Общо дете в семейство с доведени деца

• 17 427
  • 511
  •   1
Отговори
# 390
Не, моето момче, това, което търся в една връзка е да сме ...
Ха, чак сега забелязах с какво морално превъзходство ми говориш по въпрос, за който явно общественият морал и добри нрави, според това как са отразени в закона, са на едно мнение с моето.
А именно: по-назад друга жена даде цитат от закона и според него новият съпруг няма право да обитава семейното жилище, когато то се притежава и от другия бивш съпруг.
Но ето тук няколко жени казвате - ОК, нов съпруг ако сключи брак не може, но Гошо от фитнеса, който не е съпруг, а юридически никакъв не е, той може да се нанесе в дома на предния?

Относно конкретния казус - повече ме притесняват децата и връзката им с новия мъж, а не жилищния въпрос.
Всеки това го притеснява повече, но на практика нямаш нито начин, нито право да влияеш на бившия/та си какво гадже ще си хване и с кого ще се среща. Имаш обаче думата това гадже ако рече да се нанася в дома при децата ти, и ти имаш собственост в този дом.

# 391
  • София
Все едно чие е жилището мисля, че е добре човек да премисля преди да доведе някой при децата си. Иначе кой с кого и какво след развода никога не ми е било тема, нито разбирам защо е тема на други, освен ако детето им нещо не е пострадало от отношение на нова половинка. Но пак, най-добре е всеки по пътя си, иначе защо изобщо сме се развеждали ако ще е драма и цирк до живот.

# 392
  • София
Тук се говорят неща на теория - как искаш бившия/та да е щастлив/а. Обаче ако ти скъсат нервите при развода или неочакване те зарежат (някои го преживяват, но други изпадат в ступор), дали ще сте толкова ларж?
Казвате, че задължително Пешо отделя голямо внимание и средства на детето. Но винаги ли е така?

# 393
  • София
Тук се говорят неща на теория - как искаш бившия/та да е щастлив/а. Обаче ако ти скъсат нервите при развода или неочакване те зарежат (някои го преживяват, но други изпадат в ступор), дали ще сте толкова ларж?
Казвате, че задължително Пешо отделя голямо внимание и средства на детето. Но винаги ли е така?
Искам си само спокойствието. Нищо друго. Хора с вкус към драма има много, не им съчувствам, вероятно е форма на забавление. Някой като ми скъса нервите още по-малко искам да се занимавам с него, но не знам дали означава, че съм ларж.

# 394
И като ме зареже какво? Какво ще спечеля аз като човек, ако водя окопна война? Нищо. Предпочитам да не се тормозя, а да си живея живота.

# 395
Пешо изначално не е длъжен да осигурява каквото и да е на тези деца. Нали си имат баща? Който обаче не мисли за тях, а за това кой живее с майката! В крайна сметка бившия е бивш, общото са децата и няма никакво право да държи сметка кой спи с майката на децата му!

# 396
  • София
И аз не мога да разбера какво печели бившият със "злите мейли". Тия дни пак се е превъзбудил. Драма до живот. А минаха 10 месеца, отиват на към 11.

# 397
  • София
Пешо изначално не е длъжен да осигурява каквото и да е на тези деца. Нали си имат баща? Който обаче не мисли за тях, а за това кой живее с майката! В крайна сметка бившия е бивш, общото са децата и няма никакво право да държи сметка кой спи с майката на децата му!
По-назад се дава като светъл пример как Пешо отделял време и финанси на децата. Само че бащата плаща издръжка и майката би трябвало да осигурява поне същата сума за детето.
Сигурна съм, че ти чудесно разбираш, че става дума не кой спи с бившата, а кой живее в жилището, след като наем плаща само майката.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 11:49 от Cuckoo

# 398
Майката отделя много по-висока дума от мизерни те 200лв на бащата! Пешо ще живее с тези деца, нормално е да полага някакви грижи, дори елементарни за децата и най-вероятно ще помага със сметките на майката. А ревнивия бивш? Изнесъл се, ергенски живот, баща 2пъти в месеца и мизерна издръжка. Добре ли е? Че и претенции има в чии дом ще го слага Пешо!

Допълвам, че си писала: Да чудесно разбирам. А ти разбираш ли, че той евентуално е да половин жилище на децата си? Не на майката, тя си има 50% от него!

# 399
  • София
А ти откъде реши, че непременно са 200 и нито лев повече? Или си пишем свободни съчинения по женска информация от форумите?
Като смяташ, че жените са толкова онеправдани, те са свободни да направят посоченото от теб - "момински живот, майка 2 пъти в месеца и мизерна издръжка."

# 400
  • София
Основният родител винаги отделя в пъти повече пари от издръжката. Нима някой мисли че с 2 по 200 или 2 по 300 може да се изгледа дете? В тази сума трябва да влизат всичките разходи – наем, ток, парно, вода, телефон, храна, освен за малките деца всеки сезон нов размер дрехи, учебници, помагала, тетрадки, транспорт, извънкласни занимания. На този фон с някой Пешо или без Пешо, бившият не знам какви претенции може да има и на какво основание. Разбира се, че ако живееш с някого не се нагърбваш с всички разходи по жилището и храната сам, дори това е принос на втория възрастен вкъщи.

# 401
И колко повече са? Според еднакво ли е ти да ги отглеждаш 26дена в месеца(в пари го разбери) и другия за 4 дни в месеца? Ти 1 дете не можеш да нахраниш с тия 200лв. А всичко останало?

# 402
  • София
Ами ако е споделено родителство и е седмица на седмица? Или всеки уикенд?
И външният родител дава джобни, плаща уроци, лекари и телефон?
Много едностранчиво и ретро гледате на нещата.

# 403
  • София
И колко повече са? Според еднакво ли е ти да ги отглеждаш 26дена в месеца(в пари го разбери) и другия за 4 дни в месеца? Ти 1 дете не можеш да нахраниш с тия 200лв. А всичко останало?
Ще се повторя за неразбралите - майката трябва да осигури поне още 200 лв. И да уточня - това е САМО за детето.

# 404
  • София
Ще се повторя за неразбралите - майката трябва да осигури поне още 200 лв. И да уточня - това е САМО за детето.
И аз ще се повторя, сметки как с 400 или 600 лв на месец се гледа дете. Само за детето, да, това дете има нужда от жилище, покрив, ток, вода, храна и всичко, което съм изброила няколко поста по-рано. Сметни ми как ще стане?

Общи условия

Активация на акаунт