ни всички за съучастието - което прави времето след ефира също приятно.

# 813
Изключително точен пост на Ем Брадър съгласен съм с всичко.

Какво очаквам да стане довечера?
Първо - в лагер "Мимо" очаквам положението рязко да се влоши. Храната е малко, навес няма,храната я ядат неравномерно; едвам се сдобиха с огън заради инициатива на Мая и Бистра и защото от Лагер 2 бяха достатъчни добри да им го дадат, а да не се стискат.
 Инициативни хора (почти) няма, а има няколко паразита - единият е Мимо, другият е Яна. Малкото мъже лежата на кълката си.

Очаквам в най-скоро време конфротанция между Мая
(изглежда ми поне малко инициативна), подкрепена от Бистра срещу Мимо. Ако успее да надделее и да се изявикато лидер - добре. Това значи да вкарат Мимо в изолация.
Инак този отбор ще се разпадне до броени дни.
Проблемът е, че е по-трудно да махнат Мимо. Не е невъзможно, но е по-трудно. Трябва да се сдобият с право да посочват и да го сложат срещу трима атлети (не говоря само за мускули),но ще е трудно защото определянето има случае принцип

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 15:55 от Лорд Сняг

# 814
Всичко хубаво, обаче 3 часа епизод е безумно дълго. Всички ли ще са по толкова? Само разтягат разговори и синхрони, които могат много по-стегнато да се направят.

# 815
Имате предвид да има пълния текст на една видеовизитка ли?
Това никъде го няма и няма как да го има според мен...

Има текст (един и същ) във визитките им във фейсбук и инстаграм и към тях ще ви дам точен линк + самите видеовизитки на официалния сайт, те отделно. В тези визитки пък там няма никакъв текст, което е малко странно и не особено добре измислено. Ама няма значение де.
Може ако искате и да копирам текста и да го сложа в спойлер под името и да си го четете тук в темата. Най-много да ми отнеме 10 минути не повече. Ще видим как ще го измисля. Simple Smile
Не, имам предвид точно това, което е в Инстаграм, само че на сайта или във Фейсбук като снимки (намират се по-лесно) - бързодостъпно и възможно да го отвориш по всяко време. Например аз гледам, виждам непознато за мен лице и отварям и си спомням - ааа, това е Пешо-предприемача, не можах да го позная. Или пък се чудим Бистра или Мая е по-възрастна и отваряме с два клика и виждаме коя на колко е.

moonriver, по 2 часа ще са епизодите, само в началото и при "извънредни събития" ще са по-дълги. Думи на Ники Николов.

# 816
Мм този тип визитки не ми допадат на мен-  някакво изключително досадно видео разговорче + интервю в самото предаване, от което нищо особено не разбираш за самия участник. В това отношение визитките в ИВ ми допадат повече и далеч не ме товарят в първия епизод- напротив, бързо и лесно запомням кой кой е, какъв е и започваш да изграждаш мнение за този образ. Тук така и няма да разбера, защото опитах с две визитки, тромави и досадни са ми, пас.

# 817
Е визитката на оперната певица дето пя някаква малоумна песничка беше култова, мега криндж Grinning

# 818
Любимката на Дзами я Joy

# 819
  • Другата България
Колкото по-рано си тръгне Грозденка, толкова по-добре.
Тази роля на вечната жертва, която е заела, и явно с такава стратегия се е записала и влязла - “аз съм ромка, ще съм онеправдана, защото...съм ромка“, е мега изтъркана вече. Същото като Мимо /ако евентуално реши да стъпи на тази плоскост с ориентацията и да се изкара неоправдан заради нея, което не вярвам да направи - до момента поведението му е много повече “мъжко“ от това на Гогов и на Дзами, поне си казва открито и честно какво мисли и какво /не/ прави, и защо не иска да го прави/ примерно да започне да се жалва, че отношението към него е такова, защото е такъв, какъвто е. За мен прилика между двамата няма, между поведението на двамата.
И за мен ще е по-добре да се разпадне лагер 3, защото искам да видя и Бистра, и Мая в друга обстановка и друга среда, за момента всъщност от тях само претенции и идеи, а изпълнение никакво. С оправданието, че нямали съмишленици.....ами да идат при останалите, да видим там как ще е. Да, ама те вече са обособили групички, някакви отношения, няма да е лесно, при положение, че всеки е сам за себе си, на първо място.

# 820
И аз смятам, че на мимо поведението не е мъжко.
Това да говориш прямо/откровено е хубаво качество, но не мога да определя за мъжко поведение да се излежваш на гърба на другите, а после да ядеш от общата храна и да ползваш общите блага. Като си мъжкар - отделяш се, и живееш самостоятелно. Ако искаш лежи - но не чакай някой да те храни. Ако искаш мри!
Сега друг е въпросът че има разни мачовци като Кирил и Дзами, които само си вярват че са мъжкари, а в действителност само егото им е високо, на база стероиди или просто на партриархални нрави

Мая и Бистра искам да ги видя в екстремна обстановка. Провиха някаквя инициативност (Мая помъкна тежките греди, после двете отидоха за огън), но ситуацията бързо ескалира и трябва да поемат лидерството или ще се разпаднат.
Да, вярно е,че не срещат подкрепа от другите - особено от мъжете - но няма и сериозни опити. Все си мисля че ако излязат и кажат "трябва да направим това, това, това", всички без Мимо ще ги последват - кой с повече желание кой с по-малко.

Да, не теория може да отидат в друг отбор, но там вече има групички, те ще бъдат пришълци. В ИВ като дойде Виктория в средата на сезон 5, я имаха за "чужда" и се чудеха как да я пожертват.Като дойде Сашо от траките в прабългарите в сезон 1 бе първият номиниран. Няма как да не си "чужд" когато другите са били вече два дена заедно и са изградили някаква коалиции.

За мен довечера или най-късно утре озверяването в лагер 3 и осъзнаването на реалностите ще принуди играчите да се стегнат, ще извади лидери и ще ги конфротира с Мимо. Алтернативата е пълен разпад и в рамките на 3 седмици масово да почнат да се отказват играчи, а от екипа да се чудят как да ги захранят

# 821
Признавам си, че на мен Кирил ми е изключително симпатичен чисто визуално, но поведението на незрял мачо- хич никак.  Определено е от участниците, които ще наблюдавам с интерес дали е временно поведение, за да се опитва да "впечатли" момичето с плитките или си е недорасъл все още.
Напълно подкрепям Лорд Сняг, че в лагер 3 предстоят конфронтации съвсем скоро. В интерес на истината Мая и Бистра опитаха да впрегнат останалите,но сякаш получиха погледи а-ла "ние ще си кесим във водата или на плажа, вий ли ще ни кажете..."

# 822
  • Другата България
Аз така и не разбрах Кирил кое момиче харесва.
Защото с плитки е Марина, а тя е семейна с две деца.

# 823
  • София
Аз така и не разбрах Кирил кое момиче харесва.
Защото с плитки е Марина, а тя е семейна с две деца.
Има и една с черна коса

# 824

Общи условия

Активация на акаунт