С какво ви дразнят свекървите? – 155

• 37 519
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Е, те надали са отишли в чужбина, за да избягат от майката.

Не знам къде ги виждате тези родители с предпочитание към сина пред дъщерята. Сред моите познати само една има и такива разсъждения, че къщата е за сина, дъщерята - при зетя. Защото било редно момчето да осигури сем. дом. И тя така беше, и сина си така нареди, и дъщерята "устрои". Всички други наоколо ми се грижат повече за дъщерите си и тяхното финансово и имотно благополучие, докато момчетата се оставят сами се оправят.

# 136
  • София
“Младо семейство” към 40 г. с две деца живее вече 10! Години с родителите на жената, те вече около 60 г. Апартаментът е панелка двустаен, как се събират нямам идея. Обаче чакат да се освободи съседния тристаен, там са най-възрастните баба и дядо, приписан е на 40 годишната внучка, тя си чака наследството. Ама баба и дядо, въпреки болестите са живи и нямат намерение да освобождават, хортуват си с другите пенсионери и се припичат на слънце пред блока, нахалници.
Като е съседен тристайният, защо не се премести там семейството с децата? Тук ми се вижда другата крайност - от спазването на нечии права се губи здравият разум.

# 137
По мои впечатления много възрастни хора предпочитат синовете пред дъщерите си.

# 138
  • София
“Младо семейство” към 40 г. с две деца живее вече 10! Години с родителите на жената, те вече около 60 г. Апартаментът е панелка двустаен, как се събират нямам идея. Обаче чакат да се освободи съседния тристаен, там са най-възрастните баба и дядо, приписан е на 40 годишната внучка, тя си чака наследството. Ама баба и дядо, въпреки болестите са живи и нямат намерение да освобождават, хортуват си с другите пенсионери и се припичат на слънце пред блока, нахалници.
Като е съседен тристайният, защо не се премести там семейството с децата? Тук ми се вижда другата крайност - от спазването на нечии права се губи здравият разум.
Здрав разум е да оставиш баба ти и дядо ти на спокойствие, не да им тропосваш мъж и тийнейджъри.

# 139
  • Mediterraneo
Собствените ми баба и дядо бяха от тези хора. Преди много години приписаха къщата на село на вуйчо- голяма къща на два етажа( 4 стаи), огромна изба, селскостопански постройки и декари земя. От кумова срама дадоха на мама някаква стара съборетина на края на селото, която просто беше неспасяема; няколко години нашите гледаха някаква продукция на земята там, сега всичко пустее, къщата се срути, всичко се разграби.
Предпочитания към сина ли? Меко казано.
Баба ми имаше много земи. Чест им прави, че поне приживе не дадоха на никого нищо. Чак след смъртта на баба и дядо, мама и вуйчо разделиха земите и къщата в града.

# 140
  • София
Сега кукува сама - сина е малко над 40, неженен, в далечна чужбина, няма никакво намерение да се връща. Дъщерята е малко под 40, неомъжена, в по-близка чужбина, и също няма намерение да се връща.
И двамата и пращат пари, и си идват по веднъж - я за Коледа, я за Великден, почти винаги разминато, а не едновременно. а тя реве на умряло как с пари не се живее, а с хора Rolling Eyes Да беше мислила преди да си дели децата и да не одобрява нито един техен партньор . А дръж си сега имотите.
Защо смяташ, че това е заради нейното поведение? Това, че тя реве, не означава, че хората тярбва да си пътуват през 2 седмици отнякъде. И тя ли е виновна, че те са несемейни, да не би с пищов да ги е отвлякла от олтара?

# 141
АнаИва,
Проблемът на твоята позната не е, че е подредила имотите, а че не е харесала никой от партньорите на децата. Баба ми през далечните 60 и 70-те години така не е харесала нито един кандидат на лелите ми, сестри на баща ми и те останали стари моми - 3 сестри. Баща ми като като се заженил за майка ми и той на 39 г., баба ми била супер недоволна, защото кой щял да се грижи за самотните ми лели, всички над 40 по това време. Е, кой пак, баща ми и майка ми.

