Барселона - тема 13

• 46 291
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Парк Гюел аз лично бих го пропуснала. Нищо не ме впечатли там, освен тълпата на централния вход и това при положение, че бяхме началото на декември там.

# 406
  • Mediterraneo
Аз пък се радвам, че отидохме. Юни месец бяхме, имаше много хора, повечето с групи, минахме без да чакаме, с предварително запазен час за влизане. При това бяхме там доста по- рано от часа, указан на билета.

# 407
  • малкия йеросалим
Здравейте,
през октомври ни предстои екскурзия до Барселона.Ще сме там 5 пълни дни.Четох,рови,писах и измислих следната програма.Приемам идеи и напътствия.
- Ден 1- Пристигаме около 8 сутринта.Първа спирка музеят на Барселона ( малкият е луд фен на футболният отбор и това задължително ще ни е първата спирка).Следваща спирка хълма Монджуик.След това " Испанското село".След това се настаняваме в апартамента( намира се близо до площад Испания).Вечерта разходка до магическите фонтани.
- Ден 2- Разходка из La Ramba.Разглеждаме къщите на Гюел и накрая Саграда Фамилия.
- Ден 3- Парка Гюел.След това разходка из Готическият квартал и посещение на пазара.
- Ден 4- Увеселителният парк Портвентура( приемам съвети как да се придвижим до там и дали си заслужава да се посети)
- Ден 5- Зоопарка и аквариума.След това парка Цитадела.
На ден 6 отлитаме рано към България.
Иска ми се да не е много натоварена програмата,че сме 7 човека и ще трябва да се съобразяваме един с друг.
Искам някъде да вмъкна малко шопинг( Zara задължително), Целувката и  един Бъбъл музей.
Моля да ми дадете и съвет каква карта за транспорта да взема, че там ми е малко мътно.
1 вариянт: Hola Traver cart за 5 дни- като взема на всеки по една индивидуална карта.
2 вариянт: T-grup- като взема две карти за общо 7 човека.
И последен въпрос( поне засега:)..
https://www.tiqets.com/en/barcelona-attractions-c66342/
Kaкво мислите за тези пакети за входове за забележителности.Някой ползвал ли ги е,заслужават ли си или да си купуваме за всяка забележителност отделно билети?
Ох стана доста дълго...благодаря на всички предварително за информацията.
Имам още въпроси,но тях по-нататък ще задавам Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 20:37 от mama moni

# 408
И на мен ми хареса парка Гюел. В първия възможен час сутринта влязохме - май 9, ако не се лъжа, в края на май. Градините бяха много хубави. Съжалявам, че не се помотахме повече из тях. На терасата, а и не само там, си е гъчканица, но пак бих отишла с удоволствие.

Ние бяхме в Саграда, Гюел, Каса Батио, двореца на каталунската музика, аквариума (за тези бях купила билети предварително), катедралата и Монтжук.
За Монтжук бях писала тук, има дни, в които се влиза безплатно горе в двореца. Силно казано дворец, де. Нас лично не ни впечатли, няма кой знае какво за гледане, но който се интересува, може да провери за конкретни дати. Ние така влязохме и заради това организирахме деня така, че да сме там следобед в часовете с безплатен вход. На отиване се качихме с фуникуляра и оттам с лифта. На връщане с лифта и надолу пеша покрай Олимпийския стадион, спуснахме се до площад Испания (дано не бъркам, че двата с Каталуня все ги омотавам).
Между нещата с предварително купени билети разгледахме частично парка Цидатела, въртяхме се Готическия квартал, по Ла Рамбла, ла Букерия, малко из нашия район около Саграда Фамилия.

