Барселона - тема 13

• 46 337
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Защо не, ако са повече хора? На нас таксито до летището ни излезе, колкото билета за метрото (таксито беше към 35 евро, ние 6 човека, ако бяхме с метро х 5.5 евро на човек, излиза и повече).
Разбира се.
Такси, по- евтино от автобус, освен ако не е за стотина метра, едва ли Simple Smile
Забрави да кажеш, че тази цена е с Метро(най-скъпата възможна)
С влак е наполовина, а с автобус 5 пъти по-евтино или 0,60 евро по сегашната все още намалена тарифа, при купуване на десеторен билет.
Или 6 човека за 3,60евро общо

# 361
Казала съм 😉 Плюс това, не съм сигурна, че ние имахме възможност за придвижване само с 1 транспорт, различен от метро, от Hospitalet de llobregat.
Защо не, ако са повече хора? На нас таксито до летището ни излезе, колкото билета за метрото (таксито беше към 35 евро, ние 6 човека, ако бяхме с метро х 5.5 евро на човек, излиза и повече).
Разбира се.
Такси, по- евтино от автобус, освен ако не е за стотина метра, едва ли Simple Smile
Забрави да кажеш, че тази цена е с Метро(най-скъпата възможна)
С влак е наполовина, а с автобус 5 пъти по-евтино или 0,60 евро по сегашната все още намалена тарифа, при купуване на десеторен билет.
Или 6 човека за 3,60евро общо

# 362
Такси, по- евтино от автобус, освен ако не е за стотина метра, едва ли
Нямам никаква представа дали е по-евтино. На почивка предимно почивам, достатъчно си бръчкам мозъка през другото време с какво ли не. Тцъ, само искам да е удобно, прохладно и чисто. В случая - и бързо Smiley

ПП Може би съм те подвела с израза "си струва". Не съм го ползвала правилно. "Струва" в смисъл, че четирима човека имат различен ритъм - дали за хранене, дали умора, дали кой как иска да прекара следобеда. Качваш младежите на такси към хотела и "чао" Blush

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 19:42 от Анонимен

# 363
Здравейте, някой ползвал ли карта Barcelona Go City, хареса ни варианта All-Inclusive Pass за 3 дни. Освен забележителности, има и различни турове, за които като се регистрираш ми искат и банкова карта, ако не се явиш или си с изтекъл пас, да те таксуват. Има възможност за анулиране 24 ч. преди тура, надявам се са коректи, та ако някой е ползвал, моля да каже дали е бил доволен или не.
Ние ще сме в Барселона за 4 непълни дни, осем човека като децата са големи на по 18-20 г., все още изготвяме плана, ако може някакъв съвет, колко е постижимо на ден за разглеждане и обикаляне. Желаните места са Саграда Фамилия, парк Гюел, каса Мила и Батийо, FC Barcelona, Аквариум, музеи по скоро не, евентуално на Пикасо. До Монтжуик, ама там някакси не мога да се ориентирам от кое първо да тръгнем да разглеждаме, кое си заслужава задължително. Ох, много дълго стана, извинявам се! Приемам всякакви съвети!

# 364
stemas, тази карта за първи път я чувам, не мога да давам съвет.
Нашият лежерен план за Барселона тази година беше с разглеждане на 2забележителности на ден и през другото време мотаене, пиене н кафе, обяд, вечеря.
При по-активна програма, може да имате по 3забележителности на ден и свободно време.

