Отговори
# 825
  • Другата България
Аз така и не разбрах Кирил кое момиче харесва.
Защото с плитки е Марина, а тя е семейна с две деца.
Има и една с черна коса
Име знаеш ли?
Че и аз още се мотая с имената......
Я, Писова? Sunglasses
Че той високо се цели Кирчо, браво. Благодаря.

# 826
Да, третата гимнастичка. Ами споменаха, че от кастингите са се харесали двамата и имало нещо. Ама за сега стоят на разстояние

# 827
Предаването ми допада, различно, свежо, професионално заснето, за момента дава заявка продукцията да не се меси изкуствено, а да остави да се случат естествено ситуации/конфликти/сюжети и където има потенциал, там да "натисне" малко.

Водещите - още са малко дървени, но предващите , че са се поочупили вече в следващите епизоди. Видно Сано е водещата фигура, Диляна наистина седи като асистентка отстрани, надявам да не е така през цялото шоу.
Направи ми впечатление, че коментарите по време на игрите, а и цялата им комуникация с участниците е много положителна и приятелска, няма ги язвителните забележки и  назидаване както при ИВ ( за сега 😄 ).
А и не им се бъркат в схемите и коалициите, даже ги поощряват.

Играчите са наистина колоритни, надявам се да станем свидели на много интересни и забавни моменти на фона на битките за гривни и пари.

Регламентът е интересен, реално никой никога не е в безопасност, динамиката и силните на деня се променят в рамките на часове, парите изчезват от едни ръце и кацат на други за минути, колело на късмета не винаги и на късмет, абе готин замисъл, дано и нивото на изпълнение се е запазило на висота.

Това са ми впечатленията само на база епизод 1, да видим как ще е с втория. 🙂

# 828
Дзами на кой се заканваше че ще го бие?

Този човек не е за там. Всеки формат има неприятни за гледане и слушане хора.

От такива ,,моабети,, може да те хване разстройство Sweat Smile

# 829
Виктор в очите бие на Силвестър Сталоун (или малко на Р.Д. Джуниър). И сигурно нарочно оформя тази брадичка за да засили приликата.

# 830
  • София
Епизод 1
Изгледах и ви изчетох до 'лайф' коментарите ви за епизод 2.

Много добро начало, доволен съм! 🙂
Поздравления на екипа за добре свършената работа, но разбира се това са първи впечатления само. Плюсовете са много, много повече от минусите.

Плюсове:
Картина, звук, музика, монтаж, подход. Предаването е заснето професионално и с размах и стои като кино.
Правила обяснени както трябва и на няколко пъти. Кратки визитки с най-важното от характерите им. Който иска повече, има го в сайта пълното видео, а и 1 минута е достатъчна да добием бегла представа за даден образ. За останалото той самия трябва да се погрижи с играта си във формата. Беше ясно показана динамиката в трите лагера, видяха се и обособените отделни групички. Най-важното бе показано. Игрите са кратки, няма ги онези безумни 2 часа на безцелно тичане и стреляне от последния Сървайвър, които изгониха публиката. Игрите дават шанс на всеки. Това винаги ми е харесвало в Сървайвър, че един обикновен човек има шанс да победи топ атлет, като разбира се спортиста винаги ще има своето предимство. На тези игри една добре тренирана жена спокойно може да се справи с всеки един мъж. В този ред на мисли, запомнете името Марина от лагер 2. Тя беше в последния Максимал и буквално размаза всички. Тук очаквам да пердаши и двата пола. Внимание и към Емил 'Тренера' който е на 65 г. Ще сложи в малкия си джоб почти всички. Той и в ИВ ще се справи.
Каста, макар още да е рано е много пъстър и е много по-представителна социологическа извадка на населението ни в сравнение с ИВ, Къщата на Инфл, Ерген, бъдещия Биг брадър и т.н.. Защо? Ами защото в ИВ се канят предимно топ атлети и спортисти и няколко пушечни меса за отстрел. То е една постоянна клика, която тренира заедно в едни и същи зали, познават се, всичко са разузнали и тренирали и то вече се губи тръпката от неизвестното заради всичко това. Игрите станаха за ''богоизбрани'' и за тях няма изненади вече. В останалите формати пък се канят предимно инфлуенсъри, жени с по-фриволно поведение и психически неуравновесени такива, хора с дефицити, скандалджи и т.н. Докато тук има от всичко. Аз видях всякакви образи, ама буквално всякакви във всеки един аспект на казаното дотук.
Водещите ми харесаха. Срещнах много противоречиви мнения за Сано и Попова, но на мен и двамата ми харесаха. Не знам защо са тези упреци към Диляна. За мен стои много добре и си казва много добре репликите. Външния вид е ясен. Много хора от мъжки пол ще гледат само заради нея. 😀😉 И все пак нека имаме предвид, че им е за първи път и за тях не е лесно. Нищо че са актьори. Димо и Ралица в началото на сезон 2 също ни се видяха малко странни, но после паснаха идеално на формата.

