Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 35 998
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Мда... аз както ще съм секцио още повече се наплаших... Satisfied

# 76
Приятелка роди първото нормално,плацентата не излезе и я приспаха за да я извадят...второто реши секцио ...

То и като знаеш какво те чака не е успокоение😁аз съм с нисък праг на болка 😰но всичко минава ...и ще сме ви вкъщи все някой ден🎉
Занесох болничния на работа момичето ми препоръча да занеса документ с новия ай бан на ОББ още сега не да чакам последния срок и ще я послушам после ще ми е по-трудно да обикалям банки

# 77

Хората са различни, при теб може да няма нищо от това. Не се плаши! 🤗

# 78
  • Пловдив
Всяко раждане си протича по индивидуален начин, никой не може да даде гаранции, че след едно нормално раждане бързо ще се възстановиш, както и обратното за секцио.
Но съм на мнение, че има причина природата да ни е създала за естествено раждане и разбира се ако няма медицински предпоставки - за мен накланя везните натам.

Първото ми раждане беше естествено, макар и индуцирано. И бих казала, че мина бързо - за 5 часа от включване на системата бях родила. Имаше си болка докато стигна до епидурална, след това дискомфорт особено в частта със сядането, но нищо нетърпимо. Бързо минава и се забравя Simple Smile Като изключим това, другите момичета са го описали - ако всичко е наред, от самото начало си си с бебето, по-лесно потръгва кърменето физиологично, по-бързо изписване, избягват се разни рискове при следващи бременности. Аз лично и изпитвам по-големи притеснения от операция и как би протекла.
Преди да родя бях чела Раждане с любов, ами някак ми помогна да го възприема като един нормален процес, към който да подходя повече с очакване и нетърпение, отколкото със страх. Така че може да й хвърлиш едно око.

Alice, относно плацентата - в понеделник (32+1) бях при АГ и при мен за момента няма калцификации, похвали я, че е много свежа 😀 но като цяло е нормално вече в тези седмици да започне да старее. Следете си я заедно с водите и шийката, и всичко ще е наред Simple Smile

Днес бях на очен - и от там имам зелена светлина за нормално раждане. Протече с еднократно разширяване на зеници, нищо кой знае какво, няколко часа имах проблем със силна светлина, вече съм ок.

# 79
Аз забравих да пиша за плацентата, моята в 30 гс беше 1 степен, като Аг не направи коментар. Каза само, че е доволна от общото ми състояние.

# 80
Недей да се притесняваш! Понякога е по добре да не четем всичко 😅!  Аз бях секцио и сега второто пак. Надявам се всичко да е Ок!Страх ме, най вече защото първото раждане беше песен и сега незнам дали и второто ще е така🙏🏻! Нямаше проблем с упойката( въпреки че съм с гръбначно изкривяване и се притесняваха че може да се наложи пълна упойка), белег почти нямам и от деня след операцията си станах ( ходих до тоалетна и по голяма нужда, с извинение) и не ми се е налагало да взимам обезболяващи. И малкият нямах проблеми да дигам и нося (е все пак бяха 3/4 кила де 🤗).

Мен при естественото най-ме притесняваха хемороидите. Предразположена съм като цяло, но по време на бременност последните месеци ставаха доста зле… и просто си представях ако трябваше и да напъвам че след това сигурно щеше да се наложи да ги оперирам😢.
Иначе първото бях секцио заради гестационен диабет( но и аз натиснах, защото ме беше бъзе от естественото и бях все пак и на 35 и ми беше ясно че след естествено там долу нямаше никога да се възстановя напълно…). Но въпреки гестационния диабет, ако си следваш диета и детето си върви добре, не е въобще наложително да е секцио…
Важно е според мен майката да си го реши и да е спокойна как иска да си ражда♥! Другото за мен важно е лекарят, не бих могла да раждам с друг освен с този който съм си избрала и на когото много се доверявам!

# 81
Хора, аз съм толкова бъзлива, с толкова нисък праг на болка... Ама нисък до степен, че на зъболекар винаги искам упойка и за пломба. Винаги съм си мислела, че няма да се престраша за нормално и ще искам секцио. И въпреки това откакто съм бременна нещо ме бута към нормално раждане, даже като си помисля не ме е страх. Засега и бебето е ок, главично е, няма да стане прекалено голяма... Казвам си, че ако нещо не се получава, винаги може да се направи секцио, но засега съм с настройка да пробвам нормално.

