Родителски неволи

• 16 481
  • 364
  •   1
Отговори
# 105
Така както в ситуиран младежът, не е никаква необходимост. Наистина много студенти имат коли, но това е защото родителите им често им дават стария таралясник, като се оборудват с нова. Не знам каква е идеята да дадеш на начинаещ шофьор стар, често разваляш се автомобил, сигурно изхождат от идеята, че така и така ще я фрасне накъде ,или о някого, поне да не им е жал.

Момъкът с тая дентална медицина , ако си залегне над образованието ще има голям шанс сам да си купува каквото му душа поиска.

# 106
  • София
Има хора със всякакви възможности, на някои и по-нова кола няма да им е проблем да купят. Затова казвам, че и родителите, и той трябва да могат спокойно да кажат "Не мога да си го позволя".

# 107
  • София
Темата има 2 аспекта:
1. Когато младежът има финансови претенции над вашите възможности, да си ги осигури сам.
2. Не е нормално това изискване винаги да се обажда, да вдига телефона, да се отчита и т.н.

# 108
  • Между гори и планини
Моите наблюдения са , че умните хора с възможности не купуват всяка прищявка на отрочетата си. Напротив, често нито по техните коли, нито по облекло им можеш да разбереш че са наистина добре финансово. Нямат нужда да се показват на другите чрез марки написани по дрехите, коли, телефони и т.н . Обикновено такова показно правят по- семпли хорица, затънали в бързи кредити и два лева в джоба.
Утре мамин златен може и яхта да поиска, да тропне с краче, да се затръшка и в истерия да изпадне... И яхта ли ще му купите?
Това да можеш да си пренаредиш приоритетите показва зрялост, а това да можеш да кажеш "не" на детето си и да не му купиш всяка прищявка се прави докато децата са малки. Ако са научени че на всяко "дай" ще получат, то играчките им ще стават все по- скъпи, а децата все по- неблагодарни и безотговорни.

# 109
Този младеж е свикнал на дондуркане и контрол. Трудови навици се приучват на ранна тийн възраст, уважение и възпитание първите седем години. Тотално сте изпуснали всякакви по-важни моменти. Да не съм голословна, но моето гардже и част от съучениците му, работят от 15/16 годишни. Не чакат наготово. Почнаха шофьорските курсове, платени с тяхни пари. За коли разбира се, ще бутнем едно малко рамо. Досега си му слагала чатал на врата и искаш той да продължи да го носи, е няма как да стане.

# 110
То може младежът всеки ден да дава в месинджър палец, за да са спокойни, че всичко е ок. Но на майката не и е достатъчно и иска да говори с него всеки ден, което си е доста изнервящо.

Последна редакция: вт, 16 апр 2024, 23:05 от bubanka

# 111
  • Между гори и планини
В първата брачна нощ, свекървата надниква и казва - Сашко, завий си краката маме, да не изстинеш! 🙄

# 112
Лирическият герой има книжка, кола няма. Надали е карал много на тати колата с това студентство.
Много ми е странна постановката да се вземе книжка, но после нито има достъп до семейната кола, нито му се взима някаква трошка да я изподере и очука, ама пък да се научи да кара.
Против съм глезотии и ходене до тоалетна с колата, но в крайна сметка това е кола, не яке Армани. С кола и умение да не я люсва във всеки бордюр ще може и пари да изкара.

То цялата тема е оле мале.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 07:10 от Нарцùса

# 113
  • София
Не бих казала, че непременно семпли хора угаждат, а и то е относително. За някого определена марка си е в реда на нещата или държат детето да се впише в определена среда. Марката Найки е чудесен пример за това.
Позната ми се оплаква, че синът й за друга не искал да чуе.

# 114
  • Между гори и планини
Не знам, аз омъжена за чужденец, контактувам предимно с чужденци и никой не съм забелязала да бъде приет в дадена среда заради марката на блузата, а заради умственият багаж.
Найки, Майки.... После ходят в Одрин на шопинг .

# 115
  • София
Не знам, аз омъжена за чужденец, контактувам предимно с чужденци и никой не съм забелязала да бъде приет в дадена среда заради марката на блузата, а заради умственият багаж.
Найки, Майки.... После ходят в Одрин на шопинг .
Че те повечето Найкита вероятно са оттам.
Нали казваха, че Бургас е градът на Адидас Simple Smile да се преселим там, че те поне са на по-приемливи цени.

# 116
  • София
Не разбирам какъв е проблема да има кола? Баба ще му даде, а  за да я кара ще си изкарва сам парите или ще си пести от издръжката. Къде ще паркирал, къде ще я кара ? Ами негова си работа. Всеки като изкара книжка се надява  да кара кола, дали тази на родителите или старата кола на мама, няма значение. Аз получих старата кола на мама имах лимит който като свършеше се чудех как да изкарам пари. Пишех есета, давах уроци по математика и английски на детето на съседите, след това и негов съученик.  Ориентирах се в тази сфера, защото ми плащаха в края на урока и така винаги имах пари. Всичко превръщах в бензин Joy  Дали ми е трябвала належащо кола, ми не, ама ми се караше и удобството която ми даваше ме караше да се чувствам добре.

# 117
  • София
Нарциса, какво странно има да не са купили кола на младежа?
Може би родителите нямат възможност хем да издържат студент в друг град, хем и кола да му купят. Че и да я поддържат после - гориво, ГО, винетки, ремонти. А и второто дете в семейството има нужди.

# 118
  • Между гори и планини
Ама ти поне си заработвала нещо сама. А мамин златен само иска. Да да е отличник, да му дадеш с кеф. Не стига , че го накъсали здраво, че си губи времето яко, не работи, ами и се тръшка и скандали прави.
Ами не се прави така, дай , за да ти се даде.
Ей сега моя нон стоп пита , кога ще ходи да коси, че си купил на старо някакъв лаптоп ( обича да поправя и човърка), без зарядно. Зарядни е на смешна цена от 20 лв, но аз няма да му дам пари. Въпросът е принципен.

# 119
Това с марките ме подсети за последното ми ходене в мола. Девойката влиза в Страдивариус, обаче гаджето е с флип. Така се балансира.

Айша, ми странно е. Дентална медицина учи героят, не маркетинг, няма да заработи колата сам скоро.

Общи условия

Активация на акаунт