Отговори
# 1 170
  • София
Добре заварила, банда!

Много се радвам, че се появи предаване, което да замести ИВ в личното ми време пред екрана. Игрите на волята ме загубиха основно с режисираните и нагласени игри (още не мога да преглътна ненарешимия пъзел на Валентин и абсурдната разлика в броя кукички в битката на Паулина и Мартин), а също така и назидателния тон в стил дружинна ръководителка на Ралица. Поради това, след победата на сръбския Ганьо, когото Продукцията опита да изкара голям мъж, спрах да гледам и да се ядосвам.

За който не е гледал Игрите, спокойно, нищо не сте изтървали.

Островът на стоте гривни е класа отгоре без съмнение.
Всичко сте казали, сложна система от правила, разнообразни играчи, балансирани игри, силно застъпен социален елемент.
Отделно природата, операторското майсторство, снимките с дрон, озвучаването, перфектни!

И не на последно място, водещите.
Чудесен Сано и божествено красива Диляна. За мен лично няма по-красива българка, всеки път е удоволствие като я видя. Справя се прилично. Разбирам критиката на някои, защото има една идея вайб на ледена кралица, но се отнася професионално и с времето ще се очупи.
Само да я гледам насред този тюркоазено-зелен рай е наслада за окото. И да не забравяме, това е жена на 42!
Преди няколко месеца я засякох в Лидл и се възмутих защо си е направила така клошарски косата, а то ето защо било. 😂

А и се вижда, че и двамата имат положително отношение към участниците, за момента никой не си позволява да си проличи дали има любимци или някой го дразни. Браво и на двамата!

Дяволо, благодаря за темата! Следя твоите коментари с интерес.

# 1 171
  • София
Всичко това много бързо ще се промени според мен.
Особено, след като влезе новия играч, и ако наистина отиде в лагер 3.

Предполагам, че тъй като тук няма официални отбори/племена, участникът сам ще си прецени къде да отиде. И да, най-логичен избор би бил лагер 3 за него, тъй като само там има шанс да изпъкне и помагайки им, да се сдобие със съюзници. В другите два лагера трудно ще пробие някой нов, да, някой от настоящите от съседните би могъл евентуално да се впише, но не и ново лице.

Аз друго не можах да разбера, ще имат ли някакви игри за храна или награди, пък макар и индивидуални, а не отборни (все пак няма отбори) или ще разчитат само на официалните доставки и каквото си намерят от заобикалящата среда? Знае ли някой как е в оригинала?

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:01 от gg__

# 1 172
  • Разпиляна във въображението
До момента нямаше игри за храна.

# 1 173
Концепцията на шоуто е доста интересна, съгласна съм с много от мненията тук. Но аз ще похейтя малко защото има неща, които ме дразнят, а тук почти не са споменати. Предполагам, че повечето сте екзалтирани, че има най-накрая формат подобен на Сървайвър, който да е достойна конкуренция на Игрите, но предаването далеч не е перфектно.

1. Ники Николов до колкото помня беше дал заявка, че няма да се издава нищо, нищо няма да е нагласено и т.н. Още в първия епизод имаше реплики от водещите "Тук има хора, които се познават отвън, ние няма да казваме кои са". Това е очевидна намеса за мен. Ясно беше, че визират групичката от лагер 2. Много от участниците вероятно вече са знаели кой кого познава, но е ненужно да се обявява на всички. Участниците, които не са достатъчно наблюдателни и не са видели кой с кого е близък, трябва да си носят последствиятя от невниманието, няма нужда водещите да им подсказват. Същото и с "влюбената" двойка, които питаха нещо от рода на "върви ли любовта". Продукцията не знае дали те искат другите лагери да разбират за това.

2. Цялата история с отказването вчера не ми допадна. Titanbg по-рано е дал предложение как щеше да е много по-добре. Който ще се отказва, да си ходи, но решението на златногривния трябва да е непроменено. Яко Джулияна иска да отстъпи мястото си на Кирил, трябваше да убеди Гогов да изгони нея. Ако не успее, да си ходи, но и Кирил ще си тръгне.

Имаше и още нещо от вчера, но сега съм на работа и не мога да върна и да видя какво беше хаха. Като цяло радвам се че се опитват да са обективни, но няма да тръгна да хваля продукцията, че не нагласят игри. Това е минимума, който се изисква от тях, все едно да хвалиш готвача, че не си се натровил с храната му.

# 1 174
  • Другата България
Ама то и ние не ги хвалим заради това, радваме се.
Поне аз де. Blush

# 1 175
Имам теория защо Джулиана си даде гривната на Кирил Grinning. Просто може да има полза от това си действие в реалния живот извън игрите. Него го пишат, че е управител на нощен клуб, тя е танцьорка...

# 1 176
  • Другата България
Имам теория защо Джулиана си даде гривната на Кирил Grinning. Просто може да има полза от това си действие в реалния живот извън игрите. Него го пишат, че е управител на нощен клуб, тя е танцьорка...
Той е в Балчик, тя от Варна.....Blush

# 1 177
То всички ги пишат с професии, а половината са безработни. Не знам кой нощен клуб в София би пуснал управителя си в 3-месечен отпуск...

# 1 178
Кирил е управител на нощен клуб в студентски град.Ако някой знае ,да напише ,кой е клуба Grinning  ,а Джули си е танцьорка по дискотеките.