Минуси
Честно казано не се сещам за някакви очевидни минуси, които да ми пречат и дразнят.
Но все пак..
Да, твърде много голяма роля играе късмета, няма съвети, ама просто такива са правилата, ще свикваме. Дано да са променили някои неща от оригиналните правила обаче, само в плюс ще е.
Относно игрите. Първо искам да подчертая, че на мен така не ми пречат и ми допадат, но за да спрат да се оплакват някои от по-малките фенове и да се присмиват, една идея само ги усложнете. Това пак ще дава шанс на всички, но ще стоят по-прилично, като за продукция която раздава 300 бона.
Например какво е това плуване до понтона, който е на 20 метра? И е до гърдите? Моля ви се...
Абе по дяволите защо толкова се страхувате да давате плуване бе хора??? И в Сървайвър и тук и в ИВ този сезон и в Максимал. Това е най-великия спорт бе хора и най-красивия. Моля ви се...
Нека да тичат на малко по-дълги разстояния. Стрелбата да е малко по-трудна, от по-далечно разстояние. Дайте им лъкове, брадвички. Нека да има тактически игри с надлъгване, за да се види и мисълта и бързата реакция. Давайте им по-сложни пъзели. В смисъл същата концепция да е, но една идея по-така... Мисля, че ме разбирате. Не мисля, че е сложно да се направи.

От трите лагера засега нямам любим, а и това не са племена все пак. И в трите лагера има хора, които харесвам и които не харесвам, но за по-обстойни анализи на героите по-нататък, твърде малко време е имало.

Мисля, че Мимо-Гарсия ще е топ образ, който ще се помни с години. Рядка находка е.
Гимнастичките много ми харесват, Емо, Марина, Ванеса, Владислав и Владимир и т.н.
Продукцията не издаде коалицията, само загатна за нея. И ги провокира само да решат дали да си кажат истината или не. И мисля, че добре постъпиха и едните и другите. Аз съм твърдо против този вид коалиции. Направени извън форматите. Това е едно от нещата, които убиха Сървайвър и накара Милошев да зареже формата. Даже аз ако съм продуцент директно такива хорса АУТ! Все ще намеря някакви резерви отнякъде.
За това е хубаво да се канят хора от всички краища на България, не едни и същи дето тренират в три зали при трима треньора... Като в старите Ферми. Първите пет ферми имаха велики кастове.

И на финал относно скандала между Дзами и Яна. И двете страни имат право, но чисто морално Дзами с твърде агресивното си поведение изкара Яна морален победител за мнозина. А можеше с малко по-различен подход пак да си върне продуктите и да направи супер впечатление на публиката. А сега не само настрои не малко съплеменници срещу себе си, но и никак не малка част от публиката.
Да, оставена така кошница без надзор си е плячка. НО, очевидно беше, че тази кошница не се е напълнила сама. Някой е я напълнил и лесно може да се разбере, че е на някой. Аз например бих я подминал. Така че Яна лично за мен не е права, но Дзами и и влезе прекалено остро и тя след това вече на чист инат и контра подходи, както биха направили не малко жени.

# 831
аз пък одобрявам, че плуването е на кратки разстояние. ИВ бяха станали супер силови  битки плюс плуване. Един як плувец правеше огромни разлики, например Морунов. Като минат двама-трима плувци правеха страшна разлика. С изключение на Нуделчо повечето плувци от мъжете бяха и атлети и това обезсмисля ИВ. Специално последният сезон се паднаха 2-3 плувци (Радо, Ива, май имаше и други), добре че не се паднаха в един отбор.