# 365
Здравейте! Ние бяхме за 2 дни и половина. Към 17 ч. тръгнахме към центъра и нямахме много време, защото се стъмваше рано. Разходихме се по La Rambla и от там поразгледахме Готически квартал, Катедралата на Барселона, за която знам че е много красива и отвътре, но ние успяхме да я видим само отвън (мисля, че е с вход 9 евро). В Готическия квартал пропуснахме Двореца на Каталунската музика, така че ако можете, поне отвън го вижте (с едни красиви колони е). На следващия ден бяхме в Парк Гюел, не знам защо толкова се разбързахме там и стояхме само 1 час, отидохме до Барселонета и седяхме на плажа около 2 часа (а част от групата отиде до аквариума, но не бяха впечатлени, за 1 ч. го разгледаха), после в Саграда Фамилия (с аудиогид; когато си купите билет онлайн, сваляте приложение и после Ви дават код/парола) - в нея бяхме сигурно 1 ч. и 30 мин. - 2 часа и пак не ми стигна. Може би  отделете повече време на Саграда Фамилия и парк Гюел, ние със сигурност не отделихме достатъчно време, може да ги съчетаете в един ден, че и трето нещо да сложите ( на около 30 мин. са едно от друго с транспорт, мисля). Последният ни ден, част от групата бяха в музея на ФК Барса (тогава стадионът още се ремонтираше, сега не знам). Обиколката им беше около 1 ч. - 1 ч. и 30 мин., ако имате студенти, има намаление, когато плащате на място, в сайта не беше обозначено, много им хареса, бяха много впечатлени. После всички отидохме в Casa Mila, обиколката е 1 ч. и 30 мин. - 2 часа (с аудиогид). След нея бяхме в Парка на Цитаделата, той не е много голям, около 30 мин. го разглеждахме и поседяхме още 30 мин. на пейка. След него отидохме до Монтжуик, като  цел ни беше Градина/парк с кактуси и после част от групата бяха на мач на стадиона. В Монтжуик има много градини, които не можахме да разгледаме, мисля че са много хубави. Също, което изглежда много хубаво, е да се хване лифтче до Монтжуик, ние не успяхме.
Ние бяхме март месец, когато слънцето залязваше към 19 ч., а може и по-рано да беше. Така че денят ни беше къс реално, Вие може да имате повече време, стига да имате физическа възможност. Но пък сега се замислям, че се водеше извън сезона и не сме чакали много по входовете, но то пък като са на определени часове, може и Вие да не чакате. Транспортът е страхотен, ако Ви идва в повече ходенето, но си е и пешеходен град. Препоръчвам аудиогидовете на Саграда Фамилия и Casa Mila, без тях не знам дали би ми било интересно. Освен да разгледам, съжалявам, че не можах да поседна в Саграда Фамилия и просто да се насладя. Преди да тръгнем, си мислех че в един ден ще можем да обиколим  Sagrada Familia, Casa Mila и Casa Batllo, но помня че някой тук ми писа (за което много благодаря!!! нямаше да можем, а пък и входовете за къщите започват от 30 евро някъде), че е много, и наистина, дори и да имате физическа възможност, мисля, че идва в повече за сетивата. Всички билети, освен за музея на ФК Барселона, купих онлайн, има намаление за студенти. Имахме една оптимална програма, според възможностите на групата - бяхме от 20 годишни, през 35 г., до 59 г. Да Ви е много хубаво!
Здравейте, някой ползвал ли карта Barcelona Go City, хареса ни варианта All-Inclusive Pass за 3 дни. Освен забележителности, има и различни турове, за които като се регистрираш ми искат и банкова карта, ако не се явиш или си с изтекъл пас, да те таксуват. Има възможност за анулиране 24 ч. преди тура, надявам се са коректи, та ако някой е ползвал, моля да каже дали е бил доволен или не.
Ние ще сме в Барселона за 4 непълни дни, осем човека като децата са големи на по 18-20 г., все още изготвяме плана, ако може някакъв съвет, колко е постижимо на ден за разглеждане и обикаляне. Желаните места са Саграда Фамилия, парк Гюел, каса Мила и Батийо, FC Barcelona, Аквариум, музеи по скоро не, евентуално на Пикасо. До Монтжуик, ама там някакси не мога да се ориентирам от кое първо да тръгнем да разглеждаме, кое си заслужава задължително. Ох, много дълго стана, извинявам се! Приемам всякакви съвети!

