Барселона - тема 13

• 46 375
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • Melmak
Много е горещо, но според мен зависи как понасяте жегите. Ако имате сърдечно-съдови проблеми или други здравословни, може да не се чувствате добре изобщо! Там е и много влажно.

Иначе за здрав човек мисля, че е горещо, но ако желанието за Барселона е по-силно, отидете.

Кои други градове и държави са ви в топ списъка? Ние миналия август имахме възможност за отпуска, бяхме в малко особен период и нямахме планове. Отидохме до Братислава и Виена. Беше около 25 градуса, даже някои дни малко по-малко. Беше топло и приятно, без да се умира от жега. Обикаляхме по 15 км дневно, беше много хубаво!

Казвам го, за да помислите ако все пак имате някакви други градове, които много искате да посетите.

Иначе ще си е жега в Барселона, но навсякъде има климатици. Иначе зависи и вие от кой тип туристи сте, какво търсите и как искате да си прекарате времето. Аз се върнах преди дни и изгорях. Един ден забравих да се намажа със слънцезащита и бях много червена по раменете. Слънцето вече е силно, макар да видях хора на Барселонета да се пекат без сянка!

А и има варианти да пътувате извън града, препоръчвам като задължителна дестинация Фигерас и музеят на Салвадор Дали. Много интересно място.

# 301
  • София
Благодаря ви! Ще оставим за наесен или пролетната ваканция Барселона. Ще съм със седмокласник и ще ни е много напечено, но пък тъкмо да се разведри обстановката!
Иначе градове за разглеждане - бол. Може да отскочим до Прага, до Амстердам...има какво да покажем поне на децата. Аз повечето европейски градове съм разгледала, но в някои от тях винаги с удоволствие се завръщам.

# 302
Юли в Бсн е топло но не е непоносимо. За мен Париж, Мадрид, Пловдив на пример през юли са много по зле и при все че няма влага.
Аз съм много зиморничева и тятоло ми се е адаптирало към жегите и пак получих топлинен удър в Мадрид. Аз бях на около 30г, здрава и спортист.

На плажа в Бсн има хора АБСОЛЮТНО  целоголишно.

За туристите най трудна е адаптацията към влагата през топлите месеци. Когато излезеш от летището и те удахи влажния въздух като на отворена фурна.. но за няколко часа се свиква Simple Smile
Никога не съм спала на терасата 😄 и за ужас на всички спя завита абсолютно винаги, но е вярно че нощем е топло най топлите нощи стига до 27 градуса минимална Т, но пък във всички хотели, заведения, таксита, транспорт има климатици..

# 303
  • Mediterraneo
Аз за почти 10 години тук не мога да се аклиматизитам към тая пуста влага. И към прахоляка при нас( Ели, забулва ли ви сахарски пясък?). От вчера духа силно, небето е сиво, морето не се вижда, дишаш прах; тази нощ е преваляло, всичко е леш, опашки пред автомивките, все едно зехтин раздават безплатно. Това ме мори мен,не жегата. Реално Т и лятото не минава 35, но с влагата се усеща ужасно много.

# 304
Аз за почти 10 години тук не мога да се аклиматизитам към тая пуста влага. И към прахоляка при нас( Ели, забулва ли ви сахарски пясък?). От вчера духа силно, небето е сиво, морето не се вижда, дишаш прах; тази нощ е преваляло, всичко е леш, опашки пред автомивките, все едно зехтин раздават безплатно. Това ме мори мен,не жегата. Реално Т и лятото не минава 35, но с влагата се усеща ужасно много.

При нас пясък няма. Каталуня е много зелена Simple Smile. И аз живея на 3 пресечки от плажа, но влагата е много висока, да.
На мен не ми пречи, честно казано, но истината е че дава термично усещане на 2-3 горадуса повече.

Като заключение казвам. Може да се идва в Бсн през Юли и реално е много пълно с туристи. Може да се случи много топъл ден и да трябва по обяд да помързелувате на климатик, но като цяло не е драма.

# 305
Как са плажовете, предполагам има широка свободна зона, душове както по други места в Испания. Има ли някой, който да предпочетем, с градски транспорт ще се движим?

# 306
  • ново
Ние лично ходим на плаж в Бадалона, на една спирка с влака ни е. Плажът е широк и има много място. Иначе обичаме плажа на Барселонета, но само за разходка вечер, прекалено пренаселено е за плаж.
Ели, точно влажността е убийствена, особено когато живееш близо до плажа. За жалост “нашия” плаж е забранен за плажуване, иначе е на 5 мин.

# 307
От градските плажове, които не харесвам, най ми допада Bogatell. Всичките са големи но с много хора и мрежи за волейбол.

Най близкия хубав плаж е на Prat. Огромен е и колкото и хора да има никога не се усеща пренаселен.
После Casteldefells , Sant Pol del Mar, Sitges и което и да хванеш крайбрежно селце.. от там отиваме на коста Брава, Коста Асул и прочее..

Подредих ги по разстояние. От Casteldefells ( вкл) нататък се ходи с влак.

Миналото лято душовете бяха спрени поради сушата. Не знам дали това лято ще ги отворят, но ако да, са много и навякъде.
На градските плажове има и шкафчета с ключ до червения кръст, на самия плаж.

# 308
Да дам моите 5 ст. по темата — за мен най-удобно от и до летището е ползването на метро, така или иначе, автоматите за карти се намират до метростанцията на летището.
При пристигане отидохме до въпросните автомати, купихме билетите и трамбовахме целия път обратно, за да се качим на автобус 46.
Междувременно разучихме добре да боравим с приложението за плануване на маршрут на TMB и много лесно пътувахме из града.
Хотелът ни беше в Ешампле, до Хоспитал Клиник. Ползвахме метрото за връщане до летището — от хотела до терминала, с едно прикачване, отне ни около 50 минути.

В темата четох няколко коментара, че в града миришело на урина. Аз такова нещо не усетих, напротив, градът беше много чист, въпреки безводието.
Единственото място, където ме лъхна мириса на урина, беше около Камп Ноу.

Горещо препоръчвам Космо Кайша Сиенса!

# 309
Да дам моите 5 ст. по темата — за мен най-удобно от и до летището е ползването на метро, така или иначе, автоматите за карти се намират до метростанцията на летището.
При пристигане отидохме до въпросните автомати, купихме билетите и трамбовахме целия път обратно, за да се качим на автобус 46.
Междувременно разучихме добре да боравим с приложението за плануване на маршрут на TMB и много лесно пътувахме из града.
Хотелът ни беше в Ешампле, до Хоспитал Клиник. Ползвахме метрото за връщане до летището — от хотела до терминала, с едно прикачване, отне ни около 50 минути.

В темата четох няколко коментара, че в града миришело на урина. Аз такова нещо не усетих, напротив, градът беше много чист, въпреки безводието.

В тази връзка да попитам как стои въпроса с ползването на обществените тоалетни в Барселона? Предстои ми пътуване след месец.

# 310
Ние ползвахме тоалетни, когато сядахме да консумираме в заведение — не се заплащат.
Не сме имали нужда да търсим обществена тоалетна.

# 311

Само на една уличка в Готическия квартал ни замириса. Улиците се мият,  видяхме една машина, мие тротуарите и стените на сградите, минаваше по една тясна уличка на Готическия квартал.

До летището ползвахме шатълите, спирката беше близо до хотела ни и стигнахме до летището бързо, за около половин час.

На нас не ни се наложи да ползваме обществени тоалетни. Така си съставих програмата, че тоалетните ги ползвахме по забележителности и в заведения, в които се хранихме. В магазините Зара и НM също има тоалетни. И там ползвах.

# 312

До летището ползвахме шатълите, спирката беше близо до хотела ни и стигнахме до летището бързо, за около половин час.

За Аеробуса ли говориш?
Ако е за него — то за него не важат картите. Заплаща се отделно — около €12 за отиване и връщане. Подобна е и цената за Т-кашуъл (10 пътувания). Не си заслужава да дадеш €12 и да имаш само 2 пътувания.
А ако човек си закупи Т-южуъл, Т-кашуъл… ползва и метрото до летището, както и автобус 46.
Ние си купихме Т-южуъл (неограничен бр. пътувания в рамките на месец) и не съм правила никаква сметка колко пъти се качвам на някакъв транспорт.

# 313
  • малкия йеросалим
Ох аз съвсем се обърках с тези карти за пътуване!
Чета тук в темата,чета и в страницата за картите и ми е каша.
Значи ние сме 7 възрастни( две семейства сме).Да взема по 1 семейна карта за една седмица на семейство или на всеки карта.... не мога да схвана кое е най-удачно...Пълна бъркотия ми в в главата. Апартамента ни е до фонтана и мисля повече време да си ползваме транспорт, но и да ходим пеш.Ако някой ми разясни ще съм много благодарна!
И за друго да помоля.Резервирах апартамента през Airbnb. Някой отсядал ли е там да каже впечатления. Дълго търсих нещо бюджетно и като ми изкочи този апартамент веднага го резервирах.Но после започнах да се притеснявам да не е някаква измама. Апартамента изглежда много добре,а пък цената не е много висока и се притесних да няма някаква уловка.
https://bg.airbnb.com/rooms/1095807116557377949?viralityEntryPoint=1&s=76

# 314
Djordja, да, аеробусите. Знам, че не важат картите, просто написах че ни беше удобно с тях. Всеки си приценява, дали си заслужава или не. За мен аеробусите са си удобство. За транспорта на нас ни стигнаха за 4 дни по една карта Т casual. Така ги и сметнах предварително. Разликата между 2 билета на аеробус отиване и връщане и 2 Тcasual карти с твоя вариант - 2 карти Т usual е само 5.6.евро за двама. За мен няма смисъл да се стискам за 6 евро. Сега ако някой трябва да ползва много транспорт, там вече е друга бира.

Общи условия

Активация на акаунт