Барселона - тема 13

• 46 328
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Водният резерв стигна до 14% предвид че от 8% надолу не може да се ползва, защото е кал.

Сега леко се позакрепи положението с 35% предвид, че до края на лятото и евентуално някакъв дъжд остават 3 месеца.

Дано на някой не му хрумне да пусне фонтани... ( душовете на плажа мисля продължава да са спрени).
Скоро ще направят и там фабрика за вода или за филтриране на морска вода.
И без това те са от пионерите в тази област. На Дубай и наоколо те са им строили системите.
По някои островите и Алмерия са с такава  вода

# 376
Здравейте, някой ползвал ли карта Barcelona Go City, хареса ни варианта All-Inclusive Pass за 3 дни. Освен забележителности, има и различни турове, за които като се регистрираш ми искат и банкова карта, ако не се явиш или си с изтекъл пас, да те таксуват. Има възможност за анулиране 24 ч. преди тура, надявам се са коректи, та ако някой е ползвал, моля да каже дали е бил доволен или не.
Ние ще сме в Барселона за 4 непълни дни, осем човека като децата са големи на по 18-20 г., все още изготвяме плана, ако може някакъв съвет, колко е постижимо на ден за разглеждане и обикаляне. Желаните места са Саграда Фамилия, парк Гюел, каса Мила и Батийо, FC Barcelona, Аквариум, музеи по скоро не, евентуално на Пикасо. До Монтжуик, ама там някакси не мога да се ориентирам от кое първо да тръгнем да разглеждаме, кое си заслужава задължително. Ох, много дълго стана, извинявам се! Приемам всякакви съвети!

Ние зимата ползвахме този пас и го "превъртяхме". Доста пари спестихме.
Имайте предвид, че ако искате да посетите музея на Пикасо се записва тур, който включва обиколка на готическия квартал и места, свързани с Пикасо. Също за парка Гюел, Саграда, Монтджук има турове с гид преди посещението. Преди тапас тестестинг-а също има тур. Гидовете- млади хора, с отлични познания за града. Двама от тях не бяха испанци. Беседите не бяха досадни, а информацията бе поднесена интелигентно и с чувство за хумор.
Не знам какво се случва в случай, че не отидеш.

П.П. Ползвахме и Go city pass и в Стокхолм, но там нямаше турове.
Много ми хареса, че предлагат и турове. Моля да споделите дали като искаме да посетим някоя забележителност без предварителна резервация, например някоя от къщите Каса Мила и Батийо, се чака на голямата опашка или минаваме по-бързо с предимство.

# 377
Не мисля, че паса дава предимство за влизане. В каса Мила и в каса Батийо влязохме в първия възможен момент. Влизането в каса Батийо и каса Аматлер е в определен час, като в Аматлер има и гид. За каса Висенс нямам спомен да е имало някакво напрежение относно влизането.
Миналата седмица бяхме отново в Барселона и имаше много, много туристи. Тегаво ще е влизането във въпросните обекти.
Успех!
И се наслаждавайте на всеки миг в този прекрасен град.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 18:32 от sosko

# 378
Относно влизането - мисля, че почти всички къщи, Саграда Фамилия и Парк Гюел, са с точен час. На билета на Парк Гюел прочетохме, че може да влезем май до 15 мин. след часа. Чувала съм, че в пиковия сезон, ако закъснееш, не пускат.

# 379
Жалко, ако вземем този пас не можем да си запазим предварително час за обектите, което означава че има голяма вероятност да чакаме с часове и да не можем да посетим повечето набелязани места, поради ограниченото ни време. Поне за Саграда Фамилия и Парк Гюел е с предварителна резервация, тъй като ще е с екскурзовод. И накрая може да се окаже, че пасът няма да си струва изхарчените пари. Много се надявах поне някакво предимство да дава като чакаш на опашката. Благодаря за споделеното! В чуденка сме още, в момента има и отстъпка от цената.

