Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 36 001
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Продължавам да чета и с чисти мисли приемам вашите мнения и опит.
Но някак в мен по-спокойна усещам мисълта за секциото.
Хам не искам да чета да си вкарвам какви ли не мисли, хем искам и да знам рисковете и минусите и на двете. Объркана глава! Joy
Има време още, винаги може да реша нещо друго.

В коя седмица се ходи на очен? А тези капки за разширяване на зениците окей ли са в напреднала бременност?

# 91
Lucy Ford, за тези масажи на перинеума чух за първи път миналата седмица в един подкаст. Казаха, че било хубаво да започнат от 34г.с., но ще трябва да прочета по-подробно по темата. Ти какво масло си използвала? И баховите капки какво представляват?

# 92
Em22, направи го така, както го чувстваш ти. Аз лично бих се доверила на интуицията си. Щом отвътре така го усещаш, явно има защо 😊

# 93
И аз доста си клонях за секцио още с първото,малко ми трябваше да се убедя на 100%😁
В априлската група вече има две бебета

# 94
  • София
Аз предпочитам естествено раждане, макар че не съм била секцио и не мога да ги сравня. Обаче болката беше по-гадна да речем в последните час-два. Като даже в самото напъване болка нямаше никаква. Цялата предишна част на раждането беше ок. Даже съвсем началото го проспах.

Днес се доредих най-сетне до час до АГ от предишната ми бременност... Отказах се да раждам при нея, просто ще раждам в болницата, където работи (Вита База 2), но без избор на екип. Разбирам, че е заета и е взела много пациенти, но имах усещането, че доооста ме претупа и си говореше някакви неща наизуст. Преди 2 години нямах това усещане, а пак имаше много пациенти.

Единствено ме притесни, че според нея единият размер на бебето не е ок и иска да направя третата фетална, най-вече заради доплера. Последните три седмици съм всяка седмица на преглед и тя е първата, която ми каза нещо по въпроса. Сега се чудя какво да правя.

Иначе минах очен вчера, разшири ми зениците само с едно капане, а не с обичайните три. Все пак не проверява диоптър, а гледа изменения вътре в опната ябълка. Едно капане ѝ стига, за да види достатъчно добре. Мога да раждам нормално каза. И бебето си е главично, та ако не се случи нещо извънредно трябва да съм си за нормално раждане. Демек чакането започва. А аз имам чувството, че времето ми изтича. Сякаш ще вляза са раждам след седмица. Нищо не ми е готово, си мисля. А реално имам много повече неща приготвени от предния път, но все се притеснявам, че ще ме свари неподготвена.

# 95
Кога се ходи на очен? Аз нямам проблем по принцип, но виждам повечето ходите. Мен Аг не ме е насочвала за преглед, ще взема да я питам на следващия преглед дали има нужда.

Ние приключваме с ремонта или поне грубата част. Поръчахме ушиване на пердета и завеси от Аико и другата седмица би трябвало да се готови. Лека полека смятам да обзавеждам и подготвям стаята. Останаха ми креватче и кошара, и някои други дребни неща.
Другата седмица съм на отворени врати в болницата и ще видя какво ми е необходимо за раждането.

# 96
Моят АГ ме праща в 35 г.с. Аз съм с късогледство, така че нямам избор. Не знам тези, които нямат проблеми дали ходят на очен.

# 97
Аз не съм ходила преди,нямам проблеми

# 98
На очен се ходи, ако планирате нормално раждане. Трябва да се види ретината и очното налягане. Не знам на жени без диоптър дали се препоръчва, но според мен не е излишно. Капят еднократно капки за разширяване на зениците, оглеждат и мерят налягане. Аз ходих в 30-31 гс, хубаво е да бъде в 8 месец.

# 99
Ясно, значи задължително ще трябва да отида. Ще го изкоментирам с АГ на прегледа тогава ще съм в 32гс.
Благодаря!

# 100
Днес се доредих най-сетне до час до АГ от предишната ми бременност... Отказах се да раждам при нея, просто ще раждам в болницата, където работи (Вита База 2), но без избор на екип. Разбирам, че е заета и е взела много пациенти, но имах усещането, че доооста ме претупа и си говореше някакви неща наизуст. Преди 2 години нямах това усещане, а пак имаше много пациенти.

Понеже гледах, че си писала и в темата за Вита - не знам дали е от многото пациенти на Василева, или защото се занимава основно с инвитрото. Преди това имаше коментари, че отменят часове при нея за следене. Отделно от това тя си отвори частен медицински център до нас, преди около месец да кажем. Според мен с бая неща се занимава и сигурно съвсем ще се откаже да води ЖК.

Иначе с теб сме с един термин, може и в болницата да се засечем 😊

Аз мисля на очен другата седмица да отида, не ме е насочвала, но сигурно ще ме, та направо ще си запиша.

# 101
Lucy Ford, за тези масажи на перинеума чух за първи път миналата седмица в един подкаст. Казаха, че било хубаво да започнат от 34г.с., но ще трябва да прочета по-подробно по темата. Ти какво масло си използвала? И баховите капки какво представляват?

Не съм ги ползвала, 2 спешни цезарови, сега се готвя за трети опит за естествено. Насочила съм се към олиото на Lansinoh. Има и едно много хубаво на Nataliа, но вече ги няма в БГ и не ми се занимава с поръчка от ОК.
 Капките са на д-р Бах- цветни есенции, аз ще взема за раждането Rescue спрей, че другите се разтварят в чаша вода.

# 102
  • Пловдив
За очен преглед - офтамоложката каза от 30 г.с. нататък. Бях при нея през януари заради един конюнктивит, който лепнах от градински вирус и тогава установи късогледство (-1). Допреди това не бях осъзнала, че имам проблем. Не е ясно дали не е новопоявила се екстра от бременността 😀 Та тогава се разбрахме да мина и на преглед предвид предстоящото раждане.
За късогледството - засега нищо не ми изписа, каза след като родя да минат 3-4 месеца и тогава да се видим да проверим как е положението.
С баткото не съм ходила, тогава не ми беше хрумвало, че имам нужда, но сега се радвам че отидох за мое спокойствие.

# 103
И аз мисля да ходя на очен.Никога не съм ходила и незнам дали имам проблем.Другата седмица ще ходя до ЛЛ за направление и да видя дали ще ми препоръча педиатър.Аз съм си набелязала 2-3ма,трябва да отида и до тях.Да свърша тая работа да ми е поне за това спокойно.

# 104
Момичета, много ви благодаря за съветите. Аз съм с късогледство и астигматизъм по принцип, но ще говоря с АГ за направление.  Ако офталмологът каже, че имам проблем, това само ще ми затвърди решението за секцио.
Благодаря ви! Наистина се чувствам доста по-добре, когато споделя с вас или чета ваши мнения по всякакви въпроси!

Желая ви страхотен ден!
ПС:  във Варна днес и утре има един форум и изложение “Форум мама знае”, та мисля да отида да разгледам (ако не хвана частта с лектори, поне изложението).

Общи условия

Активация на акаунт