Бързи здравословни въпроси и отговори – 45

• 36 376
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Скрит текст:
smilinglady, той работи в санаториум “Здравето” в Банкя като следобед и в събота има свободен прием.
Запазването на час става по телефона - звъниш му и се уговаряте. Не винаги вдига, защото като прави масажи не отговаря, но след това връща обаждане.
088 8658378 - казва се Владо.
Напълно сляп е, но е завършил рехабилитация и наистина дори само с опипване разбира къде са ти проблемите, на кое ниво на гръбначния стълб и т.н. Говоря за гръбнак, защото моите драми са там, но понеже имам проблеми и с ръце, и с крака - всичко си обсъждаме, аз съм от тези, които задават много въпроси, затова и знам, когато говоря с такъв специалист колко е на ти с материята.
Съвсем скоро и аз ще го посетя, че определено имам нужда и аз.
Мили, а знаеш ли дали прави масажи "от общо естество", така да се изразя? Аз нямам проблеми уж, но много ми се иска да попадна при някой специалист, който да "опипа" цялото ми тяло и да препоръча някакъв тип масажи. Много малко пъти съм ходила на масажист и не съм наясно какво могат да ми предложат. Simple Smile

Здравейте, имам хронична анална фисура и искам да се оперирам защото от 1 година не ми минава. Може ли да препоръчате хирург за гр. София, който ви е оперирал и сте доволни.
За съжаление, мога да препоръчам специалист само в Стара Загора. И ние сме от София, но пътувахме дотам, понеже решихме, че е най-добре мъжът ми да се довери на д-р Матев (www.hemoroidi.bg) за такъв тип интервенция. Успех с твоя проблем! Flowers Four Leaf Clover

Скрит текст:
Според вас възможно ли е с храна да регулирам стойностите,без медикаменти ?
Разбира се, че можеш! Simple Smile Стойностите ти въобще не са толкова страшни. Но ако искаш да пробваш само с хранителен режим, трябва да си много стриктна и постоянна в старанието си. И да следиш дали отслабваш - защото, ако няма загуба на килограми, то значи състоянието ти не се подобрява особено. Заложи и на спорт, ако имаш такава възможност. И на теб - успех! Flowers Four Leaf Clover

Водила я е в Урович ми каза при доц Пейчева, която и е била някаква инжекция с обяснението, че има нещо в кръвта, което се движи и може да отиде и остане в бъбреци ,сърце и т.н и да стане много лошо.
Това звучи, като да е имало тромб в организма?!

Здравейте. От известно време получавам някакво много неприятно зачервяване на лицето, на определено място е, симетрично от двете страни, на върха двете скули. Каквото разглеждах по снимки в нета най прилича на розацея. Козметик дали би могъл да диагностицира или трябва лекар?
Задължително лекар! Никакви неинформирани козметици не ти трябват. Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 00:03 от Гърне без похлупак

# 301
  • пустинята Гоби
Здравейте! На 18 март се разболяхме с детето.
Скрит текст:
Имахме конюнктивит, болки в ушите, аз и болки в гърлото + нещо като задна хрема. Тя се оправи по-бързо и лесно, за щастие. На 21 март посетих УНГ, каза да промивам носа и ще мине. Не минаваше и на 26 марг посетих друг УНГ, който каза че имам ангина (видях в същия ден и налеп на гърлото). Изписа антибиотик (Аугментин) и Тантум верде. Пих 1 седмица антибиотика, още на втория ден имаше подобрение.
От 2 април свърши антибиотика и се чувствах добре на 3,4, 5 април. Вчера пак се събудих с конюнктивит, почнах да кихам много и реших че е алергията ми. Пия и противоалергично впрочем.
Добре, ама днес пак почнаха същите болки в гърлото + подути лимфни възли под брадичката вляво (болките са само отляво - както предния път, така и сега). Имам пак час за УНГ, ще искам да пуснем и микробиология +пкк +црп да видим какво се случва, но все пак - дали е възможно да съм лепнала нещо ново или е продължение на старото? Кое е по-вероятно според вас?
За този целия период не съм вдигала Т, нямам друго освен гърло днес (не съм и излизала, за да ме дразни алергията).
Притеснявам се да не е скарлатина или стрептококова ангина, макар че нямам обриви, Т, малинов език, зачервяване на бузите и тн. Ще се радвам, ако някой ми отговори, защото съм меко казано отчаяна 😭
Поръчах си и Дефендил да подсиля малко имунитета, ама в момента по-големият ми проблем е гърлото..
Забравих да спомена, че от четвъртък ме боли зъб отляво горе, днес болката отшумя, но при натиск още си я има. И за зъболекар имам час утре. Дали пък може с това да е свързано? 😢
Много съчувствам. Едва ли е ново, вероятно е старото. Миналата година 2 пъти боледувах от гнойна ангина, детето я носеше от училище и понеже е все навряно в мен, да ме целува и прегръща и много лесно ми предава бацилите си. И двата пъти, когато имах ангина нямах температура. Но при мен имаше пауза от 2 месеца между боледуванията. Купи си гранофурин, помага. Когато аз имах проблеми с зъбите, много често ми се възпаляваха синусите, но гърлото никога. Може да си направите бързите тестове за скарлатина вкъщи, ако се притесняваш. Не се отчайвай, много е гадно, ама ще мине, хубаво е че си на лекар утре. Аз първия път бях с адски болки в гърлото, едвам спях. Втория път се хванах веднага и на деня изтичах при личната за преглед и антибиотик.

# 302
Мими, благодаря. Сега нямам налепи, гледах и днес и само е червено около дъгите. Сега се сетих, че в събота пих и студена вода, може пак да ме е пресякло. Гърлото си ми е слабо място, ама от години не бях карала ангина. Имам гранофурин, но не мога да го пръскам, отвратителен е. Смуча Стрепсилс и на моменти е по-добре. Дано до сряда да отшуми, тогава ми е часът за УНГ, че не ми се ходи хич по лекари отново..