# 1 179
И аз да се запиша в темата и сред зрителите на "Островът". Харесва ми формата, водещите и участниците. Сама себе си изненадвам, че "свободните" правила всъщност са ми по вкуса. За следващия цикъл игри, участниците трябва да имат едно на ум и да пречат на преписването на другите. Забелязахте ли как Гогов в началото се опита да замаже преписването си, но когато никой нищо не му каза за това, че е неморално, примерно, после все по-смело си признаваше и все по-видно го правеше? Общественото мнение е силен стимул за извършване или не на дадени постъпки. Както видяхме и при решенията му за стрелба по Лагер 2, вместо Яна или Нина, и за изгонване на Кирил, вместо на Джулиана.

Симпатични са ми коалицията - Ивайло, Георги и Шериф, ама честно казано не помня кой беше четвъртия от групичката. Smiley Мая и Бистра също са ми симпатични.
Мимо не е "моята чаша чай", но очаквам от него разни интрижки. Скрита лимонка е той и ще се възползва максимално от това, че останалите мъже ще се насочат към изчистване на по-силни играчи в началото и ще сключва договорки като тази с Дзами. Дзами, макар и да казва верни неща, също не ми е по вкуса - много първичен ми идва. И сексист.
Обаче не мисля, че Кирил ще скочи на война. Не е като да не чухме от него един куп приказки от 1001 нощ - щял да мачка, да убива, да побеждава, а нищо от това не се случи. Та и сега, ще бучи, ще говори, ще дуе перки, ама нищо реално няма да направи. Дори напротив - следващата седмица пак е на пангара и ще отпадне, според мен.

# 1 180
  • софия
Относно доставката на продоволствия Николов каза, че ще има три. Първата я видяхме. Втората ще е в морето и пак ще се борят, кой какво ще докопа. А третата ще е във въздуха. Интересно са го измислили.
 Някой писа за това, че са издали кой е отвън в коалиция. Аз имам малко по-различен прочит. За да са наравно започващи, трябва всички да са наясно. Защото иначе, тези в коалиция са с предимство. С две думи за мен продукцията постъпи правилно. На всичкото отгоре, тя само загатна и даде възможност на самите играчи да решат да се разкрият ли или да си го спестят. Но останалите бяха предупредени, че има и такива.
 Туджаров каза и  друго интересно нещо. При организацията на пътуването са се опитали да има минимален досег на участник с участник. В самолета са били разпределени всеки с човек от екипа за да не могат да общуват.

# 1 181
  • Стара Загора
Това е, защото от продукцията са много широко скроени - канчета, преписване - нищо не е забранено - кой както може да заобикаля правилата.
Какъв е изводът - колкото си по-хитър и безочлив, толкова по-далеч можеш да стигнеш. Дали не е така и в живота?

Със сигурност проблема не е на Ивайло, но с канчето някакси играта се обезсмисля. Да бяха махнали огъня и играта да печели, този който пръв намери канчето Satisfied
Недомислица от продукцията тук, може дори да са пропуснали, че има канче там
Чудя се, защо Джулиана не си напълни маратонките, а само си мокри чорапа за да го изцежда.

# 1 182
Това го казах аз СлаБе. Продукцията е отговорна за кастинга. Това, че някои се познават и са допуснати до каста с такива предимства, е "грешка" на продукцията. Слагам го в кавички, защото България е малка и всички се познават, та е трудно да направиш каст с непознати. Не са виновни групичката, че са приятели, а продуцентите, че са ги сложили всички в един сезон. Не поправят някаква неправда, това се обяви на всеоуслушание, за да се всее смут на гърба на хората, които се познават. Според мен е по-добре да оставят на участниците да навържат нещата сами и да разгадаят кой е в тайни коалиции.
Някой писа за това, че са издали кой е отвън в коалиция. Аз имам малко по-различен прочит. За да са наравно започващи, трябва всички да са наясно. Защото иначе, тези в коалиция са с предимство. С две думи за мен продукцията постъпи правилно. На всичкото отгоре, тя само загатна и даде възможност на самите играчи да решат да се разкрият ли или да си го спестят. Но останалите бяха предупредени, че има и такива.
 Туджаров каза и  друго интересно нещо. При организацията на пътуването са се опитали да има минимален досег на участник с участник. В самолета са били разпределени всеки с човек от екипа за да не могат да общуват.

# 1 183
  • софия
Vaflichka81, само да кажа, че пропуснах. Това, което пишеш не е хейт, напротив. Точно с подобна критика ще градят предаването напред в сезоните да е още по - добро.
Обичам да сблъскваме мнения.
Тук положението, обаче е " Яйцето или кокошката".
 Джулиана се беше отказала още преди старта, според мен. Отиде, развя тЕлото по плажа и искаше да се прибира.

# 1 184
  • София
Аз съм твърдо ЗА, че го казаха, не е честно спрямо останалите. Те са цели 4! Ако искаха да не се въползват от познанството си, можеха да са в различни племена, както Дзами се отцепи. Те не просто се познават, а са се събирали целенасочено преди предаването. Другите трябва да са наясно, за да имат равен старт и ако преценят, да пробват да изгонят двама от тях.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 17:39 от Niya-

Общи условия

Активация на акаунт