Барселона - тема 13

• 46 223
  • 751
  •   2
Отговори
# 510
В момента сме в Лорет де Мар! Освен,че вали дъжд от два дни друго не притеснява. Посетихме Барселона и много   ни хареса. Бяхме на хълма Монтжуик,Испанското село и площад Испания, който трябва да се види на всяка цена. Сградата на Музея на каталунското изкуство е внушителна, площада също. Саграда Фамилия и парка Гюел ще видим след няколко дни.

# 511
  • малкия йеросалим
Аз имам въпрос! Фуникуляра за хълма Мунджуйк само от едно място ли може да се качим?

# 512
Здравейте отново,

Който е ходил, може ли да сподели най-удобния и бърз начин да се стигне до двореца Монсерат? За там дали е необходима предварителна попукпа на билети или може и на място?

Понеже никой не се включи с коментар, а постът остана назад в темата, го споделям отново, ако някой може да даде съвети.
Благодаря предварително. 😊

# 513
  • В центъра на моретата
Най-бързият начин е с кола (рента кар, такси). Докато бяхме там, като решихме кой ден ще ходим, и си купихме през трипадвайзър половиндневна екскурзия с гид до Монсерат. Взеха ни от хотела и после ни върнаха. Когато бяхме за първи път нямаше билети за Монсерат, но опашка си имаше. Чакахме около час, вероятно. Билетите следгодина-две ги въведоха.
В Барселона ползвахме  Фринау за такси. Можете да видите от сега колко ще ви излезе отиването до там и да си направите сметката.  Знам, че има автобуси и влакове, но едва ли ще са по-бързи от кола.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 22:12 от zaek

# 514
Здравейте отново, оказа се, че ще пристигнем в Барселона на 12 октомври, а това бил и празника на Испания🙂
Въпроса ми е, ще работят ли забележителности, транспорт и местенца за хапване и посещения? Има ли нещо различно на този ден? Благодаря

# 515
  • Mediterraneo
Транспортът ще работи, разбира се. Както и заведенията. За музеи и туристически места също съм почти сигурна, че работят. В много градове дори са безплатни посещенията на този ден, за Барселона не знам.

# 516
12 Oктомври не е само празник на Исп я на целия испаноговорящ свят ( предимно бивши колонии). Отбелязва се откриването на Америка 1492г от Колумб.
В Барселона има малко събития свързани с празника, предвид че има много хора които не смятат празника за свой защото са каталунци..

Има шествие тип митинг на пл. Каталуния и по принцип  има нещо в музея на корабоплаването на пристанището.
Трябва да се провери някъде по близо до датата.
Иначе, магазините не работят, музеите се плащат или са затворени.

# 517
В крайна сметка си закупихме онлайн билети за Монсерат от официалния им сайт, като билетите освен посещението на място, включват и транспорта до и от там (влак + железница). Само не ми стана ясно къде точно трябва да ги осребря/валидирам тези билети за влака и железницата (на машина ли, в офис ли?). Някой може ли да помогне? На самия билет пише:

Show your ticket at the Ferrocarrils de la
Generalitat de Catalunya booths in Plaça
Espanya and follow the instructions in 'YOUR VISIT'.
Important: The opening hour of the ticket office in FGC Plaça Espanya is from 8:00 h to 14:00 h. And you can only validate your ticket transport in this schedule.

# 518
На пл. Espanya има знак и дупка като за метро. Вътре има гище. Трябва да следите този оранжев знак.

# 519
Здравейте, много благодаря на всички, които споделят толкова полезна информация!

Включвам се с въпрос - купих билети за мач на Барселона. Изпратиха ми имейл, в който да попълня имената на хората, за които са купени билетите. Тръгвайки да попълвам, видях, че искат и номер на документ за самоличност. Може ли някой, който вече е минавал тези стъпки да потвърди, че това е стандартна практика. Уж от официалния сайт купих билетите, но нещо ме притесни споделянето на такъв тип информация и реших да се допитам до вас. Благодаря предварително.

# 520
  • София
Здравейте, много благодаря на всички, които споделят толкова полезна информация!

Включвам се с въпрос - купих билети за мач на Барселона. Изпратиха ми имейл, в който да попълня имената на хората, за които са купени билетите. Тръгвайки да попълвам, видях, че искат и номер на документ за самоличност. Може ли някой, който вече е минавал тези стъпки да потвърди, че това е стандартна практика. Уж от официалния сайт купих билетите, но нещо ме притесни споделянето на такъв тип информация и реших да се допитам до вас. Благодаря предварително.
Да, ние въвеждахме. След това при влизане не са проверявали лични документи.

# 521

Да, ние въвеждахме. След това при влизане не са проверявали лични документи.

Благодаря!

# 522
Здравейте! И ние взимахме, за мач от Шампионска лига, от официалния сайт на ФК Барселона. Искаха данни от лична карта.

# 523
  • малкия йеросалим
Здравейте.
Имам един малко по-нестандартен въпрос. Ще бъдем в Барселона в периода 14-18.10.Планирала съм да отделим един ден за посещение на увеселителния парк ПортАвентура.Гледам в сайта им,че има промоция за групи от над 10 човека като цената на билетите е наполовина от редовните.Ние сме 7 човека и си търся още трима,за да купим евентуално билети на по-ниска цена:)
И другото  за което искам да помоля е за насоки за места за хранене тип улична храна.

# 524
Тук от темата бях прочела за сандвичите " Bo de B "....много ни харесаха, два пъти бяхме наблизо и  двата пъти си взехме...чака се доста и плащането е само кеш, но те постоянно предупреждават...

Общи условия

Активация на акаунт