# 409
Целувката с какво е известна, минах покрай нея, разгледах я, но на фона на другите красоти не ме впечатли.
Фонтаните не работят.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 21:23 от DayInMay

# 410
Здравейте!
Мисля, че фонтаните не работят, но нека и други да се включат. Май имате локации, които са малко отдалечени едни от други, което не е проблем принципно, защото транспортът е супер - музеят на Барса е на 30 мин. някъде от Монтжуик, а и може след/преди Испанско село да отидете до фонтаните, защото са пак на Монтжуик.
Ако влизате в къщите и в Саграда Фамилия (в Саграда Фамилия аз бих прекарала и повече от 3 часа, за да си изслушам аудиогида и после да си поседя спокойно), е по час и половина - два на обект, а и идва в повече, ако искате да влезете на повече от 2 обекта на Гауди, поне според мен (вземете билети онлайн от по-рано, за да имате по-голям избор на часове).
Ако ходите до аквариума и до зоологическата, зоологическата е в парка на Цитаделата, а аквариумът може да съчетаете с разходка около пристанището/плажа.
Здравейте,
през октомври ни предстои екскурзия до Барселона.Ще сме там 5 пълни дни.Четох,рови,писах и измислих следната програма.Приемам идеи и напътствия.
- Ден 1- Пристигаме около 8 сутринта.Първа спирка музеят на Барселона ( малкият е луд фен на футболният отбор и това задължително ще ни е първата спирка).Следваща спирка хълма Монджуик.След това " Испанското село".След това се настаняваме в апартамента( намира се близо до площад Испания).Вечерта разходка до магическите фонтани.
- Ден 2- Разходка из La Ramba.Разглеждаме къщите на Гюел и накрая Саграда Фамилия.
- Ден 3- Парка Гюел.След това разходка из Готическият квартал и посещение на пазара.
- Ден 4- Увеселителният парк Портвентура( приемам съвети как да се придвижим до там и дали си заслужава да се посети)
- Ден 5- Зоопарка и аквариума.След това парка Цитадела.
На ден 6 отлитаме рано към България.
Иска ми се да не е много натоварена програмата,че сме 7 човека и ще трябва да се съобразяваме един с друг.
Искам някъде да вмъкна малко шопинг( Zara задължително), Целувката и  един Бъбъл музей.
Моля да ми дадете и съвет каква карта за транспорта да взема, че там ми е малко мътно.
1 вариянт: Hola Traver cart за 5 дни- като взема на всеки по една индивидуална карта.
2 вариянт: T-grup- като взема две карти за общо 7 човека.
И последен въпрос( поне засега:)..
https://www.tiqets.com/en/barcelona-attractions-c66342/
Kaкво мислите за тези пакети за входове за забележителности.Някой ползвал ли ги е,заслужават ли си или да си купуваме за всяка забележителност отделно билети?
Ох стана доста дълго...благодаря на всички предварително за информацията.
Имам още въпроси,но тях по-нататък ще задавам Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 23:11 от anmasu

# 411
Фонтаните не работят, няма смисъл да се ходи до там.
В ден 1 и 2 имате голямо разстояние между обектите.
Не че е проблем, но по добре го оптимизирайте,  за да не губите време за придвижване.
Аз купувам карти Hola, по-удобно е лично зя мен, но е въпрос на предпочитание.
По добре всеки да си има карта в него.

# 412
  • Melmak
Фонтаните не работят.
Голяма зара препоръчвам тази на Puerta del Angel 11. И самата сграда е много готина отвътре, доста неща имаше, които естествено в България не са дошли още.

Пуснете се и по Paseo de Gracia, приятно място за разходка.

# 413
  • София
Ето ме отново, вече започвам да си избистрям програмата за 3 дни в Барселона. (Чак от 19 октомври сме.)
Ден 1 - пешеходна разходка, тъй като апартаментът ни е в Ешампле, на 15 мин пеша от Ла Рамбла. Смятаме да се пуснем от площад Каталуня, по Ла Рамбла, Готическия квартал, пазара им, статуята на Колумб и който иска да ходи в Аквариума, аз ще го пропусна, била съм в други аквариуми.