# 380
stemas, колко по-евтино ще ви излезе с този пас? Преценете дали си заслужава, защото ако трябва да висите па час, два на опашка, това за мен е загуба на време, а съответно и на пари.
Купете си билети за забележителностите, които искате и си влезте бързо и безпроблемно.

# 381
stemas, колко по-евтино ще ви излезе с този пас? Преценете дали си заслужава, защото ако трябва да висите па час, два на опашка, това за мен е загуба на време, а съответно и на пари.
Купете си билети за забележителностите, които искате и си влезте бързо и безпроблемно.

Не съм stemas, но елементарна сметка показва колко и дали може се спести, в случай, че човек си направи добра организация. Например посети каса Мила и каса Батийо в първите възможни часове, в два различни дни. Освен това в паса е включен и hop on hop off автобуса, който може да се използва за предвижване между някои от обектите и т.н. Също така могат да се посетят обекти, които не са били в първоначалния план. Въпрос на четене и организация.
Дори и да си купиш билет на място пак ще чакаш на опашка, няма да е бързо и безпроблемно влизането.

# 382

Не съм stemas, но елементарна сметка показва колко и дали може се спести, в случай, че човек си направи добра организация. Например посети каса Мила и каса Батийо в първите възможни часове, в два различни дни. Освен това в паса е включен и hop on hop off автобуса, който може да се използва за предвижване между някои от обектите и т.н. Също така могат да се посетят обекти, които не са били в първоначалния план. Въпрос на четене и организация.
Дори и да си купиш билет на място пак ще чакаш на опашка, няма да е бързо и безпроблемно влизането.

На много забележителности не може да се купи билет на място. На пример Саграда Фамилия.

# 383
Изобщо не говоря за купуване на билети на място, а онлайн.
Те ако знаят какво искат да видят, а очевидно знаят, не виждам проблем.

hop on hop off е добър,  но не и в натоварени те месеци, защото е пълна лудница, има много хора и може да не успеят да се качат на първия, който мине. И пак трябва да чакат.

# 384
Изобщо не говоря за купуване на билети на място, а онлайн.
Те ако знаят какво искат да видят, а очевидно знаят, не виждам проблем.

hop on hop off е добър,  но не и в натоварени те месеци, защото е пълна лудница, има много хора и може да не успеят да се качат на първия, който мине. И пак трябва да чакат.

Беше зададен въпрос за паса и аз споделих моя опит. Споделете Вашия, не ме нападайте.
Да на няколко обекта не продават билети на място, но това не променя факта, че могат да се спестят пари. А това последното за hop on hop off автобуса няма да го коментирам.
Освен Go city има и други пасове, но всеки сам си преценЯ как да си харчи парите и какво иска да получи в замяна.

# 385
Благодаря за съветите! В момента мога да закупя паса за 166 евро за 3 дни. Ако успеем да видим по три забележителности на ден, ще си го избием. Ако успеем и да вмъкнем още нещо в програмата, ще е супер. Добра идея да отидем рано на къщите, да изпреварим опашките.

# 386
Минаха и нашите две седмици лятна почивка Nature Sunny

На излитане не избегнахме за съжаление проблема с въпросния ъпдейт – нашата компания не беше засегната, а и летяхме ден след големия срив, но летището все още беше засегнато, тъй като други полети бяха преместени за този ден. Освен това на нашето летище се залепиха с лепило някакви активисти в знак на протест.. От една страна забавно, от друга - не. Простигнахме чак вечерта.

Слагам в скрит текст, тъй като съм максимално изчерпателна Hug

Скрит текст:
На другия ден беше дъждовно сутринта, обядвахме навън и отиохме в аквариума с резервиран час. За нас бяха около двайстина минути пеша, приятна отсечка.