# 303
Получих алергична реакция от коне. 🐎 Очите са ми червени, сълзят и под тях ми се надуха торбички. Изпих един Алергозан. Какво друго мога да направя, че до час да ми мине евентуално?

# 304
Как така от коне?

# 305
Гърлото си ми е слабо място, ...

И при мен е така, за съжаление. Confused Когато хвана вирус или бактерии, веднага ме удря в гърлото. Случвало се е, обаче, да съм с ангина, а да нямам температура. Неутрофилите ми са хронично ниски - предполагам, нямам достатъчно съпротивителни сили, за да боря инфекциите.
Не мога да си обясня защо гърлото ми е слабо място - никога не съм пушила; студено не обичам да пия; като дете, не съм имала кой знае какви проблеми, които да са предпоставка за бъдещи такива.
Въобщеее... Grinning

# 306
Гърненце, да не си зодия телец? 😀

# 307
Не, защо? Ти ли си Телец? Simple Smile

# 308
  • пустинята Гоби
Получих алергична реакция от коне. 🐎 Очите са ми червени, сълзят и под тях ми се надуха торбички. Изпих един Алергозан. Какво друго мога да направя, че до час да ми мине евентуално?
Малко късно отговарям, но от Алергозана до час обикновено алергията минава.

Моето дете се сдоби с алергия към плодове и зеленчуци. Вече му се подуваха очите от моркови, ябълка, краставица и не знам още какво. Някакъв ужас е просто, не знам с какво да го храня и къде да го изследвам Sad .

Дълги години имах проблеми с гърлото, оправих се като започнах да спя на по-хладно.

# 309
Благодаря за включването и съчувствам за детето ви. Алергия към това, което е важно за организма дори не си бях представяла. Дано отмине и организмът да забрави за всякакви алергии.

При мен положението продължава. Сухота в очите, от търкането вече ме болят, торбичките стоят огромни и даже ме питаха хората какво ми е. Нямам обяснение. За първи път такова нещо ми се случва. Капах капки, слагах лед под очите, няколко таблетки Алергозан изпих, пръсках лицето си с термална вода, мазах се с гел от алое. Какво ли не измислих. Frowning1

# 310
Моето дете се сдоби с алергия към плодове и зеленчуци. Вече му се подуваха очите от моркови, ябълка, краставица и не знам още какво. Някакъв ужас е просто, не знам с какво да го храня и къде да го изследвам Sad .
Има вероятност да е направил алергия не към плодовете и зеленчуците, а към пестицидите и нитратите в тях. Редно е консултация с алерголог и той да каже как да го храниш и къде да го изследваш.

# 311
Здравейте !
Онази вечер получих нещо като паник атака в съня си и изпитвам страх от заспиване. Отдавам на пътуване и преумора. Притеснявам се да нямам проблем със сърцето. Събуждането беше провокирано от желание за поемане на въздух, сякаш не ми стигаше.
За да се успокоя и заспя безпроблемно мисля, че е добра идея да посетя кардиолог за една кардиограма. Дали е необходим и друг специалист ?

# 312
Пробвайте с друго противоалергично. За мен например Ксизал е доста по-добро от Алергозан.

# 313
  • Glasgow
Lana Gatto, когато аз имах паник атаки освен на кардиолог ме пратиха и на изследване на хормони, имало връзка с щитовидната жлеза. Но това, което описа го има моя роднина със сънна апнея, така се буди сякаш се задушава.

# 314
Моля, някой да препоръча добър невролог и физиотерапевт. Малко ще стане дълго но случаят е следният. Преди около година получих тежък абцес от мъдрец. Извадихме мъдреца без проблем, но хирурга е сметнал че не е необходимо да се прави дренаж, защото абцеса бил дифузен, а не локализиран, нямаше разрез, дренаж нищо. След 7 дни бях спаднала, чувствах се добре с едно но, не си усещах бузата, но това беше още преди хирурга да се намеси, самия флегмон беше увредил тригиминалния нерв. Пих милгама, извадихме още зъби с грануломи, защото абцеса беше повлякъл и тях. След месец взимане на милгама н и две физиотерапия във фдм с лазер, с тригиминалния съм добре. Усещам си всичко, но точно когато започнах да си усещам бузата, зъбите бяха извадени, започнах силно да крива устата. Бях на много невролози и никой до сега не ми помогна. Нямам отпаднала мускулатура, но нещо силно я дърпа на долу. Категорични са че не е парализа на Бел, а някакъв хемиспазам, устата се движи само отдясно като луда. Бях и на физиотерапия за лицевия, лазер нискочестотен, гимнастика и масаж, стана по зле, за това спряха. Наистина обиколих доста невролози, не пия противозачатъчни, питаха ме за това, но не вземам. Вдигат ръце, движениато от болната страна са ми трудни, но не невъзможни, но примерно не мога да се усмихна като хората. Вчера бях на поредния невролог и тя ми изтърси че лицевия не болял!?
Бил силно раздразнен, не съм можела да се движа от него, но нямало как да ме боли от него. Истината ли ? Защото мен ме боли и то много парещо. Каза че може би имало някаква инфекция от някой друг зъб. Към момента лекувам кучешкия на тази болна страна, имаше инфекция от долу, но намалява, само че този зъб го лекувам вече 2 пъти. Възможно ли е да е от него, но той е много напред? Според зъболекарите не, според невролозите да. Прехвърлят си топката. Моля за мнения и препоръки за добър невролог и физиотерапевт с насоченост лицев нерв. Благодаря предварително от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт