Барселона - тема 13

• 46 238
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • Враца
[Имате ли представа дали може да се побере голям куфар в тях?

quote author=DayInMay link=topic=1638446.msg48499779#msg48499779 date=1725348134]
На гарата има клетки за багаж.
[/quote]
https://www.stowyourbags.com/en/shop/barcelona/?gad_source=1&gcl … QS3RoCHQsQAvD_BwE
Тук има сайт и локации на три места за съхранение на багаж.
Обикновено са с различен размер и има за големи куфари, да.

# 481
..като една от идеите ни е да отидем с кола до Барселона като минем по цялото източно крайбрежие. От известно време чета темите за Барселона тук и събирам полезна информация, но ми се иска да попитам няколко неща и да получа съветите ви: Като цяло идеята на самото пътуване е да не се напрягаме да бързаме за забележителности (и да се приберем по-изморени, отколкото сме тръгнали), а да ги видим измеждудругото. Иска ни се да забавим малко темпото, че в последно време сме все забързани в работа и ежедневие. Набелязали сме като задължителни места за посещение: Саграда Фамилия, Hard Rock Cafe, съответно площад Каталуния, пазарът La Bouqeria, тук може да включим и разходка по La Rambla, мислехме парк Гюел, но след прочетеното тук разбирам, че не е нещо, което трябва да посетим на всяка цена…
Разбира се, всеки има предпочитания и вкус, но за мен парк Гюел е най-емблематичното и красиво място в Барселона. Саграда Фамилиа е по-известният символ на града, но там някак си по-скоро наблюдател, докато в парка се усещах в едно с творението на Гауди. Отивам за амнайсти път в Барселона (и съм живяла година и нещо), но първото, което ми мина през ума - Парк Гюел - пак, задължително!
Hard Rock Cafe е доста неприятно за мен място - фрашкано с туристи, блъскане, висене, не предлага нищо особено. Камп ноу - не съм запален футболен фен и понякога се дразня, че за някои хора градът остава в сянката на отбора. (А после имах и гадна асоциация - ходих много близко до него на поклонение на починал 🫥)  Добри отбори имат много градове, но архитектурата на Барселона е отличителна и за мен си струва несравнимо повече.

За пътуване по крайбрежието, мога да препоръчам няколко градчета. Бланес и Льорет де Мар са симпатични, на север, тоест в района Коста Брава (тоест “смелия бряг” - по-осезаеми вълни, скалисти брегове и т.н). На юг от Барселона, на ок. 1 час е Калафель - пешеходната зона край плажа е много спокойна и приятна. Тази част от брега е Марезме - морето е разкошно там - почти без вълни, съответно много по-топла вода, по-плитко е.

Ако решите да се отдалечите от брега - Жирона е очарователно градче! Старият град в центъра с павирани улички - разкошен е.

# 482
Йорет де мар е пълно с пияни англичани.. пренаселено и пошло. Сигурга ли си че става въпрос за Йорет?
Аз препоръчвам Тоса Simple Smile

Да, и мен ме изненада Хард Рок кафето като атракция Simple Smile
За парка Гуел.. и аз съм от хората които не го харесват, явно си е до вкус.
Аз обичам Готическия квартал, Сант Пау, Montjuic и Побле Еспаньол и нещо много малко известно, но много красиво е манастира на Педралбес( освен Саграда Ф и прочее)

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 20:54 от Eli..........

# 483
Здравейте, Abogada, не съм Тонка*, но мога да Ви дам името на апартамента, в който бяхме. Но е голям - за 6-8 човека (едва ли ще откажат и за по-малко, но паричките ще са същите сигурно) и е в Hospitalet de Llobregat, което е на 15-20 мин. с метро от Саграда Фамилия. Аз го намерих в AirBnB и много ни хареса. За 3 нощувки струваше 1000 лв. март месец.
LORAH_T, питахте ли дали не може да си оставите багажа на съхранение при собствениците на апартамента? Ние така правим. В същото положение сме - пристигане в 9 сутринта в събота (но чак на 19-ти октомври).

Тонка*, може ли да споделите информация за апартамента, който сте наели? Ние ще сме седмицата преди вас, все още не съм запазвала нищо и като че ли не мога да се ориентирам и избера място.

# 484
Animasu,
Търся апартамент за 5 човека през октомври. Може ли да ми дадеш координати на ползвания от теб?

# 485
  • sofia
Световноизвестен град с няколко топ забележителности, а като четеш за Барселона, парк Гюел се споменава сред първите места, които да види човек там, но да не отидеш, защото си прочел в някакъв форум, че на някой си не му било харесало...

# 486
Последно при нас решихме с мъжа и и детето на 12 ти октомври пристигаме на Барселона Ел Прат летището, ще наемем кола от там и се пускаме към обиколка на Барселона до вечерта, след това харесахме едно градче по път(Терагона)  за Валенсия(там ще сме 2 дни). С кола някакви предложения какво да видим и посетим в Барселона за около 7часа? И дали има някакви намаления за рента-кар, които да дават отсъпка при наем 😁
Благодаря на отзовалите се

# 487
На нас парк Гюел много ни хареса....изненадвам се на големия брой хора тук, които са се разочаровали...Но хората сме различни, разбираемо.... И все пак си мисля, че не е за пропускане....

# 488
Последно при нас решихме с мъжа и и детето на 12 ти октомври пристигаме на Барселона Ел Прат летището, ще наемем кола от там и се пускаме към обиколка на Барселона до вечерта, след това харесахме едно градче по път(Терагона)  за Валенсия(там ще сме 2 дни). С кола някакви предложения какво да видим и посетим в Барселона за около 7часа? И дали има някакви намаления за рента-кар, които да дават отсъпка при наем 😁

За Барселона град горещо препоръчвам да не се движите с кола. По- добре я оставете някъде и вземете градски транспорт или просто се разходете пеша. В много зони не може да се паркира, често дори платените подземни паркинги са пълни.  Струват около 4.5-5 евро на час.
Готическият квартал и Гран де Грасия, където са къщите на Гауди могат да се видят пеш и за около 3часа без спринтове.

Ако все пак ще сте с кола, набележете си паркингите предварително.

# 489
Може за много хора да е известно, но понеже на мен ми направи впечатление, а се сещам сега, реших да го напиша, защото може да е полезно за някой. Много от централно разположените места (а и не само централните) за настаняване имат депозит "Щети", като на първото място, на което бях запазила, беше 400 евро в брой. Тогава четох, че някои хора са имали разправии с конкретния хотел, заради депозита. Така че внимателно си четете условията и ако има такъв депозит, то поне да е плащане с карта. Другото е туристическата такса - в централните райони е около/над 5 евро на човек, докато в Hospitalet de Llobregat беше около 1 евро и половина. Здравейте, GERy@K! Изпратих Ви го на съобщение.
Animasu,
Търся апартамент за 5 човека през октомври. Може ли да ми дадеш координати на ползвания от теб?

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 06:31 от anmasu

# 490
Така ли… ох мислехме за наше улеснение да сме с автомобил.. ами по-добре ще е тогава да слезнем от летището и да се насочим някъде за разходки пеша и към края на вечерта да се вземе колата, която ще ни е нужна за пътя. Добре, благодаря Ви от сърце❤ Много се радвам, че има такива отзивчиви хора!
Ние ще бъдем с 1куфар, който е 25кг.. каквп да мисля за него, докато обикаляме и докато вземем колата?.. някакъв съвет. Виждам, чв има доста места за взимане на рента кар, така, че ще действаме след разходка. А транспорта от летището до Готическия квартал с какво да се движим?

quote author=Eli.......... link=topic=1638446.msg48503312#msg48503312 date=1725390606]

За Барселона град горещо препоръчвам да не се движите с кола. По- добре я оставете някъде и вземете градски транспорт или просто се разходете пеша. В много зони не може да се паркира, често дори платените подземни паркинги са пълни.  Струват около 4.5-5 евро на час.
Готическият квартал и Гран де Грасия, където са къщите на Гауди могат да се видят пеш и за около 3часа без спринтове.

Ако все пак ще сте с кола, набележете си паркингите предварително.
[/quote]

# 491
Виждам че хората са доволни от този сайт за места за оставяне на багаж. Имат много локации :

https://radicalstorage.com/es/storage-list/barcelona?ac=532&suba … _BwE&gclsrc=aw.ds

# 492
  • София
Тонка*, може ли да споделите информация за апартамента, който сте наели? Ние ще сме седмицата преди вас, все още не съм запазвала нищо и като че ли не мога да се ориентирам и избера място.
Апартаментът е Flat Top Manager, през Букинг го резервирах. Не знам колко човека сте, ние сме 8 жени - 4 спални, кухня, всекидневна, 2 бани и тоалетни, тераса.
Останах неприятно изненадана, че ще ми блокират от картата 300 евро депозит, които ще освободят до 10 дни след престоя. Но така или иначе отзивите са доста добри за жилището и няма да го сменям заради едниния депозит. Също така мястото е централно, което за нас е от огромно значение.
Местната такса е някъде 2-3 евро на човек за нощувка, което е окей. Не си спомням колко е общата сума за апартамента, пада се малко над 100 лв за нощувка на човек. Хотелите бяха доста по-скъпи и то за гъчкане в 1 стая.

# 493
На нас ни блокираха 500е във Франция преди два дена за съвсем малък апартамент.

Ако оставите апартамента в добро състояние няма проблем с връщането на парите и става дори по бързо. Вече ни ги отблокираха.

# 494
  • София
Ели, ама ние не отиваме, за да вандалстваме. Joy Пък и реално там само ще спим. Надявам се да заварим апартамента в нормално състояние, за да не се налага да плащам чужди щети.

Общи условия

Активация на акаунт