Отговори
# 510
Точно така, Нина!
Има нужда от малко предистория, иначе нещата изглеждат много нелогично.
Защо точно той беше избран от Мюдюр?
Как и защо се е превърнал в този човек?
Тази трансформация трябва да има и друго обяснение, освен един конкурс за красота.
Да,загатнаха за кратко периода му от армията, загуба на приятели по време на операции и това не е малко ,като преживяваве,но аз лично мислех,че ще има още. А може би Гери е права-имаме твърде много време да мислим и да анализираме. Wink

# 511
Аз не съм привърженик на голите снимки и конкурси за красота. Но не е станало нещо фатално.
Разбирам и реакцията на Дахан- като си представи колко мн мъже  я гледат и... Това е неговата бъдеща съпруга, не всеки мъж може да го преглътне и приеме. Да се ядоса на нея, добре, но да убива без да му мигне окото е друго и не е заради конкурса.  Това се дължи на средата в армията. В казармата, много мъже са полудявали дори,заради смъртта  и насилието с което са се сблъсквали. Докато се бориш за живота си, а убиеш човек, след това се измъчваш  от угризения. Според мен подобни неща трябда да са се случили с наш гадар или просто му харесва, да наказва лошите.   
Сценариста е слаб в логично следствените връзки, а много въпроси останаха висящи.Нали казаха в онази статия,че тайните тепърва излизат наяве, на това разчитам.
Има и доста добри попадения, като изключим например Лейля Smiley Шегувам се, но продължава да ми е трън в очите.  А изглежда като най-милото и невинно същество. Сбъркана работа Rolling Eyes

# 512
Имаше един момент, в който той полудя и започна да говори несвързано, тогава като на филм през главата му минаха моменти от живота му и той се обвиняваше,че не е могъл да направи нищо,че не е успял да защити никой.
Може би това е подсъзнателна реакция, да се опитва  винаги да защити тези, които имат нужда. Да иска да има контрол над всяка ситуация. И когато не успее, полудява и не може да си намери място от яд.

# 513
Дахан има много силно чувство за справедливост, затова е готов на всичко, за да възтържествува справедливостта. Той затова искаше да държи Айдан далеч от него, защото знае, че индиректно само би й навредил, ако са заедно. Екбер точно от това се възползва, използва Айдан, за да се спаси и тук идва пак въпроса, откъде разбра, че Дахан ще се появи, та беше толкова подготвен.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 10:47 от jackie.

# 514
И на мен това ми е интересно!
Нищо чудно все пак Курт да играе двойна игра!
Но с Дахан никога не може да си напълно подготвен!
Екбер явно е имал други планове. Айдан да е достатъчно далече,че  Дахан да не може да я намери навреме.

# 515
Сещам се например за историята на Лампиао и Мария Бонита. Той е  най-емблематичния cangaceiros в Бразилия, известен с бруталността си  и терора които е налагал със своята банда на фермери и земевладелци. Неговата кауза например също е била "добра", но жестокостта му е замъскирана, под добрата шапка и оправдание.
Не искам Дахан да го избелват и да е убиеца герои. Просто действията му да имат логична връзка. При Лампиао по спомен отмъщението и омразата са имали конкретен  личен мотив.

# 516
Нина, мотивите на Дахан още от самото начало бяха други.
Помним,че той не искаше да го прави, но се замеси заради приятеля си.
Но нещата започнаха да се случват едно след друго и той вече не можеше да спре.
За това казвам,че това е един омагьосан кръг,от който няма измъкване.
Още в началото беше представен с  фразата:
BEN GADDAR DEĞİLİM, ÇEVREM KÖTÜ!
НЕ СЪМ ЖЕСТОК, СРЕДАТА МИ Е ЛОША.

А за Курт все още си имам едно на ум.
Може би затова иска да придружава Дахан на всякъде. За да го държи под око и да докладва на Екбер баба.

# 517
Зад кадър: Мениджърът и Курт

# 518
Здравейте!

По въпроса за Дахан и убийствата. В началото видяхме как реално Дахан се дърпаше и реално убийствата му бяха при самозащита, но Мюдюра бе прав, че от един момент нататък започна да му харесва. Макар онзи, който той уби с радиатора не бе при самозащита. Тук се усети много ярост, може би натрупана още от армията и загубата на другарите му. Това мога да си го обясня с посттравматичен стрес, не случайно такива войници, след това много трудно се вписват в обществото и определено им трябва психологична помощ, за да продължат да живеят. Представете си докъде можеше да стигне, ако не бяха поръчките на Мюдюр, тогава жертвите можеше и да са съвсем невинни, просто някой погледнал го накриво.
Но убийството под каквато и да е форма няма оправдание. Той и затова Гюркан го преследва. Ние може и да си пишем, че заради Айдан това или онова(не че и то не е вярно), но Гюркан е прав, че този вид поведение е опасно.
Това със стикерите на Gaddar също подтиква хората към саморазправа и в никакъв случай не трябва да се поощрява.
Друг е въпроса вече, че сценариста дори и да иска да ни покаже, че поведението на Дахан не е редно, че не трябва да се стига до такъв тип действия, от когото и да е, не се справя никак добре с образа на Комисаря и по-скоро го прави смешен и безпомощен в очите на зрителя. Посланието е много зле предадено.

# 519
Абсолютно съм съгласна, че посланието е зле предадено.
Аз мисля, сценариста е с екип писарушки.
Дано са направили нужната промяна, та да имаме едно добро послание.

Смърт ли си или рай?

# 520
Цвети, аз не съм сигурна,че това е посланието... Поне за сега, имайки предвид стикера. Hands V
Но, ще видим, накрая все ще има някаква развръзка и никакво послание.

# 521
Напротив, нали всички знаят, че стикера е на този, който се саморазправя и убива, верно, че убива лошите, но убива. Точно тук е зле посланието на образа на стикера. Поне така аз го възприемам.

# 522
Напротив, нали всички знаят, че стикера е на този, който се саморазправя и убива, верно, че убива лошите, но убива. Точно тук е зле посланието на образа на стикера. Поне така аз го възприемам.
Да,Жаки! Но според Цвети, сценариста иска да ни покаже,че поведението на Дахан не е редно ,но не го прави добре.
Аз поне така я разбрах.

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 15:05 от NeZ_9

# 523
От Аy yapim

Неща, които никога не сте виждали | Брутално зад кулисите

# 524
Написах това сутринта и не отроних и дума повече Grinning
Аз също не мога да оправдая убийство под каквато и да е форма. Аз и смъртни присъди не одобрявам. Ама това е друга тема и не ми се ще да я коментираме.
Преди време попаднах на коментар върху нашия сериал “ под прикритие”. Това ме накара да се замисля. Намирам същото, че правят с Гадар. Тук обаче според мен съвсем умишлено, а в българския е тръгнато с друга идея. Та коментарът  беше, че заради фаворизирането на лошите герои много младежи и подрастващи искат да им подражават и така реално създават потенциални престъпници. В под прикритие така им се получи просто. Мартин се оказа такова дърво, че хората не го заобичаха, а мутрите им бяха симпатични и всеки искаше да е като тях. Подозирам, че не са искали така да стане. За Гаддар ти слагаш Чаатай като главен герой и е естествено младежите да искат да подражават, а девойките да харесат такъв типаж. Ама ако имаш социален елемент в този сериал, тогава и много внимателно трябва да градиш този образ. А аз виждам как вече на едно убийство не обръщаме внимание, а за друга се правим на Господ и взимаме решение.
Това ми бяха подбудите да се изкажа сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт