Общо дете в семейство с доведени деца

• 17 435
  • 511
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Е кое не е ясно? Жената е собственост на мъжа си. Ако е сглупила да се ожени за някой е негова собственост до живот. Мъжът може да си има много собствености, но жената трябва да му е вярна до смъртта си.

# 331
За пореден път се убеждавам, че мъжете много ги е страх БИВШАТА да не бъде щастлива след тях.
Защо говорим за мъже само - виж аз как след първия пост по темата почнах да използвам неутрални местоимения.
Нека е жена, която след развод се е изнесла от семейното жилище и в него е останал мъжът й. Ако той си доведе нова, която се настани там без да плаща наем на жената, която е 50% собственичка на жилището - какво ще кажете тогава?
Тя като собственик има право да си определи кого да пуска в имота си и кого не. И срещу какъв наем. Ако не е съгласна - нека мъжът се изнася и си търси само негово жилище, а не да живее в общото с друга жена.

Ползвах мъж за пример, тъй като по-често мъжът се изнася, а жената остава в жилището и на нея се присъждат родителските права. Например моята жена ако рече да се развежда от мен, децата мисля трябва да останат в дома, където са родени и са расли. И ако се присъдят родителските права на нея, значи трябва и тя да остане там. Наем няма да й искам. Но ако уикендите когато ми дава децата и остава сам, у нас почне да идва с преспиване Пешо от Тиндъра, може да ми дойде леко трудно за преглъщане. Но да кажем ще го преглътна. Обаче ако Пешо вземе и се нанесе да живее в моето жилище с моите деца, вече може и да ми дойде много.

# 332
Значи ти твоите 50% от жилището ги оставяш за децата, а жената в нейните 50% не може да покани друг? Говорим, ако жилището е общо. Как да остане мъжа там, когато децата вървят с жената. Ами като си толкова готин, айде вземи децата и жилището и се оправяй. И в другите 50% не си и помисляй да настаниш Пенка от Тиндър. 😁😁😁Смея се с глас....

# 333
  • Пловдив
Ползвах мъж за пример, тъй като по-често мъжът се изнася, а жената остава в жилището и на нея се присъждат родителските права. Например моята жена ако рече да се развежда от мен, децата мисля трябва да останат в дома, където са родени и са расли. И ако се присъдят родителските права на нея, значи трябва и тя да остане там. Наем няма да й искам. Но ако уикендите когато ми дава децата и остава сам, у нас почне да идва с преспиване Пешо от Тиндъра, може да ми дойде леко трудно за преглъщане. Но да кажем ще го преглътна. Обаче ако Пешо вземе и се нанесе да живее в моето жилище с моите деца, вече може и да ми дойде много.
Защо? Ако нямаш нещо конкретно срещу Пешо. Пешо например може да си има собствено жилище, кола, нормална работа и да е отишъл при жената, защото тя не иска да се мести. Примерно за да не трябва да сменя училища и детски градини. Пешо плаща сметки, няма да го величая чак до там да готви и чисти, като за българин. Изобщо, ако нищо му няма на Пешо, на теб какво ти пречи самия Пешо?

# 334
  • France
Съвсем възможно е, ако един ден се разведем с ММ, той да запази жилището и правата върху децата. Ако той ми плаща наем върху моята част, не би ме бъркало ако живее с друга жена.
Не, че съм много ларж, просто не схващам защо това трябва да ме ядосва?

# 335
  • Пловдив
Е, щото си жена и мъжът ти не ти е собственост, ами партньор. К'во не е ясно?!?

# 336
  • София
На мен ми е много странна концепцията в тиквата на бившия, че аз непременно съм преминала от негова собственост в нечия друга!
Все още пише зли мейли и заплашва "другия".
Пък аз от 10 месеца се будя сама, гледам, гледам...никой няма и радостно отивам да си направя кафе!