После разгледахме El Gоtic, катедралата – повървяхме след това до Placa de Catalunya и влязохме да вечеряме горе на деветия етаж на El Corte Inglеs и си взехме за другия ден закуска от ниво -1 . Всички магазини бяха отворени - за нас това беше уау, защото не очаквахме в неделя Heartbeat

На другия ден имаше протести от младежите за много ходене – очаквано. Но при 27 градуса е задължително да бъдеш навън – направихме един голям тур Relieved Като цяло ползвам на ваканции Getyourguide, но в Барселона офертите рядко бяха с цял пакет (тоест трансфер итн), та нямаше смисъл. Купувах билетите директно от сайтовете.

За Casa Batllo имаше много свободни оферти и то ден преди да отидем. Първоначално искахме да посетим вечерта, но на Nighttime tour Rooftop не са включени някои неща. Разгледахме Casa Batllо с билетите Gold – не чакахме въобще и посетихме няколко помещения повече. Доколкото разбрах, това е единственият билет от трите, който предлага fast pass и достъп до терасата. Бяхме горе, намерихме маса с чадър лесно - цените са съвсем нормални като другаде (плащане само с карта). Като излязохме, веднага обядвахме – доста време прекарахме вътре- и беше страхотно. От лазерни ефекти до история.. Всичко ми хареса.

После се разходихме по цялото Passeig de Grаcia. Casa Mila разгледахме обаче само отвън, нямах шанс с младежите за втора къща в същия ден. Следващите дни бяхме на плаж. С тази прозрачна чувствителна кожа не ме питайте как се оправям, но със старателно ползване на слънцезащита не успях да изгоря. Взех си на място Eucerin фактор 50 - идеален продукт Hands Raised Hands

Bogatell е много хубав плаж, хареса ни – благодаря на Ели за препоръката, чудесно изкарахме. Шезлонгите с чадър са по 60 евро, тоест два чадъра с четири шезлонга 120,-. Може обаче да е ползват единично, примерно със собствен чадър да се вземе само шезлонг – или три шезлонга един чадър.. Казват 20,- на продукт.

Чисто е като за обществено място на голям град. Има добра инфраструктура наоколо, човек е добре обгрижван. Душовете работеха. Масажните лели ни питаха само по веднъж на ден, явно помнеха кой кого е питал и не досаждаха. Цените по плажните заведения са напълно нормални. Като цяло заведенията не ни се видяха толкова скъпи, но ние не сядахме директно на La Rambla, защото лудницата, докато се храня, би ме изнервила. Бяхме и в заведения със стейкове - хареса ни много в Grill Restaurante - Steak house, цялата обстановка е много приятна.

Какво друго видяхме..

Parc Güell ми се видя ужасно пълен. Наистина са минали доста години, не очаквах през юли да е е толкова посещаван. Катедралата - изкачихме се и на кулата за снимки, La Rambla естествено und квартал El Raval, Arc de Triomf, парковете, например Parc de la Ciutadella.. Бяхме и на воден парк Illa Fantasia – беше чудесна идея. Също посетихме Лего-изложение с оромни фигури.

Друго – сега ще вкарам смут в темата – коледния магазин на Käthe Wohlfahrt. Като огромни почитатели на Коледа не можехме да пропуснем Christmas Tree

Яхтата Katara беше на пристанището Grinning

Пътувахме с Teleferic de Montjuic, видяхме големия басейн на хълма - не го посетихме обаче, само обядвахме. Бяхме след това в крепостта, има много хубав изглед към града и пристанището..

Sagrada Familia– с посещение на кулата нямаш билети до пети август. Тъй като вече сме били и за нас специално кулата е задъжителна част, не влязохме без нея. Младежите по-нататък пак ще трябва да идват  Моят съвет е да се вземат билетите три седмици по-рано, ако човек иска тур на английски заедно с вход към кулата.

Не бях планирала шопинг, но случайно влязох в Zara и открих, че имат ужасно много неща от лен, който ми е любим – и то на ниски цени. Бях чувала, че колекциите в различните държави са различни, но за първи път виждам такава огромна разлика. Много ми хареса и self check out – само слагаш артикулите в коша и той сам сканира етикетите и ги показва на екрана – тоест няма нужда ти да сканираш. Пред варианта да чакаш безкрайно на опашка, е за предпочитане.

