Барселона - тема 13

• 46 265
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Ние бяхме в Батло със син билет и не видяхме това, което Есеншъл описва - виртуалните стаи, мебелите и т.н., но пак бяхме впечатлени. Да, като мебелировка няма нищо, но за мен беше интересна историята на къщата, идеите на Гауди, различните елементи и какво символизират. Мила изобщо не я бяхме предвидили. Но е въпрос на вкус.

# 421
И още нещо ще допълня за Саграда Фамилия.
Има вече и музей към нея, не го пропускайте в никакъв случай и си отделете поне още 40мин в него.
Намира се в ляво като излезете от Саграда.

# 422
  • София
Бихте ли споделили мнение за двореца Гюел като говорим за творчеството и къщите на Гауди?  Заслужава ли си да му отделим време, предвид че сме само 1 ден в Барселона или е по-добре да се фокусираме на къщите?

# 423
На мен лично парка на ми хареса.
Също така ако имате ограничено време, няма смисъл да ходите до там,  тъй като ви трябват минимум 2часа и то ако вървите доста бързо.
За ден, може да видите Саграда, една или две от къщите и да се разходите по Рамбала.

# 424
  • София
На мен лично парка на ми хареса.
Също така ако имате ограничено време, няма смисъл да ходите до там,  тъй като ви трябват минимум 2часа и то ако вървите доста бързо.
За ден, може да видите Саграда, една или две от къщите и да се разходите по Рамбала.

Дворецът Гюел и паркът Гюел не са ли две различни неща или бъркам?

В парка и в Саграда сме били вече.

# 425
Различни са. На сайта на Palau Guel  има виртуално посещение, разгледайте и преценете дали искате да видите и на живо.
Иначе се намира близо до Рамбла и е удобно за посещение, ако не разполагате с много време.
Всичките му къщи са различни като стил. На мен най-много ми хареса Каса Висенс, която пък добре се съчетава с посещението на Парка Гюел, който на нас ни хареса също.
Можете да посетите Двореца на музиката, който също е сравнително близо до Рамбла и се заслужава да се види.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 09:37 от Муми

# 426
Извинявам се, чела, недочела. Simple Smile

Двореца Гюел си заслужава. Интересен е и различен. Два пъти съм го посещавала и открих различни неща, които бях пропуснала първия път.
Всичко е впечатляващо в него, а най-вече покрива.
Съвсем в началото на Рамбала е, близо до статуята на Колумб.
И както всички обекти има и безплатен вход в неделя мисля, проверете как са ви датите на престой в Барселона.

# 427
Здравейте, някой знае ли дали с t- usual може да стигнем до летището Ел Прат T2?

# 428
Здравейте! Предстои ни посещение на Барселона, като пристигането ни ще е на празника на града 11.09. Ще съм благодарна някой да сподели, който е бил на празника на Барселона как се празнува и има ли струпване на много хора в центъра, дали магазини и заведения ще работят. Ще бъдем с малко дете и всяка информация ще ни е от полза.

# 429
Здравейте! Предстои ни посещение на Барселона, като пристигането ни ще е на празника на града 11.09. Ще съм благодарна някой да сподели, който е бил на празника на Барселона как се празнува и има ли струпване на много хора в центъра, дали магазини и заведения ще работят. Ще бъдем с малко дете и всяка информация ще ни е от полза.

Въпреки че не е опасно и толкова мащабно последните години, на 11.09 има манифестации на 2-3 от главните улици.
Като на всеки национален празник, всичко е затворено освен ресторанти и малки магазинчета за хранителни стоки.

# 430
Здравейте! Относно къщите, както и за всички обекти, е относително, но когато аз запазвах, като че ли повечето мнения бяха, че Casa Mila е по-интересна. Реално, тя е изцяло изградена от Гауди, а Casa Batllo е била реновирана от него. На последния етаж на Casa Mila са изложени макети на много негови сгради и парк Гюел и слушаш историята им с аудиогида, много е интересно!
Част от групата ни, майка ми и момче на 20 г., бяха в музея на Барса - много го харесаха (на място имаха допълнителна отстъпка за студент). Около 1 ч. - 1 час и 30 мин. е обиколката. Толкова им хареса, че майка ми се беше и разплакала. Това, че се ремонтира стадионът, не виждам какво толкова голямо значение да има за музея(а и, ако не се лъжа, май ремонтът е до края на август, но си проверете).
Относно Монтжуик, на мен ми хареса, а видяхме много малка част. Съжалявам, че не се качихме с лифтче, аз исках още преди да отидем и после като се качихме и го видях отгоре, много ми хареса. Там ние видяхме една градина с кактуси и седнахме на едно заведение, което гледаше към града. Част от групата бяха на мач, останалата част се разходихме около хотел Miramar (много е хубаво и има гледка) и ако имахме време, щяхме да обикаляме още Монтжуик.
Половината ни група бяха в аквариума, половината не искахме. Мисля, че не им хареса, бях обиколили за по-малко от час.
Когато се върнахме и започнах да си пиша поста тук, и да кажа колко е хубава Саграда Фамилия и как може да стоиш и половин ден в нея, една жена преди мен беше споделила, че на нея изобщо не и' е харесало и не знае какво толкова и' се впечатляват хората. Така че моят съвет е да съберете мнения от тук, от Google отзиви и откъдето можете, но и сама да решите къде искате, защото субективните оценки колкото помагат, толкова и пречат.
Благодаря! Точно за нея питах - Hospital Sant Pau. И тя е с билети, сега проверих, аз си мислех, че свободно се посещават градините, но самата постройка също е уникална и има какво да се види в нея. Тя ми остава задължително в списъка.