# 337
  • France
Е, щото си жена и мъжът ти не ти е собственост, ами партньор. К'во не е ясно?!?
Да, бе, вЕрно. Пляспочелото

# 338
  • София
И такива жени има, не само мъже. Принципно казвам.

# 339
Защо? Ако нямаш нещо конкретно срещу Пешо. Пешо например може да си има собствено жилище, кола, нормална работа и да е отишъл при жената, защото тя не иска да се мести. Примерно за да не трябва да сменя училища и детски градини. Пешо плаща сметки, няма да го величая чак до там да готви и чисти, като за българин. Изобщо, ако нищо му няма на Пешо, на теб какво ти пречи самия Пешо?

Пречи му, че Пешо ще го слага на бившата под общия им покрив, който УЖ е оставил за децата. 😁😁 И което всъщност няма общо нито с децата, нито с имота.

# 340
  • София
Ако мъжът е останал в жилището и той е отглеждащият родител, защо да не заживее с друга жена? Или до пълнолетие на детето ще се свира по хотели и ще търси квартири? Няма ли другият родител да се чувства по-спокоен, ако детето е под собствен покрив, а не под този на непознат мъж/жена? Нали ако нещо се разтури един ден, детето ще бъде изхвърлено на улицата от дома, с който е свикнало?

И на мен ми се струва, че цялата работа е въпрос на наранени мъжка чест и его. Да не говорим, че след всички сладки приказки за мъжко провайдърство, ако връзката се разпадне, жената се оказва заложник. Уж има нещо, ама нямала право да разполага с него. Тоест, тя има нещо, само докато изпълнява раболепно всички изисквания на мъжа.

# 341
И на мен ми се струва, че цялата работа е въпрос на наранени мъжка чест и его. Да не говорим, че след всички сладки приказки за мъжко провайдърство, ако връзката се разпадне, жената се оказва заложник. Уж има нещо, ама нямала право да разполага с него. Тоест, тя има нещо, само докато изпълнява раболепно всички изисквания на мъжа.
И така да е, нима това е несправедливо?
Казвате, нямала ли тя право на щастие? Има, разбира се - на бившият й мъж едва ли ще му пречи нейното щастие. Но той ли трябва да отговаря за него, или Пешо - след като тя е избрала да е жена не на него, а на Пешо, нека Пешо отговаря за това тя да е щастлива и да са задоволени жилищните й и каквито там други нужди има. А най-добре самата тя да отговаря, даже всички феминистки се кълнат, че жената в наши дни е напълно способна сама да отговаря.

Ако мъжът е останал в жилището и той е отглеждащият родител, защо да не заживее с друга жена? Или до пълнолетие на детето ще се свира по хотели и ще търси квартири? Няма ли другият родител да се чувства по-спокоен, ако детето е под собствен покрив, а не под този на непознат мъж/жена?
Защо трябва да се свира по хотели - нека си разделят общото, пък той с парите да си купи друго, свое или общо с новата жена.
Старата ако е платила половината общ дом, или целия, и в него да се нанесе нова? Не знам тука коя от вас би приела това. Ти казваш "защо не" ама ти деца нямаш... и Филомена каза, че била ларж по този въпрос, но по-назад коментираше наемите около Париж и каза, че са в апартамент, така че предполагам и тя собствен дом няма (може и да бъркам - ако има и е участвала в купуването му, и е готова друга жена да се нанесе там на нейно място, наистина я признавам за ларж).

# 342
Значи за теб е по-добре децата ти да живеят в дома на Пешо, отколкото в твоя и на майка им..... Точно 0 логика виждам аз. Мъжете сте доказани егоисти и изобщо не ме изненадваш.

# 343
Ай пак един мъж съсипа репутацията на половината население.

# 344
  • София
От друга страна, има десетки мъже, които са оставили съсобственост или изцяло собственост на бившите ей така, без никакви проблеми и драма, поне до 18 г възраст на детето, че и повече.

Общи условия

Активация на акаунт