За транспорта не мога да кажа много, бяхме често пеша. Най-дългата отсчека от нашата отправна точка е била около 35-40 минути, жега не ни плаши – издържаше се по сянка и с шапки, просто правехме почивки в кафенето- те са навсякъде, винаги има къде да седнеш да се освежиш за петнайсет минути 😊

На летището обаче е някакъв хаос. И друг път съм летяла през Барселона, но този път се изненадах неприятно. Моят съвет е дори и с онлайн-чек-ин човек да е там минимум 2 часа преди полета. Извиват се ужасни опашки, не работят всички машини за етикетите на bag drop, персоналът е минимум брой.

Ние бяхме заедно с над десет полета на едва две машини (!), едната от които се развали малко преди нашият ред да дойде. Можете да си представите какъв ужас настъпи, защото някои служители бяха на мнение, че цялата опашка е редно да отиде на друга опашка и да чака още час, но в крайна сметка една жена се нагърби с проблема и обработи данните на компютъра, въпреки че беше bag drop.

Предупредиха ни, че куфар, който е платен допълнително, а не заедно с билета, не може да се чекира на машина, защото са два различни QR-кода. Не мога да кажа така ли е или не, защото ние и без това бяхме в крайна сметка на гише, но го оставям тук като информация с въпросителна.

Нищо не усетихме от уж омразата към туристи, хората навсякъде ни посрещаха мило и усмихнато. Почиваме редовно в Испания, абсолютно никога не съм се чувствала зле. Радвам се, че и този път хубавите впечатления продължават!

Приятно лято на всички Heart Eyes

ПП На Playa de Bogatell душовете работеха. Също така нямахме проблем с налягането на водата в апартамента, а беше на четвъртия етаж. Като цяло ние не усетихме проблема с водата освен като липса на фонтани, както е писано по-напред.

Прибавям и регистъра на апартаментите. Доколкото обаче видях, booking и airbnb публикуват в обявите регистрационния номер на наемодателя и като че ли не е лесно да бъде измама или нелегално, ако обявата е там.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 14:41 от Анонимен

# 387
Здравейте,
може ли малко повече информация за придвижване от площад Каталуния до терминал 2 - полета ми ще бъде в 9.00ч. Колко по-рано е най-добре да се тръгне, с какво превозно средство (къде мога да намеря разписание), цена и съответно начин на плащане (брой или карта - задължително ли трябва да бъде кредитна или и дебитна е достътъчно).

# 388
Вие ме убивате с тази миризма на урина Joy вече трети човек я споменава...дали не е нещо свързано с безводието там Stuck Out Tongue Winking Eye ние август 2022 никъде не усетихме подобна миризма
Ние бяхме тази пролет там и освен в най-ниската част на Gothic quarter и някои от спирките на метрото, където се изсипваха тумби с черни продавачи на незаконни стоки, като цяло на всички други места не сме усетили. Обичам го този град всеки път откриваме нещо ново/този път Восъчния музей и парка с лабиринта/, атмосферата винаги е приятелска, храната е прекрасна, но някак си този път усетих малко повече несигурност вечер по-улиците, не ни се е случило нищо, но имаше доста повече просяци, дилъри и суспектни лица. Дано не стане, като в доста други големи европейски градове.

# 389
Мирише от канализациите където тези са по
- стари, защото от сушата те пресъхват и  се разнасят миризми. Да, като цяло е само в Готическия квартал и не на всякъде.

От пл. Каталуня до летището имате две опции. Или влак или рейс. Ако не сте запознати с града, по- добре вземете рейса.
Ако дойде веднага ( може да проверите разписанието) ви трябват 30мин. Там още 1.5ч.
Аз обаче не рискувам да се движа без екста време за извънрердни, бих тръгнала от пл Кат в 6.30ч най- късно.

Общи условия

Активация на акаунт