За хемороидите - мен ме беше много страх от три неща по време на бременността: да не ми се обадят хемороидите (имам от години), да не ми се появи проблем с кръста и дисковата херния, и да не напълнея много. Като по някакво чудо досега нито едно не ми се е случило.

# 82
И аз съм така страхлива и с нисък праг същата работа винаги с упойка на зъболекар ....но ето оцелях ...😁по-бавничко станах и се раздвижих,но все е ок.

# 83
И аз съм с доста нисък праг, ама наистина доста. Едно пощипване ме изкарва извън центровка 😂 обаче съм спокойна за раждането, даже имам намерение (ако всичко е наред, дай Боже) още същия ден след секциото да се раздвижа леко.
Единственото, което ме притеснява е как ще се организирам с кърменето, но чета книгата на Хедра и си записвам всички съвети, за да стимулирам гърдите сама докато ми донесат човечето.

А хемороидите.... Ах, хемороиди! 😂 И аз имам от години, но откакто се появиха не са ме притеснявали, тотално бях забравила, че ги имам. Е, сега решиха да напомнят за себе си стабилно. Ходенето по нужда се превърна в едно от многото интересни приключения по време на трети триместър. 😊
Имам чувството, че е като Advent календар - всеки ден се събуждам с вълнение: "Какво ли ще ми се падне днес" ...

# 84
И аз на зъболекар винаги си отварям устата след упойка. Обаче родих нормално без никакви упойки. Вярно че общо всичко беше 5-6 часа, като по-болезнени бяха последните два часа. Самото изгонване на бебето изобщо не болеше, по-скоро вече се чувстваш облекчен.

# 85
# 86
Мале каква тема сте захванали. Аз само ще кажа, че моя пъп имам чувството, че ще се обърне навън понякога.

Аз искам естествено да пробвам, даже се чудя за тази упойка дали я искам. Само че последно бебчо беше с главата нагоре и може да се окаже, че трябва секцио. Моят съвет е - вярвайте на докторите си и се доверете на процеса, то ще си покаже как трябва на излезне. Днес сутринта слушах на Tame Impala - the less I know the better, та си викам в някои случаи наистина е така. Аз лично съм абсолютно луда да прочета и да изгледам всичко по всички теми, понякога така се наплашвам сама себе си адски много. Та явно някак трябва да сме и малко по-пердета.

# 87
При мен естественото раждане продължи около 5 часа, като само последния беше активно раждане. Бях с епидурална и единствената болка, която усетих беше когато излезна главата, след това си спомням пределно ясно как издишах с облекчение. Не изродих плацентата, изчистиха ме без да ме приспиват, май само ми биха местна упойка.

Аз също бях на последна фетална във вторник, всичко е наред с бебешока. Очакваме го около 12 май.

# 88
Имам чувството, че е като Advent календар - всеки ден се събуждам с вълнение: "Какво ли ще ми се падне днес" ...

Точно така се чувствам и аз! 😁 Изненадите никога не спират!

Хемороиди никога не съм имала, но точно сега решиха да се появят. Все пак трябва да мина през цялата гама от приключения. 😁 Но се оказа, че в Надежда си правят някакъв техен крем и взех да го пробвам. Дано да има ефект.

Иначе аз пък съм от хората, които имат сравнително добър праг на болка (или поне така мисля), но съм на мнение че за такова нещо никога не може да си напълно подготвен. А и ще има много други фактори. Страхът и притеснението например влияят пряко върху прага на болката. Така че в момента просто се опитвам да мисля позитивно и да приема идеята, че дори и да се наложи секцио (въпреки че изобщо не искам), ще е най-добрият вариант за мен и бебето.
Всичките ми познати, които са раждали естествено, казват че много са им помогнали техниките за дишане. Така че ще се опитам поне тях да усвоя, пък дали ще успея да ги приложа, е друг въпрос.. 🙂

# 89
Към техниките за дишане ще добавя масажно масло за перинеум, бахови капки и ако е възможно дифузер с етерични масла ( в книгата на Олга Дукат има инфо кои масла за какво са подходящи). Има и едни позитивни утвърждения за раждане, можете да ги потърсите в нета, аз редовно си ги слушам и повтарям. Визуализирам също почти всяка вечер раждането по начина, по който го желая. Ако имате хомеопат, той също може да ви даде подкрепящи неща както сега, така и за когато тръгне раждането.

Общи условия

Активация на акаунт