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 20:20 от anmasu

# 366
Здравейте, ще пътуваме 10 човека /4 семейства/ за Барселона и за два- три дни и бих искала повече инфо за Barcelona family card. Изгодно ли е да се вземе и как се използва?
Кой вариант за карти е най-удачен / включващ транспорт и забележителности? Благодаря предварително

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 08:44 от Дaмaсценa

# 367
  • София
Има проект да се баннат airbnb апартаментите в Барселона. Предложението идва отдолу, от жителите, кметът го подкрепя. Туристите покачвали цената на жилищата и местните страдат. Това е абсолютната истина, която споделят и моите близки, които живеят там. Но подозирам и бизнес интереси от страна на хотелиерите. Ние стояхме 5 седмици в Барселона в голям апартамент с 2 спални и голям хол в центъра за 3000 евро. Хотел сигурно щеше да ни струва един бъбрек.

# 368
  • Melmak
То даже вече май е баннато и позволяват само краткосрочно наемане с минимум 31 дни.

Изключение май прави ако отидеш при домакин, който си дава стая от жилището, в което живее, защото това трудно го контролират.

Неприятно е и тая Барселона, заедно с неприятното им местно население ми слиза много надолу в класацията.
Като цяло има много туристи, но и много миграция, квартирите са трудна задача за живущите там, явно и хотелиерите имат силно лоби.

Ние преди години сме отсядали в Йорет дел мар, където настаняването е по-достъпно и хубаво, пътувахме до Барселона капитал, за да разглеждаме. Опция е, а и не си в лудницата.

# 369
Ох на Йорет не бих отишла..  толкова е масифицирано и ако те притесняват туристите..  там испанци почти няма Simple Smile. Ако някой се интересува има много по-приятни и красиви села наоколо.

Йорет е точно място за дискотеки и напиване на англичани  според мен.

Който ще идва в Бсн следващите седмици имайте предвид, че линия 4 на метрото (жълтата) ще е в ремонт на няколко места. Ще има безплатен бус между засегнатите спирки.

За туристическите апартаменти, ще намалят лицензите на бройка и ще има повече контрол върху договорите. Но още никой не е казал как точно ще стане.

# 370
  • Melmak
Йорет беше прилична опция за цена и спане. Честно казано там само спахме и закусвахме, понякога и вечеряхме. Иначе обикаляхме по цял ден и не съм видяла да е неприятно, но и бяхме май месец, като може би не е толкова пълно. Идеята ни не е била плажове, а градски туризъм.

Иначе сега бях на гости на моята приятелка, която живее в Barcelona capital и опознах малко повече животът там, различно е усещането, сякаш бях по-малко турист. Има хубави неща, но управлението на града не е едно от тях, престъпността е много вече, явно се дава лесно резиденция на хора извън ЕС, което носи известни проблеми.

Лошо ме впечатли липсата на вода и спрените фонтани.

# 371
Водният резерв стигна до 14% предвид че от 8% надолу не може да се ползва, защото е кал.

Сега леко се позакрепи положението с 35% предвид, че до края на лятото и евентуално някакъв дъжд остават 3 месеца.

Дано на някой не му хрумне да пусне фонтани... ( душовете на плажа мисля продължава да са спрени).

# 372
  • ново
Ние сме в Барселона от вчера. Днес бяхме на плаж в Монтгат, душовете май не работеха. Утре ще ходим до Барселонета, ще видим там как е.

# 373

Ние зимата ползвахме този пас и го "превъртяхме". Доста пари спестихме.
Имайте предвид, че ако искате да посетите музея на Пикасо се записва тур, който включва обиколка на готическия квартал и места, свързани с Пикасо. Също за парка Гюел, Саграда, Монтджук има турове с гид преди посещението. Преди тапас тестестинг-а също има тур. Гидовете- млади хора, с отлични познания за града. Двама от тях не бяха испанци. Беседите не бяха досадни, а информацията бе поднесена интелигентно и с чувство за хумор.
Не знам какво се случва в случай, че не отидеш.

П.П. Ползвахме и Go city pass и в Стокхолм, но там нямаше турове.

# 374
  • Melmak
Разбира се, наясно съм защо няма фонтани. Просто отбелязвам, че липсата им плюс мръсотията и некъпаните хора ми създаде неприятно усещане.

Иначе Барселона си има много плюсове и красоти, на вас пожелавам дъжд, а на туристите възможност да я посетят!

Общи условия

Активация на акаунт