Барселона - тема 13

• 45 110
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Според мен не си заслужава на нормална цена, на двойна е чиста спекулация...

Моят съвет е да го пропуснете.

# 691
И аз подкрепям - Парк Гюел спокойно може да се пропусне, вкл. и от хора с деца.

# 692
Ако толкова държите, откъдето и да купите билети не е от особено значение.
И моят съвет е да го пропуснете.
Отидете до парк Цитаделата, но по спомени е в ремонт.

# 693
  • I want it all and I want it now.
Върнахме се преди две седмици от Барселона. Билети за парка купихме на място с екскурзовод. Индивидуални нямаше.Харесахме си пред главният вход екскурзовод и ни продаде билети, като ни вмъкна в групата си. Много ни хареса. Билета беше 25 евро на човек.

# 694
Благодаря на всички ❤️
Ще го мислим още. Аз се притеснявам да не платя сумата и накрая да отидем и билетите да са фейк.
До Цитаделата ще отидем.
Но времето изобщо не ни върви по план 😁 Дали заради преваляванията тези два дни, дали заради големите планове, не е ясно. Факт е обаче, че сме далеч от поставените цели 😁
Първия ден посетихме само Ла Педрера, заваля и се бутнахме в един ресторант Оазис (точно до Ел Национал). Разкошна кухня, препоръчвам го. Валеше, на нас ни се спеше заради ранния полет и се прибрахме да спим.
Втория ден (днес) - сутринта Саграда Фамилия, от там на покрива на Серкотел, от там на Каса Батло. Вече се стъмни и тъкмо си мислехме, че ще си направим нощна разходка под светлините на града и като заваля едно хубавко ... и край на деня.
Сега обсъждаме утре какво да е 🙂
Лека вечер на всички ❤️

# 695
Препоръчвам Colom Restaurant Carrer dels Escudellers, 33, Ciutat Vella, 08002 Barcelona, Испания/ Готическия квартал/, страхотна паелия с морски дарове и имат специалитет с плато с морски дарове  Blush едвам ,го изядохме огромно беше.Много вкусно, препоръчвам. Когото плащаш сметката ти дават от заведението и  напитки. Доста паелия пробвахме, тази беше най-вкусната. На пристанището има  и Коледен базар.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 08:00 от Syn

# 696
Здравейте,смятаме да посетим Барселона през април и като начало бих искала да попитам за полетите.Уиз имат полет който каца там в 20.00 часът ,моля който е летял да сподели до колко часът има градски транспорт и налага ли такса за късно настаняване ?

# 697
Здравейте,смятаме да посетим Барселона през април и като начало бих искала да попитам за полетите.Уиз имат полет който каца там в 20.00 часът ,моля който е летял да сподели до колко часът има градски транспорт и налага ли такса за късно настаняване ?

Няма проблем с градския транспорт по това време. Има метро до 24ч , събота е целонощно. Влакове от летището до Бсн има до към 23ч

# 698
Има градски нощен автобус .
Ние с такъв стигнахме рано сутринта.
Препоръчвам ви рания полет от София, така имате цял ден в града.
За късно настаняване трябва да видите изискванията на мястото. Аз избрах апартамент, нашето беше след 15.00 часа с арр и електронно си отключваш.
Сграда Фамилия също, беше с електронни билети и приложение, касите не работеха.

# 699
А такси от летището до центъра колко излиза приблизително?

# 700
няма да имате проблем с градския транспорт ,аеробуса /налиптака се казваше /си върви .
Хотелчето ,в което бях имаше таса 10 евро за настаняване след 22ч
Не се наложи , с този полет на уиз бях .

Виж по-назад в темата са пускали приложения за таксита и преброително колко излиза ,30 -на евро мисля

# 701

Според часа... 35-45евро. Има такива със затворена тарифа от 40е, но трябва да се поиска. Аз не съм я ползвала никога.

# 702
  • София
Здравейте, това ли е официалният сайт за билети за Саграда Фамилия https://tickets.sagradafamilia.org/en/1-individual/4375-sagrada-familia?
Може ли да ми помогнете с лек маршрут, 5 пълни дни? Ще пътувам с майка ми, но тя се контузи последните дни и ходи бавно и на почивки. Затова трябва да преразгледам програмата и да имам план за must see само. Благодаря!

# 703
Да, това е официалният сайт. Трябва да си свалите приложението, ще Ви изпратят код, с който влизате и слушате, носете си слушалки. Това е най-добре организираният аудиогид, който съм ползвала и въобще организация. Споделила съм моята програма на 25-та страница, като ние имахме 2 дни и половина и правехме по около 15 000 - 20 000 крачки на ден. Мисля, че с програмата и must see е много субективно, защото колкото хора, толкова вкусове - някои не харесват Саграда Фамилия, други не харесват парк Гюел, трети предпочитат една от къщите повече, отколкото друга. Иначе е много добре устроен транспортно, така че може и повече неща да видите. Може би вземете билети за 2-3 места и вижте дали имате възможност за още, когато сте на място. Но имайте предвид, че на всяко от местата за разглеждане, си има ходене. Да Ви е хубаво!
Здравейте, това ли е официалният сайт за билети за Саграда Фамилия https://tickets.sagradafamilia.org/en/1-individual/4375-sagrada-familia?
Може ли да ми помогнете с лек маршрут, 5 пълни дни? Ще пътувам с майка ми, но тя се контузи последните дни и ходи бавно и на почивки. Затова трябва да преразгледам програмата и да имам план за must see само. Благодаря!

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 12:52 от anmasu

# 704
  • София
Да, това е официалният сайт. Трябва да си свалите приложението, ще Ви изпратят код, с който влизате и слушате, носете си слушалки. Това е най-добре организираният аудиогид, който съм ползвала и въобще организация. Споделила съм моята програма на 25-та страница, като ние имахме 2 дни и половина и правехме по около 15 000 - 20 000 крачки на ден. Мисля, че с програмата и must see е много субективно, защото колкото хора, толкова вкусове - някои не харесват Саграда Фамилия, други не харесват парк Гюел, трети предпочитат една от къщите повече, отколкото друга. Иначе е много добре устроен транспортно, така че може и повече неща да видите. Може би вземете билети за 2-3 места и вижте дали имате възможност за още, когато сте на място. Но имайте предвид, че на всяко от местата за разглеждане, си има ходене. Да Ви е хубаво!
Много благодаря! Саградата задължително! Заслужава си вниманието😄
Парк Гюел също със сигурност, с ходене на почивки.
Трябва да преценя какво още, може би хълма Монжуик с фуникуляра.

Общи условия

Активация на акаунт