За следващите 2 дни ще купим карти за туристическите автобуси, тъй като всички си ценим комфорта и времето, и няма шанс да търчим по градския транспорт в издирване на забележителностите.

Ден 2 и 3 (още не съм проверила как е най-добре да се съчетаят местата, трябва да видя отново маршрута на автобусите) - Саграда, парк Гюел, Камп Ноу (музея), Каса Мила и Монтджуик. Всички билети ще бъдат предварително закупени онлайн.

Ако може да ми дадете насоки как е най-практично да разделим споменатите обекти в тези два дни, ще съм много благодарна!
Също така тук се споменаваше за някакъв красив стар парк в/до болница, ако не се лъжа. Може ли да ме ориентирате как се стига до него, защото съм си го заплюла. Е, то зависи дали ще ни стигне и времето. Искаме и в Зара в мола да влезем, защото дъщеря ми отсега се е нахъсала да си пазарува.

# 414
Тонка, не пропускайте в никакъв случай каса Батло. За мен тя е по-интересна и впечатляваща. Но си купете златния пас, за да може да влезете насякъде и да се качите и на покрива.

Аз бих ги комбинирала по следния начин:
Саграда фамилия с двете къщи, и между тях си оставете време за един обяд или пък кафе. Ако посетите каса Батло може да си изпиете кафето на покрива. Препоръчвам първо Саграда и после къщите.

Камп Ноу нали знаеш, че е в ремонт, не знам дали си заслужава в момента, а и можеш да видиш доста снимки в Гугъл как изглежда в момента, от хора, които са го посетили.
от Монджунк просто се вижда града и има голям парк.

# 415
  • София
Ес, много ти благодаря! Hug
Честно казано аз се чудех между двете къщи и произволно избрах Мила. Ще се вслушам в съвета ти и ще променя на Батло. Няма да влизаме и в двете, мисля, че една е достатъчна. В къщите също ли се влиза в конкретен час? Мен това ме притеснява - зададените часове и дали ще си преценим добре времето.

Знам за ремонта на стадиона, затова написах, че искаме да посетим музея на Барса. Мечта ми беше да видя самия стадион, но такъв ни бил късметът.

Монтджуик може да го пропуснем за сметка на нещо друго, което да позяпаме. Така и така ще се возим на тур. автобусите и можем да слизаме/качваме, където си поискаме.
Което пак ме води до въпроса, ако може някой да ме ориентира кой беше парка/градината на болницата и как се стига до него?

# 416
  • ново
Болница Сан пау?

# 417
Тонка, двете къщи са много различни.
В каса Мила всичко е запазено като мебелировка и т.н. и виждаш бита и обзавеждането.
В каса Батло няма почти никаква мебелировка. На входа ти дават таблет и виртуално разглеждаш стаите. Със златния пас накрая влизаш в една голяма стая, в която са запазени голяма част от мебелите и можеш да ги видиш и пипнеш всичките.

Всеки един обект е с точен час на влизане, препоръчвам да сте там 15мин по-рано.

# 418
  • София
Благодаря! Точно за нея питах - Hospital Sant Pau. И тя е с билети, сега проверих, аз си мислех, че свободно се посещават градините, но самата постройка също е уникална и има какво да се види в нея. Тя ми остава задължително в списъка.

Ес, тогава какъв е смисълът да влезем в Батло, след като в Мила е запазено всичко като мебелировка? Само заради кафенето ли? Просто трябва да избера една от двете. С тия цени на билетите... Вече имаме поне 7 места за посещение с билети. Пък и с тези часове за влизане не искам да сме постоянно в напрежение и да препускаме като луди, за да не закъснеем. Няма как да разгледаме всичко за 3 дни, а и не е необходимо. Blush

# 419
Тонка, разгледай ги двете виртуално и си прецени къде ти харесва повече.
Моят фаворит е Батло.

Общи условия

Активация на акаунт