Тук имаме далеч по-комплексни игри. Специално в епизод 1 има плуване на къса дистанция, стоене на греда (баланс), набиране на лост,  тичане по пързалка, стрелба по мишена, редене на пъзел.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 19:38 от Лорд Сняг

# 832
За въпросния Мимо, нищо хубаво не мога да кажа. Hands Minus1 Нито като човек с неговите принципи,нито като играч за неговото племе.
Ако имам възможност бих превъртала сцените с него.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 23:59 от Не се сърди, човече

# 833
Относно ситуацията  с Дзами и Яна. Ясно е, че кошницата не се е напълнила сама, но в ситуацията нямаше ред, нямаше "заплюване", всеки имаше правото да си грабне каквото иска.  Признайте си честно - колко от вас са взимали "кошници" в моловете, които са на някой друг и стоят неохранявани? на мен са ми отнемали кошницата, не съм ревал. Ясно е че трябва да си пазиш продуктите то и това е стратегия. Така е и в природата - леопардът убие плячката, дойдах хиените отмъкнат му я. Трябва да имаш очи на гърба или да си в съюз с някой който да пази плячката. В случая опираме до чувство на морал, но какъв морал когато всички са изведени на ниво "диваци"

Впрочем тази ситуация е аналогичвна с преписването
- за какъв морал говорим, ако не можеш да спечелиш?
Тук правилата са "целта оправдава средствата". Преписвал си, но си спечелил - кой ще те съди? Взел си чужда кошница, когато трябва да не умреш от глад, а това не е забранено - да са си я пазили. Предаването не е за морал.

Аз ако трябва да избирам дали да съм гладен (не говорим за час или ден)или да следвам някакъв морал човек убивам. Ако сте честни ще признаете че повечето от вас биха постъпили по същия начин - когато има опция за продължителен глад или жажда ставаме първобитни хора.

Мимо е интересен точно с това, че е отявлен антигерой. В живота никой не иска да среща такива хора, но  отстрани се забавляваме до какви конфликти води това.

И аз като Дяволо смятам че този кастинг е много по-добър пример за обществото ни, отколкото ИВ - там събират 50 процента културисти и атлети, 45 процента плувци, 4 процента гимнастици и  тук - таме някой пъзелист.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 19:44 от Лорд Сняг

# 834
Относно ситуацията  с Дзами и Яна. Ясно е, че кошницата не се е напълнила сама, но в ситуацията нямаше ред, нямаше "заплюване", всеки имаше правото да си грабне каквото иска.  Признайте си честно - колко от вас са взимали "кошници" в моловете, които са на някой друг и стоят неохранявани? на мен са ми отнемали кошницата, не съм ревал. Ясно е че трябва да си пазиш продуктите то и това е стратегия. Така е и в природата - леопардът убие плячката, дойдах хиените отмъкнат му я. Трябва да имаш очи на гърба или да си в съюз с някой който да пази плячката. В случая опираме до чувство на морал, но какъв морал когато всички са изведени на ниво "диваци"

Малко пресоляваш манджата. Мола не е "природата".
Не само, че не съм вземала кошница на друг и на мен не са ми вземали, но не съм виждала такова чудо.

# 835
На мен са ми взимали кошница която съм напълнил. Правилно мола не е природата - тук нещата са по-екстремни.

Според мен е несериозно да говорим за морал там където има 100 000 лева от едната страна,  и зверски глад и първобитни условия в другата. Това е като с преписаването на Гогов. Морално ли е ? - не. Забранено ли е? - не.
помага ли му? - да. Целта оправдава средствата.
Тук   е същата работа. Позволено беше с всякакви средства да взимат храната бутаха се, дърпаха си я от ръцете...Дзами да е следил какво става с храната която оставя или да помоли някой от отбора да я пази.  Да, постъпката на Яна не е морална, но е практична. и не е в разрез с правилата

# 836
Според мен е несериозно да говорим за морал там където има 100 000 лева от едната страна,  и зверски глад и първобитни условия в другата

Отговора не е черно бял. В онзи момент нямаше глад. То и самото спречкване не беше никак брутално. Нещата се разпалиха след това.

# 837
Пределно ясно беше, че който не награби храна ще гладува. Спречкването не бих казал че не беше брутално двамата се вкопчиха в кошницата и се мъчеха да я изтръгнат от ръцете на другия.

Що се отнася до Съвета там Дзами се изказа, но въобще не даде шанс на Яна да се изкаже. Много мъжкарско. Не е нужно да е съгласен с нея, но защо я прекъсва? Него как никой не го прекъсна.

Иначе съм съгласен - нещата не са черно -бели. Зависи дали ще ги разглеждаме от гледна точка на правила или на това какво е позволено.

# 838
  • София
Ха-ха-ха-хаааа
Може да стане интересно!

# 839
Интересно ще е да се види Мимо как разсъждава с толкова власт Grinning

Общи условия

Активация на акаунт