# 142
  • София
Скрит текст:
Защото не е техен, например.
Или защото възрастните хора може да искат да живеят в собствения си дом на спокойствие. На което имат пълно право.

# 143
  • при късмета
  И тя ли е виновна, че те са несемейни, да не би с пищов да ги е отвлякла от олтара
Вероятно защото е изгонила всички кандидати/ки още преди да се стигне до олтара, докато са били тук. А човек с възрастта, както знаем става много претенциозен към партньора, много повече отколкото на младини

# 144
  • София
Това няма да спре децата ѝ, ако наистина са искали съответните партньори.
Майка ми е същата. Не харесваше снаха ми, не харесва мъжа ми. Това не спря нито брат ми, нито мен.

# 145
Аз съм виновна ,че единия ми син  е  стар ерген, какво ли не чух, че имал жена с три деца ,но от мен не смее да я доведе тук,  например.
 Нищо ,че съм посрещала гаджетата му с родителите даже. Като не иска, с пушка ли да го накарам.

# 146
  • при късмета
Майка ми е същата. Не харесваше снаха ми, не харесва мъжа ми. Това не спря нито брат ми, нито мен.
Така е, но сега. В разказа на АнаИва действието се развива назад във времето, а Cuckoo неин пост коментира. Преди, родителите на жената са били единствените, които могат да  "спасят" дъщеря си от лошо семейство, мъж и дори свекърва. Искали са булка и т.н. и родителите на жената са преценявали семейството на зетя. И някои са мислили с главите си. Самите жени също и само тяхно да е било решението. Е, някои са се лъгали, били са наясно предварително какво ще търпят и т.н. но и изключения е имало. От на майка ми връстничките в квартала ѝ, само една е омъжена за местен. Защото ги познават от деца, както и майките им. Това във времето, когато имаше жителство и шанса да се вземат двама от различни населени места не беше чудо невиждано, но повечето бяха именно такива

Аз съм виновна ,че единия ми син  е  стар ерген, какво ли не чух, че имал жена с три деца ,но от мен не смее да я доведе тук,  например.
 Нищо ,че съм посрещала гаджетата му с родителите даже. Като не иска, с пушка ли да го накарам.
Това не си го чула от сина или кандидат снахата предполагам, та изобщо не обръщай внимание. Ама пък е добре да знаем, че ти се носи име Joy Надявам се разбираш, че се шегувам, ама да си кажа

# 147
  • София
Така е, но сега. В разказа на АнаИва действието се развива назад във времето,
Скрит текст:
а Cuckoo неин пост коментира. Преди, родителите на жената са били единствените, които могат да  "спасят" дъщеря си от лошо семейство, мъж и дори свекърва. Искали са булка и т.н. и родителите на жената са преценявали семейството на зетя. И някои са мислили с главите си. Самите жени също и само тяхно да е било решението. Е, някои са се лъгали, били са наясно предварително какво ще търпят и т.н. но и изключения е имало. От на майка ми връстничките в квартала ѝ, само една е омъжена за местен. Защото ги познават от деца, както и майките им. Това във времето, когато имаше жителство и шанса да се вземат двама от различни населени места не беше чудо невиждано, но повечето бяха именно такива

Това не си го чула от сина или кандидат снахата предполагам, та изобщо не обръщай внимание. Ама пък е добре да знаем, че ти се носи име Joy Надявам се разбираш, че се шегувам, ама да си кажа
Не, не говорех за сега, а даже по соц време (в случая на брат ми).

Ако децата наистина са искали, майката не би могла да ги спре.

# 148
  • при късмета
Да де, ама не зависи само от децата им, а и от тези, които са избрали. Имах предвид, че и те си имат критерии по които преценяват. Ако види, че сина ще се води по акъла на майка си, колкото и да иска този син, то жената няма да го иска. Особено преди, когато родители са имали много по-голямо влияние. Това се опитах да обясня

# 149
Е как пък при всичките дъщери, все майката виновна и разгонила кандидатите? Вярвате ли го 😃 Най-вероятно толкова и са имали такива.
А и като са били три, са си били самодостатъчни сестрите и съзнателно или не, не са искали да допуснат външни хора в кръга си. Случва се при много близки отношения.

Общи условия

Активация на акаунт