Ес, тогава какъв е смисълът да влезем в Батло, след като в Мила е запазено всичко като мебелировка? Само заради кафенето ли? Просто трябва да избера една от двете. С тия цени на билетите... Вече имаме поне 7 места за посещение с билети. Пък и с тези часове за влизане не искам да сме постоянно в напрежение и да препускаме като луди, за да не закъснеем. Няма как да разгледаме всичко за 3 дни, а и не е необходимо. Blush

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 11:42 от anmasu

# 431

Въпреки че не е опасно и толкова мащабно последните години, на 11.09 има манифестации на 2-3 от главните улици.
Като на всеки национален празник, всичко е затворено освен ресторанти и малки магазинчета за хранителни стоки.
[/quote

Благодаря за информацията!

# 432
Благодаря! Точно за нея питах - Hospital Sant Pau. И тя е с билети, сега проверих, аз си мислех, че свободно се посещават градините, но самата постройка също е уникална и има какво да се види в нея. Тя ми остава задължително в списъка.
Blush
Благодаря за идеята! Живеех на 5 минути пеша до болницата - през ден минавах, но винаги ѝ се възхищавах - прекрасна сграда! Но тогава беше затворена за външен  достъп (може би и заради ковид да е било) и не можах да вляза. Сега непременно ще отидем като се завъртя край стария квартал - El Clot 🥰

Здравейте! Предстои ни посещение на Барселона, като пристигането ни ще е на празника на града 11.09.
Ние ще сме от предния ден. Някои от музеите ще са със свободен вход на 11.09, така че може да се “скриете” там.
Със сигурност ще има хора, защото неработен ден + туристически сезон и няма как да е иначе. Но това си е чудесно, празненствата им са цветни, забавни - има чудесна атмосфера.
Мен малко ме е яд, че ще изпуснем сезона на Festes кварталните празненства, които са по една седмица и са празник на креативност, музика, усмивки и свобода.

Спомена се за безплатен вход в неделя - по принцип е първата неделя от месеца, а в останалите седмици - за някои музеи е събота, някои неделя, но чак след 15 ч.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 23:51 от jas.min

# 433
Здравейте,
Знае ли някой за кои музеи важи безплатният достъп през първата неделя от месеца? На 01.09 ще бъдем в Барселона и ще бъде супер да се възползвам.
И още един глупав въпрос- Ако купя карта T-familiar , тъй като сме трима души, реално можем да пътуваме два пъти и пак презареждаме, така ли(ясно е,че можем да се прекачваме в рамките на 75мин. при едно пътуване)?

# 434
Здравейте,

Много съм благодарна за информацията, която споделяте. Винаги когато пътувам, bg-mamma ми в голяма помощ. 😊

Септември ми предстои пътуване до Барселона, като бих желала да запитам за които забележителности е задължително да се закупят билети предварително? Доколкото разбрах, това са Саграда Фамилия и парк Гюел, но има ли други, на които евентуално биха те върнали поради запълнен капацитет за деня? Билети от официалния сайт на съответвана забележителност ли се закупуват или има някъде общи пакети примерно?
При симулиране на покупка на билет за Саграда Фамилия ми дава опция за избор на кула: Nativity tower или Passion tower - коя е за предпочитане? Също ми дава и два отделни часа, един за кулите и един за Саградата, спрямо този, който съм избрала за кулите. Ясно, че за влизането в самата Саграда трябва да се спази часа, но и за кулите ли важи това? Т.е., както съм го задала, имаме 45 минути за разглеждане, преди да отидем към кулите. Прикачвам снимка:

Относно картите за транспорт, все още ли онлайн закупуването е валидно само за местни жители, т.е. ще трябва да си закупим избраната карта физически от автомат? Тези автомати само на метро станциите ли ги има или на други места също?

Ще пътуваме с Райън. Виждам, че използват Терминал 2. Виждам също и че има три сгради на този терминал обозначени като Т2А, Т2В и Т2С. Някой може ли да каже коя сграда използват Райън, далеч ли са една от друга?

Благодаря предварително. 😁

Общи условия

